Jump to content

Правила


neshev

Recommended Posts

Правилата важат за всички игри в раздел "Мафия" и се очаква да бъдат спазвани от играчите и водещия. С участието си, всеки играч заявява, че ги е прочел и е съгласен да играе съобразно тях.

 

Нарушаването на правилата ще доведе до елиминация в сезона и временна забрана за участие в бъдещи сезони. Повторните нарушители ще бъдат наказвани по-строго.


Правилата подлежат редакции и ревизии. 

 

Забранено е цитирането, преписването, копирането, снимането и фалшифицирането на комуникация от водещия, ЛС с ролята или лична комуникация с други играчи. Позволено е перифразирането, стига то да е отворено към интерпретация и да не дава еднозначна информация. Забранено е дискутирането на ЛС с ролята (формат, цветове, дата на публикуване и прочие). Забраняване се подтикването на други играчи да нарушават правилата ("В какъв цвят ти е изписана ролята в ЛС?"). Фалшиви цитати или снимки ще бъдат третирани като истински.

Забранено е коментирането на текущи игри, извън упоменатата от водещия тема и канали за дискусия (мафиотски чат и прочие). Това важи както за активните играчи, така и за елиминирани. Играта се играе единствено в темата и посочените от водещия канали. Забранено е дискутирането на играта в други теми, шаутбокса, чат канали, социални мрежи и прочие. Играчи, които не участват в конкретен сезон, също нямат право да я дискутират, докато не бъде сложен нейния край.


Забранено е споделянето на акаунти. Всеки играч може да играе само с един акаунт. 

Забранено е на елиминирани играчи да дават репутация, докато играта официално не приключи.

Забранено е edit-ването и триенето на постове. Ако има нещо да се добавя или доуточнява, това трябва да се случва в нов пост. Хора, които умишлено edit-ват постове, ще бъдат служебно елиминирани.

Забранено е саботирането. Всеки трябва да играе спрямо ролята си, без умишлено да вреди на отбора си. Правилото важи за явни опити за саботиране на играта, а не за стратегическа игра.

 

Всеки трябва да напише поне 1 пост през всяка дневна фаза. Играчи, които не спазят това условие, ще бъдат принудително извадени от играта. Водещият си запазва правото да смени неактивен играч. Всеки играч е длъжен да влезе поне веднъж във форума през всяка нощна фаза. 

Всички нарушения трябва да се докладват на водещия, чрез ЛС. Препоръчително е да не се дискутират решения на водещия, принудителните елиминации и смените.

Всичко, написано в темата, трябва да се третира като стратегия. Всякакви облози/басове важат само за темата и нямат никаква стойност извън нея. Отказванията не трябва да се третират като истина. Единствено водещият може да даде официален край на играта и всички са длъжни да играят, докато тя официално не приключи.

 

От всички играчи се очаква да спазват идеологията на правилата. Търсенето на вратички в правилата или интерпретирането им с цел мамене, ще бъде строго наказвано. 

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...