Jump to content

Мафия Подкаст (Сезон 6 - Olimpic и Socki)


The Olimpic Hero

Recommended Posts

The Olimpic Hero

Представяме ви "Мафия Подкаст" с участието на Олимпик и Соки, в който бе обсъден 6-и сезон, както и бяха дискутирани актуални теми, свързани с играта. Епизодът включва:

 

Mafia Podcast (Sezon 6 - Olimpic i Socki).MP3
 

Quote

 

- Пълен анализ на 6-и сезон на "Мафия" (всички дневни и нощни фази)

 

- Оценки на играчите от водещия на сезона Socki

 

- Защо нулевият ден е най-лошото отиграване за мирните граждани в играта "Мафия"

 

- Отново за баланса в играта и изравнени ли са силите на мафиотите и мирните граждани

 

- Коментар за някои контроверсиални роли, като Врачката, Отклонителя, Администратора, Модератора и други подобни, които евентуално могат да бъдат включени в предстоящите сезони на "Мафия".

 

- Новини, свързани с бъдещите сезони на "Мафия" и какво да очакваме от тях

 

Времетраене: 1 час и 58 минути

 

 

 

               

Link to comment

Ярипим се произнася, да. Чак на пълни 100 % не повярвах на Нешев след като се разкри или поне не същия "ден", инфото, че точно принц10 е проверил най-напред си го запазих за себе си. Всичко винаги първо се подлага на съмнение, и се следи най-вече кой какво пише и разбира се ,вота как върви. Ролята е полезна, аз като тестов пилот я харесвам.Ако Нешев беше казал друго, тоест, че първото му преслушване е бил друг, освен Принца, манджата и филма щяха да стане чутовни. На това с Ученика пак се смях с глас, нереална кавалщина е :D 

 

Не слушам всички подкастове, но приятно 'печатление прави Олимпик, че оставя госта да говори, без да го прекъсва на всяка трета дума.

3kuoda.gif

Link to comment

Изслушах го предаването, добре беше, обективно анализирахте сезона. Да, беше по-слаб от класиката Сезон 5, но той просто трудно ще бъде въобще достигнат някога (освен в моя Сезон IX де, хахах). Но и Сезон 6 си имаше своя чар и имаше култови моменти, не е за подценяване. Според мен ако Brutalnia беше играл малко по-агресивно в средата на сезона и се беше поизчистил, имаше потенциал да стане доста завързано към края, но каквото такова. Иначе на края гледам ми отделихте доста време на мен и сезона ми. Няма да взимам сезона на Bobotsi ве, ебавах се. Ще си изчакам до юли, тъкмо ще имам време да анализирам и направя леки корекции на баланса, отворен съм за идеи и предложения, но има доста време. Може да взема и нови идеи от предстоящите Сезони 7 и 8. Иначе няма основание да се смята, че сезона ми с допълнителните 1-2 дни, че ще е прекалено дълъг. Ако има интересни филмирания и ходове, даже ще искате да продължи още ;)

 

Относно ролите, които реших да добавя. Не съм искал да засилвам гражданите или мафиотите да ги отслабвам, просто няколко нови роли с цел още повече неяснота и филмиране. Мисля, че добре ще се получи. А и няма да ги има всичките, естествено.

 

Администратора е вкаран с цел филмиране, блъфиране и параноя, и е нещо като Кръстник, но за гражданите. В началото името беше Президент, но реших да го сменя на Администратор за ташак с историята на форума. И ако се разкрие, че е Админ в началото, това с какво помага? Дори да му повярват гражданите, мафията може да продължи да си отстрелва другите граждани през нощта и да остави него за накрая. Ако пък реши че лъже, мафията може да го преслуша с Шпионин и да го гръмне ако се окаже, че всъщност няма роля. Абе има си десетки възможни комбинации и отигравания.

Модератора пък се казваше Кмет, но също я смених за ташак с форума. Тя един вид окрупнява ролите и обединява Близнаци с Бодигард. Мисля че (ако я вкарам в сезона) двамата си правят мини-отбор и могат да измислят интересни тактики примерно с жертване на Телохранителя и т.н. Реално не е чак толкова силна ролята - просто Близнаци, които могат да жертват единия за сметка на другия.

 

Абе ще видим какво ще стане накрая.

35izpu1.jpg

Link to comment
ЧОТУДЕ

Понякога човек като има идеи в главата си и не може да ги представи на другите както той ги вижда. Сигурен съм, че след края на моя сезон и този на Радокс ще се изтрият повечето отрицателни съмнения. Както казах, ще има и вече има промени в ролите на моя сезон. Между другото не съм съгласен, че ако си казал боя на белот е задължително да тръгнеш на нея. Ако имаш вале, десятка и седмица примерно, много по-често изкарвам игри, когато тръгна на нещо друго и партньорът ми като вземе и даде коз опраскам някоя девятка или асак, отколкото като взема с валето, после седмицата и ако ми минат тънко се хващам за палците. Е, ако имам асаци може и така да го изиграя, но всичко е относително. Неписаните правила не винаги работят. Затова и не съм напълно съгласен, че след нулев ден няма никаква информация. Не мисля, че като почна третия ден беше все едно втори и вторият е бил напразен. Даже си беше доста полезен за гражданите. Има голяма разлика между първи и трети нулев ден. Да, съгласен съм, че задължително не трябва да се позволява нулев ден след първия, но ако първият е такъв не е чак такава огромна трагедия. Това нали, при положение, че нямаш сериозни съмнения за някого, чието изгонване ще ти даде информация за други играчи. Така че всичко е субективно и зависи от ситуацията. Иначе за врачката, тя си е доста сложна роля и след като отпадне, обявяването дали е мирен гражданин или мафиот си е бая специфично, но ако е първи или втори ден водещият направо може да си каже, че е врачка и да си спести мъките. :D

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

 

Link to comment

Интересен подкаст, беше приятен за слушане. Като цяло съм съгласен за анализа, който направихте върху мен, не само за конкретния сезон, ами и като цяло.

 

Олимпик е прав за next level стратегиите, че повечето от тях идват от това, че съм голям фен на Survivor, това предаване определено може да ти влияе. Като цяло съм фен на Мафия и я играя с такова желание, защото двете игри си приличат много. Прилагаш стратегии, надиграваш се, важни са уменията ти да комуникираш, а лидерството може да ти изяде главата. Може да се каже, че тези игри представят една малка част от живота под някаква форма, точно за това са наречени социални. Ще дам малко повече яснота върху самата идея да се разкрия като Принц. Имайки предвид обстоятелствата, прецених, че това е ход с който ще мога да извлека няколко позитива. Първо, натъртих в самия пост тогава, че гражданите ще имат подозрения върху мен, че съм Кръстник, като с това имах за цел Доктора да се насочи към Olimpic, за да предпази него. Мислех, че мафията няма да махне neshev, заради съмненията във фалшивата роля на Шериф и ще се опитват да го използват. След като neshev съобщи на гражданите, че аз и Olimpic сме такива, то ми беше ясно, че 3-мата ще бъдем убити в следващите нощи, така нямах много време да играя с тях, но поне единият щеше да е оцелял през следващата дневна фаза, а когато изгоним 2ри мафиот, то тогава съмнения срещу нас няма да има и ще може поне един от нас да гони Brutalnia или Farest на другия ден до последно, защото за Brutalnia и двамата бяхме сигурни. Така блокирах и възможността на Кръстника да блъфира, че е Принц, но такъв нямаше. Направих и още няколко такива хода, в обвиненията си към Radox, но няма да ги обяснявам. Приятен сезон се получи и се забавлявахме, което е най-важното. Очаквам и двама ви в 8.5 :)

Link to comment

Благодаря за признанието, че бях най-забавния играч в мафия този сезон, оценявам го. Та сега да кажа, че имаше и друг гаф този сезон. След като свърши една дневна фаза влезнах в мафиотския чат и почнахме да пишеме. След половин час имах писмо и го отворих веднага. Потребителя беше Bwc нещо си, а вътре в лс-то беше копиран стар подкаст на Олимпик и Нешев от 2017. Отворих писмото и то след секунди се изтри. Фактически щом съм отворил писмото веднага някой е разбрал, че съм мафиот, което не е ок. 

Link to comment

BWC е форумен бот, но защо чак сега ти праща ЛС от преди 3 години, надали някой може да ти отговори.

Link to comment

И как някой веднага е разбрал, че си мафиот, каква е логиката? :D Защото си прочел ЛС-то ли? Ами дори и мирен гражданин да си пак ще си прочетеш ЛС-то, напълно нормално е. Няма никаква логика в думите ти.

Link to comment

Просто форума нещо се бъгва тия дни. Миналата седмица аз примерно изведнъж получих някакъв чат между Олимпик и Бобоци от миналата година.

35izpu1.jpg

Link to comment
16 minutes ago, Radox said:

Просто форума нещо се бъгва тия дни. Миналата седмица аз примерно изведнъж получих някакъв чат между Олимпик и Бобоци от миналата година.

 

Силно се надявам да не бъгне и при мен и да получа чат между @Lemmon-714 и @wascop ...

Link to comment
The Olimpic Hero
3 hours ago, neshev said:

BWC е форумен бот, но защо чак сега ти праща ЛС от преди 3 години, надали някой може да ти отговори.

 

 

Да, сега включих. Това е форумен бот, на който тогава бе зададено да прати лично съобщение на абсолютно всички потребители с реклама на Подкаста за WrestleMania. Явно е някакъв бъг сега това, но е култово заключението на Фарест, че са го разкрили като мафиот след това съобщение, хахахахаха. Някаква подобна логика, като на обяснението му на блъфа с двете О-та. 

               

Link to comment
The Olimpic Hero

Исках да коментирам още една тема в подкаста, но мисля, че забравих да го направя. Тук даже ще критикувам и леко водещия на 6-и сезон @Socki, с който записахме епизода. Той на няколко пъти повтаряше: "Давам висока оценка на еди кой си играч, защото оцеля до края". Това също е една от по-основните грешки, като разбирания в играта, че едва ли не, когато си оцелял до края, си играл добре или, че задължително трябва да  правиш всичко възможно, за да оцеляваш в играта. Това не е така. Много често всъщност можеш да спечелиш играта за отбора си, като отпаднеш рано, просто е важно да си направил достатъчно. Това важи и за мафиотския отбор и за мирните граждани. Винаги има стратегия, при която да се жертваш, волно или неволно, което много да помогне на отбора ти. Като цяло е много грешно да играеш играта само за себе си и с цената на всичко да опитваш да се спасяваш. Това буквално може да преебе твоя отбор. Почти съм сигурен, че Socki го разбира това, но просто оценките, които даваше, често сякаш бяха свързани и с оцеляването до края. Нека все пак и той да даде мнение по този въпрос.

               

Link to comment

Може ли да напишете какви са оценките на хората, които сте дали в подкаста?

Link to comment
55 minutes ago, hacky said:

Може ли да напишете какви са оценките на хората, които сте дали в подкаста?

 

Radox - 10/10

Hacky - 1/10

35izpu1.jpg

Link to comment
The Olimpic Hero

Socki само даваше оценки в подкаста, аз не съм давал този път. Та оценките на Socki по спомен са, за някои може и да бъркам:

 

40Tude 5.5/10

The Olimpic Hero 6.5/10

yaripim - 6/10?, не помня много добре тук колко даде, където не помня с точност ще слагам въпросителна

Radox 8/10 или 8.5/10

BrockLesnar 1/10

Dudley 6/10?

Chocho95 7.5/10

Brutalnia 3/10

Mariyan01 7.5/10. Тук доводът на Socki за високата оценка бе, че Mariyan01 всеки го е смятал за мирен гражданин и това трябва да се оценява положително.

Splin 6.5/10

hacky 5/10 или игра твърде малко, за да бъде оценяван.

neshev 9/10

Farest 5 или 6/10, като оценката се качила заради entertainment принос.

Bobotsi 5/10?

Prince10, не помня да еба, 6.5/10 ли беше?

MJ23 - Игра твърде малко, за да бъде оценяван.

 

Иначе ако трябва да направя аз лично някакъв анализ на оценките на Socki. На, който и да е гражданин, аз лично не бих дал повече от 7.5 - 8/10, просто защото мафиотите бяха много слаби в този сезон и не беше толкова трудно да се бият.

               

Link to comment
25 minutes ago, The Olimpic Hero said:

 

 

hacky 5/10 или игра твърде малко, за да бъде оценяван.

Такива оценки да не виждам.

Link to comment

Чичо Мити обяснява как не е важно да оцеляваш до края, МъЖъ23 като го изгониха в последствие списъка с номиниралите го бе основното нещо, което помогна на Радокс, който беше втория най-добър заедно с Нешев за победата. Ако обясниш Хаки, който бе изгонен заедно с мен какво повече е направил... Иначе на твоята игра не виждам какво и е за 6.5 след като изрита основен играч от отбора ви още първия ден, добре че Мафиотите сгрешиха и те изгониха от рано, за да може Нешев и Радокс да изкарат сезона.

 

пп- Също да отлича и Чочо95 и Дъдли, които бяха на висота за разлика от нашия любим вечно неразбран и недооценен СЪРВАЙВЪР БЛИНДСАЙДЖИЯ.

Link to comment

MJ, аре стига вече ляхте помия, играта си е за кеф. Стига сме мерили хуйовете си кой бил добър, кой бил слаб. Важното е да става купона и да има яко параноя в сезоните ;)

35izpu1.jpg

Link to comment
THE ENEMY

С уточнението, че от този сезон не съм чел много, все пак съм съгласен с твърдението, че няма значение колко си играл и дали си оцелял до края по принцип. Логиката е, че мафиотите в повечето случаи ще избират да отстраняват първо гражданите от които се страхуват/ тези които играят добре и ще оставят в играта предимно заблудени такива. Да, има изключения, а и не винаги преценката им ще е правилна, но в повечето случаи е точно така. И е напълно възможно да отпаднеш рано в играта, но с това да си допринесъл повече за отбора си от хора които са останали до края. Няма да ви казвам колко пъти Пренти и Фарест са оцелявали до последния ден.:D

Link to comment
9 minutes ago, THE ENEMY said:

Логиката е, че мафиотите в повечето случаи ще избират да отстраняват първо гражданите от които се страхуват

 

Цитирам го просто така. :)

Link to comment

Олимпик, научи се да приемаш чуждото мнение. Не съм те тролил въобще! Наистина не мога да си обясня как мъж на 30 и кусур години може да превръща една игра от подобен тип в нещо, с което да си мери пишките с другите. Явно ти е липсвало внимание през целия ти живот, и затова продължаваш да го търсиш по безумни начини във форума. Подкасти ми прави, оценки ми дава.. ти си луд бате! Следващия път, ако искаш ме банни направо ПЕРМ, боли ме уя. 

 

 

Link to comment
47 minutes ago, Monteso said:

Следващия път, ако искаш ме банни направо ПЕРМ, боли ме уя. 

 

Чакай първо да участваш в Мафия 9, па после!

35izpu1.jpg

Link to comment

Абе и за мен записването и донякъде слушането на подкаст не е точно най-добре изхарченото време (особено записването, дето няма скипване или 2х скорост), и за мен е по-редно във форум мненията да се пишат, а не записват, и за мен няколко човека във форума, сред които е и Олимпик, прекалено взимат играта като нещо свръх сериозно и навътре, с което направо я унищожават за по-неангажиращо играещите (вече съм го писал), ама като им кажеш "абе ти си бахти комплексаря/не са ти обръщали внимание никога" и подобни трудно можеш да oчакваш да не се обидят и да влязат в спокойна дискусия... :D Не всеки е такъв робот, а и тука е видно, че нарочно се играе по струната на някаква болна или поне докосваща личните интереси и егото на Олимпик тема.

 

Поне им уважи на двамата, че са си изгубили това време да записват подкаста с идеята да правят нещо интересно във форума. Това си е инвестирано време за форума. Да, вероятно ако бяха чели някоя random научна статия за размножителния период при птицечовките или за вирусологията може би щеше да е по-обогатяващо за тях самите, но всеки сам си решава как да си прекара свободното време. Все едно аз като убия 1 час да гледам евтини боклуци в ибей или някой нърд-геймър като се вживява по орки, елфи и подобни щуротии не си хабим времето за глупости... Като не ти харесва или не ти се занимава да слушаш подминаваш темата и толкова. Що трябва пак да се филмирате и да се говори дори като намеци за банване на активни хора от форума?

Link to comment

Стига се карайте, а се надъхвайте за Сезон 9, който ще и най-големият култ в историята!!

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...