Jump to content

UFC Fight Night "Overeem vs. Sakai" - 5 септември 2020


neshev

Recommended Posts

И това шоу оредя заради короната, но битките се получиха интересни.

Overeem пак се набута в top 5 битките, което говори за състоянието на дивизията, която исторически никога не е била от най-силните. Особени тези поваляния в късните рундове, в друга дивизия нямаше да минат. Гледайки колко лесно го сваляше, още ми е непонятно защо Багата не използва по-често самбото, а се прави на боксьор. Overeem проведе добре битката и си чакаше своите моменти. Разликата в опита си каза думата определено. Радвам се за Overeem, човекът е легенда в този спорт и има завидно дълголетие. Ако Jon Jones иска подгряваща битка в HW, не е най-лошия вариант да го изправят срещу Overeem. Иначе може и да търси реванш срещу Rozenstruik.

OSP също изглеждаше доста спокоен. Много добре контролираше Menifield и успя да го изнерви до такава степен, че Menifield му се хвърли, което му коства едно просване по очи. OSP вече натрупа годинки, но може би има един последна серия в него, която да го изпрати в битка за титлата. 

Link to comment

Майкъл Перейра, със или без цифричка до името, си остава сред най-интересните неща за гледане в UFC, пък и в ММА изобщо. А и не е никак лош боец, между другото. Все още не разбирам защо не направиха реванша между него и Санчез, при все, че свърши така нелепо първият мач. Това може спокойно да оглави UFC FN и ще е от по-интересните мейнивенти.

 

OSP си е класа, не върши работа за steping stone на младите :D . 

За тежката - тъжна картинка е, ако Сакай се води сред добрите. Сори, ама тоя пич е торба с лайна с базови умения в страйкинга и нищо повече. Даже не блести и със сила, като другите тумбаци от "новата вълна". Смешно е да гледам как чичовци на по 40 години им чупят каската на млади момчета, представяни като таланти. Сакай беше свалян на земята с техника, дето може да се види евентуално по гаражните битки, ако някой е снимал с телефон. А на земята пък вече беше такъв ташак, че нямам думи. Това не е сериозно да е професионален боец, та той се защитаваше инстинктивно, техника и умения - 0. 

Това се случва,когато пуснеш бияч срещу боец. Колкото и да е млад и здрав Сакай, няма ли си един определен набор от движения и знания, за нищо не става. То и в първите рундове си личеше, че на моменти просто не знае как да удари и блъскаше както му падне. И тоя се води топ 10, братче :2funny: Оувърийм до пенсия ще го откара така, ако тия са му конкуренцията. Той в последните си мачове е 4-1, като единствената загуба му е от Розенструйк и то точно заради силата на онова бичме. Там трябва да има реванш, заслужил си го е Рийм. За Сакай - мидкард и нищо повече. Да се бута там с другите дебелаци и толкова. 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...