Jump to content

MAFIA IX - Правила, роли, HYPE!


Radox

Recommended Posts

TITLE.PNG

 

 

Гледам почнаха да се пускат по-рано теми за бъдещи сезони, така че нека и аз да не остана по-назад и да пусна своята за СЕЗОН 9, след като не искате да ми дадете Сезон 7, поне да пусна нещата докато съм надъхан. Както казах, страх ме е че след 2 месеца ентусиазмът ли ще е спаднал и искам да напиша всичко, което съм запланувал отсега, за да може да е достъпно тогава. Нека си седи тук темата, като гледам сезонът ми ще е към юли най-рано, така че има време. Целта ми е да направя максимално дълъг и интересен сезон, в който никой да не е сигурен в нищо.

 

Идеите ми за Сезон IX са следните:

 

Никакви промени в основната концепция на играта няма да има. Това ще си е добрата стара Мафия, просто със съвсем леки подобрения - за тези които ги е шубе, че ще изопача прекалено много формулата, лъжете се. Отново Граждани срещу Мафиоти, отново елиминациите стават по същия начин, отново фазите са по 24 часа, започват и свършват обаче в 22:00, за да може да се разиграва 1 час повече и в началото на дневните фази. Като концепция ще се стремя да е максимално близо до Сезон 5 на Socki, който на мен най-много ми хареса досега и е еталонът как трябва да се провежда тази игра.

 

Единствената промяна е, че гражданите ще бъдат изписвани със син цвят в този сезон. Защо ли? Ами не знам, просто за разнообразие.

 

Ще участват 20 човека, като всичките ще са с покани. Ако през юли някой от тях не може или не иска да участва, ще има свободно записване за открилите се места.

 

 Преди сезона нарочно няма да бъде обявено дали ролите ще се избират с random generator, като целта е още по-голямо филмиране и аура на неизвестност.

 

За всеки ден от сезона ще има отделна тема, за да е по-лесно търсенето на информация и гласувания от предишните дни. Така всеки ще има равен шанс да прочете каквото му е необходимо, да го анализира, и да няма оправдания, че имало много ровене. След края на сезона, всички дни ще се обединят в една тема, за да не е претрупан разделът.

 

Убити играчи няма да могат да дават реакции на постовете в темата за играта!

 

Естествено, всяко писане за сезона на каквото и да е друго място освен официалната тема, ще се наказва с незабавно DQ от играта, без значение дали е повлияло или не на хода й.

 

А ЕТО СЕГА И ПРАВИЛАТА:

 

В играта участват два отбора - Мирни граждани и Мафиоти.

 

- В последния час преди старта на играта, всеки играч ще получи ЛС, в което ще му е съобщено каква роля му се е паднала, разяснения относно нея и т.н.

 

Всеки мафиот ще знае преди началото на Ден 1 кои са останалите мафиоти, но тайният чат между тях ще бъде отворен едва след края на Ден 1.

 

- При елиминация няма да бъде изписвано дали убития играч е имал специална роля. Всичко ще бъде разкрито след края на сезона. Изключения естествено ще се правят за роли, които имат специални умения активирани след отпадане.

 

- В играта има две редуващи се фази - дневна и нощна. Всяка от тях ще продължи по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 22:00 часа българско време.

 

- В дневната фаза участват всички играчи и те могат да пишат свободно в темата. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който да бъде елиминиран от играта. 

 

- Не е задължително да има елиминиран в дадена дневна фаза. За елиминация са нужни над половината плюс един от гласовете на играчите и ако мнозинство не бъде постигнато преди края на фазата денят се счита за "нулев" и съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

 

- Дори даден играч да събере необходимите гласове за елиминация, фазата няма да приключва докато не стане 22:00 часа.

 

- Всеки който гласува за даден играч има право да си промени гласа за друг играч в рамките на фазата. Няма ограничение на броят пъти, в които можете да си сменяте гласа.

 

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Играч Х". Тоест трябва ясно и точно с удебелен текст да се вижда името на човека, за когото гласувате. Ако си сменяте гласа го правите по този начин: "Сменям си гласа от Играч Х на Играч У" ...

 

- Желателно, но не задължително е да пишете гласа си в края на мненията си на отделен ред, защото това прави смятането на гласове много по-лесно.

 

Няма максимална граница на мненията, които може да пишете през дневната фаза. Минималният брой мнения, които е задължително да пишете във всяка дневна фаза е поне едно.

 

- Ако даден играч не напише нито едно мнение в дадена дневна фаза, то той ще бъде дисквалифициран веднага след края й, без значение дали има специална роля или не.

 

- През нощната фаза темата ще се заключва. В тази фаза мафиотите имат право да комуникират помежду си в таен чат, който ще бъде създаден от водещия, и да обсъждат тактиката си. Също така те ще могат да елиминират един играч във всяка нощна фаза.

 

- Ако мафиот бъде елиминиран от играта, той ще бъде премахван от мафиотския чат до края на сезона. Мафиотите нямат право да ползват секретния чат през дневната фаза.

 

- Двете фази ще се редуват, докато единият отбор не постигне условието си за победа:

- За да спечелят играта, мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

- За да спечелят играта, мафиотите трябва да изравнят своя брой с този на мирните граждани.

 

- Всякакво редактиране на мнения в темата е абсолютно забранено! Четете си мненията преди да ги пуснете. Ако искате да добавите нещо го правете в нов пост. Понякога ако пуснете две бързи поредни мнения те ще се слеят в едно - това е ок и няма проблем. Единственото, което е забранено, е едитването на мнения.

 

- Всякакво следене на чужди профили е също забранено.

 

- Ако имате каквито и да било въпроси за правилата и като цяло регламента след началото на сезона ми ги задавайте на лично съобщение. Ако преценя, че отговора ще повлияе на играта ще го обявя в темата, за да го видят.

 

- Краен срок за използване на специални умения през нощната фаза ще бъде 21:00 часа. Това дава на водещия 1 час да се оправи с различните интеракции между ролите и да подготви мнението си за края на фазата. 

 

ДВАДЕСЕТТЕ играча, които каня и се надявам да участват в сезона, са следните:

 

1. The Olimpic Hero

2. neshev

3. THE ENEMY

4. Socki

5. Loop

6. HEIDENREICH

7. baikiro

8. hacky

9. Prince10

10. Dudley

11. MJ23

12. Brutalnia

13. Bobotsi

14. Mariyan01

15. Splin

16. Farest

17. Chocho95

18. 40Tud3

19. yaripim

20. LightOne

 

Сега някой ще каже ... еее ... ама 20 играча не са ли прекалено много. Еми не, не са. Това са само с 25% повече от обичайните сезони, но ще осигурят 2 допълнителни дни, в които нещата ще бъдат още по-непредвидими, както и още по-голямо филмиране. Но нека преминем към същинската част от обявяването на сезона и ролите, които съм поукрасил с по-подробни обяснения, за да има по-голяма логика в действията им, хаха

 

MAFIA IX

И така ... в нашият град, 20 объркани човека ще се опитат да стигнат до победата. Двадесет човека, които са готови на всичко, само и само за да се измъкнат живи от раздираното от корупция и престъпност селище. Ще успеят ли гражданите да се отърват от кошмарната, мистериозна хватка на мрачната мафия, или престъпниците ще постигнат целта си, елиминирайки съпротивата им и установявайки хегемония над рекета, трафика на наркотици и отвличанията в малкото крайбрежно градче? ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС!

 

Ход на играта: През всяка една дневна фаза, разярените и параноични граждани ще могат да избират да линчуват публично най-подозрителния от жителите, изхвърляйки потрошения му труп от играта. През всяка една нощна фаза, подмолните мафиоти ще могат да се промъкват в къщата на един от мирните граждани и да го ликвидират! За да бъде линчуван някой през дневната фаза, той трябва да събере мнозинство - т.е. половината плюс един глас от общия брой играчи оцелели до съответния ден.

 

Роли в играта: Следва списък с всички роли в сезон IX на Мафия, които е възможно да се паднат. Както знаете, само част от ролите в този списък наистина ще ги има в сезона. Може да ги има всичките, може да има и само две (минимум по една за гражданите и за мафиотите). Също така напълно е възможно да има и двама играчи с еднакви роли. С две думи - всичко е възможно! Като цяло промените в ролите са насочени към баланса на двата отбора, изчистване на излишните роли и максимално удължаване на играта и съспенса. Ето ги и тях:

 

ГРАЖДАНСКИ РОЛИ

 

 

1. Президент 

 

- Не може да бъде елиминиран от мафията през нощната фаза.

 

- Единственият вариант мафията да може да убие Президент през нощта е ако броят на гражданите е само с 1 повече от този на активните мафиоти, т.е. ако мафията трябва да елиминира само него за победата.

 

- Може да бъде убит по погрешка от Ловец или Ренегат, без значение в кой ден/нощ от играта се случва това.

 

- Може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване.

 

 

2. Кмет 

 

- Играе в екип с Телохранител, като двамата се знаят помежду си.

 

- Двамата имат таен чат, в който могат да комуникират и да планират стратегията си през нощната фаза.

 

- Ако бъде елиминиран през която и да е от двете фази, Телохранителят ще отпадне вместо него.

 

 

3. Телохранител 

 

- Играе в екип с Кмета, като двамата се знаят помежду си.

 

- Двамата имат таен чат, в който могат да комуникират и да планират стратегията си през нощната фаза.

 

- Ако Кметът бъде елиминиран през която и да е от двете фази, Телохранителят ще отпадне вместо него.

 

- Ако Телохранителят бъде блокиран или поставен в тъмницата, няма да спаси Кмета и ще остане в играта вместо него.

 

- Ако Кметът бъде поставен в тъмницата или предпазен от доктор и мафията стреля по него, нито един от Кмета и Телохранителя не отпада.

 


4. Шериф 

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия на лично съобщение за това дали един играч е Гражданин или Мафиот.

 

- При питане получава информация само дали играчът е Гражданин или Мафиот, но не и дали и каква специална роля има той. 

 

- Ако бъде блокиран или изпратен в тъмницата, няма да научи нищо.

 


5. Доктор 

 

- Има право през всяка нощна фаза да предпази от смърт един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 

- Може да предпазва и себе си, но не и в две поредни нощни фази.

- Може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде атакуван от Ренегат през съответната нощ, то той няма да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.6. Тъмничар 

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и да го прати в участъка за разпит. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така обаче, този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза (т.е. играчът бива и блокиран).

 

- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата в две поредни нощи.

- Не може да праща себе си в тъмницата.

 

- Ако Тъмничар и Блокировач се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират помежду си и никой не бива блокиран и съответно предпазен от елиминация.


7. Принц 

 

- Не може да бъде елиминиран чрез гласуване през дневната фаза.

 

- Ако в 22:00 часа има нужния за елиминация брой гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.8. Ловец 

 

- Ако бъде убит, има правото да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне. Това важи и ако бъде убит през нощта от мафията, и ако бъде убит чрез линч от гражданите през деня.

- Може да убие мафиот, но и гражданин по погрешка.

 

- Не може да бъде блокиран по никакъв начин.

- Може да убие Кръстника, без значение дали има останали живи и други Мафиоти освен него.

- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар - т.е. защита срещу изстрела на Ловеца няма.

 

- Ако не е сигурен, може да не използва полагащото му се убийство и да умре, без да елиминира никого.

- Ако остане 1 v 1 като последен оцелял Гражданин заедно с един последен Мафиот тогава играта се печели от мирните граждани.

 

 


 9. Ренегат 

 

- Има право на общо 3 убийства през нощните фази, които може да използва през която нощ пожелае.

 

- Може да убие мафиот, но и гражданин по погрешка.

 

- Може да убие Кръстника, дори ако има останали други живи Мафиоти освен него.


- Може да бъде блокиран като всяка друга роля, при което един от опитите му ще бъде изхабен. Същото важи и ако се опита да убие играч, предпазен от Доктор или Тъмничар - мишената оцелява, но Ренегатът губи един от опитите си.

 

- Ако мафията реши да убие Ренегата през дадена нощна фаза, а той реши също да убие някой, Ренегатът умира, но успява да извърши и своето убийство.

 

- Ако Ренегатът се посочи взаимно с последния оцелял Мафиот през дадена нощна фаза, то и двамата умират, а играта се печели от Гражданите.

 

 

10. Адвокат 

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч, който в предстоящата дневна фаза ще бъде имунизиран срещу елиминация.


- Не може да защитава един и същ играч повече от веднъж през сезона.

- Не може да защитава себе си.

- Напълно е възможно да посочи Мафиот и да го спаси от елиминация през следващата дневна фаза.

- Ако посоченият от Адвоката играч събере нужните гласове, ще бъде обявено, че през съответния ден няма елиминиран играч. Няма да се уточнява дали е имало намеса на Адвокат или играчът е Принц или Кръстник.

 

 

11. Детектив 

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия дали даден играч има специално умение и върху кого го е използвал. Ролята комбинира Детектив и Следотърсач от сезони 5 и 6.

 

- Детективът ще получава информация единствено по един от следните 3 начина:

1. "Х има специално умение и тази нощ го използва върху У" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Блокировач)

2. "Х има специално умение, но тази нощ не го използва" (Изписва се и ако играч Х бъде блокиран от Тъмничар)

3. "Х няма специално умение"

 

- Няма да получава информация дали играчът е гражданин или мафиот.

 

 

12. Ангел 

 

- Ако бъде убит през нощната фаза от мафията, има право след смъртта си, да изкупи греховете и да "възкреси" и върне един вече убит Гражданин в играта.

- Ако бъде линчуван от гражданите през деня или убит от Ловец/Ренегат умението няма да се задейства ОСВЕН ако Ангелът реши да помогне от добра воля на  гражданите, въпреки че са го елиминирали.


- Играчът, който бъде възкресен, се завръща в играта на следващата сутрин, като запазва ролята и способностите, които е имал приживе.


- Ако Ангелът бъде убит през първата нощна фаза и през предходната дневна фаза не е имало елиминиран гражданин, то тогава и само тогава има право да възкреси себе си. Ако има поне един убит Гражданин, тогава Ангелът няма право да връща себе си в играта.


- Може да върне по погрешка убита Врачка, която още не е била влязла в мафиотския чат. Тази врачка се завръща отново като мафиот и ще може да продължи да търси своите спътници. 

 

- Не може да бъде блокиран.

 

 

 

 


МАФИОТСКИ РОЛИ


1. Кръстник 

 

- Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване, преди да бъдат елиминирани всички останали мафиоти.

- Може обаче да бъде убит през нощта от Ловец или Ренегат, дори да има и други все още живи мафиоти.

- Ако през деня събере нужните за елиминация гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.2. Блокировач 

 

- Има право през всяка нощна фаза да блокира един от Гражданите, при което той няма да може да използва специалното си умение.

- Има право да блокира максимум 5 пъти за целия сезон.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощи.

- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде неутрализирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран, но въпреки това Блокировачът ще изхаби едно от блокиранията си.

- Ако Блокировач и Тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират помежду си и никой не е блокиран и съответно предпазен от елиминация.


 

3. Шпионин 

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита на ЛС водещия дали някой от Гражданите има специална роля.

 

- Има право да използва умението си максимум 5 пъти за целия сезон.

 

- При питане ще получи само информация "Х има роля" или "Х няма роля", но няма да разбере точната роля на Гражданина, ако той има такава.

 

- Ако провери Врачка, ще му бъде съобщено, че играчът няма специална роля.

 

- Ако бъде блокиран от Тъмничар, няма да разкрие нищо, но въпреки това ще изхаби една от проверките си.

 

- ВАЖНО! Играчът, който Шпионинът е проверил през дадена нощна фаза, не може да бъде убит от мафията през същата нощна фаза. Играчът обаче може да бъде блокиран от Блокировач в същата нощна фаза. По този начин, Шпионинът и Блокировачът могат да играят в тандем.

 

4. Заглушител 

 

- Има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и на следващата дневна фаза гласът на този играч няма да се зачита.

 

- Може да заглуши както гражданин, така и мафиот, с което да всее допълнителна дезориентация сред Гражданите.

 

- Не може да заглушава един и същ играч за две поредни дневни фази.

 

- Не може да използва умението си, ако в предстоящата дневна фаза оцелелите граждани са само с 1 повече от живите мафиоти!

 

 

5. Екзекутор

 

- Ролята комбинира Екзекутор и Двойно гласуващ от предишните сезони, но запазва анонимността на притежателя си. Тя дава право на играча да елиминира други участници през дневната фаза.

 

- Екзекуторът има право на два гласа през дневната фаза. Първият глас е явен, а вторият е скрит и се знае само от водещия. Двата гласа могат да се дават само за един и същи участник.

 

- Първият глас може да се дава и да се сменя свободно за когото Екзекуторът пожелае по стандартния начин през деня. Вторият глас обаче може да се дава само за участник, който е на един глас от нужния брой гласове за изгонване или ги е надвишил. Освен това, вторият глас може да се даде само след заключване на темата в края на деня в 22:00 часа. Този глас на практика елиминира участника от играта, освен ако не е Принц или предпазен от Адвокат.

 

- Вторият, екзекутиращ глас може да се дава само за човекът, за който Екзекуторът е дал и първия си глас. Тоест за да сработи екзекуцията, трябва да са изпълнени следните условия:

 

   1. Екзекуторът трябва да бъде вече на влака за нарочения човек с първия си глас 

   2. Нароченият човек трябва да има един точно с 1 глас по-малко от необходимите за елиминация

   3. Темата за съответния ден трябва да е заключена, т.е. денят да е приключил

 

Едва след като са изпълнени тези 3 условия, Екзекуторът има право да добави и решителният втори глас. Това става с изпращане на ЛС до водещия веднага след заключването на темата в 22:00 часа. В противен случай умението не бива използвано.  

 

- Вторият глас на Екзекутора бива отразен в общия брой и бива съобщено, че съответният играч е елиминиран. 

 

 

6. Врачка 

 

- Специална роля. Този играч започва играта като Гражданин, а целта му е да разкрие всички Мафиоти в играта, за да се присъедини към тях. Докато търси мафиотите, той трябва да се опитва по всякакъв начин да им помага и да ги напътства.

 

- Има право през всяка нощна фаза да пита водещия на ЛС дали един даден играч е мирен гражданин или мафиот. Това умение може да бъде използвано без ограничения.

 

- Играта на Врачката протича на два етапа:

- ЕТАП 1 е в началото на играта, когато Врачката започва като гражданин. Тоест той ще знае, че всъщност е мафиот, но останалите мафиоти няма да знаят това и Врачката няма да е част от мафиотския чат. Ако Врачката бъде елиминиран през която и да е фаза (дневна или нощна) ще бъде изписано, че той е бил Мирен гражданин и ще отпадне от играта. На този етап Врачката няма право да гласува през нощната фаза за елиминация на играч.

- ЕТАП 2 се достига в момента, в който Врачката успешно разбере самоличността на всички живи мафиоти в играта. Ако това се случи, то тогава той официално минава в отбора на мафиотите, бива добавен в мафиотския чат и може пълноправно да дискутира играта с тях и да гласува за убийствата през нощните фази. Също така вече на този етап ако Врачката отпадне ще си бъде обявен като Мафиот и неговата елиминация става задължителна за победа на гражданите.

- Ето два примера как Врачката може да се включи официално в отбора на мафиотите, ако в играта има например 3 мафиота и 1 Врачка.

 

1. Ако тримата мафиоти са живи и Врачката успешно ги разкрие и тримата през нощните фази, то той влиза в отбора им.

 

2. Ако Врачката до момента е разкрил имената само на 2 от тримата мафиоти, но неразкритият от него мафиот бъде елиминиран, то тогава Врачката автоматично знае самоличността на всички живи мафиоти, условието е изпълнено и той влиза в отбора им. Същото важи и ако остане само един жив мафиот и Врачката знае кой е той - следва присъединяване към него и двамата играят заедно до края на играта.

- В началото на играта, Мафиотите изобщо не знаят дали в играта има Врачка и единственият начин да разберат, е ако той ги открие и се включи в чата им.

 

- Ако Врачката разбере самоличността на всички Мафиоти в края на дадена нощна фаза, то това ще бъде съобщено веднага на Мафиотите и през предстоящата дневна фаза те ще знаят кой е Врачката и ще могат да играят заедно с него.  Присъединяването на Врачката към мафиотския чат обаче ще стане чак след края на въпросната дневна фаза.
 

- Ако броят на мафиотите се изравни с броя на гражданите (в чието число влиза и Врачката) преди Врачката да е успял да разкрие всичките мафиоти, то мафията си печели играта сама, а Врачката нито губи, нито печели.

- Ако Врачката бъде преслушан от Шерифа, той ще бъде обявен за мафиот независимо в кой етап на играта се случи това.

 

- Проверките, които прави Врачката не могат да бъдат блокирани от Блокировач. Въпреки това, ако Блокировачът реши да блокира Врачка, ще изгуби един от опитите си.

 

- Проверките, които прави Врачката могат да бъдат блокирани от Тъмничар.

 

 

 

СПЕЦИАЛНА РОЛЯ

 

1. ??????

 

 

 

 

 

 


 

Spoiler

 

ГРАЖДАНСКИ РОЛИ

 

1. Администратор - Това е нещо като водачът на гражданите, най-важният човек в града и огледален еквивалент на "кръстника" на мафиотите. Администраторът не може да бъде елиминиран от мафията през нощната фаза. Причината за това е, че мафията не иска да рискува да всее тотален смут и обществено недоволство в града, убивайки най-важния жител прекалено рано. Единственият вариант мафията да може да убие Администратора през нощта е ако броят на гражданите е само с 1 повече от този на активните мафиоти, т.е. ако мафията трябва да елиминира само него за победата. Администраторът обаче може да бъде убит по погрешка от Ловец или Ренегат през нощната фаза, без значение в кой ден от играта се случва това. Той също така може да бъде линчуван през деня, т.е. Администраторът е имунизиран само срещу атаките на мафията, но не и срещу тези на гражданите.

 

2. Модератор - Вторият по важност човек в йерархията на гражданите. Модераторът е VIP-персона, която си има Телохранител. Принципът е същият като при Бодигарда от предишните сезони, с тази разлика, че модераторът знае кой е неговият Телохранител. Телохранителят също знае кой е Модераторът, когото пази. Освен това, двамата имат таен чат, в който могат да комуникират свободно и да планират стратегии през Нощната фаза, подобно на близнаците. Телохранителят е неотлъчно до Модератора ден и нощ и ако Модераторът бъде линчуван от гражданите през деня или бъде нападнат от Мафията през нощта, смелият му телохранител ще понесе гнева и ще бъде убит вместо покровителя си. Ако бъде блокиран обаче, Модераторът ще умре вместо него.

 

3. Телохранител - Член на партията на Супер-потребителите. Елитният телохранител ще даде всичко от себе си, за да предпази своя бос - Модератора. По-горе подробно е описано как работи тази роля, но все пак отново подчертавам , че Телохранителят и Модераторът ще имат таен чат, в който ще могат да си комуникират през всяка една нощна фаза. Телохранител/Модератор е на практика двойна роля, която задължително играе в тандем и гради стратегия.


4. Шериф - Той има право през всяка нощна фаза да пита водещия на лично съобщение за това дали един играч е мирен гражданин или мафиот и ще получи тази информация. Шерифът ще разбере само дали играчът е гражданин или мафиот, но не и дали и каква специална роля има той. Ако бъде блокиран или по погрешка изпратен в затвора, няма да научи нищо.

5. Доктор - Той има право през всяка нощна фаза да предпази от смърт един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 

- Може да предпазва себе си, но не и в две поредни нощни фази.

- Естествено, Докторът може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде посочен като жертва на друго специално умение през нощната фаза (напр. Ренегат) то той няма да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.

6. Тъмничар - Той има право през всяка нощна фаза да посочи един играч и да го прати в участъка за разпит. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така обаче, този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза.

- Тъмничарят не може да праща себе си в затвора.

- Няма право да праща един и същ човек в затвора две поредни нощи.

7. Принц - Той не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване, тъй като е престолонаследник и никой не би се решил да го линчува публично. Ако Принцът събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.

8. Ловец - Един от малкото граждани, които са въоръжени. Специалната роля на този играч му дава правото ако бъде убит през нощната фаза от мафията, да произведе един последен изстрел и да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне.

- Може да убие мафиот или дори гражданин по погрешка.

- Може да убие Кръстника, без значение дали има останали живи и други мафиоти освен него.

- Ако бъде блокиран, Ловецът няма да убие никого.

- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар - т.е. защита срещу изстрела на Ловеца няма. Причината е, че е въоръжен с далекобоен снайпер.

- Ако Ловецът остане 1v1 като последен оцелял мирен гражданин заедно с един последен мафиот тогава играта се печели от мирните граждани.


 9. Ренегат - Той има право на едно единствено убийство през нощната фаза. Това е бивш командос от специалните части с разхлабена психика, който все още пази военния си нож. В една прекрасна нощ, гневът му просто няма да издържи и той ще пререже гърлото на някой от хората, които смята за мафиоти.

- Няма специално условие, което да активира това умение и то може да бъде използвано по всяко време, но е еднократно.


- Може да убие както мафиот така и гражданин. Може да убие Кръстника, дори ако има останали други живи мафиоти освен него.


- Може да бъде блокиран като всяка друга роля, при което умението му ще бъде похабено.

- Не може да убие играч, който е предпазен от Доктор или ТъмничарАко се опита да убие такъв играч, това ще му бъде съобщено и той ще може да избере друга мишена, но не и да отмени "мисията" си. Тоест, веднъж решил да убива, Ренегатът не може да се откаже и трябва задължително да елиминира някого през съответната нощ.

 

- Ако Ренегат се посочи взаимно с последния оцелял мафиот през дадена нощна фаза, то и двамата умират, а играта се печели от гражданите.

 

10. Адвокат - Той има право през всяка нощна фаза да посочи един играч. Ако на следващата дневна фаза посоченият играч събере нужните гласове за елиминация, то той няма да бъде линчуван, защото ще бъде предпазен от умелата защита на адвоката.

- Не може да посочва един и същ играч повече от веднъж през сезона.

- Не може да посочва себе си.

- Напълно е възможно да посочи мафиот и да го спаси от елиминация през следващата дневна фаза.

- Ако посоченият от Адвоката играч събере нужните гласове, просто ще бъде изписано, че през съответния ден няма елиминиран играч. Няма да се уточнява дали е имало намеса на Адвокат или играчът е Принц или Кръстник.

 

11. Свидетел - Това е гражданин, който преди няколко седмици с очите си е видял жестоко убийство в града и е разпознал извършителя му. Това означава, че още преди началото на играта ще му бъде съобщено името на един от мафиотите. Какво ще направи той с тази информация, е изцяло негова работа. Дали просто ще сподели името още на първия ден? Дали ще му повярват останалите? Дали пък ще отнесе информацията в гроба? Стратегията му зависи единствено от него.

 

12. Ангел - Кажете здравей на Доситетата Хикс. Ангелът е гражданин с паранормални способности, който има правото ако бъде убит през нощната фаза от мафията, за следващата дневна фаза да "възкреси" и върне един вече убит мирен гражданин в играта.

- Умението на Ангела се активира само ако бъде убит от мафията и не бъде блокиран. Ако бъде убит от Ловец/Ренегат или линчуван през дневната фаза умението няма да се задейства.

- Играчът, който бъде възкресен, ще се завърне като обикновен мирен гражданин без роля. Тоест ако е бил например шериф то той няма да разполага с шерифското си умение от тук нататък, но всичката информация, която е имал приживе като шериф, може да бъде използвана.

- Ако Ангелът бъде убит през първата нощна фаза и през предходната дневна фаза не е имало елиминиран гражданин, то тогава и само тогава има право да възкреси себе си. Ако има поне един убит мирен гражданин, тогава Ангелът няма право да връща себе си в играта.

- Може да върне по погрешка убита Врачка, която ще се завърне отново като мафиот и ще може да продължи да търси своите спътници. Ако обаче Врачката е била вече влязла в мафиотския чат, на Ангела ще му бъде съобщено, че това е мафиот и той ще може да избере да възкреси друг отпаднал играч.


МАФИОТСКИ РОЛИ


1. Кръстник - Водачът на мафията. Кръвният враг на Администратора. Той не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез линчуване, преди да бъдат елиминирани всички останали мафиоти.

- Може обаче да бъде убит през нощта от Ловец или Ренегат, дори да има и други все още живи мафиоти.

- Ако през деня събере нужните за елиминация гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да бъде изписвано каква е точната му роля.

2. Блокировач - Той има умението през всяка нощна фаза да проследи чрез подмолни дейстия да саботира действията на един от гражданите и да му попречи да използва специалното си умение.

- Има право да блокира само 5 пъти през сезона.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощи.

- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде неутрализирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран.

- Ако Блокировач и Тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се анулират взаимно и никой не е блокиран или съответно предпазен от елиминация.

 

3. Шпионин - Този мафиот има право през всяка нощна фаза да пита на ЛС водещия дали някой от мирните граждани има специална роля.

 

- Подобно на Блокировача, има право да използва умението си максимум 5 пъти за целия сезон.

 

- Шпионинът ще получи само информация "да" или "не", без да бъде споменавана точната роля на гражданина.
 

- Ако бъде блокиран от Тъмничар, няма да разкрие нищо, но въпреки това ще изхаби една от проверките си.

 

- Ако провери Врачка, ще му бъде съобщено, че играчът няма специална роля.

 

- ВАЖНО! Играчът, който Шпионинът е проверил през дадена нощна фаза, не може да бъде убит от мафията през същата нощна фаза, тъй като събирането на информация отнема цялата нощ и не остава време за убийство. Играчът обаче може да бъде блокиран от Блокировач в същата нощна фаза. По този начин, Шпионинът и Блокировачът могат да играят в тандем.

 
4. Екзекутор - През този сезон, Екзекуторът със сигурност ще бъде мафиот. Извратеното копеле обича да довършва играчи, които са на прага на линча, хвърляйки последния камък. Екзекуторът има право да гласува в дневната фаза само за даден играч, който е на един глас от нужния брой гласове за изгонване или вече ги е надвишил. 

- Ако вотът е размит между няколко играча и никой от тях не се доближава до нужният брой за елиминация, то Екзекуторът няма право да гласува в дневната фаза докато условието не бъде изпълнено.

- Ако условието е изпълнено и играчът гласува, то той няма право да си сменя гласа за друг играч, освен ако условието и там не е изпълнено.

- Ако Екзекуторът гласува за даден играч това не означава, че фазата приключва със сигурна елиминация. Просто той няма право да гласува рано във фазата и трябва да го прави по-късно или да не го прави изобщо. 

 

- Екзекуторът има и специално умение. Точно веднъж през дневните фази в сезона, той може да добави един глас към потребител, който е на един глас от елиминация, без значение дали вече е гласувал за него или не. Тоест Екзекуторът може след като вече веднъж е гласувал за съответния човек, да даде още един глас за него (общо два) и да го изхвърли директно от играта. По този начин, той ще се разкрие като сигурен мафиот, но ще елиминира потенциално опасен гражданин от сезона. Това умение не може да се използва преди 21:50 часа или ако елиминацията на гражданина ще означава директен край на играта. Ето защо, точният момент на използване на умението трябва да се подбере внимателно!

5. Заглушител - Всяка нощна фаза може да посочва един играч и на следващата дневна фаза гласът на този играч няма да се зачита. Подлият заглушител действа, като през нощта разпространява дискредитираща информация за жертвата си и на следващия ден никой не взима на сериозно неговия глас. Напълно възможно е обаче Заглушителят умишлено да заглуши свой събрат мафиот, с което да всее допълнителна дезориентация сред гражданите.

 

- Заглушителят не може да използва умението си, ако в предстоящата дневна фаза остават само с 1 повече граждани от броя на живите мафиоти!

 

6. Врачка - Най-уникалната роля в цялата игра. Това е отритнат навремето от своите събратя мафиот, който 25 години по-късно се завръща в града и иска отново част от пая. Проблемът е, че неговите някогашни другари до един са гушнали букета и сега той трябва да започне от нищото, проучвайки внимателно стъпка по стъпка кои точно са новите лица на мафията, за да се присъедини към тях. През всяка нощна фаза Врачката има право да пита водещия на ЛС дали един даден играч е мирен гражданин или мафиот. Това умение може да бъде използвано без ограничения. Тази роля има два етапа:

- ЕТАП 1 е в началото на играта, когато Врачката започва като мирен гражданин. Тоест той ще знае, че всъщност е мафиот, но останалите мафиоти няма да знаят това и Врачката няма да е част от мафиотския чат. Ако Врачката бъде елиминиран през която и да е фаза (дневна или нощна) ще бъде изписано, че играчът е бил мирен гражданин и толкова. На този етап Врачката няма право да гласува през нощната фаза за елиминация на играч. На този етап също така гражданите няма нужда да елиминират Врачката за победа, ако успеят преди това да линчуват всички останали мафиоти.

- ЕТАП 2 се достига в момента, в който Врачката успешно разбере самоличността на всички живи мафиоти в играта. Ако това се случи, то тогава този играч официално минава в отбора на мафиотите, бива добавен в мафиотския чат и може пълноправно да дискутира играта с тях и да гласува за убийствата през нощните фази. Също така вече на този етап ако Врачката отпадне ще си бъде обявен като мафиот и неговата елиминация става задължителна за победа на гражданите.

- Ето няколко примера как Врачката може да се включи официално в отбора на мафиотите, ако в играта има например 3 мафиота и Врачка.

 

1. Ако тримата мафиоти са живи и Врачката успешно ги разкрие и тримата през нощните фази, то той влиза в отбора им.

 

2. Ако Врачката до момента е разкрил имената само на 2 от 3 мафиоти, но неразкритият мафиот бъде елиминиран, то тогава Врачката автоматично знае самоличността на всички живи мафиоти, условието е изпълнено и той влиза в отбора им. Същото важи и ако остане  само един жив мафиот и Врачката знае кой е той - следва присъединяване към него и двамата играят заедно до края на играта.

- Мафиотите няма изобщо да знаят дали в играта има Врачка и е напълно възможно да го елиминират през нощната фаза. Единственият начин да разберат, е ако той ги открие и се включи в чата им. Ако Врачката разбере самоличността на мафиотите в края на дадена нощна фаза, то това ще бъде съобщено на мафиотите, те ще разберат кой е Врачката, но присъединяването му към секретния чат ще стане чак след края на предстоящата дневна фаза. Т.е. през деня те ще могат да играят заедно.

- Ако всички мафиоти бъдат елиминирани преди Врачката да е успял да влезе официално в отбора им, то тогава гражданите печелят и няма нужда да го елиминират. Врачката в този случай губи играта.

 

- Ако броят на  мафиотите се изравни с броя на гражданите (в чието число влиза и Врачката) преди Врачката да е успял да разкрие всичките мафиоти, то мафията си печели играта сама, а Врачката нито губи, нито печели.

- Ако господин Врачката бъде преслушан от Шерифа, той ще бъде обявен за мафиот независимо в кой етап на играта се случи това.

 

- Преслушванията на Врачката не могат да бъдат блокирани от Блокировач. Въпреки това, ако Блокировачът реши да блокира Врачка, ще изгуби един от опитите си.

 
7. Принудител - Той има право точно веднъж през сезона да принуди един от мирните граждани да се присъедини към мафията. Умението може да бъде използвано веднага след края на някоя от дневните фази по избор.

 

- Няма право да принуждава играч със специална роля. Това означава, че Принудителят може да вербува само обикновени мирни граждани.

 

- Ако Принудителят избере гражданин със специална роля, неговото умение ще бъде изхабено напразно и той няма да може да го използва повече.

 

- Вербуваният мирен гражданин още същата нощ се присъединява към мафиотския чат и става пълноправен мафиот.

 

- Вербуваният мирен гражданин има право да се опита да спечели играта заедно с мафията, или публично да разгласи деянието на мафията, разкривайки всички мафиоти. Така че изборът дали изобщо да ползват умението на Принудителя през сезона и идващия с него риск си зависят изцяло от мафията.

 

- Принудителят няма право да вербува гражданин, ако броят на гражданите е точно с 1 по-голям от броя на мафиотите и това вербуване би довело до автоматична победа за мафията!

 

 

 

 

ВАЖНО!!! В сезона ще присъства една тайна роля, която досега не е присъствала в никой от сезоните, но която ще има потенциала да преобърне играта с главата надолу, и нищо няма да е сигурно. Ще разберете коя е тя естествено чак след края на сезона.

 

ВАЖНО!!! В сезона ще има едно необявено предварително правило, което ще разберете след края на сезона! Целта му е да направи играта още по-непредсказуема.

 

 

Това е засега, ще се видим юли ;)

 

 

35izpu1.jpg

Link to comment

Ето как протече мисловния процес в скромния ми бъбрек.

Вижда нова тема, озаглавена Мафия VII IX, направена от Радокс. Я да видим защо я е пуснал толкова рано, swerve ли прави на Бобоцката, няма се очудя да прецака момчето. Гледа как острани скролчето му изтънява. Бах го тоз' ферман. Кой ще ти чете такова нещо сега?!? Небрежно скролва между редовете... бла,бла,бла, чек'! Списък на поканени? Пак, не е ли раншко, уе? Скролва да види обичайните заподозрени. Най-отдолу цъфва номер 20. К'ВО??? о.О Шиииииииит! Бузки розовеят. Очи засмърдяват като на някой пути. Стои вцепенен около две-три минути, скляпащ срещу екрана, т'ва сега вярно ли е или не. Поема дъх и патка по клавишите да отрази следното:

 

Поласкан съм от поканата. Аз определено не очаквах да бъда в този списък. С Радокс не съм имал контакт от  ъъъ (проверява архива на Е-феда) от 2013г. След като ми е отправено такова доверие, ще се радвам да я приема. Като разбира се, с уточнението, че ще има още доста вода да изтече дотогава и не мога да гарантирам дали ще мога да кажа същия отговор и в началото на сезона. Просто работата ми е такава, че не седя по цял ден в офис, работя от доста рано до ужасно късно и това просто ми е голям стрес да бъда пълноправен участник (особено както сецкате дупарата на неактивните и Радокс е дигнал високо мерника на хората, неоправдаващи доверието). 

Като дойде сезонът, ще му мислим. Отново благодаря!

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment
3 hours ago, LightOne said:

Ето как протече мисловния процес в скромния ми бъбрек.

Вижда нова тема, озаглавена Мафия VII IX, направена от Радокс. Я да видим защо я е пуснал толкова рано, swerve ли прави на Бобоцката, няма се очудя да прецака момчето. Гледа как острани скролчето му изтънява. Бах го тоз' ферман. Кой ще ти чете такова нещо сега?!? Небрежно скролва между редовете... бла,бла,бла, чек'! Списък на поканени? Пак, не е ли раншко, уе? Скролва да види обичайните заподозрени. Най-отдолу цъфва номер 20. К'ВО??? о.О Шиииииииит! Бузки розовеят. Очи засмърдяват като на някой пути. Стои вцепенен около две-три минути, скляпащ срещу екрана, т'ва сега вярно ли е или не. Поема дъх и патка по клавишите да отрази следното:

 

Поласкан съм от поканата. Аз определено не очаквах да бъда в този списък. С Радокс не съм имал контакт от  ъъъ (проверява архива на Е-феда) от 2013г. След като ми е отправено такова доверие, ще се радвам да я приема. Като разбира се, с уточнението, че ще има още доста вода да изтече дотогава и не мога да гарантирам дали ще мога да кажа същия отговор и в началото на сезона. Просто работата ми е такава, че не седя по цял ден в офис, работя от доста рано до ужасно късно и това просто ми е голям стрес да бъда пълноправен участник (особено както сецкате дупарата на неактивните и Радокс е дигнал високо мерника на хората, неоправдаващи доверието). 

Като дойде сезонът, ще му мислим. Отново благодаря!

Аз мислех, че си нов потребител, деба. 

 

Радокс, добра тема, хубаво, че от сега пускаш фермана, за да имаме време да четем.

Link to comment

Дали ще играя не мога да кажа - зависи и от свободното ми време тогава, и от степента ми на зачервени бузки за развитието цялостно на играта във форума към дадения момент. За момента честно не ми се играе играта. Но пиша за да коментирам ролята Принудител. Според мен я махни. Ще предизвика драми и нежелание някои да играят. Ако не се лъжа Олимпик някъде беше писал, че изобщо не ще и да чуе за роли, в които се сменят отборите по средата на играта. Честно казано намирам резон - глупаво е дни наред да си играл като гражданин, да си изградил някакво доверие и после да минеш към другия отбор. Ако го направиш и ги издадеш всички мафиоти пък става доста глупав край на играта.

 

Единственото интересно е някаква некст левъл стратегия, при която мафиот блъфира, че е гражданин, който разкрива всички останали мафиоти и успява да насочи гражданите да убият един от техните преди да го хванат.

 

ЕДИТ: Иначе благодаря, че съм в списъка де, оценявам признанието.

Link to comment

Добре, ще я махна най-вероятно от списъка. Истината е, че я писах само за яко филмиране и така и така нямаше да я ползвам в сезона. Но има 2 месеца де, има време за размишления. А и има време да ти се доиграе, ахахах.

35izpu1.jpg

Link to comment

Живи и здрави дотогава, мисля да се пробвам. Нещо важно обаче и кажи честно: рандом генератор ли ще е или не?

3kuoda.gif

Link to comment
12 minutes ago, yaripim said:

Живи и здрави дотогава, мисля да се пробвам. Нещо важно обаче и кажи честно: рандом генератор ли ще е или не?

 

Ще разберем след края на сезона ;)

 

Целта на този сезон е никой нищо да не знае и нищо да не е сигурно до последно. ТОТАЛНА ПАРАНОЯ трябва да има, както и за скритата секретна роля, така и за random генератора.

35izpu1.jpg

Link to comment

На мен ми е по-интересно кога ще бъде върнат педагогическият съветник в НВП.

Link to comment

Химлер ме подести да питам @Radox защо не го е включил в сезона си, все пак той доведе поведата на гражданите в сезон 1 като шериф?

Link to comment
20 minutes ago, hacky said:

Химлер ме подести да питам @Radox защо не го е включил в сезона си, все пак той доведе поведата на гражданите в сезон 1 като шериф?

 

Със сигурност някой от титулярите ще се откаже и ще може да се запише на негово място. Пък и поканих само хора от последните 2 сезона. Все пак само в тях съм участвал и не съм запознат с това кой как се е представил преди това. Но няма проблем да участва и Himler, като се откаже някой друг от 20-мата.

35izpu1.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

^Ха, не бях забелязал, ако трябва аз мога да се разменя с него.

Link to comment
38 minutes ago, neshev said:

Що не си поканил легендата АСЕН? 

Благодаря ти, че и в този сезон спомена името ми. Става нещо като закономерност да бъда споменаван във всеки сезон на Мафия от дебюта на играта до днес, дори и да не играя в нея. В сезон 10(живот и здраве:)) ще запиша абсолютен рекорд по споменавания, никой друг не може да се похвали с това:D

 

@hacky благодаря ти за предложението, но не е необходимо да ми отстъпваш мястото си. В нещо като пенсия от Мафия съм, може да участвам в сезоните на мои форумни приятели някой път за забавление, но съм парт-таймър и нямам желанието да играя във всеки сезон.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Момчета, разбирам че сте надъхани за най-великия сезон в историята на Мафия, но нека не бързаме толкова. Първо трябва да минат сезони 7 и 8 и тогава ще имате достатъчно време да изригвате. 

35izpu1.jpg

Link to comment
  • 4 weeks later...

Последните няколко дни се зарибих и четох доста в един сайт, който е нещо като Wikipedia за играта Мафия. Там имат нереално много роли, над 100 са. Има някои доста малоумни и безсмислени, но има и някои много интересни. Ще взема някои идеи от там за Сезон 9, за да стане още по-култов. Ще променя ролите Ренегат и Екзекутор, за да станат доста по-полезни, че сега са безсмислени, особено Екзекутор. При Ловеца също ще има лека промяна. Ще махна Администратор. То си я има по принцип ролята, но смятам че е прекалено силна и ще доведе до объркване сред мафията или до малоумни блъфове от страна на гражданите. Иначе други не смятам да добавям, в общи линии остават тия от горния списък, но с леки промени, които да направят играта по-интересна.

 

Иначе като свърши Сезон 7, ще пусна някои от интересните роли, които видях в темата за развитието. 

 

Официалните правила между другото са по-различни - денят продължава докато някой не събере необходимите гласове за елиминиране - тоест няма нулеви дни. Понякога дневните фази продйлжават по 15-20 дни, докато не се постигне консенсус да се изгони някой. Според мен обаче все пак нашия метод с 24-часови дни и нощи е по-добър.

 

Надъхан съм яко за сезона ми, ей!

35izpu1.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Поканата на Mariyan01 за мегасезона е анулирана. На негово място под номер 14 каня ... @kabakov!

 

 

Пояснение - ако Сезон 9 изобщо се проведе, това ще стане при безпрецедентни мерки за сигурност.

35izpu1.jpg

Link to comment

Обновен списък с поканени хора за най-великия сезон в историята - ДЕВЕТИ, който за сега е неизвестно дали ще се проведе:

 

1. @The Olimpic Hero

2. @neshev

3. @THE ENEMY (засега е полу-зачервил)

4. @Socki

5. @Loop

6. @HEIDENREICH

7. @baikiro (засега е зачервил яко)

8. @hacky

9. @Prince10

10. @Dudley

11. @MJ23

12. @Brutalnia

13. @Bobotsi

14. @kabakov

15. @Splin (засега е изчезнал от форума)

16. @Farest

17. @Chocho95

18. @ЧОТУДЕ (засега е полу-зачервил)

19. @yaripim

20. @LightOne

 

Резерви - @Jack Bauer, @Price

 

 

Обновени правила:

При най-малкото издаване или спекулиране с лични съобщения с водещия - моментално изключване от сезона плюс едномесечен бан от форума.

35izpu1.jpg

Link to comment

Благодаря за поканата, изчаквах известно време за да наближи сезона.  Все пак не мисля, че бих се включил пълноценно в провеждането му.  Затова отстъпвам привилегията да участвам в най-великия сезон на Мафия на някоя от резервите. Вярвам, че мястото ми ще бъде заето от друг доказан и сериозен участник. 

 

Надявам се ще се проведе един страхотен сезон, в който авторитета на определения водещ ще бъде зачитан от всички участници.

Link to comment
18 minutes ago, Splin said:

Благодаря за поканата, изчаквах известно време за да наближи сезона.  Все пак не мисля, че бих се включил пълноценно в провеждането му.  Затова отстъпвам привилегията да участвам в най-великия сезон на Мафия на някоя от резервите. Вярвам, че мястото ми ще бъде заето от друг доказан и сериозен участник. 

 

Надявам се ще се проведе един страхотен сезон, в който авторитета на определения водещ ще бъде зачитан от всички участници.

 

Тоя сезон ще е след 2 месеца сигурно, не наближава въобще 😂 До тогава ще събереш морални сили 😂 А ония ментета ENIMI, baikiro и HEIDENREICH ще отчервят бузките. ☺️ MAFIA IX все пак ще бъде веднъж в живота!

35izpu1.jpg

Link to comment

Трябва му време на Splin да се възстанови от жестоката загуба, която истинският и непоправим ШЕРИФ му нанесе в сезон 6! 

Link to comment

Днска нещо съм в добро настроение, а и съм надъхан Сезон 9 да стане най-ДЕБЕЛИЯТ в цялата история на играта, поради което ще възстановя правата на Мариан01 и ще го сложа при резервите. Освен него ще поканя и ... легендата THE BEST, за да почерпим от мъдростта му! :D :D

 

По този начин, списъкът с участници придобива следния вид:

 

1. @The Olimpic Hero

2. @neshev

3. @THE ENEMY (засега е зачервил яко)

4. @Socki

5. @Loop

6. @HEIDENREICH (засега е полу-зачервил)

7. @baikiro (засега е зачервил яко)

8. @hacky

9. @Prince10 (засега е зачервил яко)

10. @Dudley

11. @MJ23

12. @Brutalnia

13. @Bobotsi

14. @kabakov

15. @Splin (засега е под въпрос)

16. @Farest

17. @Chocho95

18. @ЧОТУДЕ (засега е полу-зачервил)

19. @yaripim

20. @LightOne

 

 

Резерви :

@Jack Bauer

@Price

@prenti

@Mariyan01

@The Best

 

35izpu1.jpg

Link to comment
  • 2 months later...

И ето, че дойде време манията по играта Мафия да се разрази отново във форума! След месеци липса на интерес и активност, мисля че е време да праснем няколко поредни сезона като в доброто старо време. Класиките като Сезон 5 и Сезон 6 е време да се завърнат!

 

Започва официалният подбор на участници за най-големия сезон в историята на играта - ДЕВЕТИ. Как ще стане това? Много просто.

 

Вече съм избрал кои от обявените роли в списъка по-горе ще участват в сезона. Изтеглени са и номерата от 1 до 20, като на всеки номер е отделена роля. 

 

Отново призовавам поканените още през пролетта 20 човека да потвърдят своето участие тук и заедно да направим най-вълнуващия и непредвидим сезон в историята на играта, в който да участват само подбрани ветерани!

 

Засега ще се състои само записването и разпределянето на номерата, сезонът ще се проведе на по-късен етап. Това ще стане едва след като се съберат 20 човека!

 

И така, напомням кои са хората, които НАСТОЯВАМ да участват в сезона:

 

1. @The Olimpic Hero

2. @neshev

3. @THE ENEMY

4. @Socki

5. @Loop

6. @HEIDENREICH

7. @baikiro

8. @hacky

9. @Prince10 

10. @Dudley

11. @MJ23

12. @Brutalnia

13. @Bobotsi

14. @kabakov

15. @Splin 

16. @Farest

17. @Chocho95

18. @ЧОТУДЕ

19. @yaripim

20. @LightOne

 

Моля всеки един от тях да пусне по един пост тук, чрез който да получи съответния номер на роля в сезона. Ако някой от тях все пак не може да участва, нека пак напише пост за да получи номер, като номерът на поста му остава и ще бъде разпределен на неговият заместник по-късно.

 

ЗАСЕГА В ТЕМАТА ЗА ЗАПИСВАНЕ ИМАТ ПРАВО ДА ПИШАТ САМО ГОРЕУПОМЕНАТИТЕ 20 ЧОВЕКА! Постове на други потребители освен тях ще бъдат изтривани.

 

Моля всеки от поканените да прояви сериозност, да загърби старите сръдни, вражди и простотии и да потвърди участието си! Нека направим този Mafia experience най-добрият досега! Сезонът ще започне най-рано на 15 септември, така че имате предостатъчно време.

 

@The Olimpic Hero @neshev @THE ENEMY @Socki @Loop @HEIDENREICH @baikiro @hacky @Prince10 @Dudley @MJ23 @Brutalnia @Bobotsi @kabakov @Splin @Farest @Chocho95 @ЧОТУДЕ @yaripim @LightOne

 

 

 

ЗАПИСАЛИ СЕ УЧАСТНИЦИ С ПОЛУЧЕНИ НОМЕРА НА РОЛИ:

 

1.    neshev

2.   Socki

3.   hacky

4.   ???

5.   ???

6.   ???

7.   ???

8.   ???

9.   ???

10. ???

11. ???

12. ???

13. ???

14. ???

15. ???

16. ???

17. ???

18. ???

19. ???

20. ???

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...