Jump to content

UFC 251 "Usman vs. Masvidal" - 11 юли 2020

neshev

Recommended Posts

Jack Bauer

Страхотен main card. Не бих казал че има предвидим мач.

Usman vs Masvidal - Тук е много интересно. Усман е показал, че не е слаб никъде и чисто на хартия изглежда по-вероятния победител. Особено предвид че имаше пълен camp. Masvidal от друга страна показа, че е на елитно ниво миналата година и че никога не трябва да бъде отписван. Със сигурност здраво е тренирал за варианта да му се обадят като заместник. Лично аз се надявам той да спечели, просто защото ще бъде по интересен като шампион, има си готови вражди с Colby, Edwards с Бърнс също могат да спретнат нещо когато се възстанови, дори не бих се учудил на потенциален мач с Конър. 

Като цяло мисля че има шансове в stand-up-a

Holloway vs Volkanovski - Първия мач беше доста добър, Алекс взе повече рундове, но със сигурност не е била едностранна битка. Ако Макс изгуби тук, трябва да се качи официално в LW

Aldo vs Yan - Мисля че Алдо вече не е това, което беше, въпреки че беше ограбен в мача с Мораес. Ще се изкефя да спечели, но мисля че е по-вероятно Yan да го нокаутира

Andrade-Namajunas - В първия им мач нокаута беше брутален, симпатизирам на Роуз, просто защото Andrade ми е доста неприятна.

Ribas - VanZant - Paige e яко пиче, ама не мисля че е става за боец на високо ниво. Ако беше по-грозничка изобщо нямаше да има някога мач на main card. Тук очаквам да изгуби и да ходи в Белатор при мъжа си.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Just a fan

Аз лично не си представям как Масвидал би успял да победи. Усман според мен няма някакви изявени слабости, въпреки че Масвидал го превъзхожда в стойка, но е наивно да се мисли, че би подходил към тази битка по същия начин, както в тази с Колби. Очаквам Масвидал да бъде доминиран и довършен в 3-4 рунд. Ако все пак успее да победи, това според мен би отворило вратата за битка с Конър за WW титлата, която съм сигурен, че чичи Дана не би отказал.

Супер карта, задължително е за гледане. 

Има инфо, че Масвидал е провел камп и е тренирал с много добри борци. Лошото за него е, че към момента Марти Фейк Нюз Мен не се вижда да има някакви очевидни слабости в играта си. Със сигурност не е луд да си го мери цял мач в стойка с Хорхе и очаквам да го сваля и да го доминира на земята. Удря и доста здраво, няма спор. И все пак, стискам палци за Street Jesus. 

Моя любимец Макс има шанс да си върне титлата. Изобщо няма да му е лесно. Абсолютно непредвидимо е за мен какво ще стане. 

Ян - Алдо. Тук също ще е супер интересно, очаквам хубав бой в стойка. Бих дал леко предимство на руснака. 

Мачовете на женките са хубав бонус. Пейдж е решила пак да се пробва в бой, явно инстаграм цирковете с оня смотаняк мъжа й не носят желания доход. 

UFC пак вадеха вода от девет кладенеца, че да спасят ME ,а в същото време потушиха Masvidal, който ги натягаше сериозно за пари и прочие.

Но все пак ми се щеше да видя Masvidal с пълна подготовка, защото ми е трудно да повярвам, че ще излезе срещу Usman за по-малко от две седмици и ще му вземе титлата. Тук мисля, че Usman ще вземе решението, ако не допусне някаква груба тактическа грешка в първите рундове.

С Holloway ми се струва сходна ситуация. Сега, може да блъфира, но ако не е правил спаринги, ако не е имал адекватен лагер, как се очаква да видим по-различна битка от първата?

Petr Yan го следя от началото на кариерата му и винаги съм смятал, че има качествата да е шампион. И сега има доста добър шанс, макар че е ясно, че Cejudo е още ЧОВЕКЪТ. Aldo може да не е в пика си, но е конкурентен и сме виждали Petr Yan да пада по гъз. Aldo вече не рита почти, но с ръцете все още е бърз и контрира отлично. Но все пак, Petr Yan ми изглежда по-надеждният боец и очаквам да вземе решението. Особено, ако се стигне до шампионските рундове, съмнявам се Aldo да има кардиото да извади битката.

Жените няма какво толкова да ги коментирам. Не са ми интересни особено битките им, но очаквам PVZ пак да глътне вода. Гледам говори да се пробва на пазара, но се вижда, че не е особено добър боец.

Oezdemir срещу Prochazka може да се получи изродска битка. Полякът е изродски атлет, но техниката му не е нищо особено, а пък UFC, по типично техен стил, веднага го пускат на вълците. Но, ако тук запише победа, много бързо могат да го изстрелят до битка за титлата.

Каквото и да си говорим, прелимките на UFC са мечтани мачове за МЕ на всички други организации. Шампионите на другите се мъчат да го докарат до откриващите боеве при Дайна. Много пътни съм си мислел, че тая компания рано или късно ще го отнесе заради лошото отношение към бойците си, заради малкото пари, които им дава, заради здравите битки за жълти стотинки, обаче нищо такова не става. Белатор не само не скъсяват дистанцията, но и изостават. 

Муслим Саликов с нова победа и продължава да се изкачва лека по лека в 170 категорията. Мисля, че ако успее да запише още една победа и ще му дадат сериозен опонент. Просто във FW, LW и WW дълбочината е убийствена. 

JIRI PROCHAZKA, чуек :blink: Ебаси уродът е и тоя. Ще е много интересно да се наблюдава докъде ще го докара в тая категория, но щом успя да нокаутира Оздемир, значи не е само циркаджилък. Задължително трябва да му дадат мач с Джони Уокър. Това ще е сблъсък, дето ще го постави под светлините на прожекторите.

От Пейдж ВанЗант явно няма да стане боец, колкото и да им се ще на UFC. Въпреки това би било тъпо до я уволнят. Мацката си е звезда и ако съм на Дайната ще си я държа колкото и да губи. Със сигурност ще е по-интересна за хората от 90% от останалите дами. 

Роуз Намахунес и Джесика Андраде направиха зверски реванш и Роуз е на път отново да се бие за титла. Не виждам как след тоя мач от UFC няма да и дадат да се пробва срещу китайката. Това е мач, който бих гледал с удоволствие. Пък и тая дивизия далеч не е толкова дълбока, та да не я букнат срещата. 

Петр Ян абсолютно безсмислено преби до смърт Жозе Алдо. Не знам какво чакаше съдията, не знам къде бяха от ъгъла на бразилеца, но това беше опит за убийство от тяхна страна. Харесвам много Алдо, стисках му палци, но тоя спорт е за млади момчета. Петр Ян е на 27 и има 16 мача зад гърба си. 16-тия мач на Алдо е бил преди повече от десетилетие. Няма как да не си каже думата това. Време му е вече да окача ръкавиците на Жозето, легенда абсолютна. Няма смисъл да го пердаши сульо и пульо и да гледаме БиДжей 2. Петр е интересен, пък и е русначе, така че ще има хайп покрай него. Според мен, ако успее да запише две-три победи, трипъл си ще се върне за big money fight. 

Александър Волкановски ... много не разбрах как спечели. Тия двамата са страшно равностойни и всичко изглежда някак си нечестно, каквото и да стане. Макс е още млад, има време за трилогия. 

Усман не вярвам някой скоро да го бутне, тъй като гледам. Скучен, не скучен, бори си ги човекът и това е. Като му погледнеш списъка с победите и ти става лошо. Той я раздроби тая дивизия. Чак да стигне GSP е рано да се говори, но определено има шансове за това. Зависи колко време ще успее да си запази формата, не е първа младост, на 33 е. Със сигурност в момента най-сериозни претенденти изглеждат Гилбърт Бърнс и Леон Едуардс. Голямата мъка там е, че са супер непопулярни. Честно казано, ако бях на UFC, щях да пусна Стивън Томпсън за титлата, а Леон и Бърнс да направят още няколко мача преди тайтълшот.  Ако Томпсън е твърде тъп вариант, поне да се направи реванш с Масвидал, уж заради краткото предизвестие. 

Masvidal си пролича, че не беше достатъчно добре подготвен. Доста бързо се измори, което направи битката изключително безинтересна. Usman продължава да блести. Много силен в клинча, където Masvidal е повече от адекватен. Точният план, безупречно изпълнение. Дори Masvidal да беше с пълен лагер, не смятам, че щеше да видим по-различен изход. Ако Burns успее да се възстанови бързо, очаквам да го видим срещу Usman до края на годината. Пък Masvidal, ако има мотивацията, могат да го сбият с Leon Edwards. Ще бъде интересно как масовките ще реагират на тази загуба, защото Masvidal се превърна в прилична атракция, но тук беше сериозно разкрит.

Holloway срещу Volkanovski отново направиха доста близка битка. Не беше ограбване, но просто сегашната система има някои недостатъци. Holloway спечели първите два рунда, по сравнително категоричен начин, докато рундовете на Volkanovski бяха далеч по-близки. Все пак не виждам нищо скандално, ако съдиите са му дали 3-5 рунд. Кофти ситуация за Max. Според мен трябва вече да качи до 155, защото нов шанс за титлата няма да види скоро, а като нищо ще овършее другите претенденти, с което ще вкара UFC в доста незавидна позиция. Volkanovski би трябвало да се изправи срещу победителя от Yair и Mogamedshapirov.

Aldo се би доста прилично, но пустото кардио отново го провали.  А и вече е на години, не е толкова експлозивен, не е толкова активен с ритниците. Yan беше наясно с това и го натисна, точно когато трябваше и успя да го приключи. Принципно, да, доста бой отнесе, но реферът малко се поувлече, че в клетката е Aldo и искаше да му даде шансове. Според мен трябва да е обратното, защото Aldo е поел толкова щети през кариерата си, че не трябва да го бавят, ако е беззащитен. Има само една битка, която трябва да видим, и тя е Yan срещу Sterling. Пък Aldo може да направи още 1-2 dream fight-а. Например, защо да не го пуснат срещу Dom Cruz, би било интересно.

Prochazka е страшно биче. Нокаутът беше наистина впечатляващ и то срещу солиден опонент. Според мен е на 1-2 битки от title shot, каквото и да значи това, след като е наясно дали Jones ще пристане.

Не бих казал, че това шоу беше невиждано. Мисля си, че високата влажност и жегите си оказват влиянието и бойците не могат да разгърнат уменията си. Но поне гледаме някакви битки, което е цяло чудо в момента. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...