Jump to content

UFC Fight Night "Overeem vs. Sakai" - 5 септември 2020


neshev

Recommended Posts

И това шоу оредя заради короната, но битките се получиха интересни.

Overeem пак се набута в top 5 битките, което говори за състоянието на дивизията, която исторически никога не е била от най-силните. Особени тези поваляния в късните рундове, в друга дивизия нямаше да минат. Гледайки колко лесно го сваляше, още ми е непонятно защо Багата не използва по-често самбото, а се прави на боксьор. Overeem проведе добре битката и си чакаше своите моменти. Разликата в опита си каза думата определено. Радвам се за Overeem, човекът е легенда в този спорт и има завидно дълголетие. Ако Jon Jones иска подгряваща битка в HW, не е най-лошия вариант да го изправят срещу Overeem. Иначе може и да търси реванш срещу Rozenstruik.

OSP също изглеждаше доста спокоен. Много добре контролираше Menifield и успя да го изнерви до такава степен, че Menifield му се хвърли, което му коства едно просване по очи. OSP вече натрупа годинки, но може би има един последна серия в него, която да го изпрати в битка за титлата. 

Link to comment

Майкъл Перейра, със или без цифричка до името, си остава сред най-интересните неща за гледане в UFC, пък и в ММА изобщо. А и не е никак лош боец, между другото. Все още не разбирам защо не направиха реванша между него и Санчез, при все, че свърши така нелепо първият мач. Това може спокойно да оглави UFC FN и ще е от по-интересните мейнивенти.

 

OSP си е класа, не върши работа за steping stone на младите :D . 

За тежката - тъжна картинка е, ако Сакай се води сред добрите. Сори, ама тоя пич е торба с лайна с базови умения в страйкинга и нищо повече. Даже не блести и със сила, като другите тумбаци от "новата вълна". Смешно е да гледам как чичовци на по 40 години им чупят каската на млади момчета, представяни като таланти. Сакай беше свалян на земята с техника, дето може да се види евентуално по гаражните битки, ако някой е снимал с телефон. А на земята пък вече беше такъв ташак, че нямам думи. Това не е сериозно да е професионален боец, та той се защитаваше инстинктивно, техника и умения - 0. 

Това се случва,когато пуснеш бияч срещу боец. Колкото и да е млад и здрав Сакай, няма ли си един определен набор от движения и знания, за нищо не става. То и в първите рундове си личеше, че на моменти просто не знае как да удари и блъскаше както му падне. И тоя се води топ 10, братче :2funny: Оувърийм до пенсия ще го откара така, ако тия са му конкуренцията. Той в последните си мачове е 4-1, като единствената загуба му е от Розенструйк и то точно заради силата на онова бичме. Там трябва да има реванш, заслужил си го е Рийм. За Сакай - мидкард и нищо повече. Да се бута там с другите дебелаци и толкова. 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...