Jump to content

AEW Dynamite - 12 февруари 2020


nWoHulkster

Recommended Posts

Място: Austin, TX

Зала: H. E. B. Center

Обявени мачове: Moxley vs. Santana / MFJ vs. Jungle Boy / Rhodes vs. Guevara / Riho vs. Nyla

 

DmyJedN.jpg

Link to comment

 

Силен промо пакет за Джими Хавък. Напомни ми на Декстър. Доста е вероятно да влезе в някой от стейбълите, например Дарк Ордър или този на Бранди. Интересното при AEW е, че имат доста мрачни образи. Аз доста се радвам от този факт, но не съм сигурен как това се приема от хората с по-мейнстрийм вкус. Може пък AEW да върнат дарк стила от края на 90-те в кеча и като цяло в поп културата? :rolleyes: 

 

Иначе, тази седмица май ще е първата, в която ще има по-малко от два таг тийм мача. :D Глътка свеж въздух, по принцип таг тийм мачовете са ми любими и ми харесва това тяхно бързо темпо, но е факт, че почнаха да прекаляват, особено с премятанията и с бързите тагове.

Link to comment

Епизодът беше един от най-добрите, откакто започнаха. Гледаше се леко, нямаше скучен момент. Откакто започна новата година всяко шоу е като PPV, но за разлика от съвсем първите шоута, където бяха наблъскали само рандом мачове, вече има и много добри промота между тях и развиват добре образи и вражди. Отново имаше супер промо на Брит Бейкър и як промо пакет на Пак.

 

Dark Order тийзнаха някакъв техен таен лидер, наречен The Exalted One. Логично е той да се окаже или Мат Харди, или Люк Харпър, но да видим. Реваншът за таг титлите беше предвидим, но готин. Най-накрая ще видим и Джек Хейгър в мач, радвам се, че продължават враждата с Дъстин. Готин мач направиха и MJF/Jungle Boy. Със сигурност двамата са от бъдещите големи звезди на компанията и тийзнаха евентуално голяма вражда за в бъдеще. Очевидно имат голяма химия заедно, личи си, че са работили заедно преди. Това беше най-добрия мач на MJF досега, което е и комплимент за Jungle Boy.

 

Найла Роуз най-накрая взе женската титла, като аз по-скоро се радвам. Може доста да се говори и спори от soc-commentary гледна точка дали тя изобщо трябва да се бие с жените, но в крайна сметка е факт, че ще е много по-интересен шампион от 30-килограмовата японка. Дано направи вражда с любимката ми Shanna.

 

Супер дебют на Джеф Коб! Нещо, което ми харесва в AEW е, че си вземат поука от грешките, които правят. С Dark Order и с Butcher and Blade сбъркаха сериозно, като ги дебютираха, без да им направят никакво промо. Хората буквално гледаха с недоумение и си казваха ''Кои подяволите са тея''. В случая Джерико представи Коб като огромната машина и имаше 30 секундно промо за него. Веднага публиката се надъха, особено като го видя накрая. В Twitter се трендваше името му. Манякът е корав, напомня на Райно. Дано да са го подписали за постоянно и е част от Inner Circle.

 

Следващата седмица също ще бъде силна. Очакват се два heavyweight мача -  Moxley/Cobb и Cody/Wardlow в клетка. Освен това и Omega и Page vs Lucha Bros за титлите, както и таг тийм батъл роял. Това ще е малко предвидимо, защото е почти ясно, че мача за титлите на турнира ще е Omega и Hangman срещу Young Bucks, но поне батъл рояла ще е интересен за гледане.

 

 

Рейтингите:

 

AEW: 817,000
NXT: 757,000
 
Link to comment

Не знам тия рейтинги как се "изчисляват" обаче 800к за такова шоу са прекалено малко... Дано поне да са се надъхали повече хора за следващият път, когато с този кард очаквам шоуто да удари 1 милион зрители!

jlny.gif

Link to comment
The Olimpic Hero

Днес изгледах шоуто и мога да кажа, че всичко, с изключение на Nyla Rose, ми хареса. Буквално нямаше слабо.

 

Hangman Page продължава да радва в тази му роля, стана много over сред публиката и силно се надявам тук AEW да последват вятъра и точно той да бъде babyface-ът в бъдещата вражда с Kenny Omega, а не обратното. Тук AEW нагледно ще покажат дали следват настроенията у феновете си.

 

Всичко освен Matt Hardy лидер на Dark Order ще е сериозно разочарование. Luke Harper, съжалявам, че ще го кажа, но не става да дойде в AEW и веднага да бъде голямата работа. Не мисля, че има нужната харизма. Да, може да бъде солидно попълнение в даден стейбъл или приличен mid-carder/upper mid-carder, но не и чак мейн ивентър.

 

Интервюто на Jim Ross със Santana бе доста добро. Хубаво е да правят подобни сегменти, в които се разказва повече история, както и такива, в които не е задължително heel-ът да изглежда като лошия. Тук историята на Santana бе лична и билдна по добър начин мейн ивента за вечерта.

 

Хареса ми също така, че Dustin Rhodes предизвика Jake Hager и най-после ще видим Hager в мач.

 

Просто дайте женската титла на най-добрия образ в дивизията и яко пиче Britt Baker и не се занимавайте с 40-килограмови японки или някакви гнусни травестити. Поредно много добро промо от Baker, която всяка седмица събира солиден heat.

 

MJF направи може би най-добрия си мач в AEW срещу Jungle Boy. MJF определено е един от най-добрите heel-ове в бизнеса. Актьорската му игра, жестовете му, заигравките с публиката - той е абсолютно класически heel, като рядко виждаме подобни в съвременния кеч.

 

Jeff Cobb ми хареса как дебютира. Не го бях гледал до дози момент, но го представиха по добър начин. Прилича ми доста на Rhyno.

 

Силен Dynamite, 8/10. Следващият епизод също трябва да е много добър с оглед build-upa, който има.

               

Link to comment

Много интересно шоу отново. AEW налучкаха много добре формулата и от седмица на седмица надграждат. Вярно, ползват олд скуул похвати, които обаче си работят и това се вижда и с просто око. 

 

Джерико е типичният хийл от 90-те, а The inner circle в много отношения напомнят на стейбълите от онова време, включително на nWo. 

 

Мокс продължава да се раздава на макс и на микрофона и на ринга и си личи, че е истинско богатство за кеча. От The Shield той винаги ми е бил любимец и за мен WWE го подцениха жестоко, като го запратих в ъпърмидкарда, да не кажа и по-надолу. 

 

MJF и Jungle boy направиха точно това, което трябва - хем фейсът излезе силен и публиката викаше за него, хем в крайна сметка чиста победа за MJF, както и трябваше. Ето така се бууква силен и мазен хийл - простичко, но ефективно. Както и за пореден път се убеждавам, че мидкарда е не по-малко важен от МЕ атракциите. Целият Джурасик експрес са перфектни и си личи, че могат да издигнат когото се наложи.

 

 Джак Хагър с един сегмент ми стана интересен. Уникален Роудс. Въобще братята си ги бива зад микрофона. На ринга може и да не са нещо велико, но сегментите с тях са уникални всеки път.

 

Дарк Ордър срещу SCU изглежда доста приятна low-card вражда с добър потенциал. Dark order изнасят прилични промота и ако намерят добър хийл за лидер могат да са и нещо повече.  Но наистина им трябва харизматично копеле, а аз поне в момента не се сещам за някой такъв на пазара.

 

И не на последно място - Сами и оная откачалка Дарби Алън очаквам да направят добър въргал. Малките са надъхани и си личи, че се раздават. А и като образи си пасват яко. Това може да  е добър фюд. Даже съм убеден, че ще е поредният силен мидкард фюд в компанията. :beer:

 

Имаше и други добри неща в епизода, като цяло нищо не ми беше скучно. Много съм доволен как върви AEW засега, дано да продължат така и занапред. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...