MJ23 Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Това с емотиконката за мен беше провокация, която не му се получи особено добре на Принца. Чак пък да напишеш водеЩИТЕ. Всеки водещ си е индивидуален за себе си - един може да ти сложи емотиконка, Радокс примерно ако е водещ може да ти напише "Еби си майката, приятна игра" Сега погледнах първия пост на @40Tud3 леко съмнителен ми е. Кому е нужно, ако си мирен гражданин да се обясняваш кат някой путка дали ти се е досрало, дали ти се е допикало и дали си Чаби Алонсо или си Влади Гаджев? Bobotsi, BrockLesnar, Dudley and 3 others 6 Quote
hacky Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 18 minutes ago, Chocho95 said: Но моя стил на игра е да играя с праволинейните хора и да играя срещу хора, които са направили нещо нелогично или странно. Аз не бих играл с играчи, играейки твърде праволинейно, така играят мафиотите, които си изграждат стратегията и си я следват. Гражданите са несигурни хора и ползват логически или някой път не толкова логически издържани стратегии, те не знаят кой казва истината и кой не, затова и не могат да играят толкова праволинейно. А моята стратегия така и не я сванаха много хора, не говорех за разкриване на всички роли, а да можем да хванем хората стакива роли, които биха изчистили максимално много граждани, чийто разкриване няма да доведе до нещо фатално. Quote
ЧОТУДЕ Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 5 minutes ago, MJ23 said: Това с емотиконката за мен беше провокация, която не му се получи особено добре на Принца. Чак пък да напишеш водеЩИТЕ. Всеки водещ си е индивидуален за себе си - един може да ти сложи емотиконка, Радокс примерно ако е водещ може да ти напише "Еби си майката, приятна игра" Сега погледнах първия пост на @40Tud3 леко съмнителен ми е. Кому е нужно, ако си мирен гражданин да се обясняваш кат някой путка дали ти се е досрало, дали ти се е допикало и дали си Чаби Алонсо или си Влади Гаджев? Смислено мнение в първата страница е трудно да се напише. Нали все пак трябваше да кажа нещо. Иначе ще си отида по логиката на Радокс "да изгоним новите". По мое мнение в играта вече има доказали се хора главно с играта си, а не защото са били най-активните във форума. Защо и ние да не бъдем такива? По същата логика не виждам защо много хора тръгнаха срещу Фарест заради предишни сезони. Това е игра на числово превъзходство, така че не ми е ясно защо се гонят граждани, защото са такива, такива и такива. Иначе и аз мисля като Нешев, че е по-добре всеки за себе си да търси граждани отколкото непременно мафиоти. Струва ми се по-отборна стратегия. hacky 1 Quote
Chocho95 Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 3 minutes ago, hacky said: Аз не бих играл с играчи, играейки твърде праволинейно, така играят мафиотите, които си изграждат стратегията и си я следват. Гражданите са несигурни хора и ползват логически или някой път не толкова логически издържани стратегии, те не знаят кой казва истината и кой не, затова и не могат да играят толкова праволинейно. А моята стратегия така и не я сванаха много хора, не говорех за разкриване на всички роли, а да можем да хванем хората стакива роли, които биха изчистили максимално много граждани, чийто разкриване няма да доведе до нещо фатално. Може би използването ми на думата ''праволинейно'' е грешно в случая, по-скоро искам да кажа ''правилно'', макар че кое е правилно и кое е логично е субективно, за всеки човек е различно. Например Йо Дъ Риъл играеше праволинейно в Сезон 4, но поне за мен много грешно. Вадеше списъци от първите дни, искаше да гоним по азбучен ред. За мен това е грешна игра и бих играл винаги срещу такава. Най-оптималния вариант е да следим всички мнения и да търсим несъответствия в такива на един играч. Аз ти разбрах стратегията, но за мен е грешна, защото това, че едни играчи излизат и казват ''Аз съм един какъв си'' не значи, че е вярно. А дори и да е вярно, то ще настъпи анархия, никой няма да им вярва, ако пък им повярваме, мафиотите ще ги махнат веднага. Не смятам, че хората с роли трябва да се разкриват още в първия рунд. По-късно, ако имаме следа от мафиот, вече може би да, за да се кординират по-лесно. Quote
MJ23 Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Съгласен съм с първото @40Tud3, а Радокс съм сигурен, че тролеше. Никой не тръгва срещу Фарест, защото е Фарест, а защото е такъв, такъв и такъв, както би казал Капчин. Чакаме все още мнението му. Също така и другите - Бруталния, Сплин и т.н. да кажат нещо. Бруталния не знам бил ли е мафиот до сега, но от форума имам мнение, че той е голям добряк и ще се издъни лесно, ако е мафиот. Вижте че дори Бобоци този път си е написал домашните и е сравнително активен! Quote
Splin Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Дискусията първият ден общо взето вианги върви в посока дали да се гони участник или не. Много неща са изписани и се повтарят по темата, но все пак като нов играч ще си позволя да споделя своите наблюдения. Теоретично, ако не изгоним никой, вместо да се изгоним участник, който се окаже мирен гражданин, е вероятно да се спечели една допълнителна дневна фаза за гражданите. Тази хипотеза обаче е с много допусканя, тъй като има най-различни роли и развой, които да променят "ритъма" на гонене на играчи. Ако прескочим ден 1, реално тото ще е в ден 2, просто шанса да уцелим ще е съвсем малко по-голям. С изключение на някои от играчите с роли, не виждам с каква толкова повече информация ще разполагаме. А изводите които могат да се извадят, от това какъв играч евентуално бъде изгонен и кой е гласувал за него, не са за подценяване. По-скоро съм против това да няма изгонен в дневните фази на играта, дори и в ден 1. Все пак това не означава, че непременно бих гласувал за някого. Дори напротив - до момента се видя, че ако някой успее лесно да акумулира гласове в първия ден, обикновено е гражданин. Та ако нещата вървят безпроблемно не е надобре . В началната фаза, да номинираш играч на базата на някакви изводи от активността до момента ми се струва супер непрецизно. Просто всякакви подобни заключения има малка вероятност да се окажат верни, освен ако не познаваш наистина добре участниците в играта, но струва ми се доста надценяват този фактор. За мен оптималното е да се спра на участник, който смятам, че по една или друга причина няма да е много полезен на гражданите в по-късната фаза на играта. Наистина е неприятно да носиш някаква карма, едва ли не, на базата на предишните сезони, но към момента това ми се струва най-оптималната стратегия. Quote
Farest Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 13 minutes ago, MJ23 said: Съгласен съм с първото @40Tud3, а Радокс съм сигурен, че тролеше. Никой не тръгва срещу Фарест, защото е Фарест, а защото е такъв, такъв и такъв, както би казал Капчин. Чакаме все още мнението му. Също така и другите - Бруталния, Сплин и т.н. да кажат нещо. Бруталния не знам бил ли е мафиот до сега, но от форума имам мнение, че той е голям добряк и ще се издъни лесно, ако е мафиот. Вижте че дори Бобоци този път си е написал домашните и е сравнително активен! Това вече ми е трето мнение и ме притеснява факта, че не си ми прочел първите две. Също и олимпик в един пост откри на Соки грешка, че не ми зачете гласа за Мариян. Това прави общо три мнения които ти не си видял, което значи две неща: или се правиш на заблуден гражданин, или въобще не четеш темата внимателно, затова и те слагам към списък "заподозряни". Други които са ми заподозряни са Дъдли, затова че и той уж не знаел кога мафиотите виждат кои други са мафиоти и също принца с това за емотиконките. Quote
yaripim Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 1 hour ago, Prince10 said: @The Olimpic Hero беше насочено към новите играчи, не вярвах много да се порлучи, но ми хрумна от нищота като идея и реших да опитам. Идеята не беше толкова да се вържат и някой да ,,издаде" своята емотиконка, а по-скоро да ги видя как ще реагират. Сам ли го измисли, или го обсъдихте в чата, щото аз умишлено не отговорих, прекалено ясно беше ,че е фишинг Quote
Prince10 Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 1 minute ago, yaripim said: Сам ли го измисли, или го обсъдихте в чата, щото аз умишлено не отговорих, прекалено ясно беше ,че е фишинг В кой чат и с кого? Quote
Bobotsi Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Какъв чат? И ти ли не разбра, че мафията не може да си пише първият ден. Дори и да не знаеше, ако четеше всичко, щеше да разбереш че го обяснихме на Дъдли. Моля чети всичко, не само избирателни постове. Quote
yaripim Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 2 minutes ago, Prince10 said: В кой чат и с кого? Проба-грешка, ако мине мине, длъжен съм да пробвам BrockLesnar, Bobotsi, MJ23 and 1 other 4 Quote
Prince10 Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Just now, yaripim said: Проба-грешка, ако мине мине, длъжен съм да пробвам Е как да стане тази проба, когато се обяснява малко над твоя пост, че Мафията не може да кореспондира през първия ден? Не го приемай на вътре това с емотиконките, целта беше да се извлекат реакции. Quote
Radox Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 9 minutes ago, Prince10 said: Е как да стане тази проба, когато се обяснява малко над твоя пост, че Мафията не може да кореспондира през първия ден? Не го приемай на вътре това с емотиконките, целта беше да се извлекат реакции. Ти обаче култови "стратегии" измисляш. Миналия сезон лъжеше, че си доктор. Сега лъжеш, че некви емотиконки имало, което и пълен абсурд Соки да праща такива глупости. Определено доста ни "помагаш" с тия тактики BrockLesnar 1 Quote
Prince10 Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 1 minute ago, Radox said: Ти обаче култови "стратегии" измисляш. Миналия сезон лъжеше, че си доктор. Сега лъжеш, че некви емотиконки имало, което и пълен абсурд Соки да праща такива глупости. Определено доста ни "помагаш" с тия тактики Вече обясних каквото трябваше. Лъжата е в основата на тази игра, а всяка тактика е позволена. Няма формула за печеленето и, а когато си гражданин победата е по-трудно постижима, което значи, че трябва да се опитат по-нестандартни неща. Нямам търпение да видя твоята тактика, която явно ще ни спечели играта. Досега виждам обаче само тролската идея да извадим слабо активните. Трябва да призная, след нея се почувствах подпомогнат в играта и на 99% победител, очаквам още по-добри идеи! Quote
Dudley Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 За сега вървим добре. Няма някой който ще бъде изгонен или поне няма такива индикации. Нека разчупим малко статуквото и да не гоним никой в ден 1. До сега никога не е помагало и не сме получавали никаква информация след гонене, така че нека опитаме нещо друго един път. Quote
Radox Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 7 minutes ago, Prince10 said: Вече обясних каквото трябваше. Лъжата е в основата на тази игра, а всяка тактика е позволена. Няма формула за печеленето и, а когато си гражданин победата е по-трудно постижима, което значи, че трябва да се опитат по-нестандартни неща. Нямам търпение да видя твоята тактика, която явно ще ни спечели играта. Досега виждам обаче само тролската идея да извадим слабо активните. Трябва да призная, след нея се почувствах подпомогнат в играта и на 99% победител, очаквам още по-добри идеи! Ми те "нестандартните неща" които трябва да се опитват, трябва да има някаква логика в тях, а не да са тотални глупости, че имало секретни емотиконки в ЛС-тата Аз засега няма да опитвам нестандартни неща, а ще следвам стандартните от всеки сезон досега - всички да се юрваме да гласуваме като овце за първия, който събере 2-3 гласа и така да си гоним гражданите сами един по един Quote
hacky Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Реално и на мен ми стана много съмнителен Принца, останалите съмнителни са ми Дъдли и Yarpin. The Olimpic Hero пък играе доста пасивно, дори за ден първи, много различно от когато бяхме мафиоти с него, той мисли некст левел стратегии и си мисля, че сега ще опита ако е пак мафиот да играе напълно различно, той също ми е подозрителен. Радокс не е станал много сериозен и не мога да го преценя все още, както и за останалите не клоня към някоя позиция. Quote
Mariyan01 Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Честно казано и за мен Олимпик играе доста странно. Досега очаквах да е написал най-малко 2 чаршафа, а той е доста пасивен, така че със сигурност ще го следя какво ги върши до края на деня. Quote
Splin Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 6 minutes ago, hacky said: Реално и на мен ми стана много съмнителен Принца, останалите съмнителни са ми Дъдли и Yarpin. Малко вповече дойдоха тези изхвърляния с мафиотския чат и подобни, наистина. Меннието на Dudley, беше наистина странно, но до някаква степен съм склонен да му повярвам, че не е бил наясно, че мафиотите се знаят. Доста рисково ми изглежда да тръгне да ползва подобно нещо като стратегия. Принца също е вроятно да е откровен със "стратегията" си. До някаква степен ми напомня на случая, с търсенето на смяната на училище на Bobotsi . За yarapin имам известни съмнения. Мнението му е настина странно, след като ги уточнихме тези неща. По-скоро прилича на някакъв фалшив опит да се изчисти като гражданин. Quote
neshev Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Както всеки сезон, в който играя, според мен трябва да гоним човек при всяка възможност. Лично аз не бих гласувал срещу Farest. Прекалено явен вот и в тази игра не е дал сериозни наченки, че е мафиот все още. Предпочитам да търся по-завързан вот. Досега винаги е имало поне един мафиот, който е сравнително пасивен. Пише сравнително дълги постове, но те нямат субстанция зад тях и са крайно завоялирани. Тъй че може би по тази линия трябва да играем и да търсим по-нестандартен вот. Quote
hacky Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 4 hours ago, Dudley said: Минавам само да ви кажа, че както винаги няма да гласувам в ден 1 каквото и да става. Стига с тва, че по тоя начин печелим информация.... Кой сезон е тва 6,7... До сега изгонен мафиот в ден 1 няма и абсолютно никаква информация не може да съберем. Въпрос каква информация ще имаш повече я ден втори, за да посочиш име? На този етап бих си оставил вота за Дъдли или бих гласувал за Олимпик, който според мен играе твърдо различно от стила си, опитвайки се да избяга от стила си в предния сезон. Quote
MJ23 Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 2 hours ago, Farest said: Това вече ми е трето мнение и ме притеснява факта, че не си ми прочел първите две. Също и олимпик в един пост откри на Соки грешка, че не ми зачете гласа за Мариян. Това прави общо три мнения които ти не си видял, което значи две неща: или се правиш на заблуден гражданин, или въобще не четеш темата внимателно, затова и те слагам към списък "заподозряни". Други които са ми заподозряни са Дъдли, затова че и той уж не знаел кога мафиотите виждат кои други са мафиоти и също принца с това за емотиконките. Мненията ти са един път: Quote Събрах два гласа без да видите първия ми пост. Ако така играем гражданите сме чао от сега! Съсредоточете се и изчакайте поне да видим всеки какво е написал! Засега няма да гласувам, ще изчакам утрешния ден за повече мнения Quote Глас за Mariyan, за да докажа, че не съм екзекутор. Да обобщим две мнения - В първото се жалваш как си събрал два гласа без да ти видим прословутото първо мнение, в което чертаеш някакви апокалиптични сценарии как сме били чао от сега още. А във второто показваш как не си екзекутор. Не си показал с нищо, че може да си мафиот, но не си показал и с нищо, че може да си ни полезен. За това и още не бързам да те номинирам и чакам да видя нещо по - интересно и смислено от теб от подобни бръщолевения. Quote
The Olimpic Hero Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 Нямам ток от един час. EVN, мамичката ви да еба, копанари мръсни. Иначе ми се играе играта, само да ми дойде тока, че през тела ми е супер тегаво да пиша. Мисля да се впусна в догадки от Ден 1, а пък каквото такова. Като цяло наблюдавам, че почти всеки го е страх да даде конкретно име и т.н. Сякаш, за да не го елиминират. Принципно това е типично за мафиотите. Те изчакват, качват се на влакчета и т.н. Та се надявам по-късно да изиграем по-смела последна фаза на деня. Колкото до мен, като ми ги няма споровете с neshev и Enemy, няма как да спамим по толкова, нали. Аз днес повече наблюдавах, но всеки е доста "зашит", както казах. Донякъде е и нормално де, как на Ден 1 човек да си направи генерални изводи. Но въпреки това, само да ми пуснат тока и ще играя играта, не ме ебе. EVN, да еба мама ви, каканари, върнете ми тока. hacky, Brutalnia and Dudley 1 2 Quote
Dudley Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 16 minutes ago, neshev said: Както всеки сезон, в който играя, според мен трябва да гоним човек при всяка възможност. Лично аз не бих гласувал срещу Farest. Прекалено явен вот и в тази игра не е дал сериозни наченки, че е мафиот все още. Предпочитам да търся по-завързан вот. Досега винаги е имало поне един мафиот, който е сравнително пасивен. Пише сравнително дълги постове, но те нямат субстанция зад тях и са крайно завоялирани. Тъй че може би по тази линия трябва да играем и да търсим по-нестандартен вот. Всяка възможност значи ли , че трябва да гласуваме срещу някого просто за да изгоним някой ? Защото на този етап не виждам някой който да заслужава да бъде изгонен. 11 minutes ago, hacky said: Въпрос каква информация ще имаш повече я ден втори, за да посочиш име? На този етап бих си оставил вота за Дъдли или бих гласувал за Олимпик, който според мен играе твърдо различно от стила си, опитвайки се да избяга от стила си в предния сезон. Ами как да играе ? Смисъл предния сезон беше мафиот - сега ако е мафиот е нормално да не играе по същия начин , но същото важи и ако е гражданин ? Quote
hacky Posted April 21, 2020 Posted April 21, 2020 5 minutes ago, Dudley said: Всяка възможност значи ли , че трябва да гласуваме срещу някого просто за да изгоним някой ? Защото на този етап не виждам някой който да заслужава да бъде изгонен. Ами как да играе ? Смисъл предния сезон беше мафиот - сега ако е мафиот е нормално да не играе по същия начин , но същото важи и ако е гражданин ? Предния сезон като мафиот играеше като предните когато беше гражданин, сега е различен. Не ми отговори на въпроса, ккава информация повече ще имаш на ден 2. Quote
Recommended Posts