Jump to content

UFC on ESPN "Blaydes vs. Volkov" - 20 юни 2020

neshev

Recommended Posts

Поредната слаба карта, като изключим главния мач. Blaydes, спокойно можеше да си чака мач за световната титла ако не бяха тия 2 загуби от Ngannou. Определено победителят от този мач ще бъде изстрелян за претендент и да се бие за титлата в края на годината ако нещо се обърка с трилогията или Франсис се контузи.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Блейдс е животно, ама пусто никой не го взима на сериозно, защото Нгану го скуошна на два пъти :( Трудно е да промотираш някой като голямата работа, когато на два пъти е изял шамарите и то по тоя начин. Така или иначе една победа срещу Волков ще го вдигне доста нависоко, но вечно ще си е в сянката на Нгану.

Самият Нгагну пък ще му е зор да се пребори, имайки предвид, че Кормие се отказва след тоя мач, а няма да се изненадам и Миочич да окачи ръкавиците. Ако не го направи, то следващият му мач ще бъде кой знае кога, Стипе-то се бие от дъжд на вятър. :(

Изобщо, много крива работа с тая тежка категория. 

А картата не е слаба, има мачове, които бих гледал с удоволствие, нищо, чеса далече от титлите. :)

Blaydes си каза преди битката, че ще бъде скука и доминация от негова страна, и си изпълни заканата. :lol: Volkov винаги страда срещу борци, тук не беше по-различно. Не успя да противодейства на борбата и резонно загуби решението. Blaydes е в странна позиция. Тези две загуби от Ngannou ще са му черно петно в кариерата, но си личи, че е плътно в борбата за титлата. Според мен все още не е стигнал пика си и тепърва ще прави най-добрите си битки, тъй че очаквам по някое време да се озове с титлата. След битката беше много смешно колко неадекватен беше, но пет рунда да се бориш като HW, каквото и кардио да имаш, после си в тотален мат. 

CO-ME беше една от битките на годината. Двамата просто се размазаха и оставиха всичко в клетката. Много трудно им беше на съдиите. Според мен битката си беше равна, всеки можеше да спечели.

Belal Muhammad и Lyman Good също направиха стабилна битка. Щеше да е битката на вечерта, но Emmett и Burgos решиха да се сцепят от бой и те. :D

Доста яко е да гледаш хора като Jim Miller, които са вече над десетилетие в UFC, но все още успяват да записват силни победи, срещу елитни бойци. Напомни много за победата над Charles Oliveira преди 10 години. Тогава Oliveira идваше с много hype и се очакваше да прегази Miller, но изяде дървото. Тук нещо подобно се получи. Jim Miller може да спъне всеки, въпреки напредналата бойна възраст.

Джимбо е 36 години и гони 50 ММА професионални мача. Само уважение към него, но Руузвелтс трябва да се позамисли на къде е тръгнал, щом подобен боец го събмитна за три минути. Тоя пич винаги ще си остане просто едно кораво копеле от средата на карда и това е. Не мисля, че има кой знае какво бъдеще. А на тая категория специално не мисля и че до топ 10 ще се добере. 

Джош Емет с пореден зверски мач. Много ме кефи тоя пич. Освен това има вече три поредни победи и си мисля, че заслужава голям мач. Защо не и някоя среща за определяне на претендент. Един двубой с Магомедшарипов например :beer:.

А Блейдс определено е много близо до върха, но някак си не впечатли този път. Първите два рунда беше доминантен и изглеждаше невероятно, но от средата нататък се измори и битката стана просто бутане и хаотични удари. Не съм много оптимист за бъдещето му.Струва ми се, че няма физическите данни за шампион - колкото и да е голям и здрав,  бледнее пред хора като Нгану, Миочич и DC.  Дори последните двама да приключат кариерите си, то Нгану си остава. Блейдс няма тая сила на удара, в стойка е тромав, в защита не го бива особено ... ще ме изненада, ако направи нещо повече от това, да се върти около върха. 

Жалко, че Роженщрук (или както там се пише) ще се бие срещу Дос Сантош, определено мач между него и Блейдс би бил много интересен. Блейдс - Луис също е много яка битка. 

В прелимките се е образувала интересна ситуация. Max Rohskopf се отказа между рундовете и битката беше прекратена.

Треньорът му обаче не искаше да прекрати битката, заради което отнесе доста критики.

Според мен, цялата ситуация се разду прекалено много. Треньорът на Rohskopf го познава най-добре, двамата са чакали този дебют и със сигурност са се надъхвали как някой ден ще е шампион. 

В случая, Rohskopf рухна психически и се отказа от битката. Нормално е треньорът му да се опита да го надъха, защото той самият знае как едно такова отказване може да му провали цялата кариера. Тъй че не видях нищо ненормално. Опита се да го мотивира, видя че няма как да стане това и в крайна сметка прекратиха битката.

Точно обратното мисля аз. Ако един спортист не се чувства готов и усеща, че тялото му не издържа, то значи няма работа на терена, игрището или каквото е там. Когато става въпрос за бойни спортове, това важи десет пъти повече. А за ММА и бокс да не говорим - там далеч преди да се стигне до тази точка на пречупване трябва треньорът му да го е извадил навън. А да се  моли да спрат мача е абсолютно недопустимо, това си е престъпление. 

Не можеш да убеждаваш човек да се бие по време на мач, просто не може - не ме интеесува с какво го навиваш, не и в тоя момент, когато е полунеадекватен. Казал ли е "стига", значи стига. 

Дайна се изказа доста адекватно впрочем на пресконференцията след това. Не е нито срамно, нито трябва да отнася критика - бойният спорт не е за всеки и не е по всяко време. 

----------------

Но за мен по-важното е други е затова е хубаво да се раздухват тия неща - аман от амбициозни меринджей и тренерчета, решили, че те ще произведат следващия шампион. Все повече ми прави впечатление и в бокса и особено в ММА, че мачове не се спират при очевидна нужда. Трябваше ли Антъни Смит да си събира зъбите по земята срещу Тешейра? Оня ден гледахме как Аманда Нунес пребива Алиша Спенсър 25 минути!??! Сега това - боец се моли да спрат мача, но треньора му "вярва в него". Айде стига вече, ясно е че покрай клетката е много лесно да обясняваш как "ще го пребориш и ще го победиш третия рунд" :blink:.  Здравето на бойците е на първо място и това не тябва да е клише, а все повече става такова. 

И на всичкото отгоре тоя скапаняк, треньора, обяснява как нищо лошо не бил направил и как би го направил отново. Тоя нормален ли е!? Още един рунд, в който Рохскопф отнасяше такива пестници и можеше и той да се обяснява като Кат Зингано какво модерни методи на лечение ползва ... щото традиционните бяха безполезни, толкова беше зле по едно време. 

П.С. Аз доколкото видях мачът го прекратиха от UFC, когато техен човек попита преди рунда "искаш ли да се биеш". Не, че има значение така или иначе, но реално не тренера обяви решението. 

Rohskopf коментира ситуацията:

“I’ve done this my whole life. I’ve self-boycotted myself. Even when I was wrestling in high school, I was the best in the state and ended up getting third because I self-boycotted myself. I was one of the best guys in the country in college, was never an All-American when it counted, because I was telling myself that, for whatever reason, I don’t deserve it.

“That’s exactly what I did in my fight with Austin. Sh-t got hard, and I looked at my coach and said, ‘I don’t want to be here anymore.’ Not because I didn’t want to be there, but because I didn’t think I deserved to be there.”

“I think what my manager did was 100 percent spot on. He’s been in the sport long enough to know when someone has the ability and the talent to do it. I’ve been around guys who have won world titles in multiple sports—kickboxing, boxing, jiu-jitsu, wrestling, MMA—and everyone around me that’s watched me train knows that I have the skills and the ability to do it. I just didn’t show it on Saturday. It’s no one’s fault that I was in that situation except for mine.

“No one should be getting flack for that.”

“I actually didn’t want anything to do with MMA until I knocked on his door and was like, ‘Hey, man. I need help and I want you to coach me,’” Rohskopf said, adding that Drysdale even went so far as to give him a place to live. “He’s done nothing but be there for me and do everything he can for me. So for people to come out and say that he was wrong in that situation, there’s literally no debate or discussion about it. At the end of the day, I’m the one paying him and that’s what I wanted him to do. That’s what I expected him to do and if I was cornering someone else, that’s what I would do.

“There’s really no discussion about it. Rob did the right thing and he’s always done right by me.”

О, милото файтърче - той най-талантливият и добрият, ама сам не си вярва :( Иначе е най-великият, пусто дето му смляха фасона.

Всеки боец, като го питаш, е най-великият, абсолютен шампион, но просто нещо му е попречило там. Обикновено е допуснал някоя грешка по време на мач, която обаче в никакъв случай не значи, че не е най-великият, нали. :D  

Такива путьовци доникъде не го докарват. Оня ден рева да му спрат мача и че повече не иска да го бият, днеска циври, че просто той си МИСЛЕЛ, ЧЕ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА :blink::blink::blink:. По-тъпо оправдание не бях чувал. И тоя тръгнал шампион да става.  Бати света, дето живеем. Ще му следя кариерата само от любопитство докъде ще го докара с тея оправдания. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...