Jump to content

Тема за вашите контроверсиални мнения

The Pain

Recommended Posts

Rise of Thunder

Оооо, щом е на музикално ниво, аз съм пълен с контроверсиални мнения. 

- Масовката от жените - рапърки не стават за никакъв хуй.

- Голяма част от българските певци и групи от едно време също не стават за никакъв хуй. 

- Еминем ще си остане най - добрият рапър на новото време. 

- AC/DC са много надценени. 

- Сегашната поп - музика е за депресари. Честно, какво се случи, дайба?!

- Sex Pistols не са нищо особено. Това, което им придава голяма популярност е, че вокалиста им е бил абсолютно леке. 

- Prince е много добър музикант, но винаги ще остане в сянката на Michael Jackson. 

batistaheel
19 minutes ago, Rise of Thunder said:

Eminem е най-добрият за всички времена, но това е моето мнение. Интересно ми е кои рапъри за теб са най-добрите all time? Твоят топ пет да кажем. Как го виждаш Тупак, ако не беше убит, ще ше ли да е такава легенда? Дали ще ше да се задържи на върха или ще ше да пропадне като покойния вече DMX? 

Rise of Thunder
42 minutes ago, batistaheel said:

Eminem е най-добрият за всички времена, но това е моето мнение. Интересно ми е кои рапъри за теб са най-добрите all time? Твоят топ пет да кажем. Как го виждаш Тупак, ако не беше убит, ще ше ли да е такава легенда? Дали ще ше да се задържи на върха или ще ше да пропадне като покойния вече DMX? 

Щеше да е легенда. Както и Biggie, Eazy-E, Big L и още сума хора, които, за съжаление, са покойници. 

Топ 5 трудно ще направя, но Еминем определено ще фигурира вътре. Трудно ще ми е, защото всичко е въпрос на вкус. На мен, примерно, музиката на DMX никога не ме е кефила, като изключим няколко песни. Както примерно доста хора умират за музиката на Nas, но аз не мога да го приема насериозно този човек и това си е. 

• Upvote 2
  • Confused 1
1 hour ago, Rise of Thunder said:

- Prince е много добър музикант, но винаги ще остане в сянката на Michael Jackson. 

Хех, благодаря, ама чак пък много добър...😊

The Invisible
On 7/31/2023 at 8:27 PM, MJ23 said:

Малко да разбутам кошера тук на музикално ниво:

1. Бийтълс са супер надценени депресари без почти никакви хитове

Така е ако гледаш нещата от днешна гледна точка. На тях величието обаче им е друго - в пионерството и в това какъв фурор са направили тогава. Отделно, че са променили цялата култура на фенстването. Много тъп пример и не искам да политизирам и да звуча феминистки, ама с тях се нормализира въобще младите жени да са фенки на нещо, да могат да се кефят на музика, да могат да отидат на бар да слушат музика и подобни.

Тези работи важат ли през 2023? Важат ли за “феновете на Битълс”, родени през 80-те и 90-те и по-късно? Логично ли е сега да ги слушаме толкова много? Не. В този смисъл си прав. Сега към днешният ден нямат място за чак такава възхвала и е странно да си им луд фен. Но исторически ролята им и славата им за мен има обяснение и не е надценена. Същото е с Елвис примерно също. Съмнява ме някой рокаджия днес да си пусне точно Елвис в колата. Обаче е ясно защо е известен и защо има историческо значение. 

14 hours ago, Rise of Thunder said:

Оооо, щом е на музикално ниво, аз съм пълен с контроверсиални мнения. 

- Масовката от жените - рапърки не стават за никакъв хуй.

- Голяма част от българските певци и групи от едно време също не стават за никакъв хуй. 

- AC/DC са много надценени. 

- Сегашната поп - музика е за депресари. Честно, какво се случи, дайба?!

- Sex Pistols не са нищо особено. Това, което им придава голяма популярност е, че вокалиста им е бил абсолютно леке. 

че кое му е контроверсиалното на всичко изброено???

14 hours ago, batistaheel said:

Eminem е най-добрият за всички времена, но това е моето мнение. Интересно ми е кои рапъри за теб са най-добрите all time? 

Nas,Kendrick Lamar,Biggie,Outkast, 2Pac,Wu-Tang,Mobb Deep,Kanye, Jay Z,Ice Cube, MF Doom.

Edited by The Pain
  • Upvote 1
  • Like 1

9MLnN5Y.gif

Бийтълс и на мен ми идват морално остарели, или поне повечето им (но не всички) песни. За сметка на това осъвременените кавъри на техни неща винаги звучат добре.

За рока преди 70-те не знам, но например кънтрито и стария джаз имам чувството, че не остаряват. И сега мога да си пусна Джони Кеш, Уили Нилсън, Ханк Уилямс или Франк Синатра и да си ги слушам с кеф.

• 1 month later...
Metzgermeister
On 7/31/2023 at 8:27 PM, MJ23 said:

Малко да разбутам кошера тук на музикално ниво:

1. Бийтълс са супер надценени депресари без почти никакви хитове.

2. Депеш Мод са най - депресиращото нещо в музиката. Само потенциални самоубийци може да ги харесват.

3. Емилия е най - подценената родна фолк певица - класи над Галена, Преслава и т.н.

Третото няма да го коментирам, защото не разбирам, за Бийтълс също бих се съгласил донякъде, че са без хитове, защото доста хора сигурно са чували за тях като имена, но не могат да назоват нито една тяхна песен. За Депеш Мод обаче не мога да не ти опонирам, защото са група с 40-годишна история и явно си запознат само с някои от по-депресиращите им песни. Пусни си ранното им творчество като това:

Spoiler

Дори от по-късното им творчество бих отличил тези:

Spoiler

Първите две са си направо весели, а вторите са сравнително оптимистични, ако и да не са толкова раздвижени. Въпросът е, че всичко тяхно от последните им албуми, което е по-известно, е яко скучно за слушане и си личи, че са се изчерпали, а когато човек слуша скучни и немотивирани песни, е много лесно да му иде да се гръмне :D 

Ако ще заклеймяваме някоя група като ултимативната банда за самоубийци, златото със сигурност трябва да вземат Линкин Парк и това го казвам като техен фен... или поне на ню метъл периода им. Буквално всичките им текстове са на тема тъга, депресия, тревога, агресия, разочарование и т.н. Показателно е и че самият Честър се самоуби (Дейв Гаан през 90-те, когато е бил яко надрусан и в онзи по-рокаджийски период с дълга коса и катинарче, също е правил опити, но после май си е признавал, че не е искал наистина да сложи край на живота си, а по-скоро действията му са били зов за помощ и опит да привлече внимание). То като цяло почти всички групи, свирещи ню метъл и емо, са ориентирани към тийнейджъри депресари и поради това ми е странно, ако някой прослуша тези жанрове на по-напреднала възраст и не им е бил фен, когато е бил част от целевата им аудитория. Макар че дори в най-кофти периодите от живота си никога не съм обмислял самоубийство, си признавам, че като фрюстриран тийнейджър тези групи ми говореха доста едно време (даже още го правят, понеже не съм баш жизнерадостен) и помагаха да се справя с негативните емоции.

Впрочем, след толкова години съм готов и аз да призная Металика като най-великата метъл група на всички времена поради своята популярност и влияние над целия жанр и мисля, че доста хора, включително и аз, сме ги хейтвали поради една причина, която досега не съм виждал да е била споменавана и тя дори не е по-слабите им албуми от 90-те, а самото име на групата. Има нещо фундаментално тъпо в това да си кръстиш групата на жанра, който свириш. Сякаш искаш хората да знаят на всяка цена, че свириш метъл и търсиш валидация по тази начин, а дори доста техни песни не са чак и метъл. Представете си колко тъпо щеше да бъде, ако, да речем, Азис, Тони Стораро и Коцето се съберат и се кръстят Трио Чалгарика, просто защото не знаят какво друго да измислят и за да се знае какво пеят :D 

И като говорим за Металика, за мен трите им най-здрави песни са "Master of Puppets", "One" и ето това:

Spoiler

Обожавам тази песен, още откак излезе, дори когато хейтвах самата група. Преди 2 месеца на един фест в Царево свири една българска банда, изпълняваща кавъри на Металика. По едно време питаха коя песен искаме да чуем и аз като глас в пустиня плахо започнах да повтарям: "Frantick-tick-tock! Frantick-tick-tock!", знаейки перфектно, че желанието ми няма да бъде изпълнено и че този така мразен албум "St. Anger" дори не е опция :D 

Edited by Metzgermeister

А според мен изборът на име има стабилен принос в популярността на Металика. Абсолютно гениално решение е било.

• Upvote 3

Доста ми е интересно как The Beatles, които са най-продаваните музикални изпълнители в историята, нямат хитове? :unsure:

Edited by neshev
  • Upvote 2
8 hours ago, Himler said:

Pink Floyd е най- великата рок група за всички времена. 

В това няма нищо контроверсиално... браво! Само бонус точки за теб в моите очи.

За името на Металика съм съгласен с VSB. За мен им е помогнало много, защото е набиващо се в главата, лесно за произнасяне от буквално всеки човек на планетата, веднага дава някаква яснота и т.н., абе въобще хубаво име е. Не мисля, че когато са го избрали с оглед тогавашния им житейски опит и акъл са вложили кой знае какви мисли за "валидация" в него. За самата група какво да кажа - и аз имах един период, дето се правех на музикален сноб, в който ги заклеймявах като тъп комерс и т.н. Всъщност аз съм бил тъпакът. Групата е велика. И "неметъл" песните им всъщност са абсолютно гениални. Експериментите им, въпреки че не всички са успешни, също заслужават само респект.

2 hours ago, neshev said:

Доста ми е интересно как The Beatles, които са най-продаваните музикални изпълнители в историята, нямат хитове? :unsure:

За колко техни песни се сещаш на прима виста? Let it be, Yellow submarine, Hey Jude и Come together. Това е при мен и дори и това е много. И посмъртно не бих си ги пуснал никога.

Аз не съм мерило, защото съм техен марк и някои албуми ги знам от-до. 

Всъщност погледнах и имат най-много #1 песни (20 на брой) в класацията на Билборд. По-добро мерило дали някоя песен е "хит" надали има. На второ място е Марая Кери. Единствената нейна песен, която знам, е коледния буламач, но това не значи, че мацката няма хитове. Другото вече е субективно. 

• Upvote 3

Действително името при Metallica има огромен принос и за популярността им. Повечето хора не могат да назоват и една тяхна песен, но няма човек, който да не знае името. Малко са рок и метъл групите, които успяват да пробият извън жанра си. И при повечето от тях факторите са странични, не са свързани с музиката. Същото е и при Kiss. Всеки ги знае заради визията и маркетинга им, но трудно ще ти каже заглавието и на една песен.

Разбира се, при Metallica роля играе и комерсиализирането им с черния албум, експериментите от 90-те, а даже и лошата реклама от "St. Anger" и "Lulu".

Що се отнася до мен, ако искате го наречете снобарщина, но никога не съм бил фен на тази група и не си спомням момент, в който сядам вкъщи и си казвам „Сега ще си пусна нещо на Metallica“. Да, от почти всеки албум мога да си намеря по една-две парчета, които да ми харесат, но дотам. За сметка на това обожавам Kreator. Харесват ми и други траш банди като Testament, Overkill, Megadeth, Sodom, Destruction. Всяка една от тях ще предпочета пред Metallica. А, и според мен Jon Schaffer има по-добра дясна ръка от James Hetfield, но няма да се вкарвам в излишна нърдщина. :D

Иначе хейтърите са смешни. Вече не мога да преброя колко пъти съм чувал реплики към Lars и Kirk, че не можели да свирят. Абсурдни критики, обикновено идващи от местни музиканти, които на Metallica са свирили само "Nothing Else Matters" и "Seek And Destroy", а за другите неща винаги ще си намерят извинение. 

Edited by Huskarl
  • Upvote 1
THE GRIM REAPER
34 minutes ago, Huskarl said:

Lars и Kirk, че не можели да свирят.

Те могат да свирят, но главните критики към тях са че единият ползва wah педала прекалено много, а другият просто не практикува, 

мързелив е и не спира да се осира с drum fills . В последните години покрай hardwired, Ларс сякаш се беше подобрил. Сега не знам как

е, не ги следя вече. Човека може да свири, просто в някои периоди от времето грам не е полагал старанието което е трябвало да вложи.

Edited by THE GRIM REAPER

Гледам, че спор/дискусия се е завързал.

Тия пичове от Битълс ги знам само заради снимката, която спират движението на колите на пешеходната пътека (снимката). Не ми харесват (не ги слушам), но никой да не го приема лично. Всеки със вкуса си в крайна сметка.

4 hours ago, MJ23 said:

Голям пропуск ли е, че тоя го чувам за сефте? 🥲

4 hours ago, natopor4en said:

Кой туй ? 

Човекът зад Nine Inch Nails. Сам свири на всички инструменти в повечето му парчета и напоследък стана голям композитор на филми и сериали.