Jump to content

Мафия VII (Тема за записване и правила)


Bobotsi

Recommended Posts

BWC: Мафия VII

1421063687_photo-1520758594221-8729486993328787.thumb.jpg.919cf2c503b3c406f100e085a505a006.jpg

 

Дойде време за сезон 7 на най-обичаната форумна игра! След 6 класически и 3 мини сезона играта остава все така актуална, а битката между граждани и мафиоти все още не е приключила. В моят сезон искам да ви представя нещо малко по-различно, което да освежи играта. За първи път във форумната история на играта няма да има само граждани и мафиоти. Точно така, добре ме чухте, става въпрос за трета фракция - SERIAL KILLER. Какво представлява той може да разберете в правилата по-надолу.

Какво е Сериен Убиец?

 

1. Серийният убиец (Serial Killer) e неутрална роля, която играе за себе си, срещу града и мафията. Той може да убива всяка нощ, като жертвите му могат да бъдат както мирни граждани, така и мафиоти. Както мирните граждани, убиецът не знае към кой отбор принадлежат останалите играчи. Мафията също не знае кой е убиецът.

2. Убиецът може да бъде елиминиран през дневната фаза или убит от мафията през нощта.

3. Ако шериф провери ролята, ще му бъде изписано, че играч Х е Сериен Убиец, т.е той е откриваем за шерифа.

4. Убиецът може да бъде спасен от тъмничар, доктор или бодигард, но не може да бъде върнат от Ангел.

5. Убиецът няма как да има близнак, тази роля важи само за мирните граждани.

6. Убиецът е САМО ЕДИН за целият сезон.

7. Убиецът може да бъде блокиран от блокировач или тъмничар.

8. Той печели играта когато остане последният оцелял, това означава че ако мафията и гражданите се изравнят по брой, и Серийният убиец е жив-играта продължава докато не остане само една жива фракция.

Ще поясня, нито гражданите, нито мафиотите могат да спечелят докато убиецът е жив. След неговото премахване важат класическите правила за победа на гражданите при елиминирана мафия и победа на мафиотите при изравняване с гражданите.

Има няколко специални ситуации които могат да станат:

- В случай че накрая останат един мафиот и убиеца, печели убиеца а не завършват наравно. 

- В случай че накрая останат един гражданин и убиеца, победата отива за убиеца.

- При един убиец, мафиот и гражданин, мафиота трябва да уцели убиеца за да победи

- Мафията печели автоматично ако остане повече от един жив мафиот срещу убиеца

 

 Общи правила на Мафия за седми сезон:

1. В играта участват три отбора - Мирни Граждани Мафиоти и един Сериен убиец .

2. Всички играчи и специални роли ще бъдат разпределени на случаен принцип от мен, така че няма нужда да гадаете за метода.

- Ще пиша лично съобщение на всеки играч, в което да ви съобщя точно каква е ролята ви в играта.

- При елиминация няма да бъде оповестявано дали играча е имал специална роля. Всичко ще бъде разкрито след края на сезона.

3. Има две фази - дневна и нощна фаза и всяка от тях ще продължи по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 23.00 часа българско време.

4. В дневната фаза участват всички играчи и те могат да пишат свободно в темата. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който да бъде елиминиран от играта. 

- Не е задължително да има елиминиран в дадена дневна фаза. За елиминация са нужни над 50% от гласовете на играчите и ако мнозинство не бъде постигнато преди края на фазата денят се счита за "нулев" и съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

- Дори даден играч да събере необходимите гласове за елиминация фазата няма да приключи докато не стане 23:00 часа.

- Всеки който гласува за даден играч има право да си промени гласа за друг играч в рамките на фазата. Няма ограничение на броят пъти, в които можете да си сменяте гласа.

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за Radox". Тоест трябва ясно и точно с удебелен текст да се вижда името на човека, за когото гласувате. Ако си сменяте гласа го правите по същия начин: "Сменям си гласа от Radox на neshev"  Няма да зачитам гласове които не са с удебелен текст.

- Няма максимална граница на мненията, които може да пишете през дневната фаза.

- Минималният брой мнения, който се очаква да пишете във всяка дневна фаза е 1.

- Ако даден играч не е написал нито едно мнение в две поредни дневни фази той ще бъде автоматично елиминиран от играта независимо дали е гражданин/мафиот или убиец, и независимо дали има специална роля или не.

5. През нощната фаза темата се заключва и никой няма право да пише в нея. В тази фаза мафиотите имат право да комуникират помежду си в таен чат, който ще бъде създаден от мен и да обсъждат тактиката си. Също така те ще могат да изгонят един играч в тази фаза.

- Ако мафиот бъде елиминиран от играта той ще бъде премахван от мафиотския чат перманентно.

- Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

6. Мирните граждани не знаят кои са останалите мирни граждани. Мафиотите, които са доста по-малко на брой от гражданите, ще знаят самоличността на колегите си мафиоти от самото начало.

7. Всякакво редактиране на мнения в темата е абсолютно забранено! Четете си мненията преди да ги пуснете. Ако искате да добавите нещо го правете в нов пост. Понякога ако пуснете две бързи поредни мнения те ще се слеят в едно - това е ок и няма проблем. Само не редактирайте.

8. Ако бъдете елиминирани нямате право да пишете в темата! Също така нямате право да обсъждате играта в други теми и платформи като Чатбокс, Мирк, Дискорд и т.н. Това важи и докато сте активни в играта преди да отпаднете. Ясно е, че няма как да ви следя, но сериозно апелирам към сериозност и уважение към останалите играчи. След като отпаднете сериозно ви призовавам да не коментирате играта с никой друг. Дори ако сте двама отпаднали играчи не си пишете по тази тема докато не свърши сезона. 

- Всякакво следене на чужди профили е също забранено. 

-Нямате право да поствате screenshot-и или да копирате кореспонденцията си с водещия или с друг играч ако ролята ви го позволява. 

-Нямата право да заобикаляте правилата по какъвто и да е начин, дори и нещо да е написано не значи че е позволено.

9. Ако имате каквито и да било въпроси за правилата и като цяло регламента след началото на сезона ми ги задавайте на лично съобщение. Ако преценя, че отговора ще повлияе на играта ще го обявя в темата, за да го видят всички. Ако пък ме питате разни глупости от рода на кои са мафиотите просто ще ви игнорирам. Ще гледам участието ми да е минимално.

 

Специални роли в сезон 7 на Мафия:

 

Ето списък с всички възможни роли за седми сезон на Мафия и детайлно обяснение точно как ще функционира всяка от тях. НЯМА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ РОЛИ ЩЕ ГИ ИМА В СЕЗОНА! Дори една роля да е обяснена супер подробно това не означава на 100% ще тя ще присъства. Може да няма нито една роля, може да ги има и всичките. Единствената гаранция е, че ще има сериен убиец.

 

1. Шериф - Мирен гражданин. През всяка нощна фаза има право да ме пита на лично съобщение за това дали ЕДИН даден играч е мирен гражданин или мафиот и аз ще му давам тази информация. Това умение може да се използва през всяка нощна фаза без ограничения.

- Ще разбере само дали даден играч е гражданин или мафиот. Ако този играч има специална роля аз няма да разкривам тази информация на шерифа.

 

2. Доктор - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да предпази един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 

- Може да предпазва себе си, но горното правило важи.

- Може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде посочен като жертва на друго специално умение през нощната фаза то той НЯМА да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.

 

3. Тъмничар - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да посочи един играч и да го прати в тъмницата. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза.

- Не може да праща себе си в тъмницата.

- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата две поредни нощи.

 

4. Принц - Мирен Гражданин. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване.

- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.

 

5. Кръстник - Мафиот. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза преди да бъдат елиминирани всички останалите мафиоти.

- Може да бъде убит през нощта от Ловец или Ренегат.

- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.

 

6. Блокировач на роли (Role blocker) - Мафиот. Всяка нощна фаза има право да блокира един играч и да му попречи да използва специалното си умение.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощни фази.

- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде анулирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран.

- Ако блокировач и тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се изключват взаимно и никой не е блокиран или предпазен от елиминация.

 

7. Ловец - Мирен гражданин. Ако бъде убит през нощната фаза от мафията има право да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне.

- Може да убие мафиот или дори гражданин по погрешка.

- Може да убие Кръстник.

- Ако бъде блокиран няма да убие никого.

- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.

- Ако остане като последен оцелял мирен гражданин заедно с един последен мафиот тогава играта се печели от мирните граждани. Чисто математически шансът това да се случи е доста нисък.

 

8. Близнаци - Мирни граждани. Това са двама играчи, които взаимно знаят ролите си. Те ще си имат свой таен чат, в който ще могат да си комуникират през нощната фаза подобно на мафиотите.

 

9. Бодигард - Мирен гражданин. Това е играч, на когото ще му бъде зададен друг мирен гражданин, когото да предпазва на всяка цена. Ако целта на бодигарда бъде елиминирана през която и да е от двете фази  то тогава самият бодигард ще отпадне на негово място.

- Бодигарда ще знае, че "мишената" му е мирен гражданин. Предпазеният играч обаче няма да знае, че си има бодигард.

- Предпазеният играч 100% ще бъде обикновен гражданин без специална роля. Тоест няма вариант, в който шерифа да си има бодигард например.

- Ако бодигарда бъде блокиран от блокировач или тъмничар то тогава той няма да отпадне на мястото на играча, когото трябва да пази ако този играч бъде елиминиран през същата фаза.

 

10. Двойно гласуващ - Мирен гражданин/мафиот. Гласът на този играч ще се зачита два пъти през дневната фаза.

- Тази роля може да се падне и на гражданин и на мафиот, но няма да има повече от един такъв играч в сезона (ако има изобщо).

- Няма да бъде оповестено дали тази роля я има или не - трябва да следите внимателно броя на гласовете през всяка фаза. Повярвайте ми, че ако гласовете нещо не излизат то това не е защото съм допуснал грешка. Ако случайно стане така то веднага ще се намеся и ще се извиня за грешката си, за да не ви обърквам.

 

 

11. Ангел - Мирен гражданин. Ако бъде убит през нощната фаза от мафията има право на предстоящата дневна фаза да върне вече отпаднал мирен гражданин в играта.

- Умението се активира само ако бъде убит от мафията и не бъде блокиран. Ако бъде убит от Ловец/Ренегат или елиминиран през дневната фаза умението НЯМА да се задейства.

- Играчът, който бъде възроден ще се завърне като обикновен мирен гражданин без роля. Тоест ако е бил например шериф то той няма да разполага с шерифското си умение от тук нататък, но всичката информация, която е имал като шериф може да бъде споделена.

- Ако умре през първата нощна фаза и през предходната дневна фаза не е имало елиминиран гражданин то САМО тогава има право да възроди себе си. Ако има поне един убит мирен гражданин тогава Ангелът няма право да връща себе си в играта.

- Ако реши да върне в играта Врачка, която е отпаднала като мирен гражданин то ще му съобщя този факт и ще има право да избере друг играч.

 

Ето и няколко важни бонус уточнения:

- Нито една специална роля не е длъжна да си използва умението. Всеки има правото да се въздържи и да не го използва ако не иска да рискува.

 

Участници в сезон 7 на Мафия:

 

1. Dudley

2. baikiro

3. ЧОТУДЕ

4. yaripim

5. Enough*

6. Mariyan01

7. Price

8. Chocho95

9. kabakov8989

10. Radox

11. hacky

12. LightOne

13. StoneColdFaN

14. Jack Bauer

15. Farest

16. The Olimpic Hero

 

Давам си сметка, че тази концепция може да не се понрави на всеки, но още от самото начало когато поех този сезон исках да направя нещо подобно. 

 

Играта започва във вторник 23:00 (26.05)

Link to comment

Айде мачкай , дано 1 е сериен убиец , изглежда интересно

 

Записвам се

Link to comment
ЧОТУДЕ

Пиши ме, предателю. Не се записа за моя сезон, сега ще прецакам и твоя.

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment

Мислил си го, тва със серийния убиец ми е интересно. Вкарва една нотка повече тръпа явно това ще е на Врачката брат му, +  филмарщините за некст лвл стратегия. Записвам се. Снимай и ти като Соки,че сичко е на случаен принцип. Честна игра- истински футбол са казале ората.

3kuoda.gif

Link to comment

Нямах намерение да се записвам, пък и свободното ми време не изобилства в момента, но идеята на сезона ми допадна доста и все пак смятам да се пусна. 

Link to comment

Досега се обяснявах като путка на baikiro, че сигурно няма да участвам, но чак сега прочетох темата и покрай ролята на масов килър се надъхах. Бройте ме! :D

Link to comment

@The Olimpic Hero, способен ли си да излезеш от зоната си на комфорт и да се запишеш в един по-различен сезон?

@The Best, най-добрия ли си още на играта или те е страх да не те убие сериен убиец? 

 

@MJ23, предния сезон в който игра бързо се разделихме с теб, защо не се пробваш пак?
 

Link to comment
The Olimpic Hero
9 minutes ago, hacky said:

@The Olimpic Hero, способен ли си да излезеш от зоната си на комфорт и да се запишеш в един по-различен сезон?

 

За съжаление няма как да играя в този сезон, защото съм зает. Знаете, че харесвам много играта и съм зарибен по нея, но тя изисква време. Не мога да играя тип игра BrockLesnar/StoneColdFan с по един пост от по едно изречение на ден. Тази игра или я играеш, както трябва и на макс, или не я играеш. Та няма как да играя всеки сезон, невъзможно е.

               

Link to comment
1 minute ago, ЧОТУДЕ said:

Хакинце, ти специален номер ли чакаш? :unsure:

След обидата на Байкиро няма да играя, просто помагам на Боботси да събере хората, защото са срамежливи.

Link to comment
ЧОТУДЕ

Ко та ибе ве? И аз имам черна точица заради добротата си. Помогни му като се запишеш. Ако искаш, след това осери сезона като отмъщение. 😂 Няма да можеш обаче - доблестен си, което означава, че Бобоци ще спечели още един сериозен играч. 🙋‍♂️

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment

 Хаке, ако ще се записваш, пиши в темата. Ако ще зачервяваш като путе, недей пиши. Темата е за сезон 7, а не за обяснения около сезон 6.

 

Айде, записвам се и аз под номер 10, нека има поне 1 легенда и в този сезон. Отсега пояснявам, че през деня няма да мога да пиша много, да няма зачервени бузки после. След 7 часа ще съм активен.

 

Към водещия - само гледай пак да не ме натресеш с гражданин без роля, че ти ибах мамата!!

35izpu1.jpg

Link to comment
35 minutes ago, Radox said:

 Хаке, ако ще се записваш, пиши в темата. Ако ще зачервяваш като путе, недей пиши. Темата е за сезон 7, а не за обяснения около сезон 6.

 

Айде, записвам се и аз под номер 10, нека има поне 1 легенда и в този сезон. Отсега пояснявам, че през деня няма да мога да пиша много, да няма зачервени бузки после. След 7 часа ще съм активен.

 

Към водещия - само гледай пак да не ме натресеш с гражданин без роля, че ти ибах мамата!!

Кавал, помагах на водещия да има хайп около сезона.

Записвам се, дано се падна сериен убиец и да убия Байкиро. :)

Link to comment
2 hours ago, hacky said:

 

@MJ23, предния сезон в който игра бързо се разделихме с теб, защо не се пробваш пак?
 

 

Нямам необходимото време, а с 2-3 поста дневно, без да съм отдаден на 100% в играта ще бъда по скоро вреден, отколкото полезен, за който и да било от двата отбора. :D Може би ще се завърна евентуално чак за сезона на @Radox

Link to comment

Ще изчакам до вечерта и ако няма достатъчно хора ще отложа старта за вторник.

Link to comment

Преименувай серийния убиец на Психопат. По-кратко и запомнящо се е.

35izpu1.jpg

Link to comment

Почти реших да се запиша, но в крайна сметка ще изчакам сезонът на Киро за да си изиграя бенефисът

Link to comment

Ай записвайте се ве, путьовци. Стига срахте в устите на хората!

35izpu1.jpg

Link to comment

Бобоци така хубаво чукаше на вратата, че накрая няма кой да му отвори.

 

Вече една ръка подадох на предния водещ. Остана ми още една за даване.

 

Записвам се, пък ще видим. 

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

 - efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...