Jump to content

Колко добър беше Sting?


Jack Bauer

Recommended Posts

От скука и седене вкъщи се чудих какво да гледам и си изтеглих The best of Sting - DVD което WWE пуснаха пред 2014, когато той се присъедини към компанията. Като цяло се съсредоточават над най-известните му мачове през NWA/WCW кариерата му. Признавам, че не изгледах абсолютно всичко и превъртах на моменти, но от това което видях се замислих, колко добър всъщност е Sting?

 

Преди някой да ме е нахейтил още в началото искам да изясня нещо - Sting е легенда в индустрията и по никакъв начин не искам да оспоря това. Смятам че напълно заслужено влезе в Hall of Fame и името му стои редом с Hogan и Flair сред най-великите за всички времена. Станах негов фен когато започнах да глeдам TNA през 2006та без да съм гледал нищо от WCW кариерата му. Не мисля, че някой може да отрече, че човекът има страхотна харизма и енергично присъствие, промотата му са много добри, а и умее да контактува добре с публиката, което е осезаема независимо дали е на стадион, зала на седмично шоу или в бинго залите на ТNA.

 

Искам да се съсредоточа конкретно върху in ring уменията му и това доколко може да се споменава като най-добрите worker-и. В DVD-to което споменах имаше няколко мача с Flair, Hogan, Bret Hart, Booker T, Jeff Jarrett. напълно обективно искам да ви кажа, че единствените наистина добри мачове, които аз видях бяха тези с Flair. Може би защото двамата имат много добра химия и умеят да се сработват добре. А може би и с Bret щяха да сътворят нещо добро, но на мача въобще не му беше дадено достатъчно врeме. Но така и не видях нещо, което наистина да отличава Sting като наистина велик кечист. Ако се върна в TNA, там неоспоримо имаше страхтони вражди и мачове, с хора като Kurt Angle, AJ Styles, Samoa Joe.

 

Моeто виждане за Sting като performer e, че той е много добър в това да донесе енергия в мача - да се свърже с публиката и да разкаже история. От техническа гледна точка - ако работи с елитни кечисти като Angle, Styles, Flair(в добрите му години) може много добре да ги допълва и да да сътворят добър мач. Ако опонента му не от най-добрите обаче, Sting не е човека който сам да поеме юздите и да изнесе добър мач с почти всеки, като например един Shawn Michael/Kurt Angle.

 

Какво мислите вие, бихте ли сложили Sting сред топ In ring perofmers? 

А и както сме на тема Sting, кой е вашият dream match с него, който така и не се е случил? Знам чe повечето хора сигурно ще кажат Текър, но аз винаги съм искал най-много да го видя срещу Shawn Michaels.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Съгласен съм с написаното от теб. Стинг винаги е бил повече образ и присъствие, отколкото in ring умения. Не казвам, че е слаб кечист, напротив. Да не говорим, че в последните години значително се вдигна летвата и повечето мачове от 90-те изглеждат "слаби" в сравнение с тези в днешно време, но си остават класики.

 

Аз лично също бих казал, че мач с Майкълс би бил мечтан за мен, но уви. Любимецът ми от WCW и TNA срещу любимецът ми от WWF и WWE, в пикът на кариерите си, достоен МЕ на WM. Мач с Kane през 98-00 също би бил жестоко събитие. 

Link to comment
HEIDENREICH

Mного зависи за кой период от кариерата му става дума.

Като сърфър Стинг между 90 и 93 според мен направи най-добрите си мачове като качество, особено тези с Вейдър. С Флеър също имаха страхотна химия и дори преминали пика си доставяха.

Като Crow Sting -акцентът бе изместен към специалните ефекти и култовите сегменти. Мачовете не бяха кой знае , но определено бяха забавни повечето от тях, отделно доста често ставаше жертва на малоумни букинг решения , Starcade 97 ми влиза в топ 3 на най-големите грешки в историята наред със загубата на Nexus през 2010,

После в TNA той беше доста силен, често не селваше офанзивата на противниците, ставаше от удари с китари и финишъри, но това се връзваше с образът му. 

Някои от боевете му - със Джарет, Енгъл и прочее се получиха много добре.

 

 

При Винс бе викнат да го ебнат-отиде 15 години след пика си , вече стар и потрошен, мачът с Трипси бе  букнат за да прикрие слабостите и напредналата му възраст но отново с много дразнещ избор на победител, отделно намесата на nwo беше супер малоумна. Той им беше най-лютият враг във WCW , еба им путката лелина, те идат да го спасяват. Ай сиктир. Само да може дъртия рептил да каже' Ах как ебах всички групировки на WCW."

 

Така че за мен той е с прилични умения и огромна каризма , във всеки случай е по-добър от колегата си Ultimate Warrior ,който разчиташе само на перфектната си физика и харизма. 

Не е невероятен техничар, но то и гимика го ограничи , за мен си е съвсем ок. 

 

 

 

Link to comment
  • 1 month later...

Стинг има три движения и половина на ринга, но е типичен представител на старата школа - знае какво да направи, за да бъде интересен. ;)Мачовете му може и да не са кой знае какво зрелище, но винаги разказват някаква история, има драматични моменти в тях, случват се правилните неща в правилното време. И на дърти години в TNA, с правилните опоненти правеше добри мачове - интересни за гледане, ако не друго. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...