Jump to content

Мафия 6

Socki

Recommended Posts

Posted

Аз съм гражданин , здравейте на всички. Искам да кажа , че ролята Екзекутор в този си вид е напълно безмислена и не виждам никва полза от нея след като може да се разкрие буквално за 30 минути. Написах го това и в темата за предложения , надявам се да е няма тая роля. 

Аз гласувам за Бруталния , за да го изчистим тоя Екзекутор , но категорично ви казвам , че аз в Ден 1 няма да гласувам за никой. 

Posted
8 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Не е такова правилото за Двойно гласуващия. В предния сезон Socki изясни, че двойният глас се отчита чак при финален резултат след края на деня, но не и във временни резултати/ъпдейти.

Колкото до Екзекутора, все още не съм го осмилил напълно каква ни е файдата да разбираме дали има Екзекутор или няма. Ако установим, че има, буквално ще обречем играта на този човек. Винаги ще се съмняваме, че е мафиот, а той може и наистина да е. Ако пък е мирен гражданин, то наистина ще е много наебан. Мафията може и да го пази в играта, за да се съмняваме до край в него. Просто ви казвам от сега, намерим ли, че има Екзекутор в играта, то той най-вероятно ще е мъртвец, даже и да е мирен гражданин. Надявам се Socki да не е сложил тази роля, защото ми се вижда ужасна за отиграване. Нямам проблеми да гласувам рандом против някого, но просто кажете дали си струва да го правим. Помислете го, аз също ще го помисля.

Ако Екзекутора е гражданин, може направо да съобщи за ролята си сега, така ще има шанс. Аз също съм против тази тактика, защото намирането на този играч, по-скоро би ни объркало още повече, особено ако е гражданин, казах го и миналия сезон. 

The Olimpic Hero
Posted
Just now, Prince10 said:

Ако Екзекутора е гражданин, може направо да съобщи за ролята си сега, така ще има шанс.

Ебати шанса, човек. Буквално си слага мишена върху себе си. Айде обясни ми, ако сега някой обяви, че е Екзекутор какво се случва с него. Ще му повярваме ли? И ако му повярваме, за какъв ще го мислим - за мирен гражданин, за мафиот? Просто съмнението винаги ще остане у нас върху този човек. Разсъждавам на глас, и аз не съм 100% убеден кое е правилното в случая. Нека и други да си кажат мнението за тази роля и трябва ли задължително да разберем дали я има в играта или я няма. Просто е възможно някой да изкара добри доводи в едната или другата посока.

Posted

Трябва да използваме всяка възможност за намирането на мафиоти. При хващане на евентуален екзекутор, трябва да го изгоним задължително, защото шансът да е мафиот е 50/50. Какво по-добре от това да елиминираме мафиот още в първия ден? Голям шанс има и той да е гражданин, но по-добре да елиминираме него за да получим информация, отколкото някой рандом неактивен, както се случва във всеки сезон.

Естествено, доста вероятно е да няма такава роля, още повече, че доста хора съобщихме, че не й се кефим. Най-вероятно Соки не я е сложил. Но е факт, че тя е в списъка и сме длъжни да проверим, в крайна сметка нищо не ни коства. Като евентуално се разбере, че няма си продължаваме напред.

• Upvote 2
Posted
4 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Ебати шанса, човек. Буквално си слага мишена върху себе си. Айде обясни ми, ако сега някой обяви, че е Екзекутор какво се случва с него. Ще му повярваме ли? И ако му повярваме, за какъв ще го мислим - за мирен гражданин, за мафиот? Просто съмнението винаги ще остане у нас върху този човек. Разсъждавам на глас, и аз не съм 100% убеден кое е правилното в случая. Нека и други да си кажат мнението за тази роля и трябва ли задължително да разберем дали я има в играта или я няма. Просто е възможно някой да изкара добри доводи в едната или другата посока.

В тази игра няма нищо сигурно. Ако примерно съм Принц, но събера гласовете, бих съобщил по-рано за тази роля, вместо да чакам до последния момент, защото на другия ден няма как да убедя гражданите, че не съм Кръстника, както се случи с Йо. По-добрият вариант е да издаде ролята си направо сега, това е единственият билет за спасение. А и колко време може да издържи този човек в играта? На втория ден, ще забие за втори път подред последния пирон на някого и веднага става съмнителен на всички. Просто ролята е ужасна и само пречи на играта, няма правилен ход при нея.

Posted

Според мен тоя екзекутор не би трябвало да е сложен. Соки е умен човек и знае , че тази роля няма абсолютно никва полза от нея и че миналия сезон не сработи като идея. Едва ли е толкова твърдоглав 

Posted

Дори и да не е от особено значение, ако реално, даден участник може да гласува само при определени условия, не мен ми се струва по-добре за гражданите това да е ясно като информация, отколото не. Друг е върпоса, че ако е гражданин това става видимо и за мафията, но не мисля, че при тях узнаването евентуален на Екзекутор като роля ще определящ фактор за играта им.

Кокото до самиият уастник с ролята - ами тя според мен си е един вид осакатена така или иначе, шанс. Тъй като, може да и гражданска и мафиотска не мисля, че разкриването му означава, че ще изхвърчи на 100%.

Все пак, ако трябва да продположа, мисля че шанса да има Екзекутор е доста малък и е оставен от Socki, като роля, просто за да тръгне отнякъде дискусията в ден 1.

ЧОТУДЕ
Posted

Харесват ми мненията на Олимпик и Дъдли, но така и поставят мишена върху себе си и е напълно нормално да си помислим, че един от тях е екзекутор (не мисля, че гласа на Дъдли е валиден, защото не е болднат). Ако нямах това съмнение, може би бих си помислил, че Дъдли е гражданин (поне за този ранен етап от играта), особено след като е на едно мнение с мен за гласуването в първия ден.

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

Posted

Явно и днес ще играем на сляпо, така че.. За да докажа, че не съм екзекутор, а и за да удържа на думата си (Бях писал пост, че в следващия сезон от ден 1 ще погна Олимпик, за да не чета накрая колко е велик).. глас за The Olimpic Hero .  Нека го сложим леко на бавен огън, да влезе малко в режим Фарест, който всеки път е на пангара от ден 1. В крайна сметка всичко е лотария, така че съм склонен да подкрепя абсолютно всеки един, около който се решите да се обединим и да играем ва банг в търсенето на мафиот.

Posted

най-добър шанс, ако играем заедно, което се състои главно в това да се "открием". И, ако всеки търси останалите граждани, а не е на принципът "мафиот до доказване на противното", имаме много по-добър шанс да изолираме мафията.

Ако играем индивидуално, трябва да разчитаме на това, че колективната ни преценка е правилна. Което отново ще е трудно, ако не играем заедно. Аз съм уверен, че в Ден 3 или най-късно 4, ще открия поне един мафиот. Скоро не съм стигал толкова далече :lol:, тъй че се готвя главно за Ден 2, но е ясно, че шансовете ни да нацелим мафиот са под 50% в първите два дни. Има конкретни неща, които ще следя днес, но няма да ги разкривам още, за да оставя всеки да напише поне един пост (май само Radox остана).

Този път не мисля да влизам в протяжни спорове, защото съм се убедил, че ако някой те смята за мафиот, то няма как да се изчистиш в неговите очи, каквото и да напишеш, и някои хора ще ме мислят за мафиот, без значение какво пиша. И другият фактор е, че честно темата се размива, което дава възможност на истинските мафиоти да не са под напрежение. Тъй че този път искам всеки да се чувства застрашен и всеки да трепери. :lol:

Екзекутор надали има, но идеята е, че ако я разкрием рано, то шерифът лесно ще може да провери този играч. По принцип, ролята е по-скоро мафиотска, защото гражданин би се разкрил доброволно. 

Но не смятам, че има смисъл да дълбаем. Щом ролята не е променена и се видя колко лесно може да бъде разкрита, съмнявам се да е вкарана в списъка. Упражнението беше по-смислено, когато беше още ново и можеше да хване някой по бели гащи. Сега просто отваряне работа на Socki. :lol:

Глад за Chocho95

най-добър шанс, ако играем заедно, което се състои главно в това да се "открием". И, ако всеки търси останалите граждани, а не е на принципът "мафиот до доказване на противното", имаме много по-добър шанс да изолираме мафията.

Ако играем индивидуално, трябва да разчитаме на това, че колективната ни преценка е правилна. Което отново ще е трудно, ако не играем заедно. Аз съм уверен, че в Ден 3 или най-късно 4, ще открия поне един мафиот. Скоро не съм стигал толкова далече :lol:, тъй че се готвя главно за Ден 2, но е ясно, че шансовете ни да нацелим мафиот са под 50% в първите два дни. Има конкретни неща, които ще следя днес, но няма да ги разкривам още, за да оставя всеки да напише поне един пост (май само Radox остана).

Този път не мисля да влизам в протяжни спорове, защото съм се убедил, че ако някой те смята за мафиот, то няма как да се изчистиш в неговите очи, каквото и да напишеш, и някои хора ще ме мислят за мафиот, без значение какво пиша. И другият фактор е, че честно темата се размива, което дава възможност на истинските мафиоти да не са под напрежение. Тъй че този път искам всеки да се чувства застрашен и всеки да трепери. :lol:

Екзекутор надали има, но идеята е, че ако я разкрием рано, то шерифът лесно ще може да провери този играч. По принцип, ролята е по-скоро мафиотска, защото гражданин би се разкрил доброволно. 

Но не смятам, че има смисъл да дълбаем. Щом ролята не е променена и се видя колко лесно може да бъде разкрита, съмнявам се да е вкарана в списъка. Упражнението беше по-смислено, когато беше още ново и можеше да хване някой по бели гащи. Сега просто отваряне работа на Socki. :lol:

Глад за Chocho95

Posted

Надявам се да не се осерем отново и да изгоним пак обикновен гражданин само "за да няма нулев ден". Това за мен винаги е било малоумно. По добре да поизчакаме малко. Ясно е, че един от нас заминава първатя нощ, но по-добре така, отколкото двама.

35izpu1.jpg

Posted (edited)

Farest: 3 гласа (Mariyan01, Bobotsi, Chocho95)

The Olimpic Hero: 2 гласa (Prince10, MJ23)

40Tud3: 1 глас (Brutalnia)

Chocho95: 1 глас (neshev)

Brutalnia: 1 глас (Dudley)

Болдвайте си гласовете!

За елиминация са необходими 9 гласа. Краен срок за гласуване е Вторник (21.04) в 23:00 часа.

Edited by Socki

h

Posted

Добре де, гласувам за Mariyan01 за да докажа, че не съм "екзекутор"...

35izpu1.jpg

Posted

Farest: 3 гласа (Mariyan01, Bobotsi, Chocho95)

Chocho95: 1 глас (neshev)

Brutalnia: 1 глас (Dudley)

Mariyan01: 1 глас (Radox)

За елиминация са необходими 9 гласа. Краен срок за гласуване е Вторник (21.04) в 23:00 часа.

h

Posted

Филмарщината почва да става интересна.Ясно е,че ден 1 ти трябва хипер късмет,за да нацелим мафиот,а дори и да успеем, след това вдъхновени от тоя факт,ще има яко надъхване,но шанса вече ще стане още по-малък,чисто математически и много граждани ще си заминат,докато нацелим втори.Подозирам един-двама -трима, но давам глас за Farest.

3kuoda.gif

Posted

Farest: 4 гласа (Mariyan01, Bobotsi, Chocho95, yaripim)

Mariyan01: 1 глас (Radox)

За елиминация са необходими 9 гласа. Краен срок за гласуване е довечера в 23:00 часа.

h

The Olimpic Hero
Posted

Добре, явно няма смисъл да дълбам толкова. Да се свършва с това и след това да играем нормално.

Глас за 40Tud3. На абсолютно случаен принцип, по ред на записване. Да докажа, че не съм Екзекутор. Ще помоля да не си отменяте гласовете засега. Нека изпише 16 гласа, че да е по-лесно и за нас и за Соки.

После ще напиша един пост с някои първи наблюдения.

Posted

Farest: 4 гласа (Mariyan01, Bobotsi, Chocho95, yaripim)

40Tud3: 2 гласa (Brutalnia, The Olimpic Hero)

Mariyan01: 1 глас (Radox)

Не са гласували: 40Tud3, BrockLesnar, hacky, Farest, Splin)

Имайте предвид, че както и в предния сезон, свободното ми време за пускане на ъпдейти е доста ограничено преди 20:00 часа.

За елиминация са необходими 9 гласа. Краен срок за гласуване е довечера в 23:00 часа.

h

Posted

Доказвайки, че има екзекутор и е  гражданин можеше само да спечелим, но май всички гласуваха и няма такъв. Ето го моя вот гласувам за Maryan01.(за да докажа, че не съм екзекутор). Предположих, че няма да я има, защото със Соки коментирахме, че тази роля е по-скоро проклятие, тъй като нямаш ползи от нея.

Сега за друга роля, нарочно питах преди началото на сезона за бодигарда. Това е другата роля, която също е проклятие, реално гражданите не печелят нищо от нея, освен ако не приложим стратегия, която ми хрумна преди началото на сезона и ми се печеше в главата. Бодигарда според мен трябва да разкрие кой е той и кой трябва да пази, така примерно играч1 казва аз пазя играч2, играч2 трябва да потвърди, че няма гражданска роля, това ще значи, че играч1 не лъже, да има шанс някой мафиот да блафира, но какъв е шанса да се обрече с такъв блъф още в ден 1ви, според мен никой не би го направил. 

Защо бодигарда може да се разкрие? Защото мафията нищо няма да спечели от това, реално тя така или иначе знае кои са 2 от гражданите, дали ще убие играч1 или играч2 или друг играч може да има някакво значение в стратегията им, но в крайна сметка тя знае, че това са граждани.

Защо бодигарда трябва да се разкрие? - Защото ако има бодигард и се разкрие това ще е полза за нас, сега разбрах потенциала на тази роля. Ако сметнем че мафиотите са 4(3 + 1 врачка или само 4, нека да ги смятаме 4), оставаме 12 граждани, няма да броим процентите колко трудно е да се нацели някой мафиот, но когато бодигарда разкрие себе си и човека, който пази, то ще знаем със сигурност 2ма от мафиотите, тогава стават 4 неизвестни мафиота, срещу 10 гражданина. Вече отиваме почти към 50:50 ;). Така, че това е моя призив, ако има бодигард, ти си нашия потенциален помощник в ден първи. Ден втори може да е късно за този ход.

Posted

Да бе, а кво правим, ако един мафиот каже, че пази друг мафиот. Така автоматично ни се изчистват двама мафиоти и ни ебат :D

• Haha 2

35izpu1.jpg

Posted
3 minutes ago, Radox said:

Да бе, а кво правим, ако един мафиот каже, че пази друг мафиот. Така автоматично ни се изчистват двама мафиоти и ни ебат :D

Прекалено рисков ход е мафиот да блафира така на първи ден, шерифа може да провери само един от двамата дали казва истината, ако казва лъжа, то хващаме директно 2ма мафиота.

Posted

Планът, бодигард да се разкрие, е проблематичен.

Първо, защото никъде не е упоменато, че задължително трябва да пази гражданин без роля. Какво правим, ако бодигардът, ако го има, заяви, че пази гражданин, който твърди, че има роля. Това, граждани да разкриват роля, също не е оферта. Освен, че имаме числено преимущество, другото, което имам над мафията, е, че те не знаят кой има специална роля. Ако хора разкриват подобни роли, това ги изчиства пред мафията, че не да шериф или ангел, които са много по-ключови роли.

Другият проблем са "сигурните" граждани. Ако предполагаемият бодигард и жертвата му са в играта в последния ден, ще продължаваш ли да си сигурен, че са граждани? Защото мафията може да ги държи докрая точно за това. Да вкарат повече хаос.

Всеки си преценява, но ако бях бодигард, нямаше да се разкрия. 

Posted
Just now, neshev said:

Планът, бодигард да се разкрие, е проблематичен.

Първо, защото никъде не е упоменато, че задължително трябва да пази гражданин без роля. Какво правим, ако бодигардът, ако го има, заяви, че пази гражданин, който твърди, че има роля. Това, граждани да разкриват роля, също не е оферта. Освен, че имаме числено преимущество, другото, което имам над мафията, е, че те не знаят кой има специална роля. Ако хора разкриват подобни роли, това ги изчиства пред мафията, че не да шериф или ангел, които са много по-ключови роли.

Другият проблем са "сигурните" граждани. Ако предполагаемият бодигард и жертвата му са в играта в последния ден, ще продължаваш ли да си сигурен, че са граждани? Защото мафията може да ги държи докрая точно за това. Да вкарат повече хаос.

Всеки си преценява, но ако бях бодигард, нямаше да се разкрия. 

9. Бодигард - Мирен гражданин. Това е играч, на когото ще му бъде зададен друг мирен гражданин, когото да предпазва на всяка цена. Ако целта на бодигарда бъде елиминирана през дневната фаза то тогава бодигарда ще отпадне вместо нея.

- Ако целта на бодигарда отпадне през нощта тогава той НЯМА да отпадне вместо другия играч.

- Бодигарда ще знае, че "мишената" му е мирен гражданин. Предпазеният играч обаче няма да знае, че си има бодигард.

- Предпазеният играч 100% ще бъде обикновен гражданин без специална роля. Тоест няма вариант, в който шерифа да си има бодигард например.

Както казах, това е като екзекутора, лесно шерифа може да го провери в нощ 1, така с 1 проверка се гарантират 2 сигурни гражадни или мафиоти, но да блафира мафията такъв ход в ден 1 не го вярвам. 
Както казах, в моите очи ще извлечем само ползи от това.

Posted

Да, явно ролята е леко променена.

Вече бодигардът няма да отпадне през нощната фаза, вместо целта му.

Но все пак, това, което написах, остава валидно за мен.

По мои наблюдения, излишно филмиране на тема роли, по-скоро вреди.