Dudley Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Аз лично не смятам , че е подозрително. Едва ли мафиот тръгва да играе толкова агресивно и да отправя директно атаки още в ден 1. За мен такива действия клонят доста повече към граждански от колкото към мафиотски. Но пък има и другата страна - не знам как от две три мнения решавате , че някой е съмнителен. Аз на този етап не виждам някви съмнителни действия в който и да е. Има и хора които не са писали още де . Link to comment
baikiro Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 И аз не виждам досега някаква супер съмнителна игра от който и да било. Олимпик играе доста агресивно този път. Хвърли се веднага на Радокс като го обяви за едва ли не сигурен мафиот. @Enough* теб пък какво те кара да си толкова сигурен, че Радокс не е мафиот? Олимпик и Енаф твърдят две коренно различни неща базирани на почти нищо. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
Chocho95 Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Досега най-голямо впечатление прави спора между Олимпик и Радокс. Олимпик май почти винаги е участник в първия спор на сезоните, в които играе, но за първи път започва играта с директна номинация. Може би е видял нещо в поведението на Радокс, което аз не съм, но според мен няма голяма разлика между Радокс сега и Радокс преди играта и предишните сезони. Напротив, доста е постоянен в постовете си, преди сезона и предишния сезон също казваше, че му е тъпо да е гражданин без роля, че другите сезони няма да е активен. Сега, това не значи, че не е мафиот, естествено, че може да ги казва тези неща с цел да си слага щит занапред, да има оправданието, че е честен и съответно не е мафиот и това да му е от полза като се падне такъв. Но поне за мен няма разлика в поведението му. LightOne също започна играта странно. Ясно е, че е може би защото ще бъде нарочен от самото начало и иска да направи коренно различна игра, или пък иска да направи нещо фрапантно, като цели ние да си кажем, че няма как мафиот да ги прави тези неща. Но пък в тази игра всичко е възможно, така че такива действия са излишни, най-добрия начин гражданин да се докаже като такъв е като играе смислено и логично. Номинацията му към Чотуде беше доста Йодърийлска. Все още няма как да си правя някакви изводи, но това са впечатленията до момента. Link to comment
LightOne Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Даваме ги съмненията. Правим ги мафиотските ходове. Какво съм нападнал ЧОТУДЕ? Горкият толкова е нападнат, че никой не ще да ме последва поради очеизвадно "малоумната" причина. Май по-скоро направо си го защитих от елиминация днес, ама айде. Със сигурност няма да ми благодари. Както казах, ирония или не, няма файда да го играя пак привиден гражданин, защото онези, които са ме следили предния път знаят, че добре мога да го играя тоя филм и съответно да не мога да им се изчистя. А целта е повече хора да разберат, че си цивилка и да се насочат към други съмнителни. Аз предният сезон го играх привиден открит гражданин. Сега обръщаме палачинката на открит мафиот. Щото ако спечеля мафиотската така нагло и открито, верно Олимпик ще трябва да сдава коронката. Та така, ако Ви се влиза в мантрата "той знае, че ние знаем, че той знае, че ние знаем, че...", добре сте дошли на пързалката на Параноята. Алтернативната опция е да ме игнорирате. Иначе явно Бобоци е толкова надъхан, че му се иска и на него да играе играта. ЧОТУДЕ, аз на никого не съм срал. Да съм те погнал и обиждал, че да поставяме такива квалификации? Иначе можем да видим дали беше тенденциозно поведението на Олимпик към твоята скромна особа, ако сега се смили над Бобоци. "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете! Link to comment
ЧОТУДЕ Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 3 minutes ago, LightOne said: ЧОТУДЕ, аз на никого не съм срал. Да съм те погнал и обиждал, че да поставяме такива квалификации? В сезон 6 бях написал пост, в който призовах никой да не се обижда от определенията, които използвам. Пак ще го направя. Езикът ми по принцип си е по-остър, но в случая всичко е част от играта. Link to comment
Radox Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Забавно започва сезончето. Досега май повече летящи навсякъде безпочвени обвинения в Ден 1 не е имало никога. Мафията доволно потрива ръце, докато се избивате помежду си. Link to comment
LightOne Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Да бе, аз не се обиждам. Просто тръгна да плашункаш Бобоци с мен, а аз не съм толкова страшен. О, Вожде, Радоксе, който отказа да бъде наш вожд уж, и все пак, покажи ни светлия път напред с алтернатива да не се избиваме помежду си. "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете! Link to comment
Radox Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 16 minutes ago, LightOne said: О, Вожде, Радоксе, който отказа да бъде наш вожд уж, и все пак, покажи ни светлия път напред с алтернатива да не се избиваме помежду си. Светлия път е да изгоните пак като путки гражданин днес, за да може утре вечер да сме вече с ТРИМА по-малко. Link to comment
hacky Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 1 minute ago, Radox said: Светлия път е да изгоните пак като путки гражданин днес, за да може утре вечер да сме вече с ТРИМА по-малко. Най-малоумното нещо е да не се гони в ден 1. Link to comment
LightOne Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Quote най-добрия начин гражданин да се докаже като такъв е като играе смислено и логично. Аз също твърдо, непреклонно и наивно споделях тази теория преди дебютното си участие. Надъхвах се, че като бъда смислен и логичен, то просто няма как да не се получават нещата. А то какво стана? Нашият общ познат – ЧОТУДЕ, взе че ме плясна мафиозо. Логичната и смислена игра, която проявявах систематично ден след ден, изведнъж се оказа мафиотската такава. Аз просто си играх като гражданин. Нямах ход, който не бих направил като гражданин до последния ден, където вече нарочно се забавлявах. Накрая тази логична и смислена игра сдаде фира, след като никой не искаше да играе с мен и бяхме тръгнали да я загубим, щото hacky реши да заложи на ирационалното в себе си. Така че не, вече не споделям това мнение. Не ролите, а играчите правят ролите. Играта затова се води социална, а не логическа, иначе щяхме да играем сега шах. Друго което да Ви предложа, че гледам се плашункате да повлечете крак, че да не Ви погнат. Предлагам идеята за сондирането, която използвах аз в междинния сезон. Да, използвах я като мафиот, но всъщност си е идеална гражданска тактика. Нахвърляме две-три имена с някой и друг аргумент за цвят и другите и те хвърлят техните не толкова сериозни кандидатури и почваме да сондираме имаме ли общо име в тавата, което да изложим на пангара. Ако ще я отбираме по едно име и да се страхуваме как ще ни обвиняват, че сме я сбъркали, то да закриваме сезона. То така или иначе друго освен путки не можем да бъдем днес. Като путки ще изгоним гражданин или ще имаме путкенския късмет да уцелим мафиот. "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете! Link to comment
ЧОТУДЕ Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 4 minutes ago, LightOne said: Като путки ще изгоним гражданин или ще имаме путкенския късмет да уцелим мафиот. Забрави в първи ден да бъде изгонен мафиот. Обяснявал съм защо преди. Има по-голям шанс да бъде отстранен серийния убиец отколкото джаброни. Представи си какви са шансовете за второто. Ако отново всички искат да се гони човек на всяка цена, по-добре да е безполезен гражданин. Link to comment
Mariyan01 Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 1 minute ago, ЧОТУДЕ said: Забрави в първи ден да бъде изгонен мафиот. Обяснявал съм защо преди. Има по-голям шанс да бъде отстранен серийния убиец отколкото джаброни. Представи си какви са шансовете за второто. Ако отново всички искат да се гони човек на всяка цена, по-добре да е безполезен гражданин. И аз съм съгласен с теб, че вмомента е по лесно да изгоним убиеца отколкото мафиот, защото той е сам и няма кой да му помогне и да го защити като отклони вниманието към някой друг. Link to comment
LightOne Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Аз нищо не съм забравил. Нали затова ползвам думата "късмет", а не "смислена и логично дедуциране на всяка буквичка" днес. Всяко гонене обаче може да се окаже важно. Ето примерно пак междинката. Накрая от прословутия voting pattern лъсваше моята персона, а другарят price се скатаваше по другите гласове. Първият ден ще бъде идиотско гласуване, да, но може да даде решителното рамо в ключов момент накрая. "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете! Link to comment
Dudley Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Добре бе разбирам ви логиката за гонене в ден 1 , но тия където толкова претендират , че трябва да се гони , защо да не бъдат изгонени те в името на общото благо На никой не му се напуска в ден 1 , просто за да има изгонен някого. Link to comment
ЧОТУДЕ Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 2 minutes ago, LightOne said: Накрая от прословутия voting pattern лъсваше моята персона, а другарят price се скатаваше по другите гласове. Първият ден ще бъде идиотско гласуване, да, но може да даде решителното рамо в ключов момент накрая. Още малко, ако попишем по въпроса направо ще помогнем на мафиотите като им кажем какво да не правят. Не очаквайте от мен обяснения за всичките ми действия. Link to comment
LightOne Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 И тук пак влизаме в мантрата "те знаят, че ние знаем, че те знаят...". Няма нищо фатално да обсъждаме нещо, което и без това е 50/50. Или всички мафиоти се гмурват заедно или се цепят по други фронтове. Няма друга опция, че да им "подсказвам". 4 minutes ago, Dudley said: Добре бе разбирам ви логиката за гонене в ден 1 , но тия където толкова претендират , че трябва да се гони , защо да не бъдат изгонени те в името на общото благо На никой не му се напуска в ден 1 , просто за да има изгонен някого. Идеята е да се даде информация с реакциите и гласуването на играчите. Каква информация ще ти бъде дадена, ако аз кажа, айде изгонете ме и айде хоп 15 вота за мен. Какво разбираш от това? Освен, че това е лесният вот в помощ на мафията и очевидно, че се гони гражданин и трябва да се търси друг човек на пангара. И айде пак сме на първи квадрант на ден втори с нулева информация. "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете! Link to comment
kabakov Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 8 minutes ago, LightOne said: Идеята е да се даде информация с реакциите и гласуването на играчите. Каква информация ще ти бъде дадена, ако аз кажа, айде изгонете ме и айде хоп 15 вота за мен. Какво разбираш от това? Освен, че това е лесният вот в помощ на мафията и очевидно, че се гони гражданин и трябва да се търси друг човек на пангара. И айде пак сме на първи квадрант на ден втори с нулева информация. Така е. Дори и да се изгони гражданин, пак ще може да се направи някакъв извод - я от коментарите му, я от хората, които са гласували за него. Това много помогна на Radox в един от предишните сезони когато с онзи негов списък разката мафията. Link to comment
Radox Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Аз предлагам днес тогава да елиминираме гоняча hacky, щом е толкова важно задължително да има изгонен. Link to comment
ЧОТУДЕ Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 2 minutes ago, kabakov said: Това много помогна на Radox в един от предишните сезони когато с онзи негов списък разката мафията. Аз първи казах за осемте човека! Радокс само им преписа имената като Софроний Врачански. Аз бях Паисий Хилендарски! Link to comment
Dudley Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Стига с това АЗ . В тая игра само мафиотите са АЗ. Гражданите трябва да сме задружни. Да , един човек може да обърне и да реши играта , но това не го прави най добрия. Light One - Разбирам те какво казваш , но едно рандом гласуване може да изгони я шериф , я доктор. Както стана преди 2-3 сезона когато тръгнахме да гоним някого в ден 1 и той се обяви за доктор , но въпреки това беше изгонен. В крайна сметка останахме без доктор и не разбрахме нищо. Link to comment
Enough* Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 1 hour ago, baikiro said: @Enough* теб пък какво те кара да си толкова сигурен, че Радокс не е мафиот? Заради поста му за убиеца. Смятам, че се опитва да направи точно това, което описа в него. Раздава случайни нападки към случайни хора, без особени аргументи, за да е удобен на мафията. Естествено, може и да е убиец, но не и мафиот. Link to comment
Jack Bauer Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 @Dudley какво предлагаш тогава? Просто да си говорим без нищо да правим и мафиотите и убиеца да си режат наред. Може просто да рискуваме, което според мен е и по-добрия вариант. Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
kabakov Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Аз за сега номинирам StoneColdFan. За пореден път никаква игра, само запълва място. Дори и да е гражданин, дори и да има роля, като не участва в дискусиите, по-добре да отпадне още сега. Link to comment
LightOne Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Ами щом скъпоценният шериф може да бъде застрелян от нашата глупост, тогава нека да не гласуваме. Аз много разчитам нашият шериф да направи справка за моя милост и да му излезе "цивилка - идиот" от Бобоци. Че после като спусне Списъка да съм изчистен. (При все положение, че изобщо има роли, ако Бобоци не е решил да следва светлия пример на ЧОТУДЕ за сезон без роли. Той вече последва примера с намесването на водещия в играта. Що да не е сезонът без роли? ) "Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр - - Да живеят бъговете! Link to comment
Dudley Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 1 minute ago, Jack Bauer said: @Dudley какво предлагаш тогава? Просто да си говорим без нищо да правим и мафиотите и убиеца да си режат наред. Може просто да рискуваме, което според мен е и по-добрия вариант. Нямам против да рискуваме , не е като да не го правим 5 сезона и май само миналия сезон донесе някви позитиви тва гонене , но както и да е. Има хора които имат по 1-2 мнения и то са някви нападки към други играчи. Ако ще се гони някой , то трябва да е някой по нов играч , който не е известен и е труден за четене. Миналия сезон примерно също бях против гонене , но тогава Сплин направи кофти ходове и започна да си сменя гласа през 30 мин и за това реших , че има няква логика да се гласува за него. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.