Jump to content

Мафия 6

Socki

Recommended Posts

Posted
35 minutes ago, Prince10 said:

Давай име, аз също мисля така. Нямаме много време, а аз не съм за нулев ден, това е голяма грешка. 

За мен има двама доста съмнителни по тази линия.

Единият е @Splin. Постовете му изглеждат прекалено предпазливи. Подобен човек ще бъде много трудно да бъде изчистен като гражданин.

Другият е @Brutalnia. Трудно е да си представя как точно би играл като мафиот, но предполагам ще е супер предпазлив. При него засега има някакви обяснения защо няма да е в играта, което ми идва прекалено удобно, ако е мафиот. 

Но ключовото, за мен, и при двамата е, че засега никой не ги е адресирал. Във всяка мафиотска игра има поне по 1, който е в страни и няма никакви интеракции с останалите мафиоти. 

Posted
2 minutes ago, hacky said:

Мафията никога не би опаткала някой, който е тръгнал срещу нея, твърде русковано е, имаш още много да учиш от играта, аз съм 4:1 в играта, тъй че ме следвай. :)

Кое да уча от играта бе, господин МАФИОТЕ? Това, че предния сезон се кри като путка, а сега казваш, че аз съм играл слабо, защото съм бил разкрил 1 от 4 мафиоти ли? Ела от другата страна, когато 16 човека пишат тотални простотии един през друг, да видим най кой ден ще познаеш 3 мафиота, господин научен силен играчо.

Бягай оттука, че комплексарщини не ми се слушат. Глас за hacky.

35izpu1.jpg

Posted
1 minute ago, Radox said:

Кое да уча от играта бе, господин МАФИОТЕ? Това, че предния сезон се кри като путка, а сега казваш, че аз съм играл слабо, защото съм бил разкрил 1 от 4 мафиоти ли? Ела от другата страна, когато 16 човека пишат тотални простотии един през друг, да видим най кой ден ще познаеш 3 мафиота, господин научен силен играчо.

Бягай оттука, че комплексарщини не ми се слушат. Глас за hacky.

Две спечелени игри имам като гражданин, а миналата в нито един ден не се скатавах кат путка ;), загубих игра като гражданин само когато ме изгониха в ден първи, но както  да е, реших прсто да те базикна, за да видя реакцията ти, за останалата част от поста съм сериозен, но ти реши да я подмнеш. 

Posted
4 minutes ago, hacky said:

Две спечелени игри имам като гражданин, а миналата в нито един ден не се скатавах кат путка ;), загубих игра като гражданин само когато ме изгониха в ден първи, но както  да е, реших прсто да те базикна, за да видя реакцията ти, за останалата част от поста съм сериозен, но ти реши да я подмнеш. 

Като гражданин НЕ МОЖЕ да се спечели играта, освен ако мафиотите не са аутисти, проумейте го най-после. Едната ти победа сигурно е в сезон 1, в който все още никой не знаеше как се играе, а другата сигурно е в джобърския сезон с чудовището, която приключи в Ден 2. 

Още повече с това гонене на хора от Ден 1, с което се засилихте от първата секунда, ептен нямаме никакви шансове.

35izpu1.jpg

Posted

Хората, на които вярвам най-много засега са Принц10, Бобоци, Дъдли, Мариян. Играта им е логична, а и играят както в предните сезони. Радокс също със сигурност е искрен за всичко, което е казал досега.

Другите са ми по-скоро 50/50, главно защото повечето не са писали достатъчно. Очаквам мнение от Олимпик.

Като цяло аз също мисля като Нешев за това какъв тип играч трябва да се изгони днес. Изчаках да видя кого ще каже, че подозира, защото се бях филмирал, че има вероятност да се опитва да ме нарочи, след като ме номинира в началото и след дългия ми пост. Но съм напълно съгласен с мненията му за Сплин и Бруталния. Айде, Сплин е нов играч, може би е предпазлив, защото не иска да се издъни. Но за Бруталния съм напълно съгласен с Нешев, точно така си представям, че би играл като мафиот, особено след като казахме, че досега винаги е бил гражданин и сега ще си проличи ако не е.

Posted
5 minutes ago, Radox said:

Като гражданин НЕ МОЖЕ да се спечели играта, освен ако мафиотите не са аутисти, проумейте го най-после. Едната ти победа сигурно е в сезон 1, в който все още никой не знаеше как се играе, а другата сигурно е в джобърския сезон с чудовището, която приключи в Ден 2. 

Още повече с това гонене на хора от Ден 1, с което се засилихте от първата секунда, ептен нямаме никакви шансове.

Защо като мислиш така се записваш?

Бруталния и на мен ми е съмнителен, опитен играч е и нищо чудно да е мафиотен.

Posted
22 minutes ago, neshev said:

За мен има двама доста съмнителни по тази линия.

Единият е @Splin. Постовете му изглеждат прекалено предпазливи. Подобен човек ще бъде много трудно да бъде изчистен като гражданин.

Другият е @Brutalnia. Трудно е да си представя как точно би играл като мафиот, но предполагам ще е супер предпазлив. При него засега има някакви обяснения защо няма да е в играта, което ми идва прекалено удобно, ако е мафиот. 

Но ключовото, за мен, и при двамата е, че засега никой не ги е адресирал. Във всяка мафиотска игра има поне по 1, който е в страни и няма никакви интеракции с останалите мафиоти. 

54 minutes ago, Dudley said:

Грешка е ако си мафиот , това е така :) 

Splin е нов играч , но казва , че е чел предните сезон. И сега пише , че най съмнителни му са Farest , Yaripim и Мариян - хора които биха събрали вот в ден 1. 

Аз ще го напиша пак , дано някой го прочете тоя път - ако гражданите не изгонят никой в ден 1 не е изобщо фатално , даже бих казал , че за мафията е по зле ако няма изгонен играч , защото така или иначе ще изгоним гражданин , поне от чисто статистическа гледна точка. 

А да и хора които тръгват на вот срещу Фарест автоматично ми стават съмнителни, защото всички знаят неговия стил на игра и че много хора не го харесват и вотове срещу него са много удобни за мафията :) 

Написал съм за него , че твърди , че за него най съмнителни са хора като Фарест , Yaripim и Мариян - хора които не са толкова активни като Фарест и Мариян и Yaripim който ако не се лъжа играе за първи път ? Как може да ти е съмнителен някой който играе за първи път ? 

Posted
2 minutes ago, hacky said:

Защо като мислиш така се записваш?

Щото се надявах да се падна мафиот и да гледам отстрани сеира и после да разправям и аз как съм играл мега силно и съм приложил NEXT LEVEL STRATEGY, ама не ми излезе късмета. Нищо, сега поне ще се забавлявам как ще духаме супата, ако не почнем да мислим поне малко трезво. Това е единственият минимален шанс да спечелим.

Засега вярвам пак казвам единствено на neshev.

35izpu1.jpg

Posted

Аз обаче за Бруталния не съм, защото той винаги играе така. Между другото и в мен е останало впечатление, че той е един от най-активните играчи, но това не е така. Бях го нарочил миналия сезон, защото ,,пишеше рядко и това не е типично за него", но после сравнявях с предните сезони и забелязях, че той пише сравнително дълги мнения, през някакъв диапазон. Малко е хлъзгав, но засега не ми се повежда вот срещу него. @Chocho95 @neshev какво мислите за @BrockLesnar? Той ми е #1 в списъка.

Posted
5 minutes ago, Dudley said:

Написал съм за него , че твърди , че за него най съмнителни са хора като Фарест , Yaripim и Мариян - хора които не са толкова активни като Фарест и Мариян и Yaripim който ако не се лъжа играе за първи път ? Как може да ти е съмнителен някой който играе за първи път ? 

Отново, това са най-безопасните избори. Виж, ако беше посочил теб, щеше да е по-интересно, но като гледам си пазите гърбовете, по някаква причина. :rolleyes:

Би било чудесно, ако имах доста сезони, че да сравня поведението, но за съжаление нямам този лукс, тъй че трябва да го карам по впечатления и как би играл евентуален мафиот. За мен играта му е прекалено калкулирана, което не значи непременно, че е мафиот, но няма и абсолютно нищо гражданско в поведението му. Единственото, което беше извън нормата, беше, че заяви, че е гражданин, който не е получи емотикона с ролята, но другото ми изглежда като изсмукване на аргументи, колкото да има. Като за първи вот ми изглежда добър избор. По-добър от Farest, със сигурност.

BrockLesnar май има само едно мнение. Трудно е да се каже дали е мафиот или гражданин, трябват ми повече мнения. Но, ако има нещо, което пропускам, ме светни.

Posted
8 minutes ago, Prince10 said:

Аз обаче за Бруталния не съм, защото той винаги играе така. Между другото и в мен е останало впечатление, че той е един от най-активните играчи, но това не е така. Бях го нарочил миналия сезон, защото ,,пишеше рядко и това не е типично за него", но после сравнявях с предните сезони и забелязях, че той пише сравнително дълги мнения, през някакъв диапазон. Малко е хлъзгав, но засега не ми се повежда вот срещу него. @Chocho95 @neshev какво мислите за @BrockLesnar? Той ми е #1 в списъка.

Леснар има две мнения, в които атакува Фарест и казва, че този път ще е сериозен. И го е нямало оттогава. Не знам, може да е зает, може да не знае откъде да подхване играта, но не мисля, че мафиот би казал, че ще бъде активен и после не би спазил обещанието си - все пак веднага ще бъде погнат. Но е възможно и да е, още е рано да се каже, той ми е на едно ниво на непредсказуемост с новите играчи.

А Бруталния по-скоро го провокирам да напише нещо по-съществено и оттам да разберем как да действаме.

Posted

То всяка игра съм ви съмнителен през първите няколко дни, но истината винаги излиза друга. Няма да допускам грешката от сезон 2 да тръгна агресивно срещу всички, които ме посочихте, но това не означава че е задължително всички да сте граждани. Имах предварителна нагласа към сезона, но очевидно на този етап няма как да се осъществи, докато не изгладим различията си. Въпреки, че се съмнява в мен, аз бях и все още бих бил готов да играя с neshev. Единственото ми обяснение защо се опитва да ме побутне към пропастта в последния си пост е, че чака от мен някаква реакция да ме изчисти. Дори да не е така, аз няма да тръгна срещу теб, @neshev. Има други къде къде съмнителни и хлъзгави играчи. Хора като hacky, MJ23 способни да се слеят с останалите граждани и да не се набиват на очи - хора, доказани като добри мафиоти. От новите играчи нямам конкретни наблюдения, освен лекият непукизъм на yaripim. Сигурно си има някаква стратегия, но дали ще се окаже полезна тепърва ще разберем. От останалите ще наблюдавам внимателно действията на Олимпик и Радокс, които най-нагло лъгаха и манипулираха за роли в предния сезон. За сега играят определено по-различно и стъпват предпазливо.

К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

DELETE !  DELETE !  DELETE !

Posted
5 minutes ago, neshev said:

Отново, това са най-безопасните избори. Виж, ако беше посочил теб, щеше да е по-интересно, но като гледам си пазите гърбовете, по някаква причина. :rolleyes:

Това не го разбрах нещо... с кого си пазя гърба ? Аз си мисля , че мафиотите никога няма да поведат вот срещу някой играч с повече опит примерно или да напишат , че им е съмнителен , особено в ден 1 , а ще се стремят да се насочат към хора които знаят , че имат шанс да съберат бърз вот и да бъдат изгонени , не мислиш ли ? 

The Olimpic Hero
Posted

Ето какво мисля за играта през Ден 1 и кои са ми подозрителните участници. Тук не твърдя, че съм на 100% прав, няма как да съм, невъзможно е. Това са мои впечатления и евентуално вътрешно усещане, което обаче може и да е грешно. Ден 1 сме, разберете го. След няколко дни, след още събрани впечатления, то вече вярванията ми за това кои са мирни граждани и кои са мафиоти, може да са съвсем различни. Факт е обаче едно. В предния сезон някой беше влязъл в дискусия с мен, не помня точно кой беше, но човекът беше много прав. Твърдеше, че когато един играч е мирен гражданин, то той играе много по-освободено и най-важното - готов е да отпадне в името на отбора. Аз през този сезон съм напълно наясно, че имам мишена върху себе си, така че реално нямам какво чак толкова да губя. Ако бъда елиминиран днес или в Нощ 1, то се надявам се постът ми да ви бъде полезен по някакъв начин и дано в него има някакви правилни тези. Невъзможно е да позная всички мирни граждани и всички мафиоти, нали. Дано поне донякъде съм на прав път и да можете евентуално да хванете някакви нишки, ако бъда елиминиран.

Ще пиша може би по ред на писалите в темата, вероятно няма да спомена всеки, но ще напиша неща, които останаха в главата ми.

Mariyan01: "Кур за всички мафиоти". С това изречение започна играта. Прозвуча ми искрено, защото видях, че пичът обикновено отговаря първосигнално и общо взето е емоционална личност. Приемам го за мирен гражданин на този етап.

Prince10: Вкарва някакви провокации от рода на тези с емотиконите, след това как звъннал на EVN. Принципно най-логичното е човек тук да си каже за него, че е играч, който просто с провокации се опитва да намери другите мирни граждани. Това е най-стандартното отиграване. Обаче я има и Next Level стратегията, при която умишлено прави тези провокации, за да го помислим за мирен гражданин. Процентно в момента в главата ми е 65 % мирен гражданин, 35 % мафиот, тоест по-скоро го смятам за мирен гражданин, но си имам съмненията в него.

40Tud3: Започна с леко странен пост, в който обясняваше колко е надъхан за играта, буквално е щял да се насере, за да не изпусне срока за записване и се помоли да го държим в играта, защото е нов. Ето един цитат и от него: "Аз реално съм джобер". Това е един вид оправдание да го държим в играта. Буквално се опитва да го изиграе невинният новак, който уж не би ни застрашил. Дали обаче е така? Проблемът тук е, че не познавам по никакъв начин този потребител и ми е трудно да имам някакъв особен рийд над него. Може просто да си е такъв, със сигурност би ми трябвало повече време, за да си изградя някакво по-категорично мнение за него. Не бих дал и проценти, невъзможно ми е, трябва ми повече време, но със сигурност и тук трябва да имаме едно на ум.

yariprim: Ако има някой от по-неизвестните потребители, срещу когото бих гласувал, то това е yariprim. Направо и ще го цитирам:

19 hours ago, yaripim said:

Тук явно не проработи късмета на новака, мирен гражданин съм и даже и роля не ми се падна никаква. Ама каквото-такова

За мен лично адски съмнителен първи пост. Донякъде напомня на моя начален от предния сезон. Не му проработил късмета, за да се падне мафиот, та е мирен гражданин, а и роля не му се паднала никаква, ама каквото било - такова. Не ми звучи нормално написано изречение това, звучи ми фалшиво. Да, наистина е неопитен в играта и това е ясно, но мисля, че е доста възможно да се е паднал мафиот. Тоест неопитен мафиот, който се поосира с този си първи пост, защото звучи мега фалшиво.

neshev - Сериозно, адски ми е труден за рийд, защото буквално всеки сезон играе различно. Примерно днес е написал 4 или 5 поста, не знам точно, не съм ги броил, но идеята ми е, че някои ми звучат граждански, някои не чак толкова. Тези, които не ми звучат чак толкова граждански, са примерно този, в които донякъде тръгва против Dudley. Аз примерно на Dudley съм по-скоро готов да вярвам на този етап, не мисля, че би се издал по толкова наивен начин, че е мафиот. Тоест вярвам му, че може би наистина не е знаел, че мафиотите знаят за себе си още преди Ден 1. Абсолютна мъгла ми е neshev, 50 на 50.

Radox: Един от тези, които са ми най-съмнителни. Вчера вечерта през цялото време чете темата, без да напише пост. Тоест ми приличаше на мафиот, който буквално се чуди по какъв начин да стартира играта. Днес започна адски пасивно. Ок, приемам, че е на работа, но това е положението. В тази игра никой не вярва на никого за нищо и пасивността се наказва и ставаш заподозрян от хората, това е положението. Та още от сега заявява, че няма да е активен, което би било добро оправдание, за да играе пасивна, мафиотска игра, в която не се набива много на очи. Призивът му да гоним само неизвестни имена също го добавям към признаците, по които подозирам Radox, че е мафиот.

MJ23: Друг, който ми е странен. В началото гласува против мен, за да ми видел реакцията. След това сякаш доста режисирано си оттегли вота към мен. Много лесно ми повярва, да еба. После го забелязах на няколко пъти как беше готов да се пусне по лесен вот или да се качи на влакчета. Дали срещу Farest, дали срещу Dudley, дали срещу 40Tud3, макар че да, в случая и на мен 40Tud3 ми е съмнителен. Мисълта ми обаче е, че сякаш MJ23 беше готов доста лесно да се качи на вот срещу някой мирен гражданин, стига да има къде.

Сега още малко хора, които обаче ми направиха впечатление, че са по-скоро мирни граждани:

hacky: Този човек не би стартирал играта толкова агресивно ако беше мафиот. Да кара мирните граждани да си разкриват ролите, едва ли. По-скоро е било някаква стратегия в неговата глава, с която аз изобщо не съм съгласен, но това няма никакво значение. Идеята е, че аз вярвам, че е мирен гражданин точно заради опита за тази стратегия. Ако ме е подвел и всъщност е мафиот, браво на него.

Chocho95 за мен направи може би най-силният първи пост от Ден 1. Въобще ми харесва много целият му опит за анализ на ситуацията, напомня ми много на мен самия. Мисли дълбоко над нещата, търси всякакви Next Level стратегии. Примерно много ми допадна тезата му, че neshev опитва да си сложи щит. Това абсолютно е така. Neshev в един от постовете си буквално искаше да сме го оставили в играта, за да може в Ден 3 или 4 да разкрие мафиоти. Принципно neshev винаги тийзва за някакви роли де, това си му е част от стила, но идеята ми тук е да покажа, че чисто Chocho95 мисли в много правилна посока в тази игра. Независимо дали е прав или не, така трябва да се играе тази игра.

Ден 1 е, но бих играл играта на този етап със сигурност с hacky, Chocho95 и Mariyan01.

Подозрителни са ми: yariprim, Radox, MJ23, донякъде 40Tud3, донякъде neshev, донякъде Prince10.

За останалите играчи, които не съм споменал в този пост, все още не съм си изградил някакви по-добри впечатления.

В обобщение ще кажа, че нямам проблеми да гласувам против yariprim, Radox или MJ23. За останалите все още не бих гласувал, освен ако не се случи нещо друго през деня. Ще видим и реакциите на заподозрените от мен де, всичко може да се случи до края на деня.

Posted

Радокс, няма да поведа вот срещу теб сега, но си ми съмнителен, защото смятам, че игрсеш стартегията " колко тъпо е да си гражданин", мисля че маскираш зад този си образ, че може да си мафиот. Правиш се че не ти се играе сега толкова игртаа и че е тъпо да си гражданин, но просто за сега това е предположение. На този етап няма да гласувам за теб.

• Upvote 2
Posted

Brutalnia написа добър пост. Добри имена е посочил.

Досега говорех за прикрити мафиоти, но има и друг тип. Има поне едни мафиот, който гледа да е активен, да води темпото и играе пренавито. Такъв играч в този сезон е MJ23. 

8 hours ago, MJ23 said:

Страхотно. Това че няма екзекутор с какво ни помогна - едно голямо нищо. Очевидно както всеки път няма да научим нищо от Ден 1, на случаен принцип ще изгоним някой, е когато играе Фарест не е толкова случаен принципа, ще се окаже мирен гражданин и те така. Склонен съм за сега да му дам шанс и да видя "първото му мнение" дали може да бъде полезен в играта. Ако е някоя глупост директно се качвам и аз на влакчето за неговото отстраняване. 

Този пост се откроява доста . Особено това "ще се окаже мирен гражданин".

Posted

До сега във всичките сезони не помня да е имало случаи в ден 1 да е бил изгонен мафиот, за това съм го написал. Това за пренавиването пък е абсурдно. Почти сигурен съм, че нешев не е мафиот просто грешно се е насочил към мен. Аз съм ЗА това в ден 1 да има изгонен, защото в ден 2 шансовете няма да са много по-високи да нацелим мафиот. За това и написах, че ще подкрепя всяко едно решение, което бъде взето от мнозинството.

Posted
11 minutes ago, hacky said:

Радокс, няма да поведа вот срещу теб сега, но си ми съмнителен, защото смятам, че игрсеш стартегията " колко тъпо е да си гражданин", мисля че маскираш зад този си образ, че може да си мафиот. Правиш се че не ти се играе сега толкова игртаа и че е тъпо да си гражданин, но просто за сега това е предположение. На този етап няма да гласувам за теб.

Ами гласувай ако искаш де, само да не се изненадаш като свърши деня :D Аз играя next next next level strategy сега - филмирам хората, че се правя на незаинтересован гражданин, за да си помислят, че е прекалено очевидно за да съм мафиот, но аз знам това и искам да се сетят, че съм гражданин, който се прави на мафиот, но всъщност е гражданин, който филмира че е мафиот, обаче е гражданин. Зацепи ли, опитни играчо? ;)

Иначе добре се движиме със спама, пак ще удариме 200-тачката първия ден :D 

35izpu1.jpg

Posted

Време е да се обединим около едно име, защото вечерта напредва.

Posted
14 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Аз примерно на Dudley съм по-скоро готов да вярвам на този етап, не мисля, че би се издал по толкова наивен начин, че е мафиот.

Това по принцип е грешка.

Според теб не е възможно мафиот да вкарва обратна психология? Ами напълно е възможно. И като гледам дава резултат, защото почти всички го изчистиха като гражданин.

Posted

Еми обединявайте се, аз няма да гласувам за никого, преди някой да представи обективни причини, защо този човек е мафиот. Което не ми се вижда как ще стане в Ден 1.

35izpu1.jpg

The Olimpic Hero
Posted
1 minute ago, neshev said:

Това по принцип е грешка.

Според теб не е възможно мафиот да вкарва обратна психология? Ами напълно е възможно. И като гледам дава резултат, защото почти всички го изчистиха като гражданин.

Казвам го на този етап, Ден 1. Разбира се, че всичко е възможно, но просто ми звучеше искрено. Както знаеш, аз търся повече разлики в поведението и естествени/нестествени реакции. Трябва ми повече, просто в Ден 1 не бих гласувал против Dudley. Той е един от най-добрите мирни граждани в историята на тази игра.

Иначе Radox мисля, че не си помага с несериозното отношение към играта и троленет и иронизирането, само това мога да кажа.

hacky, готов съм да гласувам против yariprim, MJ23 или Radox. Ти готов ли си да тръгнем срещу някой от тях?

Posted

@neshev би ли ми отговорил на въпроса ? Не разбрах с кой с пазя гърба ? 

Posted

Чичо Мити е готов да скапе пореден сезон с пренавиването си, филмирането му и опитите да се покаже като блестящ стратег. Бил съм съмнителен, защото съм готов лесно да се пусна срещу някой мирен гражданин. Ами не, гениален Сървайвър стратего. Готов съм ако се обединим да се пусна срещу всеки, който мнозинството реши, защото си нямам идея дали ще е мафиот или мирен гражданин. И това всичко буди съмнения у теб само защото гениалната ти стратегия включва гонене в ден 1 на човек само, който ти си мислиш че може да е мафиот? Хайде поне един сезон не осирай с прекалено филмиране, иначе ще трябва да се молим на ЕВН да ти спрат тока перманентно.

Posted
3 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Казвам го на този етап, Ден 1. Разбира се, че всичко е възможно, но просто ми звучеше искрено. Както знаеш, аз търся повече разлики в поведението и естествени/нестествени реакции. Трябва ми повече, просто в Ден 1 не бих гласувал против Dudley. Той е един от най-добрите мирни граждани в историята на тази игра.

Иначе Radox мисля, че не си помага с несериозното отношение към играта и троленет и иронизирането, само това мога да кажа.

hacky, готов съм да гласувам против yariprim, MJ23 или Radox. Ти готов ли си да тръгнем срещу някой от тях?

Ярипим и мж23 ми са 50/50, бих сменил вота си от Дъдли на Радокс, който споменах защо мисля, че ме съмнява.