Jump to content

AEW Dynamite - 15 април 2020


neshev

Recommended Posts

Не коментирах предното шоу, защото както и по-предното, то имаше същата цел - да развие главните две истории, а именно двубоите за TNT титлата и най-вече мача между Моксли и Хейгър. И си свърши работата - от промотата се надъхах много за мача, яко спортна презентация, като обещаха и бой из цялата празна зала. В днешният епизод също имаше много интервюта на кечисти, MMA файтъри и известни личности. Извикаха Джим Рос за специален коментатор. Даже доколкото разбрах Тони Найка бил промотирал двубоя като най-великия ноу холдс бар в историята. Хайпнах се още повече - всичко беше насочено в този голям мейн ивент, за когото се говори от няколко седмици.

 

И... мачът ми се стори слаб. Започнаха добре, първите десет минути беше добра битка на аматьорска борба, имаше MMA елементи, както се обещаваше в промотата. Но в един момент продължи твърде дълго и се очакваше да минат на следващо ниво, да ползват оръжия, да се къртят из цялата зала, да излязат навън дори. Окей, по едно време се замлатиха извън ринга, но почти веднага се върнаха. И единственото оръжие, което използваха беше стол. Не знам, поне на мен ми се стори 30 минутна скука, където нищо съществено не стана, при положение, че го рекламираха като мощния no holds barred. Разочарованието не беше чак толкова голямо като от WM32 срещу Lesnar, където даже обещаваха много повече, но пак си го имаше.

 

Иначе епизодът, както последните два, беше готин. В момента използват шоуто главно с цел развиване на новите кечисти, както и на тези, на които досега не са обръщали особено голямо внимание. Покрай новата титла, а и покрай карантината като цяло, спечелиха доста хора. По-добре от всякога изглеждат Сами Гевара, Кип Сейбиън, Джими Хавък, който се включи няколко пъти доста добре като публика. Шон Спиърс също, макар да загуби от Коуди, е насъбрал стабилна инерция, особено след като победи Billy Gunn в Dark. Ясно е, че всичките тези споменати няма никога да са кой знае какви имена, но са доста стабилни за мидкарда и това тяхно развитие е доста полезно за шоуто. След като няма публика и епизодите не са пълноценни, това за мен е правилния подход за изграждане на шоу. Това, и промо пакетите, които всеки път са на високо ниво.

 

Доста добър мач направиха Ланс Арчър и Колт Кабана, макар че не съм сигурен, че това беше правилния букинг. Според мен Арчър трябваше да бъде изграждан като абсолютна машина, която не поема никаква офанзива. Поне до мача с Коуди трябваше да е така, а тук мачът с Колт беше по-скоро равностоен. Да, Кабана също е дебютант и не могат да го направят да изглежда слаб, а и не трябва - пичът е доста солиден. Но може би точно затова не трябваше да ги изправят двамата един срещу друг. Както и да е, мачът беше доста готин, а и Арчър продължава да изглежда мощен, особено след финишъра, където вдигна 110 килограмовия Колт с лекота.

 

Най-добрата част от шоуто, както и от това от миналата седмица, беше коментара на Джерико. Супер се допълват с Шавани, Y2J хвали всеки един кечист, когото коментира, като в същото време запазва хийлската си персона. Освен всичко, вкарва стабилен хумор, най-смешното от този епизод ми беше като каза, че Кип Сейбиън, Пенелопе Форд и Джими Хавък делят един апартамент, Сейбиън и Пенелопе са в супер луксозна стая, а Джими живее в кашон. :D
 

Link to comment

И аз имах някакви очаквания към МЕ тази седмица, след като го хайпваха толкова време. Очаквах да се смажат от бой из цялата зала. Да има всякакви оръжия в действие и т.н. Вместо това тези двамата ме умориха от тъпотия. Със сигурност това е един от най-скучните главни мачове, които съм гледал напоследък, а не е като да не изобилстваше от скандални такива. Всичко беше бавно, мудно, без особена интензивност. Вместо да е добър showcase мач и за тях, те не показаха живец. Особено Хейгър, може да мачка в ММА, но вече втори мач в AEW не показва особено подобрение, спрямо дните му в WWE.

Link to comment

Абе, чудя се тия дали да почна да ги гледам. Първото шоу го гледах, но не ме кефят. Някакви евтини са ми, нямат никакви звезди. Аз се надявах тайно, че при тях ще дебютира примено Сина или нещо такова, поне СМ Пънк, ама те явно не им се знамива с тия. 

Link to comment

Батиста се снима с Джерико и джобърите му, провери в нета, може да ти стане интересно... 

jlny.gif

Link to comment

Батиста много ме кефи, жалко, че напусна кеча за да снима някакви детски филмчета на Марвел. Иначе Джерико едно време беше горе-долу добър кечист, но сега е станал супер дебел и с тоя шал мани, мани. А и е супер дразнещ като почне да говори колко бил велик, а едно време в WWE се видя, че за повече от интерконтинентален шамион не става. 

Link to comment

AEW не съм го гледал от повече от месец, ако щете вярвайте - нямах време :D . Не мисля да наваксвам, ще почна просто от следващия епизод. Някой може ли да каже с две думи за появата на Мат Харди и в какъв фюд е.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...