Jump to content

БГ кеч списания

jobber91

Recommended Posts

Здравейте,

Слушайки НВП 50 и 51 ме удари носталгията по 2001.

Преди години донесох в офиса, където работя, няколко торби с ОГРОМНА бумащина от вкъщи - главно документи, стари сметки и прочие, тъй като тук имаме стаичка за архиви.

Сигурен бях че там някъде се крие поне едно българско кеч списание, и днес се разрових.

Резултата - 3 списания от 2001 - първия брой на "Кеч гладиатори",

някаква "Кеч Мания" където пишат резултатите от WrestleMania X7 и "100% Хит" с Гробаря и Кейн.

За съжаление само това е оцеляло през годините, въпреки че купувах много от тях и 2001, и

през 2005-2007.

Качвам ги сканирани, ще се радвам ако някой има други от онези времена, да ги сподели, особено "КЕЧ ЗОНА" - което мисля беше най-доборото.

пс. в „100% хит“ на последните страници има статия за „Българска кеч федерация“. Закрил съм лицата и имената на хората, че току виж някой ме осъди по GDPR за неправомерно използване на лични данни https://gdpr-info.eu/ -*ба ли го, знаете в какви абсурдни времена живеем.

Spoiler

3GCAf6I.jpgКеч гладиатори-брой 1, 2001:

VbVQKGo.jpg2VGLMo8.jpg

scPI5Lv.jpguymdvR4.jpgrthP2Xc.jpgqTm7XUn.jpgggKF9Da.jpg3PubGuu.jpg

100% хит, 2001:

iFy6l5G.jpg8jC5Psv.jpgSJuIXu4.jpgg64nARO.jpgsbA410D.jpgF7Q7Xfm.jpg0PmAUzx.jpg7HKhTQw.jpg

E240ZYX.jpgphyIMUr.jpgxXADiX7.jpgKV4Vh1H.jpgkHCrKTC.jpgyNtAg8w.jpgmPcWYEO.jpgpFq1tZa.jpgzXflaww.jpg

"Кеч Мания" (Кой) 2001:

ruSxiwF.jpgc9Xe2aK.jpgp39Gjr7.jpgA1Vcfco.jpgERtuSRh.jpg

vqXQcP4.jpg

uBRStG9.jpgv4V7WZA.jpg

dWUX60d.jpg

А някой случайно да си пази броевете от списанието Супер КЕЧ? То беше също интересно, а и за 1,50 ти пускаха два грамадни плаката към него. Ако някой има от първите му броеве може ли да качи няколко снимки? Или направо да ми продаде, хехе. :)

Това списание Кеч гладиатори винаги ми се е струвало прекалено добре и смаркски написано, за да е българско. Според мен просто са превеждали статии и анализи от американски сайтове, но добре им се получаваше.

5 hours ago, damtiham said:

А някой случайно да си пази броевете от списанието Супер КЕЧ? 

Това Супер КЕЧ май пък беше някаква кеч-версия на Жълт труд, в която имаше статии от типа на "Кейн страда от Алцхаймер", "Хардкор Холи имал огромен пенис?" или "Прадедите на Трите Хикса са били пирати"...

35izpu1.jpg

HEIDENREICH

Гладиаторите крадяха статии от WWF/WWE magazine и то супер нагло. Другите караха на импровизации. 

Култови времена бяха- "Соня Васи отказа на Гробаря "

28 minutes ago, ShwN said:

Най-запомнящо се беше, че Ракиши е болен от Спин. :D 

Ейййй да, това го помня, даже се бях вързал че е истина, защото  го нямаше някакви месеци 😀😀

The Olimpic Hero

Аз ги имам почти всички списания от този период. Може би най-ужасното нещо, което съм виждал, в тях е една страница, посветена на... "КРЕТЕНГЪЛ", както бяха нарекли Кърт Енгъл. В страницата имаше напечатани вицове за борци, сещате се, тези, в които има ебавки за това колко тъпи са мутрите/борците, но имената им бяха заменени с Кърт Енгъл. Аз даже съм го пускал това във форума, сега се сетих:

От списание "Кеч мания", но другото "Кеч мания" на издателство "Кой", интересен момент между другото, тогава имаше две различни списания с едно и също име. Та ето я една от най-култовите статии от тези времена. За Кърт Енгъл:

Защо Кърт Енгъл стана Кретенгъл

Не сте ли чували как викат феновете в София на Кърт Енгъл?

Ами викат му Кретенгъл. Причината е, че изглежда като кретен - някакъв отличник, който се прави на звезда. Е, кой ще му повярва на такъв!

Като е бил олимпийски шампион по свободна борба в Атланта преди 5 години, голяма работа.

Щом Кретенгъл е толкова як, щом се смята за най-добрия, защо не е толкова готин като Скалата и Ледения Стив Остин. Честно казано се държи като дърво.

Според много фенове Кърт Енгъл е смешен с трикото си от свободната борба, с което се разхожда по ринга на Разбиване и Първична сила. Все едно е някакъв дядка. Много по-гот би било да си измисли някакъв интересен костюм или просто да се покаже по черни гащи като всички останали.

Най-дразнещото обаче е, че Кретенгъл се прави и на много умен. Разправял пред колегите си, че неговият коефициент на интелигентност бил 154. Това чудо се измерва като се минават едни особени тестове - нещо като тези за седми клас, ама още по-сложни.

Кой ще му повярва питаме ние? Къде се е чуло и видяло борец да се интелигентен като професор. Достатъчно е да си спомним колко вицове са измислени точно за него.

Примерно: Дошъл Кретенгъл в София и се разговорили с българските борци. Решил той да ги препита за обща култура дали са наясно с политиката. Хрумнало му първо да им зададе въпрос за бившия американски президент:

- Кой е Бил Клинтън?

- А, не сме го били ние, отговорили уплашените ни мутри.

Или един друг: ще пътува Кретенгъл от Ню Йорк за София. Сяда той в първа класа, а си е купил билет за втора. Чудят се как да го изгонят. Не става. Тогава пилотът отишъл и му прошепнал нещо на ухото. Кретенгъл веднага станал и хукнал към втора класа.

- Какво му каза? - попитала стюардесата колегата си.

- Казах му, че първа класа не каца в София.

След като ми размина първоначалната еуфория от трите безценни находки, се сетих да потърся в нета за такива списания.

И така, попаднах на antikvarni-knigi.net - антикварна книжарница „Бай Ганчо“ :D

Изненада – цели 4 броя от 2001 и 2002 г !!!  Два  „Кеч Зона“ и два „Кеч гладиатори“

На секундата ги поръчах всички, и днес си ги взех от офиса на куриерите :)

Странно в какво добро състояните са, за разлика от моите, които колкото и да не личи от снимките буквално се разпадат, а и смърдят на мърша..

Заповядайте линковете по-долу.

@The Olimpic Hero
Благородно ти завиждам за архива, вероятно сега щях да имам подобен, ако не бях толкова разпилян мърляч (такъв съм си)
Ще съм ти благодарен ако някога нащракаш няколко броя, когато имаш време разбира се. Доста занимавка си е.

@damtiham 
съжалявам пич, за „супер Кеч“ открих само няколко изтекли обяви. Попадна ли на някое, поръчвам и сканирам.

,,Лита дрънкала на баскитара като Годжи"! А Годжи праскал ли се е на живо като Лита?

• 10 months later...

Още два броя от 2001, за архива :)

За съжаление някои страници липсват, явно плъховете в антикварната книжарница са ги изяли

Spoiler

QZJwfss.jpg

0VE2Hyt.jpg

FIJbAFn.jpg

8cnNI8U.jpg

6fjCQ7f.jpg

AUzi8ZR.jpg

BhRn1B0.jpg

Spoiler

j7Veyuj.jpg

lCjm1O0.jpg

rxQmKUJ.jpg

rxQmKUJ.jpg

5pDdTDT.jpeg

zkiXubz.jpg

O6lgvjF.jpg

bCXUHfz.jpg

q7Y0BFc.jpg

Дублирания линк от второто списание

Spoiler

A5OUdDv.jpg

• 9 months later...

Много ме е яд, че си ги затрих моите. Като лапе не пропусках. Щеше да е епик момент да ми попаднат от някъде, ама май съм ги изхвърлил (разбирай майка ми :D ) 

• 8 months later...

Wow наистина не знаех, че Скалата е давал интервю за родна медия. Ама то туй е било преди да стане такива мейнстрийм звезда и да пробие в Холивуд. Макар, че някъде сякаш ми се струва превода малко неточен. Но евала на маняците, че преди над двадесет години са взели интервю от Шампиона на Народа .  

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

старият скрин

04.12.92

Доста преди "развлекателният спорт" да навлезе в кеч речника "Стършел" ражда "спортната разюзданост" като синоним на "кеч ес (кеч) кян".

Без име.png

• 4 months later...

Не са "БГ", обаче е безсмислено да правя отделна тема.

Тук има над 100 броя сканирани кеч списания, в pdf :

http://www.wrestlingscans.com/albums/US Magazines/index.html

Последното е качено преди 3 седмици, надявам се че ще продължат :)

1.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...