Jump to content

Мафия VII


Bobotsi

Recommended Posts

Това е темата в която ще се проведе сезона. Ще бъде отключена в 23:00 за да започне първата дневна фаза.

 Общи правила на Мафия за седми сезон:

Spoiler

Какво е Сериен Убиец?

 

1. Серийният убиец (Serial Killer) e неутрална роля, която играе за себе си, срещу града и мафията. Той може да убива всяка нощ, като жертвите му могат да бъдат както мирни граждани, така и мафиоти. Както мирните граждани, убиецът не знае към кой отбор принадлежат останалите играчи. Мафията също не знае кой е убиецът.

2. Убиецът може да бъде елиминиран през дневната фаза или убит от мафията през нощта.

3. Ако шериф провери ролята, ще му бъде изписано, че играч Х е Сериен Убиец, т.е той е откриваем за шерифа.

4. Убиецът може да бъде спасен от тъмничар, доктор или бодигард, но не може да бъде върнат от Ангел.

5. Убиецът няма как да има близнак, тази роля важи само за мирните граждани.

6. Убиецът е САМО ЕДИН за целият сезон.

7. Убиецът може да бъде блокиран от блокировач или тъмничар.

8. Той печели играта когато остане последният оцелял, това означава че ако мафията и гражданите се изравнят по брой, и Серийният убиец е жив-играта продължава докато не остане само една жива фракция.

Ще поясня, нито гражданите, нито мафиотите могат да спечелят докато убиецът е жив. След неговото премахване важат класическите правила за победа на гражданите при елиминирана мафия и победа на мафиотите при изравняване с гражданите.

Има няколко специални ситуации които могат да станат:

- В случай че накрая останат един мафиот и убиеца, печели убиеца а не завършват наравно. 

- В случай че накрая останат един гражданин и убиеца, победата отива за убиеца.

- При един убиец, мафиот и гражданин, мафиота трябва да уцели убиеца за да победи

- Мафията печели автоматично ако остане повече от един жив мафиот срещу убиеца

 

1. В играта участват три отбора - Мирни Граждани Мафиоти и един Сериен убиец .

2. Всички играчи и специални роли ще бъдат разпределени на случаен принцип от мен, така че няма нужда да гадаете за метода.

- Ще пиша лично съобщение на всеки играч, в което да ви съобщя точно каква е ролята ви в играта.

- При елиминация няма да бъде оповестявано дали играча е имал специална роля. Всичко ще бъде разкрито след края на сезона.

3. Има две фази - дневна и нощна фаза и всяка от тях ще продължи по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 23.00 часа българско време.

4. В дневната фаза участват всички играчи и те могат да пишат свободно в темата. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който да бъде елиминиран от играта. 

- Не е задължително да има елиминиран в дадена дневна фаза. За елиминация са нужни над 50% от гласовете на играчите и ако мнозинство не бъде постигнато преди края на фазата денят се счита за "нулев" и съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

- Дори даден играч да събере необходимите гласове за елиминация фазата няма да приключи докато не стане 23:00 часа.

- Всеки който гласува за даден играч има право да си промени гласа за друг играч в рамките на фазата. Няма ограничение на броят пъти, в които можете да си сменяте гласа.

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Radox". Тоест трябва ясно и точно с удебелен текст да се вижда името на човека, за когото гласувате. Ако си сменяте гласа го правите по същия начин: "Сменям си гласа от Radox на neshev"  Няма да зачитам гласове които не са с удебелен текст.

- Няма максимална граница на мненията, които може да пишете през дневната фаза.

- Минималният брой мнения, който се очаква да пишете във всяка дневна фаза е 1.

- Ако даден играч не е написал нито едно мнение в две поредни дневни фази той ще бъде автоматично елиминиран от играта независимо дали е гражданин/мафиот или убиец, и независимо дали има специална роля или не.

5. През нощната фаза темата се заключва и никой няма право да пише в нея. В тази фаза мафиотите имат право да комуникират помежду си в таен чат, който ще бъде създаден от мен и да обсъждат тактиката си. Също така те ще могат да изгонят един играч в тази фаза.

- Ако мафиот бъде елиминиран от играта той ще бъде премахван от мафиотския чат перманентно.

- Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

6. Мирните граждани не знаят кои са останалите мирни граждани. Мафиотите, които са доста по-малко на брой от гражданите, ще знаят самоличността на колегите си мафиоти от самото начало.

7. Всякакво редактиране на мнения в темата е абсолютно забранено! Четете си мненията преди да ги пуснете. Ако искате да добавите нещо го правете в нов пост. Понякога ако пуснете две бързи поредни мнения те ще се слеят в едно - това е ок и няма проблем. Само не редактирайте.

8. Ако бъдете елиминирани нямате право да пишете в темата! Също така нямате право да обсъждате играта в други теми и платформи като Чатбокс, Мирк, Дискорд и т.н. Това важи и докато сте активни в играта преди да отпаднете. Ясно е, че няма как да ви следя, но сериозно апелирам към сериозност и уважение към останалите играчи. След като отпаднете сериозно ви призовавам да не коментирате играта с никой друг. Дори ако сте двама отпаднали играчи не си пишете по тази тема докато не свърши сезона. 

- Всякакво следене на чужди профили е също забранено. 

-Нямате право да поствате screenshot-и или да копирате кореспонденцията си с водещия или с друг играч ако ролята ви го позволява. 

-Нямата право да заобикаляте правилата по какъвто и да е начин, дори и нещо да е написано не значи че е позволено.

9. Ако имате каквито и да било въпроси за правилата и като цяло регламента след началото на сезона ми ги задавайте на лично съобщение. Ако преценя, че отговора ще повлияе на играта ще го обявя в темата, за да го видят всички. Ако пък ме питате разни глупости от рода на кои са мафиотите просто ще ви игнорирам. Ще гледам участието ми да е минимално.

 

 

Специални роли в сезон 7 на Мафия:

Spoiler

Ето списък с всички възможни роли за седми сезон на Мафия и детайлно обяснение точно как ще функционира всяка от тях. НЯМА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ РОЛИ ЩЕ ГИ ИМА В СЕЗОНА! Дори една роля да е обяснена супер подробно това не означава на 100% ще тя ще присъства. Може да няма нито една роля, може да ги има и всичките. Единствената гаранция е, че ще има сериен убиец.

 

1. Шериф - Мирен гражданин. През всяка нощна фаза има право да ме пита на лично съобщение за това дали ЕДИН даден играч е мирен гражданин или мафиот и аз ще му давам тази информация. Това умение може да се използва през всяка нощна фаза без ограничения.

- Ще разбере само дали даден играч е гражданин или мафиот. Ако този играч има специална роля аз няма да разкривам тази информация на шерифа.

 

2. Доктор - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да предпази един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 

- Може да предпазва себе си, но горното правило важи.

- Може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде посочен като жертва на друго специално умение през нощната фаза то той НЯМА да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.

 

3. Тъмничар - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да посочи един играч и да го прати в тъмницата. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза.

- Не може да праща себе си в тъмницата.

- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата две поредни нощи.

 

4. Принц - Мирен Гражданин. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване.

- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.

 

5. Кръстник - Мафиот. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза преди да бъдат елиминирани всички останалите мафиоти.

- Може да бъде убит през нощта от Ловец или Ренегат.

- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.

 

6. Блокировач на роли (Role blocker) - Мафиот. Всяка нощна фаза има право да блокира един играч и да му попречи да използва специалното си умение.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощни фази.

- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде анулирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран.

- Ако блокировач и тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се изключват взаимно и никой не е блокиран или предпазен от елиминация.

 

7. Ловец - Мирен гражданин. Ако бъде убит през нощната фаза от мафията има право да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне.

- Може да убие мафиот или дори гражданин по погрешка.

- Може да убие Кръстник.

- Ако бъде блокиран няма да убие никого.

- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.

- Ако остане като последен оцелял мирен гражданин заедно с един последен мафиот тогава играта се печели от мирните граждани. Чисто математически шансът това да се случи е доста нисък.

 

8. Близнаци - Мирни граждани. Това са двама играчи, които взаимно знаят ролите си. Те ще си имат свой таен чат, в който ще могат да си комуникират през нощната фаза подобно на мафиотите.

 

9. Бодигард - Мирен гражданин. Това е играч, на когото ще му бъде зададен друг мирен гражданин, когото да предпазва на всяка цена. Ако целта на бодигарда бъде елиминирана през която и да е от двете фази  то тогава самият бодигард ще отпадне на негово място.

- Бодигарда ще знае, че "мишената" му е мирен гражданин. Предпазеният играч обаче няма да знае, че си има бодигард.

- Предпазеният играч 100% ще бъде обикновен гражданин без специална роля. Тоест няма вариант, в който шерифа да си има бодигард например.

- Ако бодигарда бъде блокиран от блокировач или тъмничар то тогава той няма да отпадне на мястото на играча, когото трябва да пази ако този играч бъде елиминиран през същата фаза.

 

10. Двойно гласуващ - Мирен гражданин/мафиот. Гласът на този играч ще се зачита два пъти през дневната фаза.

- Тази роля може да се падне и на гражданин и на мафиот, но няма да има повече от един такъв играч в сезона (ако има изобщо).

- Няма да бъде оповестено дали тази роля я има или не - трябва да следите внимателно броя на гласовете през всяка фаза. Повярвайте ми, че ако гласовете нещо не излизат то това не е защото съм допуснал грешка. Ако случайно стане така то веднага ще се намеся и ще се извиня за грешката си, за да не ви обърквам.

 

 

11. Ангел - Мирен гражданин. Ако бъде убит през нощната фаза от мафията има право на предстоящата дневна фаза да върне вече отпаднал мирен гражданин в играта.

- Умението се активира само ако бъде убит от мафията и не бъде блокиран. Ако бъде убит от Ловец/Ренегат или елиминиран през дневната фаза умението НЯМА да се задейства.

- Играчът, който бъде възроден ще се завърне като обикновен мирен гражданин без роля. Тоест ако е бил например шериф то той няма да разполага с шерифското си умение от тук нататък, но всичката информация, която е имал като шериф може да бъде споделена.

- Ако умре през първата нощна фаза и през предходната дневна фаза не е имало елиминиран гражданин то САМО тогава има право да възроди себе си. Ако има поне един убит мирен гражданин тогава Ангелът няма право да връща себе си в играта.

- Ако реши да върне в играта Врачка, която е отпаднала като мирен гражданин то ще му съобщя този факт и ще има право да избере друг играч.

 

Ето и няколко важни бонус уточнения:

- Нито една специална роля не е длъжна да си използва умението. Всеки има правото да се въздържи и да не го използва ако не иска да рискува.

 

 

Ако някой играч забележи нарушение в правилата, нека ми сигнализира на ЛС, а не пише в темата.

НАЧАЛО НА СЕДМИ СЕЗОН!

 

Начало на Ден 1!

В играта има 16 участника. За елиминация са нужни 9 гласа.

Краен срок за гласуване: Сряда (27.05) в 23:00ч.

Участници в играта:

@Dudley @baikiro @ЧОТУДЕ @yaripim @Enough* @Mariyan01 @Price @Chocho95 @kabakov8989 @Radox @hacky @LightOne @StoneColdFaN @Jack Bauer @Farest @The Olimpic Hero

 

Успех на всички!

Link to comment

Тъй като когато и да го изгоним ще е късно, гласувам за StoneColdFan.

Link to comment

Аз пък искам само да ви кажа, че възлагах големи надежди на този сезон, но помията започна още от самото начало. Не само, че водещия наруши традицията и разгласи ролите ПОВЕЧЕ ОТ 24 ЧАСА преди старта на сезона, но и за пореден път ми се "падна" да съм обикновен гражданин без роля. Това е помия, корупция, гавра и подигравка. Не очаквайте да участвам особено, защото да си винаги путка без никакви специални умения е мега скучно и безсмислено. Ще се включвам отвреме навреме в гласуването и това е. Даже може и това да е последният сезон, в който ще участвам. Като си научих ролята бях решил да се откажа, но викам айде за да не зачерви Бобоцката след като опърдя нещата още преди началото на сезона, ще остана.

 

 

35izpu1.jpg

Link to comment
StoneColdFaN

Хакчо ми е сложил яка мишена на гърба още от начало. 'Ми аз пък връщам услугата и гласувам за hacky. Toй номинира мен без доводи, аз също го номинирам без доводи. Не мисля, че има нек'ъв проблем. Хе-хе! :)

Link to comment
1 minute ago, StoneColdFaN said:

Хакчо ми е сложил яка мишена на гърба още от начало. 'Ми аз пък връщам услугата и гласувам за hacky. Toй номинира мен без доводи, аз също го номинирам без доводи. Не мисля, че има нек'ъв проблем. Хе-хе! :)

Доводите ги изписах в предния сезон, когато уж беше гражданин, а играеше срещу нас, това е по-лошо и от мафиот.

Link to comment
7 minutes ago, Radox said:

Аз пък искам само да ви кажа, че възлагах големи надежди на този сезон, но помията започна още от самото начало. Не само, че водещия наруши традицията и разгласи ролите ПОВЕЧЕ ОТ 24 ЧАСА преди старта на сезона, но и за пореден път ми се "падна" да съм обикновен гражданин без роля. Това е помия, корупция, гавра и подигравка. Не очаквайте да участвам особено, защото да си винаги путка без никакви специални умения е мега скучно и безсмислено. Ще се включвам отвреме навреме в гласуването и това е. Даже може и това да е последният сезон, в който ще участвам. Като си научих ролята бях решил да се откажа, но викам айде за да не зачерви Бобоцката след като опърдя нещата още преди началото на сезона, ще остана.

 

 

Е стига е човек, ако си наистина гражданин, играй така че да ни помогнеш. Естествено може да се правиш на разсеян и да си ГОСПОДИН МАФИОТ, но ми изглеждаш искрен, така че недей прави така чуек, а и друго, каква е разликата дали ще даде ролите един ден по рано?

Link to comment

Ако се окажеш гражданин нищо не губим, защото играеш срещу нас, ако си мафиот печелим.

Just now, Mariyan01 said:

Е стига е човек, ако си наистина гражданин, играй така че да ни помогнеш. Естествено може да се правиш на разсеян и да си ГОСПОДИН МАФИОТ, но ми изглеждаш искрен, така че недей прави така чуек, а и друго, каква е разликата дали ще даде ролите един ден по рано?

И този сезон ли ще пишете постоянно ГОСПОДИН МАФИОТ, ще повърна ве.

Link to comment
1 minute ago, hacky said:

Ако се окажеш гражданин нищо не губим, защото играеш срещу нас, ако си мафиот печелим.

И този сезон ли ще пишете постоянно ГОСПОДИН МАФИОТ, ще повърна ве.

 

Айде издаде се, ГОСПОДИН МАФИОТЕ!!!

35izpu1.jpg

Link to comment
StoneColdFaN
2 minutes ago, hacky said:

Доводите ги изписах в предния сезон, когато уж беше гражданин, а играеше срещу нас, това е по-лошо и от мафиот.

 

Брат, аз на Олимпик случайно да ти мязам, че да изпиша 100 000 локума? Играя колкото мога. :rofl: 

Link to comment

Вместо да се занимаваме с глупости, може да използваме ден 1 да обсъдим новата роля - серийния убиец. Интересно ми е да чуя мнението на възможно най-много хора относно въпросната роля. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Айде, време ми е и на мен за същински дебют в играта. За мен истинската същност на тази игра е да я играеш като мирен гражданин, без никакви специални умения и да трябва да разкриеш лошите. Така че аз няма да мрънкам като батко ви @Radox, даже се радвам, че нямам никаква роля. Отсега си слагам едно наум за @LightOne, понеже съм бил в мафиотската кухня с него и знам колко е добър в стратегиите, така че да ни изпързаля всичките до един, без изключение. 

 

Link to comment
2 minutes ago, StoneColdFaN said:

 

Брат, аз на Олимпик случайно да ти мязам, че да изпиша 100 000 локума? Играя колкото мога. :rofl: 

Ти не играеше по никакъв начин, само пречеше.

Link to comment
1 minute ago, Price said:

За мен истинската същност на тази игра е да я играеш като мирен гражданин, без никакви специални умения и да трябва да разкриеш лошите. 

 

Както аз ги ЕБАХ в Сезон 6 демек?

35izpu1.jpg

Link to comment
2 minutes ago, Price said:

Айде, време ми е и на мен за същински дебют в играта. За мен истинската същност на тази игра е да я играеш като мирен гражданин, без никакви специални умения и да трябва да разкриеш лошите. Така че аз няма да мрънкам като батко ви @Radox, даже се радвам, че нямам никаква роля. Отсега си слагам едно наум за @LightOne, понеже съм бил в мафиотската кухня с него и знам колко е добър в стратегиите, така че да ни изпързаля всичките до един, без изключение. 

 

Силно подозрителен си ми с този пост.

Link to comment
1 minute ago, Radox said:

 

Както аз ги ЕБАХ в Сезон 6 демек?

Точно така, аз и затова съм готов да играя с теб докрай, стига да успея да си те изчистя като мирен. Чаткаш ги нещата, ЕБЕШ ги мафиотите и покрай теб мога и аз да намажа победа, вече от страната на мирните граждани. 

1 minute ago, hacky said:

Силно подозрителен си ми с този пост.

То след Сезон 6.5, май е почти невъзможно да не съм подозрителен в твоите очи каквото и да направя. То си е и разбираемо де. 

Link to comment
3 minutes ago, Price said:

Точно така, аз и затова съм готов да играя с теб докрай

 

Тоя път аз ще играя с вас, уморих се да съм ЛИДЕРА на гражданите, особено като постоянно съм путьо без никакви способности ;)

35izpu1.jpg

Link to comment
3 minutes ago, Price said:

Точно така, аз и затова съм готов да играя с теб докрай, стига да успея да си те изчистя като мирен. Чаткаш ги нещата, ЕБЕШ ги мафиотите и покрай теб мога и аз да намажа победа, вече от страната на мирните граждани. 

 

Това ирония ли е, тролня ли е или го казваш наистина, искам кратък отговор без овъртане.

Just now, Radox said:

 

Тоя път аз ще играя с вас, уморих се да съм ЛИДЕРА на гражданите, особено като постоянно съм путьо без никакви способности ;)

Кога постоянно си бил без способности. :D

Link to comment
ЧОТУДЕ
6 minutes ago, baikiro said:

Вместо да се занимаваме с глупости, може да използваме ден 1 да обсъдим новата роля - серийния убиец. Интересно ми е да чуя мнението на възможно най-много хора относно въпросната роля. 

Почти невъзможна за отиграване роля. Реално не трябва да си "спечелваш" никакви врагове, но и не може да се скатаваш, защото ще бъдеш нарочен. Общо взето си "one man band" и си срещу всички. И докато е по-трудно да бъдеш изгонен на дневна фаза, само ако ядосаш един мафиот има голяма възможност да си пътник. Струва ми се, че за да си успешен сериен убиец трябва едва ли не да не правиш нищо друго освен да се посветиш на играта, да четеш всяка изписана буква от теб по 100 пъти преди да я публикуваш и пак няма гаранция, че няма да сгънеш цирка.

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment
1 minute ago, hacky said:

Това ирония ли е, тролня ли е или го казваш наистина, искам кратък отговор без овъртане.

Кога постоянно си бил без способности. :D

 

Миналия сезон също бях обикновена путка без роля, ама ти не знам дали разбра, защото ти ебаха путката майна още в Нощ 1 де... След това измислих стратегия, поведох гражданите и ебах собственоръчно путката майчина на мафията. Сега обаче вече съм стар за това и съм изтощени, и ще играя като путинце с останалите...

35izpu1.jpg

Link to comment

@hacky Абсолютно не е тролня или лигавене. Считам Радокс за един от най силните играчи в сезона, точно както считам и теб за един от най силните. Не се имам за такъв корифей в "рийдинга" на останалите играчи, така че имам пълната готовност да играя с вас, като това може да ме направи лесен за манипулиране, ако един от вас е мафиот. За целта обаче трябва по някакъв начин да си ви изчистя, но всичко с времето си. 

Link to comment
Just now, ЧОТУДЕ said:

Почти невъзможна за отиграване роля. Реално не трябва да си "спечелваш" никакви врагове, но и не може да се скатаваш, защото ще бъдеш нарочен. Общо взето си "one man band" и си срещу всички. И докато е по-трудно да бъдеш изгонен на дневна фаза, само ако ядосаш един мафиот има голяма възможност да си пътник. Струва ми се, че за да си успешен сериен убиец трябва едва ли не да не правиш нищо друго освен да се посветиш на играта, да четеш всяка изписана буква от теб по 100 пъти преди да я публикуваш и пак няма гаранция, че няма да сгънеш цирка.

 

Тотални глупости. Най-елементарната роля е това. Участваш активно през деня, без да се заяждаш с никой, като стоиш леко подозрителен, за си удобен на мафията все пак и всяка вечер си трепеш по някой. Супер лесна роля, стига да се изиграе както казах. Почти съм сигурен, че убиецът ще спечели сезона, трябва да е малоумен за да не успее.

 

П.С. - Ще ми благодариш за това, че ти казах как да спечелиш след сезона, убиецо!

35izpu1.jpg

Link to comment
1 minute ago, ЧОТУДЕ said:

Почти невъзможна за отиграване роля. Реално не трябва да си "спечелваш" никакви врагове, но и не може да се скатаваш, защото ще бъдеш нарочен. Общо взето си "one man band" и си срещу всички. И докато е по-трудно да бъдеш изгонен на дневна фаза, само ако ядосаш един мафиот има голяма възможност да си пътник. Струва ми се, че за да си успешен сериен убиец трябва едва ли не да не правиш нищо друго освен да се посветиш на играта, да четеш всяка изписана буква от теб по 100 пъти преди да я публикуваш и пак няма гаранция, че няма да сгънеш цирка.

 

Съгласен съм. По-скоро имах предвид спрямо нас гражданите. Моето мнение е, че килъра може да ни е много полезен до един етап. Самият факт, че той може да очисти мафиот през нощта променя много неща. Досега в БВЦ, мафиотите почти никога не са се страхували от нощна елиминация. Тази роля вкарва допълнително напрежение за тях. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
Jack Bauer

Почти се изкушавам да се присъединя към hacky и да гласувам за stonecold,  защото ако играе както предния сезон, само ще ни пречи. Но тъй като все още сме в първия час на играта, ще изчакам до утре да видим как ще се движат нещата. 

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Добър вечер. За не знам си кой път вече аз ще съм гражданин отново, няма да лъжа , че леко ми писна и се надявах да съм поне сериен убиец , но каквото такова. Много нови лица има и ще изчакам всеки да изпише по нещо. Естествено няма да гласувам за никого :)  , освен ако не се издаде някой както направи играча в миналия сезон (Забравих му името , сори).  

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...