Jump to content

MAFIA 7.5 - Vice City (Hype, Hype Baby)


THE ENEMY

Recommended Posts

miami vice mafia.jpg

MAFIA 7.5

VICE CITY

 

 

 

Общи правила:

1. Играчите ще бъдат разделени на два отбора - Мирни Граждани и Мафиоти.

2. Всички играчи и специални роли ще бъдат разпределени на абсолютно случаен принцип.

3. Всеки играч ще получи лично съобщение, в което ще бъде уведомен за ролята която му се е паднала в играта.

- При елиминация няма да бъде оповестявано дали играча е имал специална роля. Това ще бъде разкрито едва след края на играта.

4. Играта ще бъде разделена на две фази - дневна и нощна. Тяхната продължителност ще бъде по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 23.00.

5. През дневната фаза всички играчи които не са елиминирани, или възпрепятствани от хендикап, могат да пишат свободно в темата. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който да бъде елиминиран в края на дневната фаза ако събере нужния брой гласове за целта. 

- За елиминация са нужни над 50% от гласовете на играчите. В случай, че мнозинство не бъде постигнато преди края на фазата, съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

- Всеки който гласува за даден играч има право да си промени гласа за друг играч в рамките на фазата.

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за GospodinMafiot ". Тоест трябва ясно и точно с удебелен текст да се вижда конкретния играч срещу когото се гласува. Ако си сменяте гласа го правите по същия начин: "Сменям си гласа от GospodinMafiot на GospodinNe6tasnik" (примерно).

- Минималният брой мнения, който се очаква да пишете във всяка дневна фаза е поне едно.

- Ако даден играч не е написал нито едно мнение през дневната фаза, той бива елиминиран автоматично от играта.

6. През нощната фаза темата се заключва и никой няма право да пише в нея. В тази фаза мафиотите имат право да комуникират помежду си в своя таен чат. Тяхната цел е да решат кого да елиминират по време на фазата, като имат право на един играч всяка вечер, освен в случаите когато нямат advantage, или handicap. Убийството на мафиотите може да бъде блокирано от спецаилна роля, умение, advantage или handicap.

- Ако мафиот бъде елиминиран от играта той ще бъде премахван от мафиотския чат.

- Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

7. Двете фази ще се редуват докато единият отбор не постигне условието си за победа:

- За да спечелят играта, мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

- За да спечелят играта, мафиотите трябва да изравнят своя брой с този на мирните граждани.

8. Всякакво редактиране на мнения в темата е забранено! Оглеждайте си мненията внимателно преди да ги пуснете. Ако искате да добавите нещо го правите в нов пост.

9. Ако бъдете елиминирани нямате право да пишете в темата! Също така нямате право да обсъждате играта никъде другаде и с никой, докато играта не приключи окончателно, независимо дали сте отпаднали или не.

- Всякакво следене на чужди профили е забранено.

10. Ако имате каквито и да било въпроси за правилата и като цяло регламента след началото на сезона, питате водещия на лично. Ако преценя, че отговора ще повлияе на играта ще го обявя в темата, за да го видят всички.

11. Забраняват се скриншотове и цитати от лични съобщения свързани по какъвто и да е начин с играта. Играта е най-вече за забавление, поради което апелирам да се играе честно и да не се прекрачват границите на допустимата спортментска игра.

- Ако имате каквито и да е въпроси свързани с правилата, или се чудите дали нещо е позволено или не, отново питате на ЛС.

12. Водещия си запазва правото да бъде контроверсиален, както и да прави предложения на играчите, които могат да им дават, или отнемат способности в дадена ситуация, ако играчът прецени, че предложението е изгодно за него.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Роли:

1. James "Sonny" Crockett

Има бронижилетка, която го спасява само за една нощна фаза през която някой се опита да го премахне, независимо кога. Когато това се случи, Сони е ок да бъде елиминиран при втора престрелка срещу него. Така може мафията веднъж да се опита да го убие, но той да бъде спасен от жилетката, но на следващата вечер вече ще са ок да до премахнат.

Второ качество - През вечерта може да извърши убийство, но само веднъж през цялата игра, т.е. като ренегат.

ревю:Това което трябва да знаете за Сони е, че той е баровец. Баровец и идеалист. Поради своята фиксация да хваща наистина големите мафиоти, вместо да да стои в участъка и да си бара макарите както всички свои колеги, той както и неговото семейство (жена и син) са постоянно под опасност, което отчайва жена му и те се развеждат. Оттук нататък, Сони почва да живее под наем на яхта, където си отглежда алигатор като домашен любимец и всяка нощ ебе, ако не мафиотите, то поне готината си колежка, или бившата си, или някоя мила проститутка в опасност, или някоя своя стара или нова любов, но основното е, че Сони ебе много. Алфа мъжкар и гъзар, но достойни ли сте да влезете в неговата роля?

 

 

 

2. Ricardo "Rico" Tubbs*

Еквивалент на Стрелец.

ревю: Тежко нахакан и модерен млад циганин. Тъбс също ги ебе доста, но поради младостта си е и доста по откровено позьорче, което носи шикозни скъпи костюми и разкопчава ризата за да се види мъжествената му окосменост в областта на гърдите. Играе по-малка роля сравнение с батко си Сони, но е също толкова амбицирано и идеалистично копеле, което освен всичко останало е подтикнат и от желание за отмъщение. Той започва кариерата си в Ню Йорк, където от картела убиват брат му и Рико решава да отмъсти на всяка цена, поради което се мести в Маями, който е и най-силния регион на мафията. Интересен факт, но Рико дори успява да забремени дъщерята на боса на картела през втори сезон. На това се казва да ебеш мафията яко.:D

 

 

 

 

3. Кварталната проститутка

Еквивалент на шериф. Преспива всяка нощ с даден играч и изкопчва информация дали е гражданин или мафиот.

 

 ревю: Това младо момиче попада на улицата по стечение на трудния си живот и е експлоатирана от своя пимп безмилостно. Тя обаче е решила някой ден да се махне и да заживее нормален живот, или поне ако не успее, то със смъртта с да помогне на други млади момичета като нея да не попаднат в същата клопка. Така тя започва да събира информация от клиентите с които преспива, като се надява някой ден тя да е достатъчна за да я прати като свидетел в полицейското управление, а оттам да вземат нужните мерки и да преборят престъпността.

 

 

4. Донор

Еквивалент на Ангел. Когато този играч бъде убит през нощната фаза, може да си дари органите за да спаси друг играч който е бил убит преди това.

ревю: Този гражданин е мексикански имигрант, който е докопал наскоро гражданство по втория начин. Въпреки това, неговите шестима братя и четири сестри са пристигнали да живеят при него, а с тях и осемте му братовчеда, както и леля му, която е довела и болния му чичо за да може да го гледа. Този гражданин се е включил доброволно в програма за донори на органи, която ще даде нужната сума на роднините му, в случай че нещо се случи с него, за да могат да завъртят някаква нормална семейна схема, било то за разпространение на наркотици, било то за хазарт. Но при всички обстоятелства, нещо с което ще могат да се прехранват нормално и честно в тази велика страна!

 

5. Адвокат

Този играч има правото всяка нощна фаза да проверява един от останалите участници дали притежават специална роля в играта.

 

 

 

6. Главорез

Получава правото да убие един играч по избор през някоя от нощните фази, като разбира се, целта му е да убие мафиот. Ако не успее и този играч се окаже също от отбора на мирните граждани, главореза умира заедно с него.

 

 

 

7. Принц

Няма как да бъде елиминиран през дневната фаза, поне чрез нормално гласуване. Ако все пак събере необходимите гласове, в края на деня ще получите информация, че няма изгонен играч, но не и каква е неговата специфична роля.

 

 

 

8. Кръстник

Същото като принца, но е неговия еквивалент в мафиотския отбор.

 

 

 

9. Бодигард

Този гражданин ще играе ангел хранител за друг играч от гражданската квота. Ако бъде елиминиран по какъвто и да било начин участника на когото е бодигард, този играч напуска играта вместо него.

 

 

 


10. Корумпиран прокурор*

Това е еквивалент на врачка. Ако бъде елиминиран преди да се е присъединил към мафиотския чат, този играч ще бъде обявен като Корумпиран прокурор, т.е. врачка и за останалите играчи ще бъде ясно, че той е такъв, което е разликата с някои предишни сезони.

 

 

 

11. Близнаци

Тези двама играчи са от отбора на мирните граждани, но също като мафиотите получават правото на общ чат в който да обсъждат играта през нощните фази.

 

 

 

12. Тайната роля

Това е роля която може да бъде, а може и да не бъде включвана в играта, но засега ще остане тайна... за съспенс.

 

 

 

-          Ролите отбелязани със звездичка имат леки специфики, които няма да бъдат разкривани предварително и ще останат изненада. Тези две роли, заедно с ролята на Сони са единствените които ще бъдат включени с абсолютна сигурност в играта. От останалите ще бъдат включени няколко, но повечето ще отпаднат. Аз вече съм направил своя избор кои роли ще участват в играта, но кои точно са те няма да бъде разкрито.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Какво ново?

Advantages!!! – Извън ролите това ще бъдат items които ти помагат в играта еднократно. Тяхното разпределени също ще се определя с рандъм генератор, като не е задължително те да бъдат раздавани преди началото на играта, т.е. някои от тях може да бъдат раздадени преди втората или третата дневна фаза и така нататък. Могат да бъдат раздавани както на мирни граждани, така и на мафиоти. Може в рамките на играта да раздам само някои от тях, или само един, а не всичи, но ето какви са самите им варианти:

 

 

 

1. Бронежилетка: Спасява те през една нощна фаза от играта. Тази бронежилетка не е като на Крокет и трябва предварително да заявиш преди нощната фаза в която се чувстваш застрашен от играта и тя важи само за нея, дори мафията да не реши да те обстрелва. Тази жилетка няма да може да се падне на Сони, защото ще го направи прекалено мощен, че ще му е втора, защото той си почва играта с една.

 

 

 

2. Фалшива лична карта: Дава ти право да гласуваш с два гласа вместо един през дневната фаза.

 

 

 

3. Улика: Ако шерифът бъде убит рано, това ще се появи и ще е достъпно само за гражданите. Ще позволи на играча който го притежава, да бъде шериф само за една нощна фаза, т.е. да получи инфо за принадлежността само на един единствен играч.

 

 

 

4. Алиби: Еквивалент на ролята Принц/Кръстник, но е валидно само през една единствена дневна фаза. Може да се падне както на гражданин, така и на мафиот.

 

 

 

5. Снайпер: Дава ти правото на едно единствено убийство през нощната фаза.

 

 

 

*Номерата 3 и 5 могат да се падат само на мирни граждани. Останалите ще са достъпни и за мафията.

*Всички улики важат само за предстоящата нощна фаза, освен ако излишно не е упоменато друго при получаването и.

 

 ----------------------------------------------------------------

 

 

Специфики на убийства и други филмови ситуации през нощната фаза

-Оригиналната жилетка на Крокет го спасява от абсолютно всякакви опити за убийство, било то от специални роли на мафиоти, или advantages. Предпазва го и от стрелеца, но тук правим изключение за Главореза. Господин Главорез е единствения в тази игра който ще може да пречука Сони въпреки бронежилетката му.

 

-Обикновената бронежилетка раздавана като advantage ви спасява от всякакви опити за убийство през нощната фаза, включително от Главорез.

 

-Сони  (както е вече отбелязано), не може да получи втора бронежилетка чрез рандъм генератора. Но ако друг играч реши да я играе за него, то тя ще бъде използвана и ще отиде при Сони, предпазвайки го само за една единствена нощна фаза. Ако все пак в същата фаза бъде стреляно по Сони от граждани или мафиоти, то при такава ситуаця се изхабяват и двете му бронежилетки и той остава жив в играта, но без повече щитове.

-Сони няма право да преотстъпва своята жилетка на друг.

--------------------------------------------------------------------

Извън официалната част

(Или накратко за концепцията)

Играта ви пренася в Маями, Флорида през 80-те години. Градът е раздиран от престъпност от всякакъв характер, като почнем от дребно битова с келеши от гетата които крадат пенсиите на богати баби за да си купуват от онези огромни уредби къде се носят на рамо, през масова проституция, хазартен бизнес служещ за фасада за пране на пари на мазни мафиоти, проституция и пимпове, та до кокаин. Все пак 80-те са силните години на Ескобар и коката точно в Маями е тотален хит. Има наркокартели които я доставят през границата, пласьори, има и по-дребни риби, но задачата на нашите герои Сони и Тъбс е да хванат веригата и да разплетат цялата престъпна пирамида обхванала прогнилия град. Двамата са със статут на детективи към полицията в Маями и естествено са печените ченгета които трябва да дойдат и да спасят деня. Те ще се изправят освен срещу латино картели, също така може би срещу Якудза, а защо не и други групировки.

----------------------------------------------------------------------------

 

Темата ще бъде отключена за записвания по някое време следващите дни. Допълнително ще бъдете информирани предварително точно кога. Тогава ще можете да задавате въпроси свързани с правилата, ако имате такива.

 

Общия брой участници към който ще се стремим е 12, но сезона може да се проведе и с по-малко, ако няма достатъчно желаещи.

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Много готина тема, страшно яко описание на героите, ролите, града, Маями, наркотиците, проститутките, хазарта, всичко...Лъха на Атмосфера! Чак се замислих дали да не играя отново, макар че определено ми трябва почивка. Обаче ролите ти, адвентиджите ти, всичко определено надъхва!

               

Link to comment
HEIDENREICH

Добра работа, комплименти и от мен. Нямам време а и желание да играя през лятото ( то па ебем ти и лятото :( ) , обаче изчетох всичко с интерес . 

 

Link to comment

Късмет @THE ENEMY. Наистина увлекателно написано. Внимавай само кои хора ще играят, че е много възможно да не завърши. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
12 hours ago, THE ENEMY said:

12. Водещия си запазва правото да бъде контроверсиален, както и да прави предложения на играчите, които могат да им дават, или отнемат способности в дадена ситуация, ако играчът прецени, че предложението е изгодно за него.

 

240_F_304158083_1e8r6OBpvBTUph5BPsHNw48M

Link to comment
8 hours ago, neshev said:

 

240_F_304158083_1e8r6OBpvBTUph5BPsHNw48M

По-важно е тълкуването в случая. Това правило не бива да се разчита така, че ще се раздават роли и адвентиджи на поразия на дадени лица за да ги правя непобедими. Ако някой получи предложение за item или каквото и да било друго, то ще идва на солена цена. Точно заради това съм написал, че ще е важно в случая конкретния играч да си прецени дали му е изгодно да приеме офертата или не, защото целта е решенията да са на кантар в подобна ситуация. Примерно може да ти предложа снайпер, ако се чувстваш уверен, че знаеш конкретен мафиот. Но в замяна да поискам да си предадеш специалната роля, а ти в същото време да си крайно заблуден и да опраскаш един мирен гражданин, при това на неоправдано висока цена. Но предложения от тип, "Искаш ли да си втори шериф и да имаш общ чат с първия, ако се съгласиш в следващата дневна фаза да изгубиш правото си на глас", това няма как да стане. Целта е играта да е балансирана и решенията на играчите в конкретната ситуация да имат пряко значение, а не да им се подарява победата.

 

И друго нещо за което бях сезиран:

Quote

2. Ricardo "Rico" Tubbs*

Еквивалент на Стрелец.

Под стрелец имах предвид Ловец. Просто съм се объркал докато набирам, случва се. Той ще може да стреля по когото си иска, в случай че бъде изгонен в нощната фаза на играта. Друго което си струва да се уточни е, че това ще важи дори ако бъде отстрелян от мирен гражданин.

 

На други възникнали въпроси (ако има такива) ще отговоря когато отворя темата за записване.

Link to comment

Miami_Vice.svg.png

Темата ще се отключи автоматично точно 21:00 за записвания.

 

Целта ни е да съберем поне 12 човека за основната игра, но ако сте закъснели, можете да се запишете като резерва, в случай че някой се откаже преди да е започнал сезона.

 

УЧАСТНИЦИ В СЕЗОН 7.5:

1. @neshev

2. @Jack Bauer

3. @Prince10

4. @hacky

5. @kabakov

6. @Radox

7. @Mariyan01

8. @damtiham

9. @Farest

10. @BrockLesnar

11. @ЧОТУДЕ

12. @The Olimpic Hero

 

Резерви:

-

Link to comment
ЧОТУДЕ

Записвай се народе! С THE ENEMY имаме доста допирни точки що се отнася до междинните сезони. Сигурен съм, че ще направи солиден такъв. Надявам се, че моя сезон му е помогнал частично за реализацията, тъй като и неговите роли ще бъдат с различни имена от редовните, но пък нещата ще са по-лесно разбираеми, защото отборите са си граждани и мафиоти. Когато THE ENEMY сподели идеята си, мислих, че ще се пусна, но дългия седми сезон и малката пауза ме отказаха. Все пак ще помисля и може да се запиша за резерва, защото в следващите 10 дни не ми е чак толкова натоварено и след това едва ли ще играя поне до декември. Въпреки това всеки ден до края на месеца свободното ми време е на кантар и не искам да съм в тежест, тъй като не харесвам неактивните играчи. Ако има твърде малко записани, може да помогна.

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment

Айде, който иска да ме разкрие като МЕНТЕ, сега е шансът ви. :happy:

 

@Hachiko още ли не си се записал? :rolleyes:

Link to comment

Колосалните гафове и в този сезон започват още от темата за записване. Защо Shining Wizard не е номер 1?

 

Аз не мога да се запиша, защото ми се иба пак лаптопа, а от телефон е помия за следене и писане. Ако успея до 1-2 дни може и да се включа.

35izpu1.jpg

Link to comment
4 minutes ago, Radox said:

Колосалните гафове и в този сезон започват още от темата за записване. Защо Shining Wizard не е номер 1?

 

Аз не мога да се запиша, защото ми се иба пак лаптопа, а от телефон е помия за следене и писане. Ако успея до 1-2 дни може и да се включа.

Печелиш пари като луд, кво са за тебе 1000 евра за лаптоп ве чуек.

 

Записвам се, щях да се пенсионирвам, но шанса да съм курва ме съблазни!

Link to comment
47 minutes ago, Radox said:

Защо Shining Wizard не е номер 1?

 

Може да е грешно решение, а може и да не е, но поне в сезони водени от мен правилата ще са на почит. Нямам нищо против нито към @ShiningWizard, нито към @BAITO6O и може би наистина и двамата са си взели поука. Но ако ги допусна до сезона, се дава лошо послание към всеки следващ който посмее да наруши правилата. "Няма проблеми, ще ви се сърдим един сезон и след това можете да серете пак". За мен това не е ок и ще се придържам към черния списък, поне що се отнася до моя сезон, за да се даде някакъв пример.

 

Също така по-полека с раздаването на епитети от сорта на "колосални гафове", да не стане още някой да пропусне сезона.

Link to comment

Добре, ташака настрана, и за мен е добро решение хората които сраха на 6.5 да не бъдат допускани. Надявам се това да бъде първия сезон от доста време насам, в който няма да има скрийншоти от ЛСта, лъжи за цветове и друга пумиа.

35izpu1.jpg

Link to comment
9 hours ago, Radox said:

 лъжи за цветове и друга пумиа.

🍻

Надявам се искрено, никой да не започне пак темата с това кой какъв цвят роля му е дошла...

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment
23 minutes ago, Jack Bauer said:

🍻

Надявам се искрено, никой да не започне пак темата с това кой какъв цвят роля му е дошла...

Съмняваш ме яко, от сега ще те гласувам в ден 1.

Link to comment
34 minutes ago, hacky said:

Съмняваш ме яко, от сега ще те гласувам в ден 1.

Изчакай малко, още нямаш вотинг патърн :(

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Ох аре записвам се и аз. Ако трябва ше пиша от телефона, ама кво да се прави. Трябва да се подкрепят хора които си играят да мислят сезони и т.н. щото е бая тъпо да си мислил 1 месец роли и т.н. и накрая никой да не се записва. Т.е. с други думи - ЗАПИСВАЙТЕ СЕ ВЕ, кво се каширате? За цял ден само 5 човека, позорно е това. Уважавайте труда на другите, за да ви уважават те като дойде ред за вашия сезон.

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...