Jump to content

UFC on ESPN "Woodley vs. Burns" + Багата срещу Sakai - 30 май 2020

neshev

Recommended Posts

Чакай бе, то 30 е в събота. От кога са обявени мачовете или ги хващат от дивана и айде в октагона? 🤔

3 minutes ago, kabakov said:

Чакай бе, то 30 е в събота. От кога са обявени мачовете или ги хващат от дивана и айде в октагона? 🤔

Повечето битки бяха отложени заради коронавируса.

Например, Багата трябваше да се бие на 9 май в Бразилия. На повечето им е било съобщено, да държат форма и да чакат ситуацията да се избистри.

Значи тука не може да прогнозира особено. Всичко си е тотално тото. Може и някоя изненада да стане.

Jack Bauer

Искаше ми се да видим Woodley vs Covington. Виждам победа за Woodley. Относно Colby, пичът никога не излиза от образ :D :

image.thumb.png.2e4713768775f74dc893892685ad8e35.png

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

The Olimpic Hero

ММА специалистите, кажете някаква прогноза за мача на Багата. Мен ми се вижда много леко предимство сякаш за противника му, чисто от статистиката, която гледах. В смисъл човекът е в серия, но май и той е шкембелия, хахахах. Може би ще е типичния за Багата мач, в който след мача ще е тотално пребит, независимо дали е спечелил или загубил. Бахти, Иванов всеки мач отнася толкова бой, че направо не ми се мисли каква пихтия му е мозъкът вече...

HEIDENREICH

Според мен няма валю да залагаш на нашия тюфлек. Малка печалба , голям риск да загуби поредния десижън. Противникът му не съм го гледал и нямам мнение, имам наблюдения само върху нашия. 

12 hours ago, The Olimpic Hero said:

ММА специалистите, кажете някаква прогноза за мача на Багата. Мен ми се вижда много леко предимство сякаш за противника му, чисто от статистиката, която гледах. В смисъл човекът е в серия, но май и той е шкембелия, хахахах. Може би ще е типичния за Багата мач, в който след мача ще е тотално пребит, независимо дали е спечелил или загубил. Бахти, Иванов всеки мач отнася толкова бой, че направо не ми се мисли каква пихтия му е мозъкът вече...

Ако използва уменията си от самбото, може и да успее, но досега нищо не показвал от това и мачовете му са все на кантар. Както може и да победи така и може да загуби, пълно 50 на 50 е този мач и не е за залагане. Друг фактор е също, че не знаем как му е протекла подготоваката му и дали ще в най добрата си форма, със сигурност мисля, че няма да бъде нокаутиран, щот е ебаси коравото копеле

19 hours ago, The Olimpic Hero said:

Тук ще гледаме класическа битка Sambo vs Jiu Jitsu, като попринцип Jiu Jitsu-то превъзхожда като стил. Изравнен сблъсък. Тук може да се пробват 2 неща. Победа за Багата по точки, защото няма силата да нокаутира, но има издръжливостта. Сакай не се слави с добро кардио и се налага да приключва мачовете по-

рано. Може да се пробва победа с ТКО или КО за него, защото има силен удар, а и добра битка на земя, коефицентът е висок. Отиде ли мача в късните рундове обаче, много трудно.

Sakai не съм го виждал досега да използва jiu jitsu. Бие се почти изцяло на крака. Тъй че Багата ще има преимущество в този аспект, макар че очакванията ми са, че почти всичко ще се развива на крака или в клинча.

По-малката клетка ще е в ощърб за Багата, неговия стил иска пространство. На него най-доброто оръжие си остава издържливостта, но и тя е до време. Не е ясно кога ще поддаде. Ако не е в тази битка, всичко сочи, че ще видим поредното съдийско решение, като потенциално отново ще бъде от изгубилата страна, защото не е достатъчно активен, че да впечатли съдиите. Ще видим, винаги има опция да са изгладили стила му и да предложи нещо ново, но засега разчита на единични удари на контра, което не се харесва на съдиите. Боецът, който пресира, често бива предпочитан. 

4 hours ago, neshev said:

Sakai не съм го виждал досега да използва jiu jitsu.

Пичът си е BJJ боец. Все пак, това е ММА и използва и други стилове, но това е основният. В UFC съм гледал само 1 негов мач, но в Bellator си спомням, че си показваше BJJ уменията. Може би това, че търси нокаута повече измества фокуса към боя в стойка.

Jack Bauer

Тайрън според мен след този мач вече се мести в горната дивизия. В WW скоро няма шансове за нов шот. Имаме Масвидал, евентуално Диаз при потенциален реванш и победа за него, Колби който натиска за реванш, дори Конър който като нищо може да влезе, въпреки че Дейна се дърпа засега. В MW не го виждам шампион, но може и да запише някои добри победи, има си силата в ръцете а и е добър боец. Вече на години и може да му се отрази добре да не сваля кила преди мачовете.

Нашия не знам дали ще продължи да се бие още дълго, натрупа загуби шансовете му за титли са нищожни, дори да вземе  няколко победи в следващите си мачове, просто не е достатъчно голямо име.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Жалко за Багата. Мисля, че беше резонно мачът да свърши с равенство. И двамата не показаха нищо особено. Sakai предимно използваше краката си, а нашият направи един takedown. Другия не му го признаха. Не трябваше ли да му отнемат точка на Sakai, където си подпомгна, като се хвана за клетката? Иначе вече в третия рунд Багата никакъв го нямаше. Кардиото му замина. Не знам дали ще успее да направи нещо значимо в UFC. Може би това беше прекалено голям залък за него. Единственият му по-сериозен противник досега беше може би само в дебюта му - Junior dos Santos. Другите са бойци, които трябваше да победи, за да може да се нареди сред топ претендентите. Може би все пак не е толкова зле, щом губи с decision, но не е и първа младост, за да може тепърва да пробие. Според мен си пропиля възможността за шампионски сблъсък. И все пак е похвално, че отново имаме боец в най-голямата MMA верига.

Tyron Woodley вече е изхабен отвсякъде за Welterweight дивизията. Има много по-млади и нахъсани бойци в тази категория, които искат да се доберат до битка с Usman. Това бразилче е един от тези въпросни бойци. Тотална доминация му наложи.

THE CHOSEN ONE!

6 minutes ago, damtiham said:

Не трябваше ли да му отнемат точка на Sakai, където си подпомгна, като се хвана за клетката?

Няма как да ти вземат точка за едното задържане за клетката. Не е разрешено,но точка се взима при много сериозни нарушения. 

Нормално беше да е 2-1 за Сакай, с малко беше по-добър, но беше. По-скоро беше по-активен, но и това се брои. Багата можеше да спечели мача, ако го беше съборил още два-три пъти, но не се получи.

--------------------------------------------

Бърнс е абсолютен звяр и го доминираше стабилно Уудли, а това не е шега работа. Тайрън може и да не е най-атрактивния боец, не е уникален в борбата и като физическо присъствие. Да го надвиеш по този начин значи много.

И тук идваме пак на темата, че UFC не си промотира читаво бойците. Разчита се на старчоците, а младите настъпват страшно бързо. В момента хора като Бърнс, Доминик Рейес, Леон Едуардс, Петр Ян, Забит Магомедшарипов, Чарлс Оливейра и прочее са топ в категориите си, а са тотално непознати имена за широката аудитория. Утре тия хора по най-естествен начин ще заемат местата под прожекторите, а никой няма да има интерес към тях. 

21 minutes ago, gboy said:

Няма как да ти вземат точка за едното задържане за клетката. Не е разрешено,но точка се взима при много сериозни нарушения. 

Нормално беше да е 2-1 за Сакай, с малко беше по-добър, но беше. По-скоро беше по-активен, но и това се брои. Багата можеше да спечели мача, ако го беше съборил още два-три пъти, но не се получи.

--------------------------------------------

Бърнс е абсолютен звяр и го доминираше стабилно Уудли, а това не е шега работа. Тайрън може и да не е най-атрактивния боец, не е уникален в борбата и като физическо присъствие. Да го надвиеш по този начин значи много.

И тук идваме пак на темата, че UFC не си промотира читаво бойците. Разчита се на старчоците, а младите настъпват страшно бързо. В момента хора като Бърнс, Доминик Рейес, Леон Едуардс, Петр Ян, Забит Магомедшарипов, Чарлс Оливейра и прочее са топ в категориите си, а са тотално непознати имена за широката аудитория. Утре тия хора по най-естествен начин ще заемат местата под прожекторите, а никой няма да има интерес към тях. 

Бих добавил и Яир Родригез. Този пич ще доминира след години, уникален боец.

T-Wood винаги е бил доста праволинеен боец, но е изродски атлет и доминираше. Този типаж бойци вече не са конкурентни. С борбата и силната деснячка. Cain, Woodley, Mendes, Hendricks, Chandler. Вече трябва да си добър навсякъде, ако искаш да си топ боец. 

Специално за Burns, дори и паметник да му изградят, повечето няма да ги ебе за него. Широката аудитория не я ебе за спорта. Ебе я за големи персонажи, изродски нокаути и като цяло хора, които се отличават от масовката. Burns е поредното бразилче, с развален английски, който ще си остане анонимен цяла кариера. Трябва ли UFC да ги промотира по-сериозно? Ако имаха неограничен бюджет, трябва да промотират всички, но нямат и затова залагат на бойци, за които вярват, че ще свържат с масовата публика.Тъпо, но факт. 

Багата това му е таванът. Пичът си седи на едно място, макар че има достъп до сериозни трениори. Това говори, че интелектът му на боец куца сериозно. И нормално, че по-надъхани, по-свежи бойци от него ще му крадат такива решения. Това с хващането на клетката е абсолютен bullshit и трябва да бъде наказвано с точка, защото едно поваляне обръща тотално нещата в рунда, а може и в битката. 

Според мен Багата ще получи поне още едни шанс, защото тази дивизия е толкова плитка, че такива махленски биткаджии като него, винаги ще са добре дошли. Но за мен моментният му ранкинг отговаря на потенциала му. Той е човекът, който биеш, ако искаш да влезеш в Топ 10. 

Проблемът е, че като не промотираш бойци, които в последствие стигат до големите битки, цялата дивизия ти заминава. Има нещо нелепо в това, претендентите за титлата да нямат един мейнивент зад гърба си (или само един). Никой не може да ме убеди, че хора като Рейес и Бърнс не могат да бъдат допълнително популяризирани. Най-малкото, може да им дадат един рейд сред известни имена, с които да изглеждат зверове.

Типичен пример е Антъни Смит - средна ръка боец в MW категорията, но в LHW победи легенди (и пенсионери:unsure:) като Рашад и Шогуна и изведнъж мачът му за претендентско място с Волкан Оздемир (също познато име) придоби смисъл. В момента Антъни Смит е човек, който е познат на феновете на спорта. Може и да не е звезда, но е интересен за гледане. Последните му 5 мача са МЕ, което говори достатъчно. Където и да се бие в следващите си битки, все ще е сред топ сблъсъците. Един реванш с Тиаго Сантош спокойно може да е ко-мейн ивент на всяко PPV. 

В същото време Доминик Рейес е някакъв никому непознат боец, който насмалко да стане шампион на UFC ... че комай и трябваше. От какъв зор? Цялата му кариера е мидкард звезда, един мейнивент зад себе си и следва PPV. Това е тъпо за мен - Доминик Рейес трябваше да бъде граден през 2020, а не да се пуска на тайтълшот. Хубаво завърши 2019-та с категорична победа над звезда като Крис Уайдман. Можеше да запише още два или три мейнивент мача по безплатната телевизия, да му дадат ефирно време, да му разкажат историята ... Човекът има интересен живот - бедно дете от мексикански произход, избрал спортът пред бандите, а-у ... приели го в канадската футболна лига, пък отказал, защото не било топ първенство,сигурен съм, че ще му намерят и някоя драма или нещо подобно.  Но трябва да ни го представят тоя човек, за да ни е интересно, в момента никой не го ебе.

------------

Багата е на много високо ниво, за мен не трябва да бъде подценяван. Да, пичът може и да не е в топ 10 в момента, но в топ 15 си е, което си е голяма работа. Първо, че тоя човек се върна от оня свят, колко спортиси могат да се похвалят с нещо подобно? Една травма обикновено е край на кариерата, а Багата беше с единия крак на оня свят. Отделно, че идва от страна като България, в която няма от къде да се научи на ММА - тука имаме читави борци и самбисти, донякъде боксьори и това е. Има разлика да си по gym-овете в Канада, Бразилия, Русия или САЩ, друго е да те тренират местните даскали по физическо и да се чудиш какво да работиш докато тренираш. Та в това отношение Багата си е феноменално добър спортист за мене. Ясно е, че от тук нататък това му е съдбата, но и до тук кариерата му е повече от забележителна

Световен шампион по Самбо през 2008, полуфиналист през 2006-та. В ММА-я е шампион в тежка категория на WSOF, финалист в турнира на Белатор, с победи над Тай Тувиаса, Бен Ротуел, Лавар Джонсън, Рико Родригез, Фуджита ... Багата е много по-голям отколкото в България осъзнаваме. 

В случая на Reyes, Jon Jones искаше да е активен, а когато тоталната издънка, Jon Jones, ти каже, че иска да е активен, го пускаш срещу следващия на опашката, защото не знаеш кога ще се назоби или нашмърка пак. 

Съгласен съм, че могат да направят повече, но, както вече споменах, в UFC има шепа хора, които правят разликата, другите са тела, които хвърлят за да попълнят картата.

За Багата, може да е така, но лично аз не гледам никога под този ъгъл нещата, че всеки провал на български спортист да го захаросвам с "виждате ли, тука се насра, ама все пак се насра в най-голямата компания, което е постижение". Не ме ебе. Коментирам Багата, все едно коментирам всеки боец и моите впечатления са, че това му е максът в момента. 

Освен главните мачове, трябва да кажем, че ROOSEVELT ROBERTS записа още една победа и вече е 4-1 в UFC и 10-1 в цялата си кариера. Брок Уйвър може и да не е кой знае какъв боец, но си е кораво копеле и фактът, че Рузвелт го приключи, говори много. :beer:Въобще, на земя Робъртс показва много сериозни умения, а и още е много млад - едва на 26 е. Според мен спокойно един ден може да влезе в топ 10 на тази категория. Вече дали ще има сили за повече - не съм сигурен. Няма много мощ в него, както и не блести с някакви чудовищни умения, които да го изстрелят на върха. Но за мидкард атракция е идеален, а съм сигурен, че и в момента ще озори бая хора от десетката.  

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...