Jump to content

AEW Dynamite - 26 февруари 2020

neshev

Recommended Posts

AEW завършиха месеца с поредното за него силно шоу. Iron man мача беше доста добър, нямаше скучни моменти, като завърши по правилния начин. Мачът между Пак и Ориндж Касъди е последното нещо, което очаквах да обявят. 🤣 Но все пак има някаква логика, двамата са се срещали преди, в AEW Dark, а и англичанинът го нападна в тазседмичния епизод. Мачът, на пръв поглед, изглежда доста странен, след като образите им в момента са точна противоположност - Пак е супер сериозния, а Портокала е комедия. Но точно това прави сблъсъка интригуващ, интересно е какво ще стане, дали Ориндж няма да се развихри. Изкефиха ме с репликата ''Той може и да опита този път...''  😃 Като цяло, пича ми е супер забавен и макар всеки път да прави едно и също, винаги измисля някаква тънкост, която прави сегментите с него смешни и различни от изминалите. Интеракцията му с Бъни беше забавна.

Хареса ми и интервюто с Бъксовете и Омега/Пейдж. Не говореха особено плавно и на моменти сякаш не знаеха какво точно да кажат, но точно това го направи още по-истински, сякаш нямаха никакъв сценарий и сякаш накрая наистина рязко се скараха. Както и преди съм казвал, голям фен съм на риалити елемента в кеча и тази вражда е точно такава. Допада ми и това, че споменават ''проблема'' с алкохола на Хенгмен. Интересно е какво точно ще стане на турнира.

Забавлявах се на женския мач, най-вече на японката Юки. Беше като излязла от аниме, бая персоналити вкара. Като цяло, женската дивизия се подобри значително през последния месец и половина. Почти всички от ростъра са интересни с нещо: Трите главни фейса, представителки на трите раси - Шана, Шида и Биг Слоул, забавните Юки и Лива Бейтс, лошата зъболекарка, чупеща зъби - Брит Бейлър, мощния джендър, мачкащ дивизията - Найла Роуз, супер мацките Пенелопе Форд и Бъни, силните Конг и Статландър. Реално, най-скучния образ е Рихо, която се отличаваше само с това, че е шампионка и че с Кени Омега са авери. Това беше минуса на дивизията досега, че тя беше шампиона, а и защитаваше титлата срещу другата скучна японка, дето се правеше на Фреди Меркюри. Трябваше Роуз да е от самото начало. Е, все още се усеща липсата на някоя по-голяма звезда, която да изпъква с промота (Брит донякъде сега се издигна в тази насока, все пак се надявам един ден да видим Алекса Блис или Ей Джей Лий там).

Всичките мелета в епизода бяха на ниво. Дарби/Сами и Хейгър/Дъстин както винаги доставиха и още повече вдигнаха интереса за PPV-то, но най се изкефих на главата, която Моксли наби на Джерико, разби му носа. Общо взето съм надъхан за турнира, враждите са лични, като дори и мидкард мачовете имат история. Всичките мачове изглеждат мощни и най-вече непредвидими - почти никой от тях не е с предизвестен край и всичко може да стане.

--------------------------------------------

Още нещо, извън епизода, в сферата на фентъзи букинга. Тези дни ми хрумна сценарий, който е малко вероятно да стане, но не невъзможно. Миналият епизод тийзнаха търн на Арн Андерсън. Отделно, Шон Спиърс вече от месец търси ''перфектния таг тийм партньор'' в Дарк (незнайно защо, след като сингълс кариерата му вървеше добре). Дали е възможно да видим ново въплъщение на The Four Horsemen? Реално двама от оригиналите в момента са в AEW като ментори (Тъли на Спиърс и въпросния Андерсън, който може да предаде Коуди). В същото време MJF много напомня на Рик Флеър, или поне на подобен тип гимик. Та, според мен не е невъзможно да видим нов вариант на стейбъла с участието на MJF, Спиърс и някой таг тийм, като оригиналите да са им ментори. Реално и преди е имало включване на по-млади кечисти в отбора, в WCW.

Shawn_Michaels

Oмега и Пак направиха доста стабилен мач и Джерико изби рибата пак, много добър завършек на шоуто направиха hype-a ,a Джон Моксли чак се престара, малко бой яде за това дето му причини :) jerichostitches2.jpg

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...