Jump to content

Снимка на това, което сготвихте наскоро или днес

Hachiko

Recommended Posts

Айде още една темичка, като тази за животните. Не се водя спец и не мога да се нарека добър готвач, но съм самоук г/д и ме влече вече близо три години си готвим некви неща за кеф. Следното нещо е пълен експеримент и не знам има ли си име (картофи, яйца, кашкавал, магданоз, черен пипер):

6Airy2f.jpg

Готвил съм доста неща, но просто нямам навика да си използвам камерата на телефона. Пускайте и вие, ако готвите и ви допада темата.

• Upvote 5

На вид си го докарал, пробвай картофи с кашкавал, готварска сметана и маги фикс 4 сирена за макарони. Става брутално. После може и аз да кача някоя снимка ако не забравя. 

HEIDENREICH

Бетер бг мама станахме. :)

Spoiler

Картофите ти са брутални иначе,  обожавам печени компири.

Днес правих обикновена запеканка с картофи, морков, сметана и пушено месо. Нещо лесно и вкусно, но снимката стана смотана, както и да е, на вкус е екстра.

IMG_20200320_195429.jpg

Темата е прочистена от бълвоч. Коментарите за БДЖ, короната и Кечмания - в съотвените теми. Благодаря.

@hacky Изглежда бая добро. Ти ли прави тестото или направо готово си взе? защото на мен ми харесва сам да си го правя. По-забавно е.

Неам снимки, че още са готви. Боб със зеле, картофи, моркови и т.н. Дори не е на фурна. Мастър Шеф първо място. Смешно ми е кви ги мъдра.

• Upvote 1

Боб с зеле на теджера си е супе вкусно, само трябва да има и малко мръвка.

@kabakov8989 Това целувки ли са? Ние сме по-нисък левел. :D

Ние днес сме на боб, чист, чорба, криза е. :(

• Upvote 1

Един въпрос имам, само аз ли като си правя спагети в нас, независимо какви, си ги обърквам предварително много хубаво със соса и тогава ги сипвам в чинията, за да ми е по-лесно. :D

4 minutes ago, hacky said:

Един въпрос имам, само аз ли като си правя спагети в нас, независимо какви, си ги обърквам предварително много хубаво със соса и тогава ги сипвам в чинията, за да ми е по-лесно. :D

Не, то даже така е най-убаво. Некст левъл тъпотия е, че има хора, които още докато ги варят и си слагат примерно подравките. Не се ебавам.

Кажете сега кои са ви любимите спагети(паста, макарони и тн), да пробвам нещо различно, аз обичам най-много карбонара.

• Upvote 2

Мойта са със свинска кайма любимите. Първо запържваш една глава лук, слагаш каймата у тигано и чакаш 12 мин. После смесваш всичко със спагетите. Може и макарони. Има и един кетчюп сладък ако сложа от него и става трепач.

Също спагети, но със сметана. Първо ги вариш разбира се, прецеждаш и меташ у тигано с 1 консерва гъби. Сметана се слага накрая докато се сгъсти. Брутално добро е.

• Upvote 2

Точно това си помислих и аз, снощи и аз бях на спагети ама си бяха предварително разбъркани. :D Иначе корбонарата са си топ за мен. 

• Upvote 1
40 minutes ago, ShwN said:

Точно това си помислих и аз, снощи и аз бях на спагети ама си бяха предварително разбъркани. :D Иначе корбонарата са си топ за мен. 

Като става дума карбонара, как я правите като побългарена със сметана или само с яйце?

• Upvote 1

Аз обожавам спагети. Освен болонезе и карбонара, харесвам и начина, по който майка ми ги прави от време на време. Домашна салца, запържена с месо (може и кренвирш, нарязан на парченца). Това нещо се добавя към готовите спагети, след като са вече в чинията се настъргва доволно количество кашкавал, а накрая върху всичко се добавя малко масло, загрято на тиган. Сигурно звучи много татарско за естетите, но е уникално вкусно. 

• Upvote 5
  • 4 weeks later...