Jump to content

Мафия 4

The Olimpic Hero

Recommended Posts

59 minutes ago, Dudley said:

Не съм дал аргументи ли ? Ти изобщо четеш ли какво съм написал ? Обяснил съм всичко - Защо съм страничил от останалите , обяснил съм и защо смятам , че гласуването срещу ЙО беше грешно.

Имах предвид аргументи защо в мнението ти, което цитирах, randomly посочи мен и още двама, вместо да адресираш всичките 8 човека, тогава гласували против Йо. Просто това рандом подхвърляне ми се стори съмнително, нямаше никаква логика, освен невинно да хвърлиш сянка върху нас и евентуалния кръстник Йо после да каже ''Ей тия са хората, гласували два пъти, те са мафиотите!''. Пропуснах да кажа по-рано, знаейки, че съм гражданин, шейда, който Йо хвърли върху мен и другите ме накара да се съмнявам още повече в него. Просто е абсурдно гражданин да направи това. И ти, Дъдли, не си правиш услуга, постоянно подкрепяйки го.

Е, чета големите букви и все още не даваш обяснение защо се делиш от всички от самото начало и защо от самото начало отхвърляш идеята Йо да е мафиот/кръстник. Дори и сега продължаваш да го подкрепяш на 100%. Едно е да му се довериш донякъде, друго е изцяло да твърдиш, че няма как да е кръстник, при положение, че шанса е голям. След като уж си гражданин, не би ли трябвало да се съмняваш в Йо колкото нас, след като в момента има 50% шанс да е кръстник? Пък и единственото, което обясняваш е от мафиотска гледна точка - ''Ако бях мафиот, еди какво си''... Същите неща, за които те адресирах, можех да ги напиша още преди да стане 23:00 на втория рунд, просто тогава не бях в нас. Тогава какви щяха да са ти оправданията, след като все още не знаехме за статуквото на Реалния? В момента целия ти аргумент е ''Ако бях мафиот нямаше да действам така''. Дори и да има логика в това, което казваш, не значи, че не си се отделил точно за да имаш това оправдание и не играеш дабъл блъф. Отделно, още от самото начало, двамата играете доста подобно, дори го отбелязах във филмиращия си пост първия кръг.

1 hour ago, Dudley said:

Според мен си гражданин , но си се заблудил или по скоро Соки е успял да те заблуди с неговите постове относно мен.

Когато писах мнението си, беше преди Соки, Енеми и Сийкста да пуснат техните, просто се занимавах с други неща и се забавих. Когато видях, че са постнали техните, все пак постнах и моето, за да се знае, че мисля като тях. Засега те са хората, на които най-много вярвам, мисля точно като тях. Естествено, не отвърлям възможността да са мафиоти и да ме будалкат яко, но засега играят прекалено праволинейно и добре, за да са такива.

1 hour ago, Dudley said:

Ако следваме vote patterna то шанса аз да съм мафиот клони към 5 %

Ако следваме vote pattern-a, шанса да си мафиот е 50%, дори повече, след като само ти и Фарест припокривате частта за делящите се. В момента, най-логичното е да тръгнем от вас, всичко друго ще е абсолютно тото, след като всеки се е филмирал срещу някого.

1 hour ago, Dudley said:

Спомнете си играта на Бобоци от предния сезон и е сравнете със сегашния - нищо общо , защо ли ? Може и да няма време както казва , но е нормално да използва това оправдание.

За Бобоци имаш някакво право. Факт е, че играе много по-затворено, но може да е защото е насрал от неуспешната си игра предните пъти, или защото наистина няма време. Но наистина е малко по-съмнителен, в сравнение с други играчи.

4 hours ago, Dudley said:

Наистина няма смисъл мафиотите да гласуват за него ако наистина е кръстник

4 hours ago, Dudley said:

В такъв случай аз няма как да съм мафиот , защото най вероятно бих гласувал за него ако наистина съм такъв.

Сори за дабъл поста, но първо казваш това в единия си пост, после в следващия точно обратното? Logic?

Хрумна ми интересен начин по който може да използваме Йо като литмус. Нарочно оставяме заподозрения на 6 гласа и чакаме дали Реалния ще му забие пирона. Това би показало какъв е заподозрения. Кръстник не би рискувал да губи мафиоти като знае, че като отпаднат, той е следващият. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

2 hours ago, baikiro said:

Хрумна ми интересен начин по който може да използваме Йо като литмус. Нарочно оставяме заподозрения на 6 гласа и чакаме дали Реалния ще му забие пирона. Това би показало какъв е заподозрения. Кръстник не би рискувал да губи мафиоти като знае, че като отпаднат, той е следващият.

Това нямаше смисъл да го казваш. Вече е безсмислена тактика. Дали нарочно я издаде, или без да искаш... да кажем, че приемам, че е второто.

За YoTheReal мисля повече да не коментирам, защото няма смисъл. Както и baikiro каза, от него може единствено да гледаме гласовете вече, ама той не е толкова тъп, че да се разкрие по това ако е кръстник. Развитието на играта с него показва защо за мен тези роли на принц и кръстник са излишни. Може би ако се играе някаква колосална игра на живо с 30 човека наистина има файда от тях, тук просто разводняват и в конкретния сезон при конкретното ни развитие на играта правят участието на YoTheReal от тук до края само формално - той няма смисъл изобщо да пише, защото така и така има подпечатан билет до финала, освен ако мафията не го разкара през нощта по някакъв начин (това в случай че е принц). А и да не го разкара мафията - почти всички с право и резон ще се съмняват в него до края. Аз за себе си разчитам той да е кръстник, защото това ще значи, че съм тръгнал на прав път като го емнах.

Отпадането на Нешев е лошо, защото мислех да играя с него, дори без директно да го заявявам. Доказателство е, че 2 пъти съм го споменал, и двата пъти е било в смисъл на "както Нешев каза". За момента също така считам THE ENEMY, Chocho и Socki за граждани. Рисково е винаги, но на този етап трябва на някои хора да се довериш в играта. Така че тях няма да ги анализирам или коментирам, освен ако с нещо не се издънят много брутално.

baikiro ми е 50:50, но по-скоро за момента го приемам за гражданин също.

The Best не мога да го разкрия какъв е, но там имаме и вечния проблем с неговото форумно поведение. Той си държи на неговото, държи да е в ролята на арогантния хвалипръцко и това общо взето отказва всички други от интеракция с него, поне на мен така ми влияе. Да кажем, че е гражданин, защото така ни устройва и защото едва ли на някого му се занимава да го разкрива и да спори с него. Поне next level стратегията двамата с Йо да са мафиоти за мен е вън от играта, защото хейтът и враждата им ми се струват доста истински, а и принципният им конфликт не мисля, че би им позволил да играят в тандем.

Някой нагоре каза, че вероятно мафиотите са 3-ма и единият е кръстник, защото ако са 4-ма това би ги направило съвсем непобедими - съгласен съм с това. От тук ако рискувам и приема, че Йо е кръстник, остава двамата му другари да са измежду NiaJax, Dudley, Bobotsi, seekstah и Farest. От тези, seekstah по-скоро бих го доближил до оформената в моите очи група на ENEMY и Socki, а именно граждани. На NiaJax също по-скоро бих се доверил за момента. И остават Dudley, Bobotsi и Farest. Освен ако нещо не се промени кардинално през днешния ден, моят глас ще отиде за някой от тези тримата, като надявам се всички ще се съгласите, че трябва да елиминираме някого, а не да оставим празен ден.

За момента гласът ми отива за Dudley. Да видим как ще се развият нещата, може и да сменя гласа.

Ми байкиро, аз съм пълен, пълен параноик.  В момента в главата ми минават хиляди варианти за всеки от играчите и това честно казано е нещо, което колкото ми е помагало в играта, толкова ми и пречи. Така че няма как да съм сигурен, че ти не си мафиот на 100 процента. Откъде да знам, че не разигравате театър с Йо, примерно? Със сигурност си един от играчите с които имам желание да играя играта.

Но сега ще изкажа и другата си теория за теб, която ми се иска да се окаже вярна. Аз също подкрепям идеята за вотинг патерна и бях на твоя страна в този спор първия ден. Причината явно, това да ни отличава от повечето играчи е, че ние обичаме да играем играта по-агресивно. По тази причина смятам, че ако беше мафиот, може би нямаше да се набиваш на очи и да водиш активни диспути с всички нас през всички дневни фази. Тази грешка, да тръгнем след подобен тип играч вече я направихме когато изгонихме Химлер. Пак казвам, имам съмнения, но също така, интуицията ми казва, на този етап да не тръгвам срещу теб.

Имах сериозни съмнения и по адрес на Лууп, защото до момента играта му приличаше донякъде на тази от мафиотския му сезон, но да кажем, че с последния си пост ми вдъхна едно мялко по-голямо доверие, а и беше един от хората които набелязаха първи Йо и забелязаха червените флагове в играта му рано. На този етап нямам причина да го набелязвам.

Ди Бест е един от играчите които по-скоро съм склонен да приема за мирен гражданин и бих играл с него на този етап. Другия такъв е Сиикстах, в играта на Соки също все още не съм намерил достатъчно подозрителни елементи, като изключим честите му оправдания за отсъствие. 

Чочо също по-скоро не ми е дал поводи да се съмнявам, но той Ниа Джакс и Киро са играчи, чиято игра нямам база за сравнение от предишни сезони, защото или не са били част от играта, или са били само за един ден. 

Групата на най-подозрителни на този етап, остават Дъдли, Боботси и Фарест и те отговарят на евентуален мафиотски профил, поне в моите очи. В края на деня ще се наложи да експериментираме с вот срещу един от тях и за момента виждам, че вълната върви към Дъдли, но аз ще изчакам да видя как ще се развие дневната фаза, ще дам шанс и на Дъдли да ме убеди, защото нямаме право на още много грешки в играта.

Ами като гледам на къде вървят нещата, нямам друга опция. Опитах да се защитя, но хората явно не четат кво пиша, а гледат за кого съм гласувал. Просто трябва да съм голям олигофрен ако знам че йо е кръстник и да не гласувам за него заедно с мнозинството. Има хора които даже не са писали още а са съмнителни. Визирам Бобоци

Ще адресирам набързо враждата между baikiro и TheBest. Като цяло следя внимателно постовете ви, но досега не съм прочел нищо, което да ми даде ясна насока какви сте и двамата и според мен причината за това е доста тъжна. Факт е, че вие двамата сте най-опитните играчи в Мафия и сте играли играта и извън форума и т.н. Сега за пръв път участвате като играчи заедно и това, което аз виждам като страничен наблюдател е едно сблъскване на егота. Тази дискусия/спор, която сте подхванали е нещо, което може спокойно да си говорите и извън играта или в друга тема и засягате настоящия сезон минимално. Най-малкото като напишете пост 80% от него засяга това, за което говоря, а другите 20% говорят за конкретния сезон. Просто и двамата се опитвате да наложите собствените си идеологии и виждания за това как Мафия трябва да се играе и се опитвате да покажете на останалите "вижте аз съм най-опитният и силният играч и моят начин на игра е най-правилен". Проблемът тук е, че с този цитат вие не се стараете чак толкова да помогнете на гражданите в конкретният сезон, а по-скоро да си спечелите уважението и подкрепата им и да си нахраните самочувствието.

The Best преди няколко страници ме спомена, че имам лош навик да се захващам упорито за един играч и да го дъвча до последно дори да не съм прав. Това е факт и си го признавам като слабост в играта ми. Но The Best има общо взето същата слабост и в момента го прави отново с baikiro. Проблемът е, че baikiro също не е някаква БЕТА в света на Мафия и не се дава изобщо и отвръща с абсолютно същото и реално си пречите по този начин, а и на сезона като цяло. Силно се съмнявам и двамата да сте мафиоти, но е напълно възможно един от вас да е. За Киро нямам достатъчно наблюдения от предни сезони, а Best е напълно способен да го изиграе така и без да го прави по явен начин. 

baikiro ми е много странен с апелите си към тъмничаря. Това за мен е абсурдно играч с неговия опит да призовава така роля, която няма гаранция, че е в играта и то от толкова рано. По този начин привличаш излишно внимание към себе си и хората вече започнаха да се обръщат срещу теб. Ако това ти е тактиката аз лично не мога да я разбера. Нали уж няма танер? Също така съм съгласен с Loop, че това за Йо и последния пирон не трябваше да го казваш. Тук отново се връзва с това , което написах горе, че просто се опитваш да покажеш знанията си в играта и да ни натякнеш, че си добър играч на Мафия без да се съобразявяш с конкретните ни обстоятелства в този сезон. Ако сте граждани играйте като такива и не използвайте този сезон да си чешете еготата.  

Като цяло не ви казвам да не се карате - просто ако ще го правите и ако ще се обвинявате го правете на базата на този сезон и на играта ви сега, а не да си мерите пишките кой е по-силен в Мафия като цяло.

Реших да напиша това преди да изчезна за дневната фаза с надеждата, че ще заиграете малко по-целенасочено докато ме няма. Ще се опитам да вляза във форума довечера около 8-9 за 5-10 минути да изчета темата и може би да напиша 1 мнение ако имам време. Ако оцелея през нощта и конфликтът между baikiro и TheBest продължава (ако и двамата са тук още, но не виждам как мафията ще ги убие предвид обстоятелствата), ще се включа малко по-сериозно, защото трябва да се открие кой от тях е мафиот и да се разкара. Ако пък умра - фокусирайте се над тях двамата с цел разрешаване на проблема по най-бързият начин и след това на базата на това кой отпадне през дневната фаза си правете изводи за Farest, seekstah, Bobotsi и Dudley (ако не отпадне днес).

635682_orig.jpg

Тъкмо ставам и не мога да повярвам колко неща са се изписали.

Ще го кажа за последен път, делничните дни съм по-слабо активен, защото съм на училище. По-наблюдателните от вас може би са забелязали, че в неделя писах традиционното за мен количество постове. Който иска да ми вярва, това е истината и ако някой си е наумил че съм мафиот, най вероятно няма да мога да го разубедя. :)

Колко съм полезен е друг въпрос. Давам си сметка, че не допринасям особено, поради липса на време и да си кажа честно, доста ме е яд. Може бих тръгнал срещу себе си в предишните сезони, но при така създалата се ситуация нямам особено избор кога мога да пиша.

Все пак ще се опитам да раздам през оставащото ми време в играта.

Като гледам доста хора са се насочили към Дъдли. Има няколко подозрителни неща у него.

Винаги се цепи от нас, сякаш напук. Това е изпитана мафиотска тактика, за да се изчисти от подозрение. Може и да е насрал от votting pattern-a на baikiro.

Доста упорито подкрепяше YTR и изглеждаше, че за него няма вариант Йо да е големият кръстик на мафията, за какъвто между другото го смятам и аз. Също така ми прави впечатление, че е доста по-активен от миналият път и е по-разпален. С тези непрекъснати обяснения като ученичка се оплете още повече.

Също така той през цялата игра се е насочил към мен. Предполагам е видял, че като не пиша толкова мога да бъда лесна мишена за изгонване и за това се опитва да настройва другите срещу мен.

Аз не съм единственият слабопишещ, но той се фокусира именно над мен.

Не мога да кажа, че 100% е мафиот или че някой е 100% гражданин, защото всеки ми е подозрителен малко или много, но засега Дъдли изглежда най-вероятният мафиот.

Все пак няма да гласувам прибързано, ще изчакам малко да видя как се развиват нещата.

Бест и Киро също имат интересен конфликт. Съгласявам се с Киро, че трябва да се гони човек още първият ден, дори и с големият шанс да се окаже един от нашите. Гласуването на другите е най-силното оръжие на гражданите от първият ден. Ако оставим ден 1 нулев, ден 2 става нашият първи ден и губим един човек за нищо.

Киро обаче също каза странни неща, призивите за тъмничаря и пироните които може да забие Йо, изглеждат като грешки които играч от неговият калибър не би допуснал.

9 hours ago, NiaJax>2kantara said:

Споделям мнението на играчите, според които Йоан е по-скоро Кръстник, а не Принц. Един принц би трябвало да играе като мирен гражданин, а той не го правеше и с нищо не ни е помогнал до момента. А дори и да е бил принц, това вече няма никакво значение, защото мафията е наясно с неговата роля, и ако той е Принц, ще го държат жив докрая. 

Имам един много прост въпрос към вас: вие как бихте играли, ако сте на мое място и сте принц? Какво мога да направя? Да си играя като редови гражданин, никой да не ме заподозрее и да не си използвам въобще силите, или да играя съмнително, така че да концентрирам вот върху себе си, който няма да ме изгони, но ще редуцира заподозрените за мафиоти с поне 1/3?

Принц е доста преебана роля. Това в крайна сметка е игра на имперфектна информация и в момента имаме следното:

8 души са граждани - 7 граждани (някои може би с роли), 1 принц (аз), 4 мафиоти. Поне аз предполагам, че това е разбивката.

Тези 7 граждани смятат, че аз съм кръстник, докато останалите 4 мафиота знаят, че съм принц, поради една много проста причина - аз не съм им в чата и ако има кръстник, то той е наясно, определено не сме двама с тази роля. Те могат да го докажат много лесно, като ме убият, но разбира се, защо биха го направили, ако гражданите живеят със заблудата, че са хванали поне един мафиот, когото просто трябва да убият послед

За съжаление аз по друг начин не мога да ви убедя, дори след като ви обясних цялата ситуация. The Best се празни от кеф от самия сценарий той да е гражданин, а аз мафиот и да ме е "хванал", но това просто не е така и хубавото на тази игра е, че в крайна сметка винаги идва Видовден и ще видите, че всичко, което пиша, е истина.

А от тези:

10 hours ago, YoTheReal said:

поне трима ще се окажат мафиоти.

5 hours ago, baikiro said:

Никакъв литмус не е това, защото ти автоматично смяташ, че съм кръстник. Отново си е 50/50, поне за мен, защото не знам дали този, за когото гласувам, е гражданин или мафиот.

5 minutes ago, YoTheReal said:

Имам един много прост въпрос към вас: вие как бихте играли, ако сте на мое място и сте принц? Какво мога да направя? Да си играя като редови гражданин, никой да не ме заподозрее и да не си използвам въобще силите, или да играя съмнително, така че да концентрирам вот върху себе си, който няма да ме изгони, но ще редуцира заподозрените за мафиоти с поне 1/3?

Аз със сигурност бих си мълчал, поне в началото. Разбирам какво имаш предвид за редуцирането на заподозрените, но как очакваш всички да ти повярнаме сляпо, че си принц.

Ами ако си кръстник и ти е през кура дали ще се гласува за теб и затова си пишеш някакви врели некипели?

2 hours ago, THE ENEMY said:

Ми байкиро, аз съм пълен, пълен параноик.  В момента в главата ми минават хиляди варианти за всеки от играчите и това честно казано е нещо, което колкото ми е помагало в играта, толкова ми и пречи. Така че няма как да съм сигурен, че ти не си мафиот на 100 процента. Откъде да знам, че не разигравате театър с Йо, примерно? Със сигурност си един от играчите с които имам желание да играя играта.

Но сега ще изкажа и другата си теория за теб, която ми се иска да се окаже вярна. Аз също подкрепям идеята за вотинг патерна и бях на твоя страна в този спор първия ден. Причината явно, това да ни отличава от повечето играчи е, че ние обичаме да играем играта по-агресивно. По тази причина смятам, че ако беше мафиот, може би нямаше да се набиваш на очи и да водиш активни диспути с всички нас през всички дневни фази. Тази грешка, да тръгнем след подобен тип играч вече я направихме когато изгонихме Химлер. Пак казвам, имам съмнения, но също така, интуицията ми казва, на този етап да не тръгвам срещу теб.

Имах сериозни съмнения и по адрес на Лууп, защото до момента играта му приличаше донякъде на тази от мафиотския му сезон, но да кажем, че с последния си пост ми вдъхна едно мялко по-голямо доверие, а и беше един от хората които набелязаха първи Йо и забелязаха червените флагове в играта му рано. На този етап нямам причина да го набелязвам.

Ди Бест е един от играчите които по-скоро съм склонен да приема за мирен гражданин и бих играл с него на този етап. Другия такъв е Сиикстах, в играта на Соки също все още не съм намерил достатъчно подозрителни елементи, като изключим честите му оправдания за отсъствие. 

Чочо също по-скоро не ми е дал поводи да се съмнявам, но той Ниа Джакс и Киро са играчи, чиято игра нямам база за сравнение от предишни сезони, защото или не са били част от играта, или са били само за един ден. 

Групата на най-подозрителни на този етап, остават Дъдли, Боботси и Фарест и те отговарят на евентуален мафиотски профил, поне в моите очи. В края на деня ще се наложи да експериментираме с вот срещу един от тях и за момента виждам, че вълната върви към Дъдли, но аз ще изчакам да видя как ще се развие дневната фаза, ще дам шанс и на Дъдли да ме убеди, защото нямаме право на още много грешки в играта.

Не знам как мога да убедя повече. Импулсивен играч съм и миналия сезон също беше така, когато в последния ден Пренти написа една глупост и веднага гласувах за него , въпреки че 4 дена подред повтарях , че друг човек а мафиота , но никой не гласуваше с мен. След това естествено си смених вота , но мисълта ми е , че съм импулсивен играч и действам на момента. За това и играта е интересна , понеже има доста различни стилове на игра.

Другото което аз лично намирам за абсурдно е , че хората ме обвиняват , че съм се делил при гласовете. Добре , ако ти си мафиот и в Ден 1 , 6 човека са гласували за Химлер и ти знаеш , че той е гражданин , няма ли да гласуваш за него , а ще тръгнеш да гласуваш за Фарест както направих аз и обясних , че този вот е ироничен , защото съм против гоненето в ден 1 и го обявих многократно.

2-ро - Ако аз съм мафиот и Йо е Кръстник и няма начин да бъде елиминиран , абсолютно всеки мафиот би гласувал за него заедно с мнозинството. Същото важи и ако е принц , понеже ако съм мафия , ще си мисля , че е гражданин и пак бих гласувал за него.

NiaJax>2kantara

Трябваше да гласуваш с нас, да ни подкрепиш или да гласуваш за друг играч. Твоята задача е да накараш мафията да те изгони, а не мирните граждани. И точно в нея се провали. Ти заяви, че няма да номинираш, после каза, че Himler щял да събере вота и без твоя глас, но това не стана и в последния момент влезе и заби един от последните пирони. Следователно стана много подозрителен на нас гражданите и в следващата дневна фаза опитахме да те изгоним, но опитът ни не беше много успешен. Та поради това и много от нас, че не си Принц.

Днес поне засега няма да играя с тълпата, а ще следвам моята си интуиция. Моят глас отива за Farest. Не казва нищо в мненията си досега, още в първото се присламчи към Нешев и Енеми, играчи, които за мен са граждани. В първия ден не гласува, въпреки че записа мнение в последните часове на деня. Но при него го има моментът, че той всяка игра играе така неактивно и неграждански, което е много жалко за самата игра. Може би трябваше да изхвърлим него вместо Himler в първия ден, но както и да е, минало-заминало. Продължавам да следя темата и по-късно ще се включа отново.

14 minutes ago, NiaJax>2kantara said:

Твоята задача е да накараш мафията да те изгони, а не мирните граждани.

??????

И какво постигам, ако ме изгони мафията? Как точно си ползвам ролята, вие въобще няма и да разберете, че съм принц?

NiaJax>2kantara

Моя грешка, обърках Принца с Ловеца, извинявам се. То де факто Принца е яко безсмислена роля, чак сега го осъзнавам :D. Нито имаш някакви специални "ефекти" като Ловеца, който може да елиминира играч, когато мафията го изгони, нито имаш дабъл вот, нито можеш да разследваш дадени играчи дали са мафиоти. А в сезон, в който може би има Кръстник, Принца тотално се обезсмисля, защото никой не би ти повярвал. Извинявам се още веднъж, мислех че Принца убива играч като бъде изгонен от мафията, ама явно съм бил в грешка.

46 minutes ago, Dudley said:

Не знам как мога да убедя повече. Импулсивен играч съм и миналия сезон също беше така, когато в последния ден Пренти написа една глупост и веднага гласувах за него , въпреки че 4 дена подред повтарях , че друг човек а мафиота , но никой не гласуваше с мен. След това естествено си смених вота , но мисълта ми е , че съм импулсивен играч и действам на момента. За това и играта е интересна , понеже има доста различни стилове на игра.

Другото което аз лично намирам за абсурдно е , че хората ме обвиняват , че съм се делил при гласовете. Добре , ако ти си мафиот и в Ден 1 , 6 човека са гласували за Химлер и ти знаеш , че той е гражданин , няма ли да гласуваш за него , а ще тръгнеш да гласуваш за Фарест както направих аз и обясних , че този вот е ироничен , защото съм против гоненето в ден 1 и го обявих многократно.

2-ро - Ако аз съм мафиот и Йо е Кръстник и няма начин да бъде елиминиран , абсолютно всеки мафиот би гласувал за него заедно с мнозинството. Същото важи и ако е принц , понеже ако съм мафия , ще си мисля , че е гражданин и пак бих гласувал за него.

Е чак пък абсурдно? Най-лесно е колегите ти да се пускат по влакчето, но ти винаги да се цепиш от тях и да изглеждаш невинен. Може и да дойде момент в който да решите да жертвате някого и ти да го "разкриеш". Така ще излезнеш рицарият на бял кон, перфектният гражданин, който никога не е гласувал за своите и даже е успял да хване някоя мутра.

Разбираш ли какво ти казвам и още ли ти звучи абсурдно?

А ироничният вот няма да го коментирам.

Ами абсурдно е да , защото първо ме обвиняваш , че съм се делил при вота , а сега казваш че това е едва ли не е някъв правилен мафиотски ход да делиш вота? Правилен мафиотски ход е да съм с мнозинството и да не се набивам на очи, а аз направих точно обратното с което се набих на очи , че гласувам различно от мнозинството. Няма какво повече да се обяснявам , аз се защитих както смятам за добре и не смятам , че като не съм гласувал за ЙО то автоматично съм мафиот, същото е и за Химлер. Просто логиката ви е странна - някой не гласува с мнозинството , то той е съмнителен. Ами просто не смятах че тези хора за които се гласува (Химлер и ЙО) са съмнителни. Не знам как по просто да го обясня. 

По стара традиция гледате, но не виждате. Никой не е съгласен да гласува против бай Киро, а той играе ултимативно посредствено и допуска грешки, които в irl игра ще бъдат забелязани лесно, но тук не си позволявате да го повярвате. Това е в разрез с очакванията той да е, едва ли не, един от най-добрите играчи на Мафия във форума. Мисля, че от кратката ми беседка с него нещата се поизясниха и неговите блъфове са насочени към гражданите, а не към мафиотите. В този ред на мисли е нормално и Loop да го защитава. В това няма изненада. Самият факт, че никой не се реши да гласува срещу него говори много. Мафията пази своите.

В 90% от случаите, когато атакувам някого, заради своите доводи се оказва, че е мафиот. Аз имам шесто чувство, силно развита интуиция, да го наречем. Съветвам ви да ми се доверите и да проверим теорията ми. Не е като много играчи да са давали изобщо предложения освен мен. Всеки играе плахо и гледа да не се набие на очи. Някои са просто неактивни, това не ни предоставя и особена алтернатива.

Принцът и Кръстникът са забавни и интересни роли, но тук са ги извадили от паралелна игра(върколак) и няма логика в специалните им способности. Принцът би трябвало да не може да бъде изгонен от мафията през нощта, за да се разкрие на следващия ден, когато се разбере, че няма нощна елиминация. Никаква логика няма той да не може да бъде изхвърлен от своите през деня. Така по-скоро играе за мафията, тоест са изопачили ролята. Кръстникът от друга страна не би трябвало да се познава с останалите мафиоти, а да играе паралелна игра, защото в противен случай им предоставя твърде голямо предимство. При сегашните си вариации тези роли са напълно нелепи.

Все още моят глас е за Киро, но съм готов да го сменя на Дъдли, който за мен също е мафиот и не ми е дал поводи да смятам обратното, подобно на Киро.

• Upvote 2

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Гласувам за @Dudley

Пича с нищо не ме убеди, че е от нашите. Надявам се да не е гражданин, защото това говори много лошо за играта му.

С кое говори лошо бе пич ? Ти си се вманиачил че като не гласувам с мнозинството значи съм мафиот. Това даже и не е логика , а някво налудничево мислене. Който гласува по тия убеждения е тотално сбъркан. Гражданин съм, не знам колко вота съм събрал , @The Olimpic Hero да обяви моментните вотове , за да знам как да процедирам. 

Вие сте просто абсурдни с това твърдение ,че който не гласува с мнозинството е потенциален мафиот. Без значение дали се гласува за гражданин или мафиот. 

The Olimpic Hero

Dudley - 5 гласа (Socki, Chocho95, Farest, Loop, Bobotsi)

baikiro -1 глас (The Best)

Bobotsi - 1 глас(Dudley)

Farest - 1 глас (NiaJax>2kantara)

За Бобоци съм гласувал. И изненада ли е че същите хора които изгониха Химлер , сега първи гласуват за мен - Визирам Бобоци , Loop и Соки

Ще се опитам за последно да обърна внимание върху няколко детайла от играта на Бай Киро, които може би сте пропуснали. След като бе заклеймен като мафиот и направи един куп грешки, той сякаш потъна вдън земя и не продума, умело изчаквайки друг да поеме гласовете, пък било то и неговият съотборник Дъдли, който с всеки пост се дискредитира все повече и донякъде се е примирил със съдбата си. Моето притеснение се формира от това, че Киро не предизвиква почти никаква реакция у вас, даже напротив - готови сте да го оневините с лека ръка. Та той още не е дал гласа си дори... пресмята удачно ли е да си замълчи и да не гласува срещу мен надявайки си всичко да се размине, но показвайки страх или да даде глас срещу своя другар мафиот? И все още не съумява да го измисли.

По-добрият вариант е да се атакува Киро първо, защото се притеснявам, че той лесно може да ви манипулира. Сигурно има играчи, които вярват че Йо Реалния е принц, въпреки последния му пост, в който заявява, че даже мафията да го изгонила през нощта, разбираш ли, нямало как да разберем, че е принц. И това при положение, че се изписва кой е мирен гражданин и кой мафиот и няма друга гражданска роля, която да ти осигури оставане през деня. Човекът лъжата я няма за нищо и ако се оставите да ви прави на балами, какво ще го спре? В тази игра трябва всички да започваме на равни начала и фенбойски пристрастия към някого не бива да има. Хубавото в цялата ситуация е, че щом има Кръстник за баланс със сигурност трябва да има двама ловци, които да елиминират мафията. А мафиотите в момента са притиснати и рано или късно ще настъпят мината, която ще ги отведе към загубата.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Дъдли ми изглежда по-скоро искрен на този етап, но наистина вече се обърках тотално и не знам на кого мога да имам доверие, при тази престрелка на всички посоки.:D

Това което мога да кажа със сигурност е, че дадох шанс на Йо, но той продължава да се държи като тотален саботьор и не ни помага с абсолютно нищо. Няма как да повярвам на такъв човек, че е Принц.