Jump to content

ОМЕРТА: Обща тема

THE ENEMY

Recommended Posts

Omerta111.jpg

Общо взето мислим тук да пускаме ако има някакви новини свързани с играта.

В тази тема ще се обсъждат и нещата касаещи двете подразделения ОМЕРТА/Мафия. Това е най-добрия вариант, след като не може да се постигне компромис за общи правила. Целта не е да си пречим и да затрием тотално играта, а да дадем повече възможности на играчите да изпитат различните вариации на сезоните и форматите.

Това е проектът за общ график който сме обсъждали с мафиотите:

ОМЕРТА Сезон 1 - СЪРВАЙВЪР: Prince10

ОМЕРТА Сезон 2 - ???: THE ENEMY

ОМЕРТА Сезон 3 - Royal Rumble: ???

??? - стои за неща които ще бъдат запазени в изненада.

Това е засега. Ако колегата Принц10 иска да каже нещо повече за своя сезон, или ако предпочита да го остави в изненада, но голямата новина е, че неговия сезон ще се проведе точно както беше планиран първоначално, след сезона на нешев.

Няма какво ново да добавя, само ще дам малко разяснение защо преместих своя сезон под огидата на Омерта. 

Нямам против играта Мафия, ще участвам на 99% в сезона на Радокс, за следващия няма да мога, защото не разполагам с времето. Реших да извадя сезона от Мафия, защото в играта има твърде много свобода, която трябва да огранича спрямо правилата, които бяха наложени. В ,,Сървайвър" ще получавате съобщения от водещия, в които ще търсите логика, ще получавати immunity idol-и, спрямо някои неща, които ще обясна в правилата на сезона. Ще се гонят личните интереси, а не толкова общите такива, макар че двете неща понякога са много близки. Смятам, че Мафия се превърна в толкова приятна и забавна игра, защото играчите намираха малко разнообразие от сивото ежедневие и сядаха, пишеха, кой къде се вживял, кой къде тролел, кой къде мислил стратегии и т.н. Просто с играта се разпускаше. След прекратения сезон, постоянните мрънкания и консомолски писания, стана доста натоварващо както за мен, така и за други хора. Смятам в Сървайвър, просто да се забавляваме, да покажа малко креативност като водещ и да направим малко шоу. Нито ще се напъвам за най-великата игра във форума, нито ще пиша един том правила. Нека всеки, който има желание за нещо, което му дава максимална свобода на мислене и логика се запише. Очаквайте скоро всичко около играта!

17 hours ago, Prince10 said:

Няма какво ново да добавя, само ще дам малко разяснение защо преместих своя сезон под огидата на Омерта. 

Нямам против играта Мафия, ще участвам на 99% в сезона на Радокс, за следващия няма да мога, защото не разполагам с времето. Реших да извадя сезона от Мафия, защото в играта има твърде много свобода, която трябва да огранича спрямо правилата, които бяха наложени. В ,,Сървайвър" ще получавате съобщения от водещия, в които ще търсите логика, ще получавати immunity idol-и, спрямо някои неща, които ще обясна в правилата на сезона. Ще се гонят личните интереси, а не толкова общите такива, макар че двете неща понякога са много близки. Смятам, че Мафия се превърна в толкова приятна и забавна игра, защото играчите намираха малко разнообразие от сивото ежедневие и сядаха, пишеха, кой къде се вживял, кой къде тролел, кой къде мислил стратегии и т.н. Просто с играта се разпускаше. След прекратения сезон, постоянните мрънкания и консомолски писания, стана доста натоварващо както за мен, така и за други хора. Смятам в Сървайвър, просто да се забавляваме, да покажа малко креативност като водещ и да направим малко шоу. Нито ще се напъвам за най-великата игра във форума, нито ще пиша един том правила. Нека всеки, който има желание за нещо, което му дава максимална свобода на мислене и логика се запише. Очаквайте скоро всичко около играта!

Да не стане тези идоли и други неща да се дават на принципа кой ще спами повече или още по-лошо кой те кефи повече?

6 hours ago, hacky said:

Да не стане тези идоли и други неща да се дават на принципа кой ще спами повече или още по-лошо кой те кефи повече?

Не, нищо общо, аз ще дам разяснение когато направя темата за сезона.

Тук ще напиша всичко което имам по темата, след като виждам, че в Мафия дори не може да се води нормален диалог. Още когато обявихме проекта, се апелираше от други потребители за общ график, поради което се опитахме да го направим, но сами виждате, че вината не е в нас. На мен ми се искаше същите хора които тогава апелираха, да си защитят позицията и сега. Но нашия опит да се води диалог беше дотук, или поне от моя страна. Ако още има хора които мислят, че ОМЕРТА е част от проблема, те или са лицемери, или коне с капаци.

Понеже се нахвърлиха няколко абсурдни обвинения към нас. Каква е целта на ОМЕРТА?

Ако съдите по дневника, там целта беше да се пародира Мафия и тоталната кочина в която се превърна раздела. Причината да реша да правя сезони тук и да се разгранича, беше че аз вече не виждах начин да провеждам сезони по начина по който ги виждам в онзи раздел. Тепърва ще трябва да доказват дали още стават и за игране, но моето мнение е, че еготата ще унищожат и малкото ми останало желание за игра. Хубавото е, че все пак се намират смелчаци, които въпреки саботажа са готови да също да провеждат сезоните си тук и ми дават някаква алтернатива. Не ангажирам никого с мнението си, казвам само, че това е моята лична гледна точка.

Общия график и сезона на Принц10?

След като няма да имаме общ график, аз от сега казвам, че ще участвам първо в сезона Принц10, когато и както той реши да го проведе. От това което ми е разказвал концепцията изглежда интересна, ще се залага повече на сингъл плейър елементи и ще бъде нещо което не е правено досега като формат. Аз лично много се кефя на подобни експерименти, което беше една от причините да подкрепя сезона на Чотуде, щях да участвам със сигурност и в сезона на Бобоци, но тогава нямах никакво време. Така че варианта за мое участие в сезон 9 на Мафия е, ако той се проведе с достатъчно време за почивка след сезона на Принц10. Такава беше уговорката ни и с нешев, преди да му се появят по-сериозни проблеми.

Бъдещи сезони на ОМЕРТА?

Склонен съм да помагам с каквото мога на всеки който реши да си провежда сезоните извън Мафия, защото в момента там казват кур на всеки който мисли различно и иска промяна в играта. И за хора като мен в момента има два варианта. Или се опитвам да предлагам алтернатива с личен пример, или се отказвам да играя.

Моят сезон ще се проведе без да се съобразява с графика на Мафия, след като виждаме, че там в опитите си за диалог удряме на какво?

Spoiler

GUEST_07c8eaaa-9476-472d-848c-4905b2eefa

:D

Мит ли е, че в ОМЕРТА правилата ще са разхлабени?

Огромен мит. Дори не сме давали подобни индикации, поради което вероятно става въпрос за внушения. По-скоро ще се даде свобода на всеки водещ да определя до къде да се простират правилата и как да се тълкуват те при спорни положения. Единственото нещо което мога да гарантирам е, че аз като водещ ще продължавам да следя строго за спазването на феър плей в моя сезон, както правих и в предишния. Интерпретации по въпроса може да има всеки, но крайното решение се взема от водещия. Защо в сезон 7,5 съм взел подобно решение за Мариян обясних 1000 пъти, кой разбрал, разбрал.
Има хора които ще ви обясняват, че Енъф е по-легитимен водещ от мен. Има хора и които вярват, че рептилите ще завладеят света. Двете твърдения имат еднаква тежест.

Защо ОМЕРТА изглежда като тролня в очите на някои хора?

Ние сме избрали да не се вземаме прекалено насериозно и да търсим преди всичко ентъртейнмънт в нашите сезони. От всичко обявено досега при нас се знае, че всеки сезон ще е със собствена тема взаимствана от поп културата, било то кино, сериали или други предавания и събития. Това са сезоните в които ми е било кеф да участвам като персонално преживяване, поради което това са сезоните и които ще предлагам. Виждам, че и повечето ми съмишленици са същата вълна, което е супер, защото се получава нещо като тренд, което и ни отличава в най-голяма степен от обикновената Мафия. Да, атмосферата може да е по-забавна, но това не означава, че всичко ще е тотална лигавня и когато започне да се играе, ще се гледа сериозно на играта откъм формат и правила. Всичко останало ще зависи от самите водещи.

Ако някой има и допълнителни въпроси, нека пита, вместо да се спекулират други глупости.

Искам да допълня, че ние с Енеми никога не сме имали за цел да правим разделения и интриги, защото имаше опит да се внуши, че е така. 

Нямаме такава цел, както виждате и двамата сме готови да играем Мафия, когато имаме времето и желанието. Моята причина да проведа сезона под огидата на Омерта е като неговата, иска ми се да имам повече свобода в решенията си и да направя една нова и интересна игра. Много ще се изкефя, ако Сървайвър се превърне в толкова голяма част от форума като Мафия, но няма да гоня цели. Всичко е с предназначение да направя игра, която да носи релакс и разнообразие в играчите, а не да ги кара да четат 50 реда правила. Така, на мен ще ми е густо и приятно да водя, и на играчите ще им е густо да пият кафенцето, да поразсъждават и да се забавляват :)

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

ОБНОВЕН ГРАФИК!:

ОМЕРТА Сезон 1: Съпротивата - neshev

ОМЕРТА Сезон 2: EL PRESIDENTE - THE ENEMY

ОМЕРТА Сезон 3: TBA

ОМЕРТА Сезон 2: EL PRESIDENTE

Tropico6_CoverArtwork.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...