Jump to content

UFC Fight Night "Figueiredo vs. Benavidez 2" - 18 юли 2020


neshev

Recommended Posts

Първата им битка беше тотална доминация на Figueiredo, който не спечели титлата единствено, защото не успя да свали килограмите. Тук се повтори същото. Всеки удар влизаше, успя да го свали 3-4 пъти и на земя Benavidez нямаше какво да направи, защото видимо беше получил сътресение. Жалко за Benavidez, който е един от най-добрите бойци, които така и не взеха титла в компанията. Но и самите му загуби идват от най-добрите в спорта. Според мен тази победа на Figueiredo също го поставя до най-големите, защото никога не съм виждал Benavidez да е доминиран с такава лекота. Бих желал да видя бразилеца срещу MM или Cejudo, но flyweight дивизията тотално се разпиля. Сериозно, не знам дори кой са претендентите в тази дивизия. Benavidez според мен е време да се пенсионира. Въпреки че не взе титлата, постоянството му през последните 10+ години е голямо постижение. 

Jack Hermansson поднесе стабилна изненада. Gastelum е крайно непостоянен. Когато е в пика си, може да е конкурентен на всеки, както се видя при битката с Adesanya, но в същото време, може да падне от всеки. Вече ми е трудно да повярвам, че ще се завърне към елита в дивизията. Вече и самата дивизия се подмлади, няма ги чичаците като Bisping и Vitor, че да му надуват статистиката.

Rafael Fiziev записа най-голямата си победа досега и се утвърди като поредния сериозен проспект в LW дивизята. Много техничен и изчистен striking, показа, че може да поема сериозни удари, а начинът, по който избягваше ритниците, беше NEO-like. Arman Tsarukyan също може да се счита за боец с доста потенциал. Още в загубата срещу Makhachev показа, че потенциал, а в следващите две битки си личи, че е работил върху пропуските. Пичът е само на 23 и тепърва ще се развива, тъй че определено очаквам да е фактор в най-силната дивизия в UFC.

 

Говорейки за потенциални LW-и, падението на Joseph Duffy трябва да се отбележи. Дойде в UFC с доста хайп, но така и не успя да се развие. Може би това, че беше победил Conor качи очакванията прекалено високо и той не успя да ги покрие. Не знам, но загуби по доста нелеп начин. Ако наистина се пенсионира, може да се чувства разочарован от това как протекоха нещата при него. 

Link to comment

Много ми е жал за Бенавидез... Най-голямото му постижение в спорта ще си остане, че хвана якото пиче Меган Оливи.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
8 hours ago, neshev said:

Сериозно, не знам дори кой са претендентите в тази дивизия. 

 

Звезда до звезда, бе, как? Брандън Морено, Аскар Аскаров (и той се би снощи), Алекс Перез ... Все мачове, за които нямам търпение :happy: Разбира се, редно е да кажем, че и самият Фигуейредо си е голямо име, та който и да изправят срещу него, все ще е инетресно. Даже е толкова популярен, че от UFC не са му сложили и снимка  - няма нужда просто, те хората го знаят. Ето линка https://www.ufc.com/rankings, да не кажете, че си измислям :D . 

 

Дайната отдавна си е казал мнението за тая дивизия - и да се затрие, няма да е загуба. Показва го всякак, то е ясно. От Майти Маус нямаше търпение да се отърве, олекна му като го разкара. Трипъл Си побърза да се качи в горната дивизия, а та Мухите чак сега им дадоха да се бият за титла. Никой не ги бръсне за сливи тия. 

 

Link to comment

Аз даже знам Динята как не закри дивизията след като Сехудо оваканти титлата.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Той искаше да я закрие още като Майти Маус беше шампион. Май му се беше нервирал, че не искаше да се бие с TJ, и беше тръгнал да ги изнася всичките :2funny: . Според мен единствената причина, за да ги запази, е че е по-добре все пак да има някаква титла, а не да ги изсипе в категорията да 61 кг и съвсем да се затрият там. 

 

Добри бойци са, но това, че са най-леката възможна категория, ги прави "джуджета", "полумъже" и всякакви такива в очите на обикновения зрител. Никога няма да ги вземат насериозно, въпреки, че реално не са по-малки като габарити от хората до 61 кг. Кво да правиш, такъв е животът. Пък и в интерес на истината единственият харизматичен в тая дивизия беше Сехудо. Човекът всячески се мъчеше да прави шоу, но останалите една приказка не искат да кажат. Ей го и Фигуейредо - шляпа на бразилски, нищо интересно покрай него. Не можах да се сетя кой е в първия момент.

 

Мачът, заради който са гледали тази вече повечето фенове, очевидно е ко-мейнивента. Далеч по-познати имена за хората. 

 

Link to comment

@gboy не беше ли точно ти голям фен и защитник на мишока и смешната му дивизиика? Радвам се, че си осъзнал все пак, че нищо не става от него. Много правилно беше натирен. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...