Jump to content

Мафия 5


Socki

Recommended Posts

Правила на играта: 

 

 

 


1. В играта участват два отбора - Мирни Граждани и Мафиоти.

2. Всички играчи и специални роли ще бъдат разпределени на случаен принцип от мен, така че няма нужда да гадаете за метода.

- Ще пиша лично съобщение на всеки играч, в което да ви съобщя точно каква е ролята ви в играта.

- При елиминация няма да бъде оповестявано дали играча е имал специална роля. Всичко ще бъде разкрито след края на сезона.

3. Има две фази - дневна и нощна фаза и всяка от тях ще продължи по 24 часа. Началото и краят на всяка фаза ще бъде в 23.00 часа българско време.

4. В дневната фаза участват всички играчи и те могат да пишат свободно в темата. Всеки играч има право да гласува за един друг играч, който да бъде елиминиран от играта. 

- Не е задължително да има елиминиран в дадена дневна фаза. За елиминация са нужни над 50% от гласовете на играчите и ако мнозинство не бъде постигнато преди края на фазата денят се счита за "нулев" и съответната дневна фаза приключва без изгонен играч.

- Дори даден играч да събере необходимите гласове за елиминация фазата няма да приключи докато не стане 23:00 часа.

- Всеки който гласува за даден играч има право да си промени гласа за друг играч в рамките на фазата. Няма ограничение на броят пъти, в които можете да си сменяте гласа.

- Гласуването става по следния начин: "Гласувам за The Olimpic Hero". Тоест трябва ясно и точно с удебелен текст да се вижда името на човека, за когото гласувате. Ако си сменяте гласа го правите по същия начин: "Сменям си гласа от The Olimpic Hero на neshev"

- Няма максимална граница на мненията, които може да пишете през дневната фаза.

- Минималният брой мнения, който се очаква да пишете във всяка дневна фаза е 1.

- Ако даден играч не е написал нито едно мнение в две поредни дневни фази той ще бъде автоматично елиминиран от играта независимо дали е гражданин/мафиот и независимо дали има специална роля или не.

5. През нощната фаза темата се заключва и никой няма право да пише в нея. В тази фаза мафиотите имат право да комуникират помежду си в таен чат, който ще бъде създаден от мен и да обсъждат тактиката си. Също така те ще могат да изгонят един играч в тази фаза.

- Ако мафиот бъде елиминиран от играта той ще бъде премахван от мафиотския чат перманентно.

- Мафиотите нямат право да ползват този чат през дневната фаза.

6. Мирните граждани не знаят кои са останалите мирни граждани. Мафиотите, които са доста по-малко на брой от гражданите, ще знаят самоличността на колегите си мафиоти от самото начало.

7. Двете фази ще се редуват докато единият отбор не постигне условието си за победа:

- За да спечелят играта, мирните граждани трябва успешно да елиминират всички мафиоти от играта.

- За да спечелят играта, мафиотите трябва да изравнят своя брой с този на мирните граждани.

8. Всякакво редактиране на мнения в темата е абсолютно забранено! Четете си мненията преди да ги пуснете. Ако искате да добавите нещо го правете в нов пост. Понякога ако пуснете две бързи поредни мнения те ще се слеят в едно - това е ок и няма проблем. Само не редактирайте.

9. Ако бъдете елиминирани нямате право да пишете в темата! Също така нямате право да обсъждате играта в други теми и платформи като Чатбокс, Мирк, Дискорд и т.н. Това важи и докато сте активни в играта преди да отпаднете. Ясно е, че няма как да ви следя, но сериозно апелирам към сериозност и уважение към останалите играчи. След като отпаднете сериозно ви призовавам да не коментирате играта с никой друг. Дори ако сте двама отпаднали играчи не си пишете по тази тема докато не свърши сезона. 

- Всякакво следене на чужди профили е също забранено. Ако сте мафиот и се притеснявате, че някой може да ви види че сте активни в личен чат през нощната фаза ето какво правех аз в мафиотските си сезони - ползвах плъгина Auto-Refresh. Безплатен е и отваряте един таб в главната страница на BWC който да се рефрешва на всеки 10-15 секунди и след това отваряте нов таб с мафиотския чат. По този начин ако някой иска да види къде сте активни постоянно ще пише, че сте на главната страница на форума. Друг вариант е да се логвате в BWC анонимно.

10. Ако имате каквито и да било въпроси за правилата и като цяло регламента след началото на сезона ми ги задавайте на лично съобщение. Ако преценя, че отговора ще повлияе на играта ще го обявя в темата, за да го видят всички. Ако пък ме питате разни глупости от рода на кои са мафиотите просто ще ви игнорирам. Ще гледам участието ми да е минимално.

 

 

 

Списък с възможните роли в сезона:

 

 

 

Ето списък с всички възможни роли за пети сезон на Мафия и детайлно обяснение точно как ще функционира всяка от тях. НЯМА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ РОЛИ ЩЕ ГИ ИМА В СЕЗОНА! Дори една роля да е обяснена супер подробно това не означава на 100% ще тя ще присъства. Може да няма нито една роля, може да ги има и всичките. Тази информация ще я знам само аз. 


1. Шериф - Мирен гражданин. През всяка нощна фаза има право да ме пита на лично съобщение за това дали ЕДИН даден играч е мирен гражданин или мафиот и аз ще му давам тази информация. Това умение може да се използва през всяка нощна фаза без ограничения.

- Ще разбере само дали даден играч е гражданин или мафиот. Ако този играч има специална роля аз няма да разкривам тази информация на шерифа.

 

2. Доктор - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да предпази един играч по свой избор. Този играч не може да бъде убит от мафията през съответната нощна фаза.

- Няма право да предпазва един и същ играч две поредни нощни фази. 

- Може да предпазва себе си, но горното правило важи.

- Може да предпази мафиот по погрешка. Ако този мафиот бъде посочен като жертва на друго специално умение през нощната фаза то той НЯМА да бъде елиминиран и ще бъде спасен от доктора.

 

3. Тъмничар - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да посочи един играч и да го прати в тъмницата. Подобно на доктора, този играч не може да бъде елиминиран от мафията през съответната нощна фаза. Също така този играч не може да използва специалното си умение през тази нощна фаза.

- Не може да праща себе си в тъмницата.

- Няма право да праща един и същ човек в тъмницата две поредни нощи.

 

4. Принц - Мирен Гражданин. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза чрез гласуване.

- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.

 

5. Кръстник - Мафиот. Не може да бъде елиминиран през дневната фаза преди да бъдат елиминирани всички останалите мафиоти.

- Може да бъде убит през нощта от Ловец или Ренегат.

- Ако събере нужните гласове ще бъде обявено, че няма отпаднал играч и няма да казвам каква е точната му роля.

 

6. Блокировач на роли (Role blocker) - Мафиот. Всяка нощна фаза има право да блокира един играч и да му попречи да използва специалното си умение.

- Няма право да блокира един и същ играч в две поредни нощни фази.

- Ако бъде посочен от Тъмничар умението му ще бъде анулирано и посоченият от него играч няма да бъде блокиран.

- Ако блокировач и тъмничар се посочат взаимно не се случва нищо. Тоест и двете умения се изключват взаимно и никой не е блокиран или предпазен от елиминация.

 

7. Ловец - Мирен гражданин. Ако бъде убит през нощната фаза от мафията има право да елиминира един играч по свой избор преди да отпадне.

- Може да убие мафиот или дори гражданин по погрешка.

- Може да убие Кръстник.

- Ако бъде блокиран няма да убие никого.

- Може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.

- Ако остане като последен оцелял мирен гражданин заедно с един последен мафиот тогава играта се печели от мирните граждани. Чисто математически шансът това да се случи е доста нисък.

 

8. Близнаци - Мирни граждани. Това са двама играчи, които взаимно знаят ролите си. Те ще си имат свой таен чат, в който ще могат да си комуникират през нощната фаза подобно на мафиотите.

 

9. Бодигард - Мирен гражданин. Това е играч, на когото ще му бъде зададен друг мирен гражданин, когото да предпазва на всяка цена. Ако целта на бодигарда бъде елиминирана през която и да е от двете фази  то тогава самият бодигард ще отпадне на негово място.

- Бодигарда ще знае, че "мишената" му е мирен гражданин. Предпазеният играч обаче няма да знае, че си има бодигард.

- Предпазеният играч 100% ще бъде обикновен гражданин без специална роля. Тоест няма вариант, в който шерифа да си има бодигард например.

- Ако бодигарда бъде блокиран от блокировач или тъмничар то тогава той няма да отпадне на мястото на играча, когото трябва да пази ако този играч бъде елиминиран през същата фаза.

 

10. Двойно гласуващ - Мирен гражданин/мафиот. Гласът на този играч ще се зачита два пъти през дневната фаза.

- Тази роля може да се падне и на гражданин и на мафиот, но няма да има повече от един такъв играч в сезона (ако има изобщо).

- Няма да бъде оповестено дали тази роля я има или не - трябва да следите внимателно броя на гласовете през всяка фаза. Повярвайте ми, че ако гласовете нещо не излизат то това не е защото съм допуснал грешка. Ако случайно стане така то веднага ще се намеся и ще се извиня за грешката си, за да не ви обърквам.

 

11. Врачка - Мафиот. Всяка нощна фаза има право да ме пита на лично съобщение дали ЕДИН даден играч е мирен гражданин или мафиот. Това умение може да бъде използвано без ограничения. Тази роля има две фази:

- Първата фаза е в началото на играта, когато врачката започва като мирен гражданин. Тоест този играч ще знае, че всъщност е мафиот, но останалите мафиоти няма да знаят това и врачката няма да е част от мафиотския чат. Ако врачката бъде елиминирана през която и да е фаза то аз ще обявя, че играчът е бил мирен гражданин и толкова. На този етап врачката няма право да гласува през нощната фаза за елиминация на играч.

- Втората фаза се достига в момента, в който врачката успешно разбере самоличността на 100% от живите мафиоти в играта. Ако това се случи то тогава този играч официално минава в отбора на мафиотите, ще бъде добавен в мафиотския чат и ще може пълноправно да дискутира играта с тях и да гласува за елиминация. Също така на този етап ако врачката отпадне ще бъде обявена като мафиот и нейната елиминация става задължителна за победа на гражданите.

- Ето няколко примера как врачката може да се включи официално в отбора на мафиотите: В играта има 3 мафиота и врачка. Ако тримата мафиоти са живи и врачката успешно ги разкрие през нощната фаза то тя влиза в отбора им. Ако врачката знае самоличността на 2 от 3 мафиоти, но третия мафиот бъде елиминиран то тогава врачката автоматично знае самоличността на 100% от живите мафиоти, условието е изпълнено и тя влиза в отбора им. Същото важи и ако остане 1 жив мафиот и врачката знае кой е той.

- Мафиотите няма изобщо да знаят дали в играта има врачка и е напълно възможно да я елиминират през нощната фаза. Единственият начин да разберат е ако тя ги разкрие и се включи в чата им.

- Ако всички мафиоти бъдат елиминирани преди врачката да е влязла официално в отбора им то тогава гражданите печелят и няма нужда да я елиминират.

- Ако врачката бъде преслушана от шерифа ще бъде обявена за мафиот независимо в коя фаза на играта се случи това.

 

12. Детектив - Мирен гражданин. Всяка нощна фаза има право да ме пита дали даден играч има специална роля и аз ще му давам тази информация.

- Ще казвам на този играч само дали посоченият от него има специална роля или не и няма да разкривам каква е точно ролята.

- Няма да казвам дали посоченият има мафиотска или гражданска роля. Ще отговарям само с "да, има роля" или "не, няма роля".

 

13. Екзекутор - Мирен Гражданин/Мафиот. Този играч има право да гласува в дневната фаза само за даден играч, който е на 1 глас от нужния брой гласове за изгонване или вече ги е надвишил. 

- Ако вотът е размит между 2-3 играча и никой от тях не се доближава до нужният брой за елиминация то този играч няма право да гласува в дневната фаза докато условието не бъде изпълнено.

- Ако условието е изпълнено и играчът гласува, то той няма право да си сменя гласа за друг играч, освен ако условието и там не е изпълнено.

- Не се подвеждайте от името на ролята. Ако екзекуторът гласува за даден играч това не означава, че фазата приключва със сигурна елиминация. Просто тази роля няма право да гласува рано във фазата и трябва да го прави по-късно или да не го прави изобщо. 

 

14. Адвокат - Мирен Гражданин. През всяка нощна фаза има право да ми пише и да посочи един играч. Ако на следващата дневна фаза посоченият играч събере нужните гласове за елиминация то той няма да бъде елиминиран.

- Не може да посочва един и същ играч повече от веднъж през сезона.

- Не може да посочва себе си.

- Напълно е възможно да посочи мафиот и да го спаси от елиминация през следващата дневна фаза.

- Ако посоченият играч събере нужните гласове то аз просто ще кажа, че няма елиминиран. Няма да се уточнява дали е имало намеса на Адвокат или играчът е Принц/Кръстник.

 

15. Ренегат - Мирен Гражданин. Има право на едно единствено убийство през нощната фаза.

- Няма специално условие, което да активира това умение и то може да бъде използвано по всяко време, но е еднократно.

- Може да бъде блокиран като всяка друга роля.

- Може да убие както мафиот така и гражданин.

- Не може да убие играч, който е предпазен от Доктор или Тъмничар.

 

Ето и няколко важни бонус уточнения:

- Нито една специална роля не е длъжна да си използва умението. Всеки има правото да се въздържи и да не го използва ако не иска да рискува.

- Единствената роля, която ви гарантирам на 100%, че няма да присъства в сезона е Танер/Шут!

- В сезона ще има ЕДНА тайна роля, която не присъства в горния списък. Ролята никога досега не е била използвана в предишни издания на играта. Официално ви казвам, че тази роля ще присъства на 100% в сезона!

 

 

 

НАЧАЛО НА ПЕТИ СЕЗОН!

 

Начало на Ден 1!

В играта има 16 участника. За елиминация са нужни 9 гласа.

Краен срок за гласуване: Вторник (24.03) в 23:00ч.

 

Участници в играта:

@hacky @The Olimpic Hero @YoTheReal @Brutalnia @neshev @Dudley @THE ENEMY @baikiro @Mariyan01 @Prince10 @Bobotsi @Loop @BrockLesnar @G @HEIDENREICH @Radox 

 

Успех на всички!

Edited by Socki

635682_orig.jpg

Link to comment

За тези които се чудят как тайните роли ставаха ту две, ту една, ту ни се обясняваше как едната няма да бъде включена, защото е прекалено силна и накланя везните. Моите подозрения са, че при съгласието си да се включи в играта, Радокс е предлагал роли на Соки, Соки ги е обмислял, после е осъзнал, че не е практично и се е отказал. If you know you know. Това поставя и въпроса, доколко случайно е случайното разпределение на роли и дали поканените играчи са имали по-специално право на избор. Но смятам, че който е наясно с този pattern, ще се съгласи и с логиката ми.

Link to comment

Първият ден е най-важно да обсъдим, правилно ли е да се гони някого или не е. Аз продължавам да твърдя, че това е правилната тактика.

Link to comment

Аз мисля както в междинния сезон, че задължително трябва да се изгони някой първия ден. Трябва да имаме някаква насока след него кой за кого е гласувал и да намерим някаква връзка в следващите дни, а и все пак може, колкото и трудно да е, да уцелим мафиот.

Link to comment

Аз съм твърдо против гоненето в ден 1 както бях и предния сезон. Видя се кво стана предния сезон , насочиха се към човек който не може да се защитава и накрая даже си каза че е доктор с което обърка играта. Има 1-2 имена , които според мен няма да играят сериозно и бих гласувал за тях ако съберат вот , но ще изчакам да видя.

Link to comment
The Olimpic Hero

Ще започна с това, че сме се събрали много интересен каст. Това може да се каже, че е по-голям all-stars сезон и от моя. Буквално тук сме всички големи фенове на играта без Асен. Добавени са и HEIDENREICH и Radox, с които ще е интересно да се играе и да се види какъв изобщо ще им е стилът на писане в Мафия, дали ще е свързан с форумните им персони/гимици или пък ще се отнесат по-сериозно към играта.

 

Най-искрено ще ви кажа, че адски много исках да се падна мафиот в този сезон и исках рандум генераторът на Socki да е "рандум генератор", ако ме разбирате какво имам предвид. Един рандум генератор може да изтегли едни имена, но ако продуцентът на сезона не ги хареса, ами... може да се направи ново теглене, от опит ви го казвам, хахаха. В това не мисля, че има нещо кой знае колко грешно. Та брутално желаех да се падна мафиот и да видя какво е от другата страна. neshev примерно е казвал, че да играеш мафиот е скучно, но Loop пък е на тотално обратното мнение, в Сезон 4 на играта той сподели, че му е много тегаво да играе от отбора на мирните граждани. Явно ще трябва да почакам други сезони, за да изпитам какво е чувството да си мафиот.

 

Нека продължа с още мисли, свързани с горния ми абзац и водещия на сезона. Мисля, че едно от нещата, които трябва да анализира винаги един играч в сезон, е водещият. Как мисли, как разсъждава, какви роли би сложил, защо, как и т.н. Защо мислите, че THE ENEMY бе Кръстник в моя сезон и можехте ли да го предвидите. Мисля, че трябваше да мислите в тази насока. Първо, THE ENEMY ми е форумен приятел, второ, много пъти съм казвал, че THE ENEMY ми е един от най-забавните участници, играли в сезоните на Мафия. Разбира се, че най-логичното нещо бе моят "рандум генератор"  да го прати в отбора на мафиотите и даже нещо повече, да бъде и Кръстник.

 

Сега трябва да се замислим сериозно дали рандум генераторът на Socki е наистина рандум или е "рандум генератор"? По-скоро вярвам, че жребият е честен и Socki е изтеглил на случен принцип ролите. Това го казвам, защото съм на едно 80% сигурен, че ако Socki беше нагласил жребия, то аз щях да бъда мафиот. С него се познаваме, даже и на живо - преди няколко лета пихме бири на Слънчака, хахаха. Отделно след последните сезони си поговорихме по скайп за играта и общо взето той беше напълно наясно, че искам да играя мафиот, а и самият той искаше да ме види в тази роля.

 

Възможно ли е да е нагласил ролите все пак? Тук остават едни 20%, при които ще трябва да мисля в посока за други играчи, които са близки до Socki или пък такива, които ще са му интересни в мафиотски роли. Не знам, сега като започна да мисля за тези възможни 20% и изпадам в доста параноя още от този момент. Не, по-добре да не го правя. Ще приема, че жребият е бил истински и засега няма да се филмирам прекалено още от Ден 1.

 

Много се чудих дали един играч трябва да си разкрива пълната стратегия от Ден 1. Много е спорно и в различни сезони това вероятно би работило по различен начин. Имам още една теория, свързана с анализа над Socki, но тя би довела до подозрения над играчи още от този момент, което не го намирам за много правилно. Предпочитам първо да видя как всички участници ще стартират сезона и чак тогава евентуално да свържа някакви неща.

 

Ебаси, казах, че не трябва да се филмирам още от началото и да не изпадам в параноя, а май с целия ми пост изпаднах точно в това, хахахха. Велика е тази игра, по дяволите.

               

Link to comment

По принцип историята на играта сочи, че на първия ден се гони мирен гражданин. Реално шанса да се уцели мафиот е доста малък. Сега вече до колко това ще помогне в следващите дни си е до късмет. Много ще е ключово разпределението на ролите. Измежду шериф, доктор и ловец би трябвало да са включени поне 2. Ако успеем най-малкото да НЕ изгоним някой от тях на първия ден, то има голям шанс да получим предимство по време на нощната фаза чрез някои от техните способности. Относно дали е редно да гоним някого още днес, още не мога да кажа. Ростерът е може би най-силният досега в сезоните,  не се очертава да има скатавки или тролове.  

              К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

           DELETE !  DELETE !  DELETE !

Link to comment

Съгласен съм, че кастът е страхотен, може би освен липсата на Бест и Chocho95, който игра перфектно. Но все пак имам 1-2 играчи, които почти не познавам, отделно дебютиращите G, Radox и Райх, които пък като форумни персони познаваме твърде добре. Интересно ще ми е да видя техните виждания как да тръгне играта. Аз не смея да подема инициатива, защото като гражданин опитът ми с такова нещо е катастрофален. Това го знае всеки дето е чел предишната ми игра.

 

Ако това за 20-те процента на Олимпик е вярно, то със сигурност G има интересна роля, защото е безспорно най-близък на Соки. Но това не гарантира, че е мафиот. Може примерно да е принц. Просто не вярвам да е прост обикновен гражданин без роля, освен ако наистина всичко не е било на рендъм.

Link to comment
The Olimpic Hero

THE ENEMY, доводи нещо? Защо ще ме номинираш от шибания си втори пост?

  • Haha 3

               

Link to comment

Olimpic, майтапа настрана, но първият ти пост ми е леко странен. Разтягаш истории с водещия от миналото в реалния живот, и обясняваш, как е невъзможно да си мафиот. Със сигурност това не е най-добрия старт на опитен играч, който можеше да измислиш - без да са те нападнали да натякваш "аз не съм  мафиот". Ще следя изкъсо действията ти занапред. Това няма как да е нормално пвоедение на играч без роля.

* поведение

  • Upvote 3

              К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

           DELETE !  DELETE !  DELETE !

Link to comment

Глупаво е да се анализира толкова много водещия и дали е използвал рандом генератор или не. Соки написа, че го е използвал и аз съм склонен да му вярвам. Ако ни е излъгал, той се компрометира много като водещ. 

 

Енеми и Олимпик веднага се набиват на очи с тяхното филмиране за водещия и тръгват в много грешна посока. Ще ги наблюдавам. 

 

Интересно ми е да чуя и някакви размисли за играта от новите муцуни @Radox и @HEIDENREICH. Те са големите въпросителни този сезон. Другите горе-долу се знаем как играем.

 

Излишно е да казвам, че задължително някой трябва да си ходи ден 1. Не мисля да прекарам и тази игра в спорене по този въпрос. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Опитах се да обясня, че абсолютно всичко трябва да се анализира в тази игра, включително и водещият. В същото време бях напълно искрен за желанието ми да се падна мафиот. Мислех, че ще ме разберете, защото много пъти сме коментирали, че искреността е най-дборият признак един играч да покаже на другите, че е мирен гражданин. Явно се оказва, че прекалената искреност не е на добре. Нямах желание да се забърквам във филми още в първите часове на играта, но какво да се прави, явно ми е писано.

               

Link to comment

А тва че си сложил някой мафиот по твоя преценка е скандално просто , но ще го коментираме в другата тема като свърши сезона. Уж рандом генератори не знам си кво , а накрая курец. Поне не ги казвайте тия неща.

 

 

Link to comment
BrockLesnar

Такааа, лет дъ шоу бегин. Започвам с постовете от първият надолу.  От доста издания насам се коментира, че е хубаво да си набележиш поне 2-3 човека с които да може да играеш и да вярваш с тези 2 мнения поне според мен Ди Енеми се изчисти, просто ми е трудно да повярвам, че мафиот би тръгнал по подобен начин, номинацията му е ясна иска да накара Олимпик да заприказва за да преценим дали е мафиот или, засега по-скоро клоня към това, че и той не е. Продължаваме с Брутални нищо, кой знае какво не каза с поста си според мен го написа, колкото да не бъде обвинен, че се скатава има шанс да е мафиот и то не малък. С Лууп бяхме мафиоти заедно и се надявам да не е, защото всички знаем, колко добре играе играта от тази позиция, дано е един от нас и дано този път има малко по-добър късмет при номинациите. :D Байкиро и Дъдли засега минават под радара на заподозрените, както и другите се чудят и на мен ми е любопитно дали всичко е било рандъм, защото ако не е било поне 2ма от 3мата специални гости ще имат и специални роли, дано все пак Соки е бил честен и е оставил всичко в ръцете на съдбата. Изгонването на играч в първият ден е задължително, но също е и задължително да избегнем елиминация на шериф/доктор, така че трябва дооста да се внимава, затова за момента няма да гласувам, понеже има доста време до края на деня, да видим ЗВЕЗДИТЕ на това издание, какво имат да кажат. :D 

 

 

Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.

 

ezgif-2-3f18a4f68ec4.gif

Link to comment

Попринцип в моята игра и тази на Олимпик намирам доста сходства. Едно от тях е това да се опитваме да се изчистим като граждани пред другите възможно по-бързо. Не знам защо, но в нито едно негово участие тези негови опити не бяха успешни. Все се оказва сред съмнителните, но излиза разкрил голяма част от мафиотите гражданин. Може би в опит да се докаже като гражданин, минава границата и това изглежда леко изсмукано от пръстите. Смятам, че и в този случай е така и просто не намира пътя към доверието. Може би е най-добрият играч в ролята на гражданин, играл играта във форумния и вариант в BWC, така че ще е полезен много, ако е един от нас. А и за човек, който наистина искаше да е мафиот, не ми се вярва да започне така.

Link to comment

Не съм фен на нулевите дни. В идеалния вариант, ако някой е съмнителен на гражданите, той трябва да си ходи възможно най-скоро. Първо, защото същият играч ще бъде съмнителен до края на играта. Колкото по-скоро бъде елиминиран, толкова по-скоро може човек да се концентрираме върху другите избори. Второ, когато номинираш някого, той веднага може да си подготви контра-стратегия, което вкарва още повече смут. По мои наблюдения, ден 3 и предпоследния ден са ключовите, защото тогава има най-много шанс паниката да надделее над последователното мислене.

Относно ролите, смятам, че те са подбрани така, че да дадат доста нулеви дни и вече трябва да се решава дали е принц/кръстник/или някоя от ролите, които могат да прецакат вота. Другата роля, която се набива на очи е Врачката. Според мен тя ще присъства в сезона, защото водещият си е играл да я променя и да дава разяснения около нея. Ако беше сложена само за пълнеж, той щеше да я остави непроменена, без да влага старание. Тъй че от към конфигурация, предполагам имаме пак стандартните роли (шериф, доктор/тъмничар, блокър) + кръстник/принц + врачка + ролите, които ебат вота по една или друга причина + специална роля, която подозирам, че и тя ебе вота. Ако това е на лице, няма особен смисъл да се дълбае по ролите, защото това ще е най-лесният начин да загубим играта. Подозирам, че доста неща ще изглеждат по един начин, а ще са съвсем други.

На този етап мисля, че ми е по-лесно да изчиствам другите граждани. Специално за мафиотите, вторият и третият ми избор е по-надежден. Когато нещо е прекалено очевадно, често става въпрос за гражданска игра, но дали някой гражданин играе като мафиот или е просто мафиот, няма особена разлика. Понеже има немалък шанс да бъда елиминиран рано, още в следващата дневна фаза ще дам по-обширно мнение, но засега просто ще гласувам в края на деня за човека, който ми е най-съмнителен. 

  • Upvote 3
Link to comment

В първия момент се набива Олимпик на очи с обяснението си за рандъм генератора, аз съм склонен да вярвам, че Соки е ползвал действителен рандъм генератор, странно, че ти си обявил в твоя сезон, че ползвам рандъм генератор, а после си нагласял, но това е друга тема за разговор. Та набива се на очи с този негов пост, но аз ще се съглася с Принца на 100%, Олимпик много се филмира в играта и не го крие, в предните сезони говори по сходен начин, опитвайки се да ни убеди, че е гражданин, аз много пъти не му вярвах и тръгвах номинации срещу него, а той играеше силен гражданин познавайки мафиоти, няма как да допусна тази грешка отново и да тръгна на елиминация срещу него, смятам, че отново не намира правилния път, за да покаже, че е гражданин на когото да имаме доверие.

 

Енеми също мисля, че би е гражданин, не вярвам мафиот толкова глупаво да тръгне да номинира, изстрелваки първи име и без никакво обоснование, просто няма логика, естествено Енеми е умен играч, доказал го преди, може да прави и некст левел стратегия, при която знае, че така лесно би се внедрил в редиците на гражданите, но е първи ден по дяволите, няма да се филмирам с некст левел стратегии още от сега.

 

Другите играчи правещи ми впечатление са БрокЛеснар и Лууп, с тях бях мафиот в преден сезон на играта и сега тук забелязвам за Брок, че играе доста по-различно от тогава, когато беше мафиот, затова клоня за него, че е гражданин. Loop е човека, който ме притеснява, в сезона, когато бяхме партньори игра перфектна мафиотска игра, по нищо не личеше, че е мафиот, затова ще бъда много внимателен за него и всяка дума, която пише.

 

Преди смятах, че нулев ден е в ползва на гражданите, вече не смятам така, от наблюденията ми при предните сезони смятам, че понякога дори да се изгони гражданин то това може да е много ключово, защото могат така да се заподозрят мафиоти, в сезона с чудовището на Байкиро се опитвах да прилагам свой вотинг патърн, по който да хвана тогава чудовището, до някъде ми помогна да сортирам определена групичка от съмнителни играчи, но сезона беше много кратък, за да определя дали стратегията ми щеше да е успешна. Тук ще опитам да го приложа, естествено Байкиро каза като игра, че ползва такъв, за да заподозре мафиоти, предполагам, че сега ако е гражданин и той ще опита по този начин да хване някоя мутра.
Това е от мен за сега и аз като Нешев ще се оглеждам за най-съмнителния играч в ден 1 и ще номинирам него.

 

 

  • Upvote 3
Link to comment

The Olimpic Hero: 1 глас (THE ENEMY)

 

За изгонване са необходими 9 гласа. Краен срок за гласуване: довечера в 23:00ч.

635682_orig.jpg

Link to comment
HEIDENREICH

Здраво на всички.

 

За разлика от нешев, Олимпик и The ENEMY , никога не съм гледал сoциални  игри като Survivor . Ако някой се надява на някаква ебем ти умната тактика от мен ще остане разочарован. Все пак няма напрежение , тъй като нито мога да повторя блестящото стратегическо представяне на Loop и Socki ,нито да се осера като Olimpic или The Best, ако ще гъза да си скъсам. 

 

Затова за времето в което съм в играта ще пробвам един малоумен подход , който не е прилаган до сега. Ще гласувам по симпатии   подкрепям и моите приятелчета Radox, Loop и neshev , ако някой от тях излезе мафиот ще духам и то заслужено. Така шансът играе не малка роля, но така или иначе ще е налучкване.

Нарочно не споменавам Olimpic , повечето знаят че си пишем почти всеки ден по скайпа ( по негово настояване няма да обсъждаме мафията) , той също ми е другарче , но е филмиран малоумник  и  шибан карък ,  който ако наистина отново е от гражданите може да се каже че сме преебани и ще загубим на нула :(  . Ако го последвам значи съм по- тъп и от него.

 

Естествено още първи ден е рано да се правят изводи кой какъв е и с каква роля е , имам някои подозрения, но си остават подозрения докато не наблюдавам определените хора малко повече.

 

Засега ситуацията е антиконти, врагът ни още не се е разкрил. 

 

Няколко уточнения за самия мен. Както казах и на Socki приех поканата с условието че няма да съм супер активен. Това не значи , че ще си трая и ще мишкувам КАТ НЯКОЙ ПУТКА , но едва ли ще мога да правя повече от 4-5 включвания на ден. Ако на някой му е подозрително че не съм му отговорил на поста от 11,23 или не съм се защитил от нападка - така ще е . 

 

Това е засега , следя първия ден с интерес. 

 

Link to comment

Аз днес твърдо ще наблюдавам по-непознатите за мен играчи (Mariyan01 например) и дебютиращите. Засега само G и Райх са се изказали, а Радокс чете, но се надявам да напише нещо скоро.

 

За Райх очаквам да играе точно както и тръгна - по-скоро пасивно, в никакъв случай с агресия и "рогата напред". Ще включи задължително хумористичен елемент рано или късно, няма да е конфликтен, няма да е провокатор и т.н. Първият му пост е точно в тази посока. По-притеснителен щеше да ми е ако беше тръгнал контра на това, което според мен познаващите го от форума очакваме. Лошото е, че Райх е май най-способен да играе моята любима роля на сив кардинал-мафиот, който без да се вкарва в излишни разпри пуска мухата на останалите и манипулира. Определено Райх би бил много силен Кръстник. Това в случай че водещият раздава роли по преценка "как би било интересно".

 

Тъпото в ролята на гражданин е, което и преди казах (Олимпик ме цитира), и сега продължавам да смятам е, че с това пълно неведение трябва да си вадиш изводи от най-малкото. А повечето (включително и аз) се хвърлят да правят генерални изводи от това, че някой е номинирал гражданин. И също така играенето като гражданин е скучно от това, че гражданинът е задължен слепешком да се довери на някого, даже на повече от един, ако иска да има и теоретичен шанс. Докато мафиотите могат да пускат който си искат по пързалката ако умело насочат стадото натам. В реална игра като гледаш жестове и мимики по можеш да нацелиш кой какъв е, а във форумния вариант - тото, каквото и да си говорим.

 

И аз вероятно ще предпочета да се доверя на хората, на които симпатизирам из форума или които познавам сравнително добре, по подобие на Райх. Въпреки че напълно осъзнавам риска и факта, че ако някой от тях е мафиот играта е загубена за мен лично. Освен ако някой не се издъни много кардинално, но съм си доказал, че интуицията ми да надушвам мафиоти е слаба и не съм Хорейшио.

 

Имам написан един "ПЪЛЕН АНАЛИЗ" за очакванията ми от Радокс като играч, но ако го изтипосам сега - значи ще му дам жокер как да ме изманипулира. А така ме сърби да го пусна...

Второ мнение, сигурно ще се залепи към горното:

 

Пропуснах да кажа, че и аз съм против нулевите дни.

  • Upvote 2
Link to comment

Тези, които ще играете по симпатии не е ли малко странно, става като игра на късмета, защото реално влизайки в играта влизаш в друг свят, тука все едно сега се запознаваме и нещата извън играта нямат значение, аз лично не бих играл по симпатии, защото това си е тото? Примерно в този сезон извън форума пиша редовно с 1-2ма, но няма как да кажа, това за граждани и ще им вярвам безусловно, това значи, че ако точно те са мафиоти то дирекно сам се наебавам на хоя.

  • Upvote 1
Link to comment
HEIDENREICH
2 minutes ago, hacky said:

Тези, които ще играете по симпатии не е ли малко странно, става като игра на късмета, защото реално влизайки в играта влизаш в друг свят, тука все едно сега се запознаваме и нещата извън играта нямат значение, аз лично не бих играл по симпатии, защото това си е тото? Примерно в този сезон извън форума пиша редовно с 1-2ма, но няма как да кажа, това за граждани и ще им вярвам безусловно, това значи, че ако точно те са мафиоти то дирекно сам се наебавам на хоя.

 

Toто си е, аз го написах. Но вашето също е тото, няма как да се направи точен модел  за предсказания на базата на толкова малко изходни данни. 

 

Ако имаше щях да чийтна , да използвам компютрите на колегите дето се занимават с изчислителна химия, да пусна една симулация и умната машинка да  ми изплюе имената на мафиотите.

 

Затова засега ще се придържам към мотото на Конан Варварина , ' Къс живот , но весел ! ' С  моите преателчета с общо IQ 70 поне ще се позабавлявам по пътя към дъното на пропастта. 

  • Upvote 1
  • Haha 2

 

Link to comment

Всеки е вкарал бая дълга пледоария и със сигурност повечето участници ще играят с добре замислена стратегия. Аз ще продължа да действам, както направих и в миналия сезон. Не мисля да започвам играта с предварително замислена система, схема или стратегия, а по-скоро ще анализирам ходовете на другите и ще се опитам да номинирам "в движение". 

 

На първо четене, колкото и да са ми симпатични, @The Olimpic Hero и @THE ENEMY ме съмняват, защото сякаш играят заедно. Тази номинация на The Enemy може да е за лафа, защото със сигурност по някое време ще я смени, но може и да е стратегия. А и двамата насочват вниманието на участниците към Socki, който е host на сезона, не играч. Смятам, че @Loop и @HEIDENREICH са граждани на първо четене. @neshev играе интересно. Вкарва солидни аргументи за бърза номинация, но пък може да удари и специална роля, която е необходима.

  • Upvote 3
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...