Jump to content

AEW Dynamite - 13 май 2020


neshev

Recommended Posts

Реших да наваксам с Dynamite, тъкмо да се подготвя за PPV-то.

Откриващият brawl ми се стори леко слаб, на фона на това, което Jake Roberts причини на Brandi миналата седмица. Още повече, че двамата спряха brawl-а по средата, защото не било времето сега, а на PPV-то. WTF. :D Дъртият перверзник си извади кобрата върху безжизненото тяло на жена ти, а ти седиш и се пениш, вместо да му ебеш майката. И самият brawl не беше нищо особено, просто си разменяха движения. Тук беше моментът да направят нещо по-грандиозно, да почнат да рушат декорите, да се размажат и зад кулисите. 


Добра идея да викнат Mike Tyson, макар че краят вече е предизвестен. Сякаш Cody ще викне Mike Tyson, за да короняса Lance Archer. :D Напук на първоначалните заявки, че няма да са носталгия шоу, еми в момента са точно такова. :happy:

 

Този мач ми се струва доста по-подходящ от Moxley срещу Brodie Lee. На Brodie Lee му е рано още. Не мисля, че може да поеме загуба тук, а и трябва да мине време, преди да изтрие стигмата от WWE. Според мен няма как да надъхаш хората за подобен ME, след като си го гледал на random епизод на SmackDown.

MJF от голямата победа срещу Cody, в момента е въвлечен в програма с Marko Stunt, което е пълен минус. Филмират се бая кои ще са новите лица на AEW, но в момента всичките ми мязат на пълни jobber-и. Sammy Guevarra е като Spike Dudley, постоянно поема някакви изродски bump-ове, но дотам. Darby Allin загуби всеки от големите мачове, което го прави по-скоро загубеняк, отколкото underdog. Джунгла-момче е без коментар. Само MJF засега изпъква, но тук дадоха сериозна задна. Cody, който загуби мача на PPV-то, сега е в много по-важната история, докато MJF ще търка завесата на PPV-то.


Не съм особен фен на Matty Hardy, който въведе криндж wrestling-а като жанр, но като размаха дрона беше доста забавен момент. Може би прекалено рано използваха този коз, трябваше да го запазят за War Games мача, когато и да се случи. Мачът в стадиона изглежда обещаващо, но очаквам мощно да се насерат от кринджня, особено като няма кой да им каже "не". Надеждите са, че Jericho ще вкара малко разум.

Като бяха на запис, като чели ми харесваха повече. Това ги принуди да правят повече vignettes, да са по-креативни. Сега отново се забиха на обичайната формула. Със сигурност се справят по-добре от WWE без публика. В шоуто поне има някакъв живот и добре се справиха със ситуацията. 

Link to comment
1 hour ago, neshev said:

Напук на първоначалните заявки, че няма да са носталгия шоу, еми в момента са точно такова. :happy:

 

Това казвали ли са го? Защото по нищо не си личи, още от самото начало вкарват похвати от WCW. На мен доста ми харесва, смятам, че се справят успешно в това да съчетаят модерния кеч със старите приоми.

 

1 hour ago, neshev said:

MJF от голямата победа срещу Cody, в момента е въвлечен в програма с Marko Stunt, което е пълен минус. Филмират се бая кои ще са новите лица на AEW, но в момента всичките ми мязат на пълни jobber-и. Sammy Guevarra е като Spike Dudley, постоянно поема някакви изродски bump-ове, но дотам. Darby Allin загуби всеки от големите мачове, което го прави по-скоро загубеняк, отколкото underdog. Джунгла-момче е без коментар. Само MJF засега изпъква, но тук дадоха сериозна задна. Cody, който загуби мача на PPV-то, сега е в много по-важната история, докато MJF ще търка завесата на PPV-то.

 

Все пак всичките споменати млади са на по 24 години. Те затова са бъдещето, а не настоящето. Според мен това е друг голям плюс на AEW - че имат план за няколко години напред. В момента имат 3 поколения кечисти - тези вече в края на кариерата си, които в същото време са и в пика си (Джерико, Арчър, Харди, Броуди, Дъстин), тези, които са в пика си и след време ще бъдат легендите на AEW (Коуди, Моксли, Омега, Пак, Хейгър) и бъдещите звезди, които в момента са по-скоро мидкардъри, но дават заявка за бъдещите лица на компанията ( Пейдж, MJF, Уардлоу, Дарби, Сами, Джънгъл Бой). Сега, вече кой от тях наистина ще задържи нивото и дали изобщо ще стане така както си мислят, няма как да знаем. Естествено, че след 10 години може да продължат да налагат едни и същи имена както WWE, може след 10 години даже да не съществуват. Но е хубаво, че изглежда, че имат план и най-вече този план изглежда логичен и правилен.

 

Та смятам, че е нормално в началото да не залагат чак толкова на изброените млади, конкретно на MJF, и да изчакат да се развият още повече. В същото време е добре, че дават шанс на познати имена от WWE, защото все още се нуждаят от привличане на нови зрители. Отделно, много хора започнаха да гледат AEW именно заради недооценените имена, дошли от WWE. Та със сигурност са се радвали, че най-накрая Джерико и Моксли са получили заслуженото, сега очакват същото и с Мат и Лий.

 

Иначе на мен епизода ми хареса. Джейк Робъртс е перфектния хийл - колко по-голям хийл в 2020-та от типичния буумър дядка, говорещ, че мястото на жените е вкъщи :D Жалко, че нямаше публика, специално за този сегмент. Съгласен съм, че можеше да изиграят сегмента по-добре, особено при положение, че дадоха заявка при пристигането на Коуди с колата. Но както и да е, в крайна сметка по-добре да запазят мощните сегменти с големи боеве като се върне публиката, защото и без това на тях тя реагира най-много.

 

Кефи ме идеята имената на членовете на Dark Order да са цифри. Звучат като експерименти. По-рано видяхме джобърите 8 и 9, но 10 е доста впечатляващ (не съм гледал кой е). Очакваме дебюта на 11:

 

Spoiler

ST-16-700x300.jpg.5c141814c3c2a024b05b50c4acd646d7.jpg

 

Готино завършиха и историята между Джерико и Ананаса Пийт. Интересно ми е дали ще го подпишат официално. Чак пиро му дадоха. Той май не знаеше, леко се изненада като гръмна. :D

Link to comment
Quote

Throughout the build to Double or Nothing, Rhodes has been adamant that he needs to beat his brother Dustin and conquer the remnants of WWE’s famed “Attitude Era.” That era, he noted, needs to become a permanent relic.

 

“The ‘Attitude Era’ is the most profitable era in this sport’s history,” said Rhodes. “It’s an amazing period, something to really learn from and study. But it’s over. It is not coming back, it’s that simple. The product cannot be centered in nostalgia.

 

“It can have nostalgia, but it cannot take precedent and it can never overshadow a rising male or female star breaking out on television or in front of the crowd for the first time. This show has a new cast.”

https://www.si.com/wrestling/2019/05/24/all-elite-wrestling-cody-rhodes-aew-double-nothing-preview

 

Иронията, че година по-късно привиква един от хората, които стартираха attitude ерата, персонално да го короняса. :lol:

Нямам илюзии, че за година ще ги направят звезди, макар че година е много време в кеча, но сегашните ми впечатления са, че "homegrown" кечистите им го играят лакеи на истинските звезди в компанията, които засега са изцяло WWE reject-и. 

Link to comment

Проблема с Jake основно е в това, че е прекалено добър в това, което прави, но го прави за себе си. Идеята е той до Ланс Арчър да е това, което е Пол Хеймън до Брок Леснър, но Джейк изпъква пред Арчър :(

Не съм съгласен, че това което правят със Сами и Дарби е на лош път, както колегата каза, те са още много млади. Не им трябва да печелят мейн евенти а да грабват аудиторията, нещо което и 2мата се справят много добре.
Относно MJF (изюключителен талант) срещу Марко, за нас изглежда идиотско, понеже сме по 'хардкор' фенове, но за по-кежуъл аудиторията (Която липсва ако питаш Корнет) това е мач мач между асхол и дете.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...