Jump to content

Кога да се проведе сезон 8? + Роли


neshev

Колко време, след края на сезон 7.5, да се проведе сезон 8?  

26 members have voted

 1. 1. Колко време, след края на сезон 7.5, да се проведе сезон 8?

  • Една седмица.
  • Две седмици.
  • Три Седмици.
  • Месец.

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Може да гласувате кога искате да се проведе сезон 8. Естествено, трябва да се изчака финала на 7.5 и ще се съобразя с него.

 

За да има хайп, а и понеже не смятам да отговарям на никакви въпроси в хода на сезона, периодично ще пускам някоя от новите роли, които ще присъстват в списъка с роли. Вие може да ги дискутирате, а аз ще отговарям единствено на въпроси, касаещи самата роля и приложението и в сезона.

 

Започваме с първата нова Гражданска роля:

 

Скатавка - През всяка нощна фаза, има правото да се скрие зад друг играч. Ако посочи мафиот, Скатавката автоматично ще бъде елиминирана. Ако посочи Мирен Гражданин, Скатавката ще бъде имунизирана срещу всяко нощно действие. Ако посоченият от нея Мирен Гражданин е елиминиран в нощната фаза, Скатавката също ще бъде елиминирана.

 

= Както всички нощни роли, умението е избираемо.

= Ако има повече от двама елиминирани в една нощ, няма да се съобщава коя елиминация е на мафията и коя е в следствие на друга роля.

= Скатавката, ако се скрие успешно, е имунизирана срещу всички нощни действия, което значи, че тя не може да бъде спасена, не може да бъде отклонена или проверена.

= Ако Шериф провери скрила се Скатавка, ще му изпише, че е бил блокиран.

= Ако посочи мафиот, Скатавката ще бъде автоматично елиминирана.

= Ако посочи Мирен Гражданин, Скатавката ще бъде елиминирана единствено, ако посоченият от нея гражданин е елиминиран в същата нощ.

 

Link to comment

Тая роля я има в официалните игри и се казва Hider. Като цяло ми допада, но се надявам да не наблъскаш с 50 роли играта и да стане прекалено сложна, тромава и със спекулативен спам има ли я, няма ли я тая или оная роля. Иначе аз гласувах сезона да почне след 2 седмици. То си е традиция към 25-30 число на всеки месец да почва нов сезон май?

 

Какво правим обаче с обявения сезон 7.5?
 

Дейба, сега видях че си писал СЛЕД края на сезон 7.5... Еми аз викам 1 седмица тогава. Иначе ще отидем на Нова година.

35izpu1.jpg

Link to comment

Друго си е да се изсереш на една цяла игра и да ти се размине. Изкуство е това. :)

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Съседи  - Двама играчи, които имат правото да си пишат през нощната фаза.

 

= Шансът да са мирен-мирен и мирен-мафиот е еднакъв - 50%. Ако ролята присъства, това ще се определи на случаен принцип преди играта.

= Съседите е второстепенна роля, което значи, че е възможно съседите да имат и други роли в играта.

= Съседите могат да си пишат единствено в нощната фаза, в специален ЛС чат, по подобие на Близнаците и Мафията.

= Ако съседите са мирни граждани, те няма да знаят дали другият е мирен или мафиот. Ако единият Съсед е мафиот, той ще знае, че другият е Мирен Гражданин, но не и обратното. 

Link to comment

Тая също е от официалните. Има потенциал да стане пълен култаж с нея - неподозираният съсед-мафиот пълни главата на невинното гражданче с глупости :D Лошото е, че накрая може да стане така, че ако цъфнат мафиота и се разбере че е мафиот, това да ебе путката майна на нищо неподозиращия друг съсед.

35izpu1.jpg

Link to comment

Комарджия - През всяка нощна фаза, може да се опита да познае кой ще бъде елиминиран. Ако успее, Комарджията ще може да използва шерифско, докторско или ренегатско умение, по негов избор, в следващата нощна фаза. Ако не успее, гласът на Комарджията няма да бъде зачетен през следващата дневна фаза.

 

= Зачитането на гласове ще бъде като това в Сезон 6. Блокиран играч ще може да гласува, името му ще фигурира с останалите, дали своя глас, но броят на гласовете няма да съответства.

= Ако има повече един елиминиран, Комарджията се счита за познал, ако името, което е посочил, фигурира в списъка. 

= Комарджията може да бъде блокиран и в двете фази от ролята му. Единствено изключение е ренегатската роля, която не може да бъде блокирана.

= Ако Комарджията познае кой ще бъде елиминиран, през следващата нощна фаза няма да може да се опита да познае пак, а ще може единствено да използва шерифското, докторското или ренегатското умение.

Link to comment

Гробар - През всяка нощна фаза, може да провери един елиминиран играч и да разбере пълната му роля, ако има такава.

Link to comment
1 hour ago, neshev said:

Гробар - През всяка нощна фаза, може да провери един елиминиран играч и да разбере пълната му роля, ако има такава.

 

Тва според мен е много по добре да е само мафиотска роля. Ако е гражданска , то шансовете на мафията за блъф стават още по малки и ги ограничава още повече. 

Link to comment

Ще спра, докато не свърши сезона на ENEMY, за да не стават драми.

 

Но, ето още една, преди паузата.

 

Кингпин - Не може да бъде елиминиран през нощната фаза 

Link to comment
57 minutes ago, neshev said:

Ще спра, докато не свърши сезона на ENEMY, за да не стават драми.

 

Но, ето още една, преди паузата.

 

Кингпин - Не може да бъде елиминиран през нощната фаза 

Това значи, че е защитен срещу ловеца и ренегата? Ако я има в играта мафиотите веднага ще разберат, че има ренегат или ловец така че по добре да я няма

Link to comment
12 minutes ago, Mariyan01 said:

Това значи, че е защитен срещу ловеца и ренегата?

 

Ловец, ренегат и всички роли, които могат да доведат до нощна елиминация.

 

Когато пусна пълния списък, ще публикувам и приоритетът на ролите.

Link to comment

С оглед последните събития, сезонът ще се проведе около 20 юли. Дано тази по-дълга пауза има благоприятен ефект и играчите отново да са надъхани да играят играта, с уважение към правилата и останалите играчи.

Затова нека малко да поговорим за правилата.

В моя сезон, личните съобщения, с които ви съобщавам ролята, ще следват следния шаблон:

Мирен Гражданин, без роля:
 

Spoiler

Здравей, <Името на играча>. Ти си Мирен Гражданин.


Умения:

 

Нямаш активни умения

 

Начини да спечелиш играта:

 

Печелиш, когато всички мафиоти в играта са елиминирани.

 

Успех!

 

Мирен Гражданин, с роля:
 

Spoiler

Здравей, <Името на играча>. Ти си Мирен Гражданин.


Умения:

 

Шериф - През всяка нощна фаза, Шерифът има правото да провери един играч и да разбере дали той е Мирен Гражданин или Мафиот.

 

Начини да спечелиш играта:

 

Печелиш, когато всички мафиоти в играта са елиминирани.

 

Успех!

 

Мафиот, без роля:
 

Spoiler

Здравей, <Името на играча>. Ти си Мафиот.

 

Умения:


Споделяш ЛС група с останалите мафиоти: <Име на играч> (Роля)... 

Имате право да излъчите нощна елиминация.

 

Начини да спечелиш играта:

 

Печелиш, когато броят на мафиотите се изравни с този на гражданите.


Успех!


Мафиот, с роля:
 

Spoiler

Здравей, <Името на играча>. Ти си Мафиот.

 

Умения:

 

Кингпин - Не може да бъде елиминиран през нощната фаза 


Споделяш ЛС група с останалите мафиоти: <Име на играч> (Роля)... 

 

Имате право да излъчите нощна елиминация.

 

Начини да спечелиш играта:

 

Печелиш, когато броят на мафиотите се изравни с този на гражданите.


Успех!

 

Както се вижда, няма цветове, няма фонтове, няма болдване и прочие.

Всякакво копиране, преписване, снимане и цитиране на комуникацията с Водещия или специално определени групи, свързани с играта, ще бъдат наказвани със светкавична елиминация. Не дискутирайте ЛС, не дискутирайте спецификите около ЛС (кога са пратени) и не се опитвайте да се изчиствате с технически детайли. Всяко нарушение ще се третира като истина. Тъй че няма значение дали даден играч се опитва да блъфира.

Единственото, което е позволено, е перифразиране. Например, заявяване, че си Мирен Гражданин е абсолютно допустимо, както и заявяване на която и да е роля в играта. Забранено е да се цитира спецификите и описанието на ролите. Това е особено важно, ако даден играч получи или се опита да блъфира с роля, която я няма в списъка, тя трябва да бъде перифразирана. Например, ако приемем, че Шерифът е невиждана роля за Мафия, играчът, който заявява така роля, трябва да перифразира описанието и, а не директно да го копира от ЛС. Например, ако играч заяви, че е Шериф и директно копира "Шериф - През всяка нощна фаза, Шерифът има правото да провери един играч и да разбере дали той е Мирен Гражданин или Мафиот.", това ще доведе до неговата елиминаци. Но може да каже: "Аз съм Шериф и всяка нощ мога да разследвам един играч и да разбера какъв е", това е абсолютно валиден и приемлив начин да се заяви роля.

Както споменах, всякакви заигравки на тема ЛС и копиране на комуникацията от водещия, ще бъдат наказвани с директна елиминация. Същото важи и за коментиране на играта извън темата. То също ще се наказва с директна елиминация.

Като водещ, аз няма да отговарям на въпроси по време на сезона, нито пък ще си пиша с играчите, извън специфики около ролята. Например, в мафиотския чат, всяка нощ ще давам старт и края на нощната фаза. Същото ще се случва и с играчите, които имат специална роля. Извън това, няма да има абсолютно никаква комуникация от мен с играчи в сезона.

Ако има нарушение на правилата, моля да ме информирате на ЛС, а не да пишете в темата. Играч, за когото е установено, че нарушава правилата, ще бъде елиминиран на място. С елиминацията му ще бъде съобщена ролята му, като по моя преценка, денят или ще бъде възобновен, като всички гласове ще бъдат изчистени и броят на играчите ще бъде коригиран, или денят ще бъде преждевременно приключен. Аз си запазвам правото да прекратя сезона, ако преценя, че е компроментиран над допустимото ниво. Също така, силно желателно е да не се коментират решения на водещия или дисквалифицирани играчи.

В общи линии е това. Надявам се с моя сезон, Мафията ще бъде рестартирана успешно, без инциденти и без драми, и това ще се наложи като норма занапред. :beer:
 

 

Link to comment
48 minutes ago, Radox said:

Mariyan01 ще участва ли?

Без това нямаше да се запиша, спокойно

Link to comment
1 hour ago, Mariyan01 said:

Без това нямаше да се запиша, спокойно

 

Предаваме на живо от дома на МАФИОТА Mariyan01:

 

baby-teething-flushed-cheeks.jpg

 

35izpu1.jpg

Link to comment
5 minutes ago, Radox said:

 

Предаваме на живо от дома на МАФИОТА Mariyan01:

 

baby-teething-flushed-cheeks.jpg

 


В годишните награди на МАФИЯ, трябва да има категория: "Насиране на годината" :happy:

Link to comment
1 minute ago, neshev said:


В годишните награди на МАФИЯ, трябва да има категория: "Насиране на годината" :happy:

 

Да ама и ти трябва да си номиниран в нея, защото зачерви яко от Марката и опропасти сезона, в който Сонката Крокет щеше да ги ибе по-яко и от баче Рино Рейнс :(

 

Междувременно, непоказвани кадри от ОТВЛИЧАНЕТО на Mariyan01

 

 

35izpu1.jpg

Link to comment

ENEMY си опропасти сезона сам, когато отказа да следва правилата. 😑

Link to comment
 • 2 weeks later...

Засега планът е сезонът да започне на 20.07, тъй че ще до края на седмицата ще публикувам пълният списък с роли и другата ще пусна темата със записването.

Зомби - Ако бъде елиминирано през нощната фаза, елиминацията му се отлага за следващата нощна фаза.

 

= Ако Зомбито е единственият "елиминиран" играч в нощта, която активира умението му, ще изпише, че няма елиминиран играч в нощната фаза.

= Зомбито ще бъде извадено от играта през следващата нощна фаза, което му дава един ден гратис.
= През този ден, Зомбито ще е пълноправен играч и може да гласува, коментира и да бъде гласувано.

Link to comment
Jack Bauer
3 hours ago, neshev said:

Зомби - Ако бъде елиминирано през нощната фаза, елиминацията му се отлага за следващата нощна фаза.

 

= Ако Зомбито е единственият "елиминиран" играч в нощта, която активира умението му, ще изпише, че няма елиминиран играч в нощната фаза.

= Зомбито ще бъде извадено от играта през следващата нощна фаза, което му дава един ден гратис.
= През този ден, Зомбито ще е пълноправен играч и може да гласува, коментира и да бъде гласувано.

Зомбито ще бъде ли уведомено, че си заминава на следващата нощна фаза, тоест ще знае ли че няма елиминиран защото са гласували за него, а не заради някое друго специално умение в играта?

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
 • Create New...