Jump to content

AEW Revolution - 29 февруари 2020

nWoHulkster

Recommended Posts

All Elite Wrestling (AEW)

"Revolution"

February 29, 2020
Chicago, IL
Wintrust Arena

AEW World Championship Match
HThgiYI.jpg
Jon Moxley vs. Chris Jericho (c)

AEW World Tag Team Championship Match
Tz5B3AU.jpg
The Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) vs. Kenny Omega & Hangman Page (c)

ro7bioZ.jpg
Cody (w/ Arn Anderson) vs. MJF (w/ Wardlow)

nmqsHe3.jpg
Dustin Rhodes vs. Jake Hager

pYtZwRe.jpg
Darby Allin vs. Sammy Guevara

AEW Women's World Championship Match
U4wKKUP.jpg
Kris Statlander vs. Nyla Rose (c)

un2WuL9.jpg
PAC vs. Orange Cassidy

SoCal Uncensored (Scorpio Sky & Frankie Kazarian) vs. The Dark Order (Stu Grayson & Evil Uno)

Дано не пренаситят карда. Искам стабилни 30+ мин мачове на Mox vs. Jericho, Bucks vs. Omega/Page и Cody vs. MJF! Освен Dustin и Hager може да бутнат едно SCU/Jungle Express vs. Dark Order и/или Lucha Bros/PnP и примерно някакъв N1 contenders при жените(ако може да дебютира някоя топ мацка). Общо взето има сериозни настроения покрай мачове Cody/MJF и Mox/Jericho, така че шоуто обезателно ще е интересно. 

Edit: Интересно е развитието около PAC и какво ще прави той на PPV-то след ironman мачът им с Omega на следващото шоу.

jlny.gif

Освен обявените, очаквам естествено Дарби-Сами, мач за женската титла и евентуално Джанела-Сейбиън реванш. Шана и Брит Бейкър имат някаква вражда в туитър, а и Бейкър май я нападна бекстейдж, така че те сигурно ще са в пре-шоуто. Джими Хавък и Лутър тийзнаха вражда в AEW Dark, възможно е да е имат хардкор мач за в бъдеще, но едва ли на този турнир. А Пак очаквам да няма мач, той реално има някаква негова си вражда с Омега (така я представят, само в неговата глава, на Омега не му пука :D ) , която ще се разреши на следващия Dynamite в 30-min iron match. Възможно е на турнира да нападне някого, например Коуди, Моксли, Алън, стартирайки нова вражда.

Spoiler

Тоя олигофрен дето 10 години е на първи ред на WWE ppv-тата цъфна и тука.. писна ми от тоя овен😑

Spoiler

Hangman, от най-скучния пън в тая компания, само за около месец стана най интересното нещо за гледане, а дори още не е направил пълен turn. Ето колко малко е необходимо понякога, за да заработи даден образ. В компанията на изкуфелия дъртак да взимат пример как се развиват образи... току виж един ден направили и Роман Рейнс гледаем.

Chicky Ricky

Много добър турнир като цяло, браво на AEW .И честито на Мох ,че спечели AEW титлата. Сега дебелия пръч Джерико да се пенсионира. Стига от стари WWE парт-таймъри

Това беше много яко pay-per-view.Отново Aew показа как се прави  pay-per-view.Всички мачове ми харесаха.Нямаше мачове,които съкват.Мейневентът беше 100 пъти по-добър от този на The Fiend Bray Wyatt и Goldberg на SuperShowDown.Давам 10 от 10. 

Eee Джерико изобщо не е някакъв washed up part timer! По принцип доста ще липсва от шоутата, дано все пак това да не му е края и да направи още някой друга готина вражда. Аз лично го виждам и в ролята лидер/мениджър на неговите хора и най вече Хагер. Ще е яко и commiossioner да го направят Jericho. :D 

Аз лично очаквам много от шампион Moxley. Jericho направи добри мачове за титлата с Page, Darby, Cody, Scorpio, Jungleboy и до някаква степен Tanahashi. Чакам да видя Мокса срещу Brodie Lee, Page, Omega, Hager, PAC и MJF!

jlny.gif

The Big Red Machine

Много ми хареса турнира. Имаше драма, емоция, attitude, хубав кеч и добро развитие на историите.

Hangman Adam Page ми е сред любимците в AEW. Май му напипаха точния образ. Мача с бъксовете беше солиден спот-фест, продължил 30 минути, но ми хареса. Накрая пак ни тийзнаха хиийл търн на Хенгмана, ама аз си мисля, че търна ще е за Омега. И без това образа на Кени Омега е зациклил, ще му дойде добре един хийл търн, а Пейдж е доста оувър и би се утвърдил постепенно като топ фейс.

Коуди срещу MJF беше доста драматичен мач. MJF се утвърди като топ Хийл. Кеф да ти е да го мразиш и да искаш да го пребият. Добра работа! Хубави интеракции с публиката, дори заля някой фен с вода или бира. Мача имаше доста култови неща. Култово беше как Коуди стигна въжето с уста. Най-култово обаче беше когато MJF захапа крака на Коуди :D Култово бе и когато съдията позволи на Коуди да удари един камшик :D Накрая имахме и кръв и мазна хийлска победа. Какво повече да се иска..

С глас се смях на Ориндж Касиди, няма такъв катил, хаха.

Главния мач не ми се стори чак толкова добър, може би защото вече бях се и поуморил да гледам :D Момента, в който Джерико беше взел камера и показваше среден пръст ми напомни на Attitude era-та. Култово беше когато Моксли захапа Джерико за раната на лицето. Очаквано Моксли детронира Джерико с шкембето и се утвърди като топ звезда. Ще е интересно царуване.

Като цяло хубаво шоу, с кръв, псувни, култови моменти, хубав кеч, добри победители и солидна доза Ориндж Касиди. Ростера им е плитък, но засега го използват максимално добре. Доволен съм и засега ще следя с интерес. :) 

Определено страхотно PPV, което само Jim Cornette ще оплюе. 😁 Развиха всички истории по перфектен начин и включиха изненадващ мач, който по необичаен начин се получи (визирам Касиди и Пак). Мокс пък е новият световен шампион! Определено достоен заместник на Джерико и як шамар в лицето на Сет Ролинс, който се вживяваше в туитър, докато държеше титлата преди време, подхвърляйки неприятни коментари към бившия си съотборник. Харесва ми колко по-различен ще бъде шампионският reign на Джон от този на Джерико. AEW се постараха да пресъздадат по старомоден начин тази вражда, с ясно дефинирани face и heel. Revolution издуха разводнения продукт на WWE, точно преди Wrestlemania. 

Няма да пиша супер дълъг пост, защото хайпа мина, а и повечето неща вече сте ги казали. Ще отбележа някои неща.

Общо взето супер шоу, 9/10. Чудех се дали ще успеят да го направят да изглежда като голямо PPV, защото последните им седмични шоута на практика изглеждат като турнири. Но определено успяха, особено с музикантите, които пяха на излизанията на Коуди и Джерико, определено имаше усещането, че е голямо събитие.

Най-много ми хареса отборния мач. Може да преувеличавам, но сякаш беше най-добрия такъв, който поне аз съм гледал. Дъртия да дава петте звезди, заслужават го, според мен. Имаше всичко, история, развиване на отделни кечисти, яки движения, драматизъм накрая. Даже не бих казал, че беше спотфест, както други мачове на Бъксовете. Хареса ми тийза накрая от страна на Пейдж.

Забавлявах се максимално на Касъди и Пак. Още от началото, с пиро ефектите на Ориндж се разбих :D Ебати гениалния образ. Но и пича доказа, че може да се кечи. Дарби и Сами като винаги доставиха, харесаха ми и Дъстин и Хейгър, добър heavyweight мач. Надявах се да има по-интересен край на MJF/Cody, но пък това беше safety варианта, хем не стана нищо крайно, хем свърши работата мазния хийл да победи.

Радвам се, че Моксли взе титлата, интересна година имаше манякът. Според мен промяната на шампиона беше правилното решение, най-вече заради факта, че не останаха фейсове, с които Джерико да се бие за титлата. А Моксли може да се бие с всекиго, защото е по скоро туинър, а и има много хора, с които все още не се е бил.

Чак днес имах време да изгледам шоуто и мога да кажа, че се е получило много добре.

От лоукарда до мейнивента няма случаен мач и няма кечист без образ и без цел. Затова и карда е интересен и няма нужда да скипвам през пет минути.

Отборният мач беше зверски силен, Пейдж от шоу на шоу става все по-интересен образ. Очаквам много изродски неща от него идните седмици.

Дори оня идиот Ориндж Касиди беше интересен за гледане. :D Двубоят с Пак се получи много забавен и хем Касиди си запази образа и публиката му се кефеше, хем Пак излезе зверски силно и злобно копеле. 

Коуди и MJF направиха емоционален мач с олд скуул привкус, както се и очакваше. ОК съм, макар да ми се струва, че враждата ще почне да буксува скоро и трябва да се вкара нещо забавно.

Мейнивента беше супер и много се кефя, че Моксли взе титлата. MOX е един от най-харизматичните кечисти днес и трябва да му се даде шанс да носи компанията на гърба си. 

Имаше и други силни моменти - мачът между Гевара и Дарби АЛън ме изкефи доволно, както и тая щуротия със светещите гривни. Много силно шоу, AEW продължават да мачкат, дано скоро и рейтингите се вдигнат. 

Странно ми е как никой не е отбелязал любимият ми момент от цялото ППВ, а именно феноменалният ентранс на Крис Джерико, който е един от най-добрите, които съм виждал в кеча. Самата му песен е сила, но тази версия, изпята от хор, беше адска красота: 

nWoHulkster

В сферата на любопитното: Дейв Мелцър оцени Lucha Bros vs. Omega & Hangman с шест звезди. И каза, че според него това е най-великият отборен мач в историята. 🙂

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...