Jump to content

Тема за вашите контроверсиални мнения

The Pain

Recommended Posts

ShiningWizard

Моето мнение е контроверсиално за някои и неконтроверсиално за други. 

Не всички видеоигри са вредни и играещите също могат да са “нормални хора”. 

Дразни ме, когато разни хора почнат да оклеветяват това занимание като “пристрастяване към наркотици” едва ли не. Индустрията не са само Blizzard и RIOT Games, чиито игри често се посочват от Ганьопитек като “пристрастяващи” и “зомбиращи”. Не знам дали са така наистина, защото не съм играл техни заглавия.

Singleplayer игри като Silent Hill 3 и Metal Gear Solid 2 са ограничени като времетраене, ако се движиш в правилна посока. Те си имат начало и край. Сигурен съм, че тези НЯМА как да “зомбират” човек.

Изключително е тъпо да поставят мен и куп други хора с нормален живот под общ знаменател с индивиди, които наистина нямат време за други неща и само чесането на мижавото им его в онлайн игри ги интересува. За мен игрите са ми обикновено хоби, но много рядко започвам деня си с нагласата да си пусна някакво заглавие ей така. За мултиплейър игри да не говорим, там само приятели ме навиват за тях, а те също живеят обикновен живот и отделят по 1-2 часа МАКС на сесия.

Апропо, в Steam ми изписва колко часове отделям за заглавията за последните 2 седмици - едва 10 часа са през повечето време (3% от тези 2 седмици). Правете си изводи колко “пристрастен” и “зомбиран” съм, наистина.

• Upvote 3

ezgif.com-resize(3).gif.5d6ad4c6410d26d5e42b598bf33521f8.gif

Hachiko
1 minute ago, ShiningWizard said:

Ходи на работа и социализирай, мани ги тия игри. После се прибираш отвраряш буркана с кисели краставички, наливаш ракията, псуваш жената, гледаш Ергенът? После я биеш и ебеш. Къде е проблемът?

• LMFAO 1
6 minutes ago, ShiningWizard said:

Моето мнение е контроверсиално за някои и неконтроверсиално за други. 

Не всички видеоигри са вредни и играещите също могат да са “нормални хора”. 

Дразни ме, когато разни хора почнат да оклеветяват това занимание като “пристрастяване към наркотици” едва ли не. Индустрията не са само Blizzard и RIOT Games, чиито игри често се посочват от Ганьопитек като “пристрастяващи” и “зомбиращи”. Не знам дали са така наистина, защото не съм играл техни заглавия.

Singleplayer игри като Silent Hill 3 и Metal Gear Solid 2 са ограничени като времетраене, ако се движиш в правилна посока. Те си имат начало и край. Сигурен съм, че тези НЯМА как да “зомбират” човек.

Изключително е тъпо да поставят мен и куп други хора с нормален живот под общ знаменател с индивиди, които наистина нямат време за други неща и само чесането на мижавото им его в онлайн игри ги интересува. За мен игрите са ми обикновено хоби, но много рядко започвам деня си с нагласата да си пусна някакво заглавие ей така. За мултиплейър игри да не говорим, там само приятели ме навиват за тях, а те също живеят обикновен живот и отделят по 1-2 часа МАКС на сесия.

Апропо, в Steam ми изписва колко часове отделям за заглавията за последните 2 седмици - едва 10 часа са през повечето време (3% от тези 2 седмици). Правете си изводи колко “пристрастен” и “зомбиран” съм, наистина.

Съгласен съм с теб, дори масовите игри, които се играят, на фирмите, които посочи може да се играят без това да правиш по цял ден. Въобще човек, който стои на компютъра някакво какво дали играе игри, гледа клипове или чете форум за кеч го смятат за човек, който е зомбиран и нямал друг живот.

• Upvote 2
Rise of Thunder

Зависи каква е играта. Нямам някакъв супер голям опит като геймър, но все пак мога да изкажа мнение.

Ако играта е тип изпълняваш разни мисии и приключваш (тоест 4 часа геймплей макс) - ок. Но игри тип WoW са наистина зомбиращи и наистина можеш да откараш часове на тях. Спомням си, че веднъж откарах 12+ часа в игра. Казвах си "Само още един райд" или "Само още един куест" и така докато очите ми заприличаха на понички. След това прословуто лято, деинсталирах WoW и повече не съм го пипнал. 

Доста хора прекаляват с това и сами не усещат как се пристрастяват. Почват само за това да мислят, без да ги интересува, че животът им отива на кино. Доста от тях не правят разлика между нормална игра и зомбиране. Същото е и с други неща. Много далеч съм от boomer-ското мнение, че "игрите няма да ти помогнат в живота" или "само си губиш времето", но пристрастяването към видео игрите е също толкова лошо колкото и това към наркотиците. 

• Upvote 1
ShiningWizard

Само виждам проблем в генерализирането на цялата сфера. MMORPG “наркоманът” и този, който си е пуснал Bloodborne на PS4-ката след работа, са две отделни категории на “играещия човек”. Не отричам триковете, които правят повечето компании да те зарибят за “още един мач” и да станеш зависим. Такива методи не са тайна в индустрията - Activision-Blizzard патентоваха различни matchmaking системи  с цел да те зарибят не само за “още няколко мача”, но и да си купуваш малоумните “скинове” за твоя герой. Не помня детайлите, но едно лесно търсене ще ви заведе до официалните патенти, които споменах. 

Edited by ShiningWizard

Доста трудно е да си кежуъл геймър когато се грайндят заглавия като CS, Dota и LoL. 

Мога да говоря единствено за CS, последните две не съм ги пипал. Това не е да се прибереш от уни/работа, да се пуснеш за няколко мапа и да приключиш курса. Тоест можеш, но шанса за прогрес и съответно забавата от играта я няма(поне при мен я нямаше). 

Програмата ми беше следната - 30 минути или час детмач за трениране на aim и мускулна памет, от 30 минути до час за гледане на демота/стриймове на прота, за да видя как го правят. Няколко мапа soloQ докато приятелите ми са свободни за 5 стак. После още няколко мапа и с тях докато ми писне. Консумирането на контент чрез гледане на стриймове и ютуб видеа на тая тематика дори не го броя.

Тва нещо ми наеба кариерата на силен йориС и като цяло следването в университета. На 100% съм на мнение, че игрите са пристрастяващи и крайно вредни, особено ако се изискват много часове, за да си скилнат маняк. Всеки се чуди и мае как топ 1% протата взимат нереално тлъсти и дебели чекове и заплати, но имайте предвид, че тия хора със сигурност са имали години неизлизане от тях и всякаква липса на социален живот, за да са на нивото на което са. 

В момента цъкам единствено мобилни игри от Apple Arcade докато сера, разсънвам се или пътувам за някъде и ми е супер.

• Upvote 3
ShiningWizard

Как изобщо сте хвърляли толкова часове на тия заглавия?

Пробвах CS:GO, доскуча ми и веднага смених на Left 4 Dead.

Нивга няма да разбера тая мания, ама ме дразни как се поставят абсолютно ВСИЧКИ игри под общ знаменател. Нито едно сингълплейър или кооперативно заглавие би изискало цялото ти време, за да го научиш и грайндиш. 

Edited by ShiningWizard
  • Upvote 1

23 minutes ago, ShiningWizard said:

Пробвах CS:GO, доскуча ми и веднага смених на Left 4 Dead.

Нивга няма да разбера тая мания, ама ме дразни как се поставят абсолютно ВСИЧКИ игри под общ знаменател. Нито едно сингълплейър или кооперативно заглавие би изискало цялото ти време, за да го научиш и грайндиш. 

Аз принципно пък не мога да се зарибя да играя вече сингъл плеър игри, дори и кооп, просто нямам тръпка.

• Upvote 1
ShiningWizard

Както с музиката и филмите, трябва ми специфично настроение, за да ги консумирам. 

Rise of Thunder
2 hours ago, ShiningWizard said:

Ние бяхме цяла група от може би 12-13 човека и откарвахме до откат.Това, обаче, ставаше през ваканциите само, че от тези 12-13, родителите на 10 от нас бяха много строги и държаха на висок успех. През другото време - 1-2 часа макс.

• Upvote 1
Velisav

Вчера като един напълно неоригинален българин гледах капките. На един от участниците (Тома) му се падна да имитира някаква чалга песен на някъв си Меди. И за пореден път се убедих, че няма надежда за бъдещето на българската музика. КАК ПО ДЯВОЛИТЕ такава песен, която в наи-добрите и моменти не може да стигне повече от "средна работа" по инструментал и текст без почни нито една адекватна рима в нея може да мине за хит? И толкова ли е лесно да се пробие на българската сцена с това подобие на музика поп фолка, че да се показват такива ИЗВРАЩЕНИЯ в толкова гледано предаване? Защо пък веднъж арменския поп Маги Халваджиян не добави песен на неособеноизвестна българска група от сорта на ТДК, Таралеща или Cool Den, чиито песни, за разлика от повечето мейнстриим "хитове" имат адекватни инструментали, текст, послания и рими? 

Edited by Velisav
  • Facepalm 2
Rise of Thunder

Щото никой не го ебе за тях. Това е като тези физкултурни салони, наречени федерации в кеча. 100 бясни смарка се кефят на някакви палячовци. 

natopor4en
1 hour ago, Velisav said:

Защо пък веднъж арменския поп Маги Халваджиян не добави песен на неособеноизвестна българска група от сорта на ТДК, Таралеща или Cool Den, чиито песни, за разлика от повечето мейнстриим "хитове" имат адекватни инструментали, текст, послания и рими? 

Защото Велчо, никой не го е грижа за някакви анонимници и пропадняци. Които се пишат "ъндъргралнд", само защото абсолютно никой не ги знае. А единствените дето ги слушат са десетимата им пропаднали аверчета. Най-вероятно наркоманизирани утайки, тревомани, наливащи се двулитровка PVC.

И не - нямат адекватни инструментали, крадени са. И не - нямат адекватен текст, да не говорим за каквото и да е било послание. И не - нямат рими.

Та генерално казано, заради това Халвата не кани разни такива анонимни пропадняци.  :) 

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Huskarl
1 hour ago, Velisav said:

Защо пък веднъж арменския поп Маги Халваджиян не добави песен на неособеноизвестна българска група от сорта на ТДК, Таралеща или Cool Den, чиито песни, за разлика от повечето мейнстриим "хитове" имат адекватни инструментали, текст, послания и рими? 

Не че нещо, но последният албум на ТДК е някаква тотална arty-farty снобарщина. Първите им неща иначе бяха добри.

За Cool Den съм съгласен. Правят готини неща. И тяхното време ще дойде, особено след като Керана е в предаването.

ShiningWizard

Много жестоко се изгавриха с Afroman. Хубаво, пичът е неадекватен от тревата, ама поне е рапирал целия текст на живо и не е мрънкал под носа си, както направи Христо Гърбов. 

Edited by ShiningWizard

natopor4en

Моля, да се въздържате от промотиране и рекламиране на подобни пропаднали анонимници. С дълги косици, с ризи на каренца, пушещи треви и наливащи се с двулитровки. Защото сега като изредите половин дузина наркоманизирани хипита, дето изнасят "концерти" пред десетината си аверчета в някоя градинка в централната част на Софето, и хората дето не са ги чували ще ги напишат в гугъла да ги видят какви са що са. Не може така. Не може. Подобни анонимници трябва да си седят в небитието. Те нямат качества. Те нямат талант. Те не могат да правят музика. Те не могат да правят лирика. 

Edited by natopor4en

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Huskarl

Топоре, яж си дюнера и не се занимавай с неща, от които не разбираш. :D

• Upvote 2
Bobotsi
19 minutes ago, ShiningWizard said:

Много жестоко се изгавриха с Afroman. Хубаво, пичът е неадекватен от тревата, ама поне е рапирал целия текст на живо и не е мрънкал под носа си, както направи Христо Гърбов. 

Той е единствения участник който не приема имитациите сериозно. Всеки път се плези и мрънка, както си знае още от Комиците.

• Upvote 2
ShiningWizard
5 hours ago, Rise of Thunder said:

Ние бяхме цяла група от може би 12-13 човека и откарвахме до откат.Това, обаче, ставаше през ваканциите само, че от тези 12-13, родителите на 10 от нас бяха много строги и държаха на висок успех. През другото време - 1-2 часа макс.

Като малко чаве при мен го нямаше туй, защото бях свалил вирус на домашния комп и затова ми купуваха конзоли. Тогава беше ера, в която изборът ти на платформа имаше значение (сиреч шесто и седмо поколение). Ей, като се прибирах от началното, този звук ми правеше деня. 

Edited by ShiningWizard

Rise of Thunder
11 minutes ago, ShiningWizard said:

Като малко чаве при мен го нямаше туй, защото бях свалил вирус на домашния комп и затова ми купуваха конзоли. Тогава беше ера, в която изборът ти на платформа имаше значение (сиреч шесто и седмо поколение). Ей, като се прибирах от началното, тази мелодия ми правеше деня. 

Е, нормално, братчед. Аз съм малко по - дърт и като ти вземеха кабела, който свързва PC-то с монитора и беше Game Over. Да не говорим как събирахме стотинки през седмицата и ходихме да играе в PlayStation клубовете. Вие, по - малките, бяхте по - задоволени откъм такава техника.

38 minutes ago, ShiningWizard said:

Гърбов не мога да го понасям още от времето, когато гледах Комиците. Всичките му образи бяха дразнещи. Самият той е дразнещ висша степен. В "Капките" просто показва абсолютната си дебилщина. Толкова гнусно се изгаври с Кичка Бодурова, че чак на мен ми стана неудобно. Няма значение дали харесвам музиката ѝ или не. Самото отношение към образа беше отвратително и лъхаше на безвкусица и провал. С Afroman беше същото и с Chubby Checker беше същото. Софка, пред него, изглежда като кореняк англичанка. 

Още едно мое контроверсиално мнение:

Интернет трябва да бъде ограничен за лица под 16 години.

Edited by Rise of Thunder
ShiningWizard
1 minute ago, Rise of Thunder said:

Да не говорим как събирахме стотинки през седмицата и ходихме да играе в PlayStation клубовете.

Същото го имахме и ние, когато конзолите от седмото поколение още бяха актуални и струваха майка си и баща си. Тогава още правиха EA Fight Night, а GTA IV беше големият хит на клуба (даже ми даваха листче с кодове). 

LightOne

Има фенове на Керана и Cool den тука ли, бре? 👀

• Upvote 2

"Пред моя зов смъртта не е преграда. И нека този, който ме надуе за слава да не мисли, а само за спасение."- Рогът на Валийр

- efed.jpg.ba5d419d86c3333dd5bbbb23c3ce5b45.jpgДа живеят бъговете!

Huskarl

На Керана не толкова, но на Cool Den и двата им албума са жестоки.

Velisav
5 hours ago, LightOne said:

Има фенове на Керана и Cool den тука ли, бре? 👀

Има, имат много добри песни като цяло

Velisav
6 hours ago, natopor4en said:

И не - нямат адекватни инструментали, крадени са. И не - нямат адекватен текст, да не говорим за каквото и да е било послание. И не - нямат рими.

Слушай сега, не те знам натопорчен ли си, напрегнат ли си, къв си, но има разлика в класата на текстописците на кварталното циганче Меди и на групите, които изброих (добре де, като изключим ТДК). Меди е някакво такова създание, в чиито песни се римуват думи, завършващи на а с думи, завършващи на а и думи, завършващи на и с думи, завършващи на и от сорта на "сега" със "сама" и "дори" с "ти", които, ако не знаеш, не се римуват особено много. Но ако отвориш някой текст на Cool Den или на No More Many More ще видиш какво са истински рими:

"Не карам хора, а картофи

На ракия мирашат мойте строфи

Предизвиквам хиляди катастрофи"

Горепосочения цитат, както можеш да видиш, има повече рими, макар и прости, от колкото в цялата песен на Меди.

Друго нещо - посланията. Концепцията за песента на Меди подозрително напомня на тази на песента "Съжалявам" на Сигнал, които за теб сигурно са още една дрогираща се гаражна банда, които правят концерти само пред приятелите си. А посланията на песента му не са нищо оригинално "Ъъъъ, върни са тука, мойче, обичам та". За разлика от това, групите No More Many More, Cool Den, TDK и дори Керана и космонавтите влагат истински послания в песните си, включващи обстановката в страната и в чужбина в момента - нещо, за което Медчо нещо си мълчи... ама то като трябва да помислиш, преди да направиш нещо май не е толкова лесно. 

• Confused 1