Jump to content

Better Call Saul/Breaking Bad Universe

The Olimpic Hero

Recommended Posts

HEIDENREICH
On 7/23/2022 at 11:19 PM, Suffer-H said:

Жива, жива, но вече е емоционална развалина, захвърлила на вятъра всичките си мечти. Не й давам много време преди да посегне към шишенцето с приспивателни.

Не я кълни, защото и ти ще ги последваш на екскурзия в пустинята Сонора. Нищо че си ми приятелче , ще те сецна и теб, яко съм нервиран тия дни. 

The Olimpic Hero
22 minutes ago, Suffer-H said:

Малко изтърваха топката с новия епизод, половин час гледам някакъв дебелак как нагъва кифли, точно за това чаках с нетърпение 7 дни, да им еба майката... страхотно развитие на Джийн линията. Интересното сега е в какво се е забъркал таксиджията в Албъкърки, можеха да преминат директно на това и да скипнат тоя лайнян филър епизод.

Знаеш, че ще сме на различно мнение, няма как. Та епизодът си беше типичният Better Call Saul епизод с класическа "Slippin Jimmy" схема. Един вид малко разпускане преди големите финални събития. Мене пък точно как дебелакът нагъваше и Saul засичаше времето ми беше супер забавно. Няма лошо да има и такива епизоди. Ти и други може да ги наричате филър, аз ги наричам оригиналното и разлчиното от Breaking Bad в Better Call Saul. Да, харесвам много и Breaking Bad вселената, но епизодите с измамите на Джими/Сол/Ким също са добри.

Aз на Джими схемите ги харесвам, но остават 3 епизода. Искам развитие около развръзката, не да гледам някаква свиня как се тъпче цял епизод, за да може някакъв бакшиш да открадне 2-3 костюма от мол. За това ли да се надъхват феновете цяла седмица? Това не ти е 1-ви или 2-ри сезон... което ме навежда на мисълта, че този епизод можехме да го видим много по-рано (и щеше да е на място), ако сюжетите на Джийн и Джими бяха представени успоредно. Набутан в края, тоя епизод ми идва все едно да ми наврат епизода с мухата от Breaking Bad, на мястото на епизода директно след смъртта на Ханк. Малоумен епизод отвсякъде, който не разви абсолютно нищо и ти за пореден път си в заблуда, стари приятелю. 

Edited by Suffer-H
  • Upvote 1

Моето мнение е някъде по средата. От една страна да чакам цяла седмица за нов епизод и накрая да гледам 10-15 минути как някакъв чичак нагъва охлювчета за да може Сол да засече, колко време му отнема да ги изяде... това не е нещото, което прави BCS "различно и оригинално" в сравнение с BB, това си е чист филър. От друга страна обаче BCS не е BB и една от причините за успеха на сериала е, че не се и опитва да бъде. Драмата и залогът, които имаше в последните епизоди на BB няма как да бъдат достигнати, защото шоуто е prequal, а частта с Джийн не е билдната достатъчно, че да бъдем инвестирани в нея до такава степен, така че облягането на един подобен епизод е напълно нормален и очакван ход. Както и да е, следващите три епизода са режисирани от Шнауц, Гилиган и Гулд, така че очаквам мастърклас до края на сезона.

Edited by Just a fan
  • Upvote 2

Bandwagon феноете може и да не харесват подбни епизоди, но те са сърцето и душата на BCS. Класически за сериала епизод, който хем ни пренесе за пръв път изцяло във времевата линия на Gene, но в същото време беше като flashback на хлъзгавия Jimmy от по-ранните сезони. Каква беше разликата между двамата? Ето това ни разказа този епизод и това го прави всъщност важен за цялата арка, imo. Разказа ни една история, в която виждаме как въпреки целия номер който ни показаха, целта на Gene не беше да прецака никого, да направи голямата далавера или да изкяри помиярски. Не, тук целта му беше от една страна да си спаси задника, а от друга да сложи истинските изнудвачи на място. Това беше моментът в който сякаш намекнаха за завършването на неговия face turn. Защото за мен голямата разлика между концепциите на BB и BCS може да се окаже именно в това, че в ВВ гледахме как всеки си получава заслуженото, лошите го издухаха, по-големи фейсове като Джеси успяха да намерят своето спасение. BCS обаче ми се иска да е повевече redemption история за разкаяние и израстване, за преборване с демоните. Именно заради това Джими не трябва да умира накрая. Защото той сякаш мина през целия път и поне в момента създадоха някаква интрига какво ще се случи с него, която донякъде се състои и в това, дали пък в крайна сметка няма да се промени? Такива наченки имаше и в периода му с Ким, когато по-скоро тя беше тази която ги тласкаше към тъмната страна.

• Upvote 3
The Olimpic Hero

Брутален епизод. Всичките сцени с Ким бяха топ, а тази с Джеси беше много приятна изненада. Сол и в двете линии Breaking Bad и Post Breaking Bad е просто ужасен, направо се чудиш възможно ли е да симпатизираш на подобен човек. С това му държание със сигурност не отива към добър финал, няма как да има добър финал за него. Не изключвам вече възможността и да умре. Става ми жал донякъде за Сол всъщност, колко е нещастен, мизерен и безскрупулен. Да, не мисля, че за него вече има обратен път назад. :(

1 hour ago, The Olimpic Hero said:

Брутален епизод. Всичките сцени с Ким бяха топ, а тази с Джеси беше много приятна изненада. Сол и в двете линии Breaking Bad и Post Breaking Bad е просто ужасен, направо се чудиш възможно ли е да симпатизираш на подобен човек. С това му държание със сигурност не отива към добър финал, няма как да има добър финал за него. Не изключвам вече възможността и да умре. Става ми жал донякъде за Сол всъщност, колко е нещастен, мизерен и безскрупулен. Да, не мисля, че за него вече има обратен път назад. :(

Йъп, йъп, йъп...

Хауърд ще бъде отмъстен и доброто и справедливостта ще възтържествуват! Никаква смърт за боклука Сол! Нека гние до края на дните си зад решетките! 

Let justice be done though the heavens fall! 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Пичове, кажете сериозно - струва ли си да се гледа тоя сериал? Мисля да го почвам, ако е като BB би било супер. 

20 minutes ago, gboy said:

Пичове, кажете сериозно - струва ли си да се гледа тоя сериал? Мисля да го почвам, ако е като BB би било супер. 

Струва си разбира се. Малко по-дълъг е от Breaking Bad, но не се усеща протяжен. Първите сезони според мен не са чак толкова добри, но последните са BB level. В сериала ще получиш отговор на многа въпроси от BB!

• Upvote 1
27 minutes ago, gboy said:

За мен даже е по-добър от BB. Обаче как ще ти е интересно да го гледаш като си чел тази тема и знаеш какво ще се случи? 

Мислех, че всички, които пишем и четем тук сме го гледали и сега гледаме последния сезон в реално време. :d

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

7 minutes ago, baikiro said:

Обаче как ще ти е интересно да го гледаш като си чел тази тема и знаеш какво ще се случи? 

Е, то чета тая тема откакто стана бъзика с тая Ким. Нищо друго не помня от това, което пишете, защото за мен са просто някакви непознати имена и коментари на събития, за които нямам никаква представа. Гледам, че го има в Нетфликс, мога да го подхвана тия дни.

HEIDENREICH
1 hour ago, gboy said:

Еми струва си. Все пак е сериалът заради който ще получиш перманентен бан.  😀

Като се запознаеш с героите и Кимчето, сам ще поискаш да си изтриеш профила.  Само се разберете с @baikiro кой да сецнем първи.

• Haha 2

Аз и бачи Кико сме солта и пипера на тоя форум - без нас за нищо не става. 😎 Нямам притеснения. 

• LMFAO 3

The Olimpic Hero
4 hours ago, BloodReign said:

Невероятен епизод. Не ми се иска да дойде краят на това изящество.

Много ще ми липсва и на мен. Просто, колкото и да изглежда деградирал Сол в момента, ето заради подобни моменти си остава един от най-култовите телевизионни образи:

Тик так, тик так ! 

Часовникът отброява последните 3 дни

на @baikiro и @gboy -приятели добри.

Със чичо Митко ще ви сецнем гъзовете, защото Кимчето не спряхте да кълнете!

Макар и шоуто да не гледам за мой срам '

дупарите ви ще ги порна с кеф голям !

Що съм изритан за един ден само, бе? :blink: Кво стана с тая Ким, да не я ебаха и да го броите за половин умирачка? Веднага ми вдигайте бана, ей, кауни такива! @HEIDENREICH @The Olimpic Hero

• Haha 2

Кой си ти бе, марк афганистански, кой ти дава право да говориш от името на уважавания ценен путрибитил @gboy?

Само да ми падне бана, ще видите вие! С бай Киро ще поведем революция, нема ви се верва! 

#nWo4Life 

• Haha 1
  • LMFAO 1
5 minutes ago, The_Eagle said:

Само да ми падне бана, ще видите вие! С бай Киро ще поведем революция, нема ви се верва! 

#nWo4Life 

В отговор на предишния ти въпрос. Не знам какво е станало с Ким. Баннах ви профилактично и  завръщането ви зависи от съдбата и.