Jump to content

Мафия 6

Socki

Recommended Posts

The Olimpic Hero
Posted

Socki е допуснал една неточност. Не е сметнал гласа на Farest срещу Mariyan01. Та гласовете са такива:

Farest: 4 гласа (Mariyan01, Bobotsi, Chocho95, yaripim)

Mariyan01: 3 гласа (Radox, Farest, hacky)

The Olimpic Hero: 2 гласa (Prince10, MJ23)

40Tud3: 2 гласa (Brutalnia, The Olimpic Hero)

Chocho95: 1 глас (neshev)

Brutalnia: 1 глас (Dudley)

Не са гласували: 40Tud3, BrockLesnar, Splin)

40Tude беше гласувал за Brutalnia, след това си махна гласа.

Splin беше гласувал за hacky, след това си махна гласа.

Тоест остава само @BrockLesnar да гласува и си доказваме, че в играта няма Екзекутор.

Posted
4 minutes ago, neshev said:

Да, явно ролята е леко променена.

Вече бодигардът няма да отпадне през нощната фаза, вместо целта му.

Но все пак, това, което написах, остава валидно за мен.

По мои наблюдения, излишно филмиране на тема роли, по-скоро вреди.

Целта е по-скоро да открием максимално много граждани, по различни начини, затова и тръгнах към него, защото реално бодигарда с нищо друго не може да помогне на гражданите, освен с това, което писах преди малко. Изчиствайки повече граждани ще можем по-лесно да нарочим някой мафиот.

Posted

Ами то тогава и Близнаците може да се разкрият, защото разбираме, че има двама сигурни граждани, но пък може наистина да са мафиоти, които да ни филмират, така че по скоро и аз съм да не се разкриват

Posted

Разкриват се близнаците ако има и бодигарда ако има, лесна победа, какво според вас ще загубят гражданите от това? Единствено ще спечелим...

Може и да ги няма тези роли де.

Posted
10 minutes ago, hacky said:

Целта е по-скоро да открием максимално много граждани, по различни начини, затова и тръгнах към него, защото реално бодигарда с нищо друго не може да помогне на гражданите, освен с това, което писах преди малко. Изчиствайки повече граждани ще можем по-лесно да нарочим някой мафиот.

Граждани се разкриват с постовете си, не д ролите.

Иначе се повтарят грешките от предния сезон. Мафиот заявява роля и набедява явен гражданин за мафиот. Никой не поставя това под въпрос и падаме.

Тъй че е много по-важно да се следи съдържанието.

Специално тази роля може да е много силна и без да се разкрива. Има начин как бодигардът да ни комуникира, без да е явно.

Posted

За мен допускате реално възможност да стесним кръга от заподозрени и да разширим този на гражданите. След ден 1ви мжое и да не можем да направим това.
Както и да е изложих тезата си и няма да продължавам да дълбая в тази посока, защото ще разводним с това. Вече хората, които имат дадени роли нека да се замислят за това и те да преценят. Пак повтарям за мен ползите са в пъти повече от това просто те да си ги знаят.

Posted

Граждани с роли като Бодигард и Близнаци не трябва да се разкриват в никакъв случай. По-добре да се изчака до по-късна фаза на играта, когато играчите намалеят и с тези роли могат да бъдат полезни, давайки ни информация. Сега какво печелим? Надали ще ги има и 2-те роли, тоест 2-ма сигурни граждани, които ще бъдат отстреляни през нощта. С тези търсения на роли, hacky ми прилича на Врачка, която иска да знае кога да провери. Няма смисъл от издаване на роли на граждани, не го правете!

Posted

Да разкриеш някоя от тези роли на късен етап ще е единствено индикация, че някой се опитва да блафира, тези роли се разкриват или в началото или не се разкриват...

4 minutes ago, Prince10 said:

Граждани с роли като Бодигард и Близнаци не трябва да се разкриват в никакъв случай. По-добре да се изчака до по-късна фаза на играта, когато играчите намалеят и с тези роли могат да бъдат полезни, давайки ни информация. Сега какво печелим? Надали ще ги има и 2-те роли, тоест 2-ма сигурни граждани, които ще бъдат отстреляни през нощта.

Защо мислиш, че ще бъдат отресляни през ноща, какво ще спечелят мафиотите да ги махнат? Те няма да имат роли, които да ги заплашват с нищо, мафията ще търси шерифа

2 пъти бях мафиот и 2 пъти най-много се говори за това, кой е шерифа.

The Olimpic Hero
Posted

Издаването на роли от мирните граждани е единствено в полза на мафиотите. Помага им да си наредят схемите много по-лесно. Знам го от опита ми в предния сезон това. Странно ми е, че hacky го иска точно това. Ако сега се разкрият 2-3 човека с роли, то тогава мафиотите ще бъдат ориентирани много по-добре в това да намерят шерифа, кръгът им ще се стесни, а шерифът е най-важната роля в тази игра за мирните граждани. Не разбирам логиката на hacky, но ние с него винаги сме разсъждавали по различен начин. Не вярвам обаче и да е мафиот и толкова явно да тръгне да търси роли, освен ако не е Next Level стратегия, но по-скоро не е.

BrockLesnar
Posted

Добър ден, след миналият сезон в който злощастно отпаднах, заради ролята си, а бях надъхан наистина да играя играта за пръв път, тоя път няма да имам милост и ще се раздам до край за победата. Жалко че Енеми се отказа, доста ми се искаше да цъкам с него, след доста агресивната му и интересна игра миналият сезон, както и да е заместникът му е човек, който съм блокирал във форума и дори обикновено не му виждам мненията, така че за мен е но брейнър за кого да гласувам, глас за ФАРЕСТ. 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Posted

Прочитайки характеристиката на екзекуторът дори и да има такъв и да го разкрием - с какво ни помага това? Може да е както мирен гражданин, така и мафиот. Просто гласува последен, напълно безсмислена роля честно казано и не вярвам да я има в играта.

• Upvote 1
The Olimpic Hero
Posted

Няма Екзекутор. Всички гласусаха вече.

Posted

Hacky, научи се, че се пише БЛЪФИРА ве, чуек :(

35izpu1.jpg

Posted
4 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Издаването на роли от мирните граждани е единствено в полза на мафиотите. Помага им да си наредят схемите много по-лесно. Знам го от опита ми в предния сезон това. Странно ми е, че hacky го иска точно това. Ако сега се разкрият 2-3 човека с роли, то тогава мафиотите ще бъдат ориентирани много по-добре в това да намерят шерифа, кръгът им ще се стесни, а шерифът е най-важната роля в тази игра за мирните граждани. Не разбирам логиката на hacky, но ние с него винаги сме разсъждавали по различен начин. Не вярвам обаче и да е мафиот и толкова явно да тръгне да търси роли, освен ако не е Next Level стратегия, но по-скоро не е.

Пак казвам това са едни от най-безполезните роли за гражданите, близнаците са полезни де, защото се знаят един с друг и могат да си общуват, но бодигарда е почти безполезна роля. За мен най-важното е да разкрием колкото се може повече граждани. 
Да поговорим за шерифа в колко сезона шерифа беше полезен за хората? Дори да стесним кръга и да е по-лесен за хващане от мафиотите, колко пъти той помогна за спечелването на играта? Май само в сезон 1.

Явно няма да срещна почитатели на моята стратегия, което ми е странно, защото така можеше лесно да се хване мафиот. Даже мислих, че повчето ще приемат идеята.

@Radox не разводнявай играта с тъпотии.

Posted

Страхотно. Това че няма екзекутор с какво ни помогна - едно голямо нищо. Очевидно както всеки път няма да научим нищо от Ден 1, на случаен принцип ще изгоним някой, е когато играе Фарест не е толкова случаен принципа, ще се окаже мирен гражданин и те така. Склонен съм за сега да му дам шанс и да видя "първото му мнение" дали може да бъде полезен в играта. Ако е някоя глупост директно се качвам и аз на влакчето за неговото отстраняване. 

Posted
14 minutes ago, hacky said:

Да разкриеш някоя от тези роли на късен етап ще е единствено индикация, че някой се опитва да блафира, тези роли се разкриват или в началото или не се разкриват...

Защо мислиш, че ще бъдат отресляни през ноща, какво ще спечелят мафиотите да ги махнат? Те няма да имат роли, които да ги заплашват с нищо, мафията ще търси шерифа

2 пъти бях мафиот и 2 пъти най-много се говори за това, кой е шерифа.

Мафиотите не биха държали 100%-ови граждани в играта дълго. Ако имам 2 сигурни граждани, стеснявам кръга около мафиотите. Освен това, защо това да е индикация, че блъфират? Може и да блъфират още сега, в това няма никаква гаранция. Играейки праволинейно и с добри доводи, може да спечелят довериехо  ни, когато обявят ролите. Правейки го сега, няма на каква основа да им повярвам 100%

Posted

Приключвам тази стратегия, щом не срещнах други, които са навити за нея няма смисъл да продължаваме.

Posted
1 hour ago, hacky said:

Защо бодигарда трябва да се разкрие? - Защото ако има бодигард и се разкрие това ще е полза за нас, сега разбрах потенциала на тази роля. Ако сметнем че мафиотите са 4(3 + 1 врачка или само 4, нека да ги смятаме 4), оставаме 12 граждани, няма да броим процентите колко трудно е да се нацели някой мафиот, но когато бодигарда разкрие себе си и човека, който пази, то ще знаем със сигурност 2ма от мафиотите, тогава стават 4 неизвестни мафиота, срещу 10 гражданина. Вече отиваме почти към 50:50 ;). Така, че това е моя призив, ако има бодигард, ти си нашия потенциален помощник в ден първи. Ден втори може да е късно за този ход.

Че съм снощен е ясно, но аз ли не ти схващам логиката или си искал да кажеш че ще знаем двама от мирните граждани? Защото аз не виждам как ще знаем двама от мафиотите с подобно разкритие. :D 

Posted
Just now, MJ23 said:

Че съм снощен е ясно, но аз ли не ти схващам логиката или си искал да кажеш че ще знаем двама от мирните граждани? Защото аз не виждам как ще знаем двама от мафиотите с подобно разкритие. :D 

Да, гражданите исках да кажа.

Posted

махам гласа си за The Olimpic Hero

Posted

Отменям гласа за Фарест

Posted

Махам гласа си от The Olimpic hero

The Olimpic Hero
Posted

Махам гласа си от 40Tud3.

BrockLesnar
Posted

Аз обаче не махам моят от Фарест, докато не видя смислено мнението от него. Като цяло доста пъти сме го обсъждали въпросът, дали трябва да се гони някой от първият ден и за мен отговорът е, че трябва, стига да не се поема голям риск с гоненето на някой ценен играч, който наистина може да чете играта. 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Posted

И аз съм на мнение, че ще е голяма глупост да гоним някой добър и опитен играч. Единствената ми причина да номинирам Олимпик беше за да видя как ще реагира. Ако бе тръгнал да се обяснява или да ме нападне щях да го заподозра, но към момента нямам подозрения около него