Jump to content

AEW Dynamite - 6 май 2020


neshev

Recommended Posts

Ами друго си е на живо и с повече от 30% наличен ростър. Докато WWE си карат с формулата от преди пандемията AEW се възползват на макс от нея което няма как да не кефи.

 

Хайлайта на шоуто беше бягащият Sammy G и спота с голф карта, това нещо ще бъде ползвано за видео пакети години наред. Damascus/Hardy boys Matt е толкова абсурдно и дебилно, че чак ме кефи. Предполагам на DoN ще има "мач" в компаунда, та чакаме дебютите на сеньор Benjamin и компания :D

 

Радвам се, че не избързаха с Moxley/MJF. Тази вражда е специална и трябва да бъде запазена за по-нататък когато отворят вратите за публика. Brodie Lee е добро решение за short-term feud, макар че не знам дали е редно да пада чисто толкова рано.

 

С оглед условията успяха да сглобят повече от прилично ППВ. Двата топ бейбифейса срещу двата монстър хийла за титлите, #1 contender мач, Jericho/Broken Matt... аз лично съм доволен. 

 

 

Link to comment
nWoHulkster

Още не съм изгледал шоуто, но тази сутрин ставам и навсякъде из (кеч) социалните мрежи виждам само meme-та и базици относно Sammy Guevara и голф количката. Това ми е любимото:

 

DizzyWelloffDogwoodclubgall-size_restric

 

Култово. :D

Link to comment

Шоуто беше класа.

 

Най-доброто естествено беше main event-а. Ето това вече е Street Fight! Имаше всичко - постоянен екшън, хардкор кеч, бой из цялата зала. Най-забавното беше като Харди излезе от фризера, превърнал се в Дамаскъс и като подкара количката :D Напомни ми малко на WM17 и Кейн. Сами Гевара селна удара доста добре, като цяло откакто започна AEW, той все повече се доказва като един от най-добрите селъри в бизнеса. Джерико и Харди както винаги бяха много забавни, а Кени Омега доказа за пореден път, че е един от най-добрите перформъри. Всичко беше готино, финалът малко уби готината атмосфера, но като цяло беше логично хийловете да победят при положение, че мръсната игра им е основната в гимика, а и е хубаво да събират хийт.

 

Ланс Арчър продължава да мачка. Може би той е любимеца ми в момента, просто блести с енергия.  Перфектният монстър хийл. Много ми хареса и историята, която вкараха, а именно, че Коуди не спаси брат си миналата седмица. Намесени са и други лица във враждата, като Спиърс, Дъстин и Маршъл. Точно тези детайли ми харесват, мачовете не са рандом, а си имат точен букинг - както сега беше Арчър срещу Маршъл и както следващата седмица ще е Джерико срещу Ананаса Пийт.

 

Но най-култовият разбира се беше Джейк Робъртс. Изобщо не очаквах да върнат змията на седмично шоу, но беше много стабилно. Тъпото е, че сме 2020-та и в twitter беше пълно със snowflakes, казващи ''Горкото животно, много го извива'', ''Горката Бранди''... Майната ви, кавали! Истинският Джейк Робъртс се завърна!

 

Добра идея да изправят Моксли срещу Лий, при положение, че Броуди изглежда по-добре от всякога и при положение, че няма други свободни хийлове. Интересно е как ще се развият нещата, защото Лий има цели 10 човека, които му помагат. Малко ще е странно ако Моксли го победи чисто. Определено имам интерес към този мач.

 

Другото в шоуто също ми хареса. Промото на MJF беше силно, на Бранди беше стабилно. Женската дивизия също се пораздвижи. Там трябва да се изтъкне Брит Бейкър, която откакто стана хийл е нов човек, със сигурност е лицето на дивизията. Но не мисля, че ще получи шанс за титлата, предвид, че шампионката е хийл. Дарби Алън тийзна хийл търн, което не ми се иска да става, но е факт, че е леко зациклил в момента. Но въпреки това, има достатъчно много хийлове, а той е доста over. Единственият вариант, който би ми харесал е ако Присила Кели дебютира официално и направят отбор. Или дори стейбъл с Джими Хавък.

Link to comment
tker 17-0

И аз реших да погледам малко от шоуто и определено се бяха постарали. Всъщност за мен най-голямата разлика спрямо РОУ и СД е, че те в момента изглеждат като шоута, които се правят по задължение, просто защото трябва да ги има, докато тук си личи че самите кечисти се забавляват, имат готини интеракции и това се отразява на продукта.

 

Отделно, самият баланс на образите е добре направен и историите са сравнително комплексни. Например тази на ТНТ титлата е добър пример. В нея освен Коуди и Ланс Арчър са замесени Бранди, Дъстин, Q.T. Marshall, Джейк Робъртс, че даже и Шон Спиърс. Освен това самата титла е представена като значима, преди да е дебютирала, защото не само има турнир за първия и шампион, а той ще завърши с финал между двама души в стабилна вражда, като сред тях е и ранкирания като номер 1 Коуди (допълнителен бонус, че вече около половин година сигурно си спазват стипулацията, че той няма да се бие за световна титла).

 

При жените д-р Брит Бейкър е мега класа и след Крис Джерико ми е любимият персонаж в компанията. С всяка седмица се справя все по-добре като хийл и е адски забавна за гледане. Сега отново имаше култови моменти, като първо прасна Маршал с обувката си, после атакува Бранди, а накрая с MJF танцуваха на песента на Джерико. Според мен би трябвало до няколко месеца да вземе титлата, вероятно от Шида.

 

Броуди Лий срещу Мокс е добра вражда за световната титла. Даже, ако искат Dark Order да изглеждат по-заплашително, могат и да направят смяна на пояса. В никакъв случай според мен Броуди не трябва да пада чисто, защото това доста ще му прецака инерцията.

 

Крис Джерико е мега класа. Щом успя да привлече вниманието към безличен джобър мангал - Ананаса Пийт, смятай. Надявам се да го смаже по култов начин другата седмица. Самият МЕ също беше забавен. Сами Гевара е все по-добър и до 1-2 години го виждам като потенциален световен шампион. Сцената как бягаше от голф количката е нечовещина. Смяната на образите на Мат Харди в течение на мачът, също беше интересен детайл. Финишът беше логичен и може би на първото ППВ с публика, ще си направят Blood and Guts мача.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...