Jump to content

AEW Dynamite - 27 май 2020


neshev

Recommended Posts

Tyson ме бейтна да гледам шоуто. :lol:

 

Първо, тия кечисти в публиката изглеждат като факани маркове. Второ, някои реакции бяха видимо пайпнати. Няма как 50 човека на кръст да вадят поп, сякаш сме в 10 хилядна зала.

 

The Revival... Тоя entrance вече го гледахме няколко пъти. Имената им са доста generic. Дебютът не беше нищо впечатляващо. Отчитам го като грешка да ги съпоставят с хора като Butcher & Blade. На мустакатия марсол, само крака му е колкото единия Revival. Двамата изглеждаха просто дребни и незначителни. Хареса ми, че спасиха YB, вкарват някаква интрига, но извън тази вражда, не знам колко ще могат да изцедят от тях. Просто трябваше да доведат Cornette да им е мениджър. Преди това имахме стандартен 6-man spotfest opener. Трябва да отдам заслуженото на Hardy. Манякат е тотално потрошен, но продължава да се раздава. Ясно е, че гимикът вече на доизживяване, но си е професионалист човекът.

Brian Cage сцепи в тоя squash. Taz направи доста силно promo. Ambrose продължава да ми е крайно насран. Ебем ти бюджетния Austin. Austin никога нямаше да прави duckface-ове, докато го насират на микрофона. Щеше да излезе и да им срита задниците. Намекват, че Ambrose ще спечели мача им на клизма, но ще бъде разбит физически. Прекалено рано е за Cage, трябват му поне 1-2 месеца squash-ове преди да влезе в първата сериозна вражда, а за title shot да не думам.

Britt Baker кефи. Евала, че я държат на екран. Това с конспирациите ми влезе като лек криндж, но пасва на образа. Пък и Rebel е приятна за окото.

 

Cody сега пък ще cosplay-ва Cena. Явно искат да отвърдят титлата веднага като WORKRATE нирвана, но с тоя плитък roster, на четвъртата седмица вече ще е втръснало. Тия multi-man мачове са ми пълна тегавня. Толкова много дегенерати и джобъри. Jungleboy беше ОК избор.

 

Tease-ват вражда между MJF и Wardlow. Прекалено рано. Въобще, с MJF изпускат топката. Май нямат идея как да продължат историята му.

Финалният segment... DAMN... DAMN... Почна добре, хареса ми как през цялото шоу tease-ваха. Всичко ОК, стандарните шегички. Но идва факаният Mike Tyson. Антуражът му абсолютен #bumcity, с някакви MMA goof-ове (това го казвам като факан MMA фен) и някакъв гримиран аотист. Tyson не може да си скъса тениската, с което цялата му аура отива на майната си. Враждува с Jericho за нещо, което се е случило в WWE преди 10 години. LOLAEW. Въргалът пък е нещо, което е правено преди 20 години. Това беше фикс идея на Dixie едно време, да вика някакви известни личности, за да получи някакво mainstream отразяване. Ще видим дали AEW ще ги огрее, но изглежда нямат абсолютно никаква вяра в roster-а им, щом трябва дядо Tyson да спасява нещата. #SAD
 

Link to comment

Някои фенове гледат прекалено негативно и смаркско над AEW. То е ясно, че ако нещо се гледа с негативна нагласа, най-вероятно ще се намират само лошите неща и шоуто няма да се хареса. Признавам, че аз бях същия доста години с WWE и смятам, че точно този ''смаркски'' поглед над нещата (как еди кой си е погребан, как в еди какво си са се изложили) е една от причините да спре да ми пука малко или много. Това не го пиша конкретно за Нешев или други потребители от форума, много хора са. Често забелязвам в twitter маняци, отбелязващи само негативите.

 

 В случая имаме шибаният Майк Тайсън срещу шибаният Крис Джерико. Какво повече? То само като чуеш изречението звучи култово. Отделно, имат история, какво като е от WWE, все пак WWE e голяма част от живота на Джерико, естествено, че ще използват моменти от там. Това, че Тайсън не можа да си скъса веднага тениската и че се прозяваше на DoN са дребни работи, които забелязват само смарковете, кежуълите се кефят на маняка каквото и да направи, просто защото е култов във всяко едно свое действие. Естествено, че едно такова голямо име ще привлече много повече хора, отколкото непознати кечисти. WCW и TNA се провалиха поради много причини, това, че са разчитали прекалено много на известни личности е малка причина, но те вече го правиха в залеза си, а AEW тепърва набират нови фенове. Всяка една подобна поява е полезна. Пък и какво като е дядка, в доста добра форма е и все още е релевантен. Боят беше ок, нормално е да има такива. Антуражът на Майк и на мен ми се стори джобърски, нямам представа кои са, може да са наистина негови доверени хора, с които се размотава навсякъде.

 

Brian Cage е мощен. Почти сигурно ще загуби от Моксли, което изобщо няма да го погребе, защото Моксли е пушван супер много и изглежда като огромна звезда. На мен ми хареса на коментаторската маса, хареса ми и като се подхилваше, докато говори Таз. Ясно е, че втори Остин няма да има, така че не ги сравнявам. А и не смятам, че целят непременно Moxley да е Austin v.2, по-скоро целят букинга да е такъв. И в това се справят, поне според мен не е имало скоро време толкова добре букнат кечист. Самият Моксли се справя добре в това да наподобява гимик на Остин и в същото време да е себе си. В момента е смесица между Остин и Амброус.  Разбирам, че голяма част от форума не се кефи на Джон, няма лошо, всеки има различно усещане над нещата. На мен лично ми е badass.

 

На The Revival така и не им станах фен, ще видим дали AEW ще ме накарат да ми пука за тях. Започват добре, хареса ми ентранса. Ясно е, че ще имат вражда с YB, доста е чакана. Все още е рано да се правят прогнози за развитието на кариерата им. А Джим Корнет ще им пасне перфектно като мениджър, но той яко мрази AEW. Не знам дали е наистина или кейфейб, но което и да е, скоро не мисля, че ще бъде нает. В бъдеще може би, но той е доста проблематична личност, почти всяка седмица бива ''cancelled'' за нещо. В 2020-та големите компании гледат да избягват да наемат такива личности, макар че в кеча винаги го има оправданието, че еди какво си е казано кейфейб. Ето, MJF например казва каквото му дойде на ума и му се разминава, защото е ''постоянно в гимик''. Като го споменах, не мисля, че ще има вражда с Уардлоу в скоро време. Но е нормално да тийзват, иначе образа ще зацикли. Още му е рано на MJF да е в мейн ивента, особено сега, както взеха много heavyweight-и. Може би щеше да е добра идея да му дадат TNT титлата, но пък ми харесва идеята Коуди, подобно на Сина през 2015-та, да издига млади звезди. Сравненията между Коуди и Сина са уместни, но смятам, че Роудс е дори по-голям и добър фейс. Сина дори още от началото имаше стабилна доза хейтъри, докато Коуди е перфектния фейс вече повече от година. Ясно е, че в един момент ще се изтърка и вярвам, че AEW ще се усетят навреме и в момента, когато това стане, веднага ще търне хийл, ще прави каквото си иска с компанията и подобно на Triple H ще погребва наред, трупайки хийт.

 

 

30 minutes ago, Triple H (HHH) said:

 

Ето, нагледен пример защо такива появи са много полезни. Чак в българските новини ги отразиха. :D

Link to comment
17 hours ago, Chocho95 said:

Това, че Тайсън не можа да си скъса веднага тениската и че се прозяваше на DoN са дребни работи, които забелязват само смарковете, кежуълите се кефят на маняка каквото и да направи, просто защото е култов във всяко едно свое действие

 

EZKyd-dU8AI35OG.jpg

 

giphy.gif

Link to comment

Е те може да са били смаркове, които се ядосват, че младите звезди в ростъра страдат :D Те кежуалите не гледат кеч редовно, но с такива появи, може да се върнат. А и няма значение на момента какво е гледано, важното е, че след време са го видяли много хора, голяма част такива, които не са фенове, и се е говорило за тях. Ето, чак в България ги показаха. Със сигурност е имало поне един Ганьо, който си е пуснал AEW след това :D 

 

Като цяло, не казвам, че непременно трябва да се викат знаменителности, за да се успее, понякога наистина изглежда като tryhard. Но в случая говорим за Майк Тайсън, който има конфронтация с Крис Джерико. Това си е култово, откъдето и да се погледне.

 

Иначе си пуснах мача, в който Тайсън е участвал в WWE, в отбор с Джерико срещу DX. Като излиза има НУЛЕВ pop, а по-късно публиката полудява на шибания ХОРНСУОГЪЛ :suicide:В такива моменти се радвам, че все пак се навъдиха смаркове в публиката и тя вече не се състои само от чавета с майките си.

 

Spoiler

 

 

Link to comment
19 hours ago, neshev said:

Първо, тия кечисти в публиката изглеждат като факани маркове. Второ, някои реакции бяха видимо пайпнати. Няма как 50 човека на кръст да вадят поп, сякаш сме в 10 хилядна зала.

Господин Корнет, явно не сте бил на инди шоута в Англия.

 

Много сегменти се правят с таргет кежуъл публиката а не кеч феновете, мача между марко стънт и MJF, сегмента с Тайсън и тн. 
Амброс не е Стив Остин и никога не е бил, той си е Амброс. По същата логика можеш да кажеш че е скалата ама не знае как да си вдигне веждата.

Link to comment

Тайсън е на 50, пичове. Никой не го ебе вече, камоли да го гледат във фалшивата борба. 

 

Пък не знам какви са тези лекции на тема кежуъли, маркове, смаркове. Гледам шоуто, коментирам и продължавам с живота си.

 

Дори и Тайсън да беше някакъв огромен хит, това нямаше да промени мнението ми, че беше супер неловко. 

Link to comment
2 hours ago, neshev said:

Тайсън е на 50, пичове. Никой не го ебе вече, камоли да го гледат във фалшивата борба. 

Ти честно ли го каза това? Освен, ако не живееш в пещера и не си гледал никакви новини, но да ти отворя очите Тайсън е най-търсеното име за мач на ППВ през 2020.

 

Всички не просто фенове, а хора са безкрайно впечатлени от формата му. Всякакви момичета по на 20 и нещо споделят в сторитата си негови снимки как ги вдъхновява да тренират по 4 пъти на ден. А всички мъже са мега надъхани за мачове с Холифийлд, Тито Ортиз и кой ли не още. Това са публикациите с най-много engagement в социалните мрежи напоследък.

 

Като прогнозите за мега сблъсък с Тито Ортиз са за на 1 милиард долара приходи. Тайсън Фюри, който е със сигурност от топ 3 боксьорите, за които най-много ги "ебе" хората, изяви желание да се изправи срещу Майк Тайсън. Мисля, че Тайсън Фюри знае доста добре къде са парите и не би си губил времето с някой, за когото никой не го ебе, както ти се изрази. Принцът напира мачовете да са в Саудитска Арабия и да мята яко кинти, така че, явно много хора ги ебе.

 

А всички тези мачове с Тайсън ще са демонстративни, а не официални, така че няма да са много далеч от "фалшивата борба" по това колко по сценарий се случват някои неща, но въпреки това хората ще ги гледат и ще разбият всякакви ППВ рекорди, защото като във всеки спорт най-важното нещо е героят, персоналитито и колко си оувър, за да имаш такава фенска маса.

 

Човекът е най-великият на всички времена за хората. Все още е откачен и изглежда супер. Като добавим и носталгията, много ясно, че ще ги ебе много повече за него, отколкото за някакъв скучен ванила загубеняк с харизма като на дърво. Не гледам толкова бокс, но мога да дам пример от UFC от времето, когато все още го следих. Цялата им UFC heavyweight дивизия преди, по време и след Леснър, с негово изключение беше с харизмата на дърво. А Брок, който в света на кеча въобще не се беше славил до тогава с това да е от по-харизматичните хора, то в UFC беше направо като Скалата сравнение с останалите и не случайно беше top draw. 

 

А камо ли да си говорим за човек като Тайсън, който е най-скандалната, харизматичен и успешна личност в историята на бокса (колкото да му се иска на Мейуедър да е той) и след 10 години пак да излезе да се бие, на зрителите ще им пука повече за него, отколкото за 99процента от боксьорите в разцвета на силите си. 

 

А колкото до това, колко може да допринесе за кеча. Последно, когато беше толкова "горещ", като в момента, даде началото на нашата най-любима ера в кеча и спечели войната за WWE, които почти бяха изкарани от бизнес. Колкото и голям да е Остин, колкото и глупав ход да е било WCW да кажат, че Фоли ще вземе титлата, колкото и успешна да е била Attitude Ерата, нищо от това нямаше да се случи, ако Майк Тайсън не им беше дал този начален тласък и тази мейнстрийм публичност в най-трудните им времена. Заради него хората научиха, че WWF се променя и че го има Остин,защото много добре знаете, колкото и да е добър един продукт, ако вече е изгубил зрителите е почти невъзможно да ги върне. Типичен пример са TNA години наред имат най-добрият продукт, но с празните зали и рейтинг, никой няма да разбере. Така че, ако някой може да помогне на AEW, защо да не е именно Айрън Майк? 

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to comment
Момчил

@neshev По принцип съм съгласен, че беше доста неловък момент с това че не успя да си скъса тениската. Но на този клип, който беше пуснат от @Chocho95 също не успя да го направи, но не виждам голям проблем в това. По скоро тъпото беше как се репчи стегнал мускули, приличаше на бавно развиващ, откровено си изглеждаше надрусан. Култовото в сегмента беше, че Джерико е пиян, а Тайсън надрусан. 

Link to comment

Сега вече и на тема бойни спортове ми четат лекции. :lol:

 

Феновете на бойните спортове не ги ебе за кеча. Затова никой не се развълнува когато Ronda отиде в WWE, нито пък Velasquez, нито пък сега Тайсън. 

 

Ходове ала Тайсън, WWE правят редовно под формата на part timer-и, guest host-ове и прочие. Дори да има ефект, то е малотраен и, когато въпросната атракция-еднодневка излети от гнездото, с него си отиват и зрителите. Курви, яжте, пийте, Тони Найка черпи е ситуацията в момента. 

 

Link to comment

На мен също не ми хареса появата на "железният" Майк. Чисто като реклама на AEW ефекта се получи. Каквото и да беше станало, компанята щеше да спечели заради голямото име. От фенска гледна точка обаче, не останах доволен. Самият Тайсът изглеждаше беше напушен и не се усещаше на място. Беше ми леко cringe, сякаш не знаеше защо е там. Ясно е че не е кеч фен, но имах чувството че си няма и понятие как трябва да се направи сегмента. Доста известни личности са имали този проблем, но сякаш тук личеше много повече.

Детайли като прозявките, flex-ването и джобърският антураж са дребни подробности но също доприносаха появите му да се получат толкова зле.

Link to comment
3 minutes ago, Bobotsi said:

Детайли като прозявките, flex-ването и джобърският антураж са дребни подробности но също доприносаха появите му да се получат толкова зле.

Джобърски антураж? Откога Rashad Evans, Vitor Belfort и Henry Cejudo са джобъри? Тези хора могат пребият целия ростър на AEW заедно.

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...