Jump to content

5 Добри и 5 лоши кеч игри от последното десетилетие


ShiningWizard

Recommended Posts

ShiningWizard

Последното десетилетие не ни донесе кой знае колко велики кеч игри, но не трябва да се забравят тези игри изобщо. Все пак има какво да се разгледа при тях. Аз съм човек, който през последното десетилетие изигра почти всяка кеч игра, излязла на пазара (без мобилни игри) по това време.Един път се скамнах сериозно и друг път се изумих от колко добра беше една игра, а нямах големи очаквания. Тази статия няма да я правя за мен и за моите (без)интересни истории с всяка кеч игра, така че ще представя класацията за най-добрите и най-лошите кеч игри от последното десетилетие (2010-2019) и критериите ще са на база

  1. Графика
  2. Качество (геймплей и механики)
  3. Ростер
  4. Иновативност

Нека започнем

НОМЕР 5 (ДОБРА):WWE 2K19

2К17 и 2К18 бяха сравнително незадоволяващи WWE игри, но 2K един вид компенсираха на феновете като направиха 2К19 една неочаквано добра игра. Графиката и Universe mode не бяха подновени до голяма степен, но MyCareer беше впечатляваща и новите арени изглеждаха прекрасно, особено тази с тематика на Bray Wyatt. Историята на MyCareer беше интересна. От инди федерациите до пробива в NXT и враждата с Миз и Авторитета.Също така имаше новости във Create A Championship, което допринесе много за създадените титли в Community Creations. Пък и бяха добре подбрали човека за корицата, който беше ЕйДжей Стайлс.Ростерът, както повечето 2К игри от 2К16 до 2К20, имаше голямо разнообразие и в тази част от 2К поредицата, даже можеш да играеш като героите от  MyCareer като Cole Quinn и много други. Story Mode-ът на Даниел Браян беше много добър и беше много подценена част от играта. 

 

 

НОМЕР 5 (ЛОША):WWE 2К18

На launch играта беше счупена и оптимизацията беше под всякаква критика.Точно заради тази игра не мисля да купувам кеч игра тези дни.Компютърът ми беше достатъчно силен да подкара играта на високо качество, но имаше голям спад в кадрите в секунда до такава степен, че не ми се играеше. Всичко беше на каданс, което ми напомня на мач на Великия Кали, но поне Кали е като хляб за очите за разлика от болезнено премятащи се кадри от типа 60-45-50-35-60. Ростерът става, но останах с лошо впечатление от колко лошо вървеше играта и това ми попречи да играя играта на спокойствие. Поне ми върнаха сериозната сума от 150 лв, която дадох за Делукс изданието и благодарение на това си купих едни много по-стойностни игри, които играя вече 2 години с удоволствие.Графиката беше що годе подобрена, но не както 2К направиха големия скок от 2К14 и 2К15 като графика. 

Послепис:Оказа се, че тази игра има версия за Nintendo Switch, която въобще не тръгва като хората. Оказало се, че заглавието трябвало да излезне в по-късен етап, но 2К са били накарани да я пуснат много по-рано. Версията е била супер недовършена и се вижда.

 

 

НОМЕР 4 (ДОБРА):WWE 12 

След успеха на Smackdown Vs. RAW 2011 с нетърпение се очакваше следващата игра от поредицата, Smackdown Vs. RAW 2012, но THQ решиха да променят играта изцяло като заместиха традиционната Smackdown Vs. RAW кеч система за бой с новата Predator Technology. Ростерът беше малък, но има оправдание, тъй като ростера през 2011 година беше малък и нямаше много настоящи звезди, които да се включат в играта, но за сметка на това добавиха кечисти от WCW и други легенди. Road To Wrestlemania, който имаше някакъв вид последователност беше чудесен, но през повечето време се биеше с кечисти в backstage зоната. Не беше реалистичен, но не трябва и да бъде. Много ми хареса как Sheamus печели абсолютно ВСИЧКИ титли в WWE за една вечер и накрая трябваше да ги защити след гадния и мъчителен мач на същото ППВ. Историята на Трите Хикса трябваше да е взета от друг кечист, но и така става.Тази на Jacob Cass е 100% направена от Винс. Съживява се WCW със старите кечисти и после големите герои от WWE ги погребват десет пъти по-коварно.В това издание също виждаме и появата на Create An Arena, което беше една от най-добрите екстри в WWE игрите досега. Ако не се лъжа, 12-ката е първата WWE игра, която има Create An Arena.

 

НОМЕР 4 (ЛОША):WWE 2K15 (за Xbox 360 и PS3)

Скокът в графиката при конзолите от новата генерация не присъстваше при 360 и при ПС3, но това не е голяма забележка. Проблемът беше, че са копи пейстнали 2К14, сложили са нови кечисти и са му казали ден. Липсва MyCareer, но повечето кеч игри от старата генерация по принцип не са имали такова отсъствие, тъй като GM Mode и Пътят към Кечмания присъстваше на ПС2 версиите за старите Smackdown Vs. RAW игри.За сметка на това 2К са добавили Who's Got NXT? и Showcase Mode, което не е нищо ново и не допринася много за тази версия на 2К15 като цяло.

ОЧАКВАЙТЕ ДРУГАТА ЧАСТ СКОРО!

 

Link to comment
ShiningWizard

Първата част не се получи добре, защото без да искам се натисна събмит бутона. Дано не сте останали с лошо впечатление

НОМЕР 3 (ДОБРА) WWE2K14

Тази игра я очаквах много като чаве и остава една от най-любимите ми. Със сигурност съм я играл най-много тази. Ростерът беше ростер мечта. Имаше почти всички легенди с изключението на Кърт Енгъл и Джеф Харди, но това не пречи на факта, че направиха много добра кеч игра като последна игра главна игра за тогавашната генерация конзоли. Събрах много пари за нея, тъй като тогава игрите за 360 си бяха скъпи, особено най-новите и беше жесток култаж като цъках 30-те години на Кечмания. Победи и запази серията беше много добра част от играта и даже можеше да отключиш няколко версии на Гробаря.Много ми хареса и опцията със Superstar Heads, макар че нямаше голям избор от кечисти за нея. Така и продължи да бъде такава опция и за следващите части от поредицата за тези конзоли и така не актуализираха главите на кечистите. Обръснатият Гробар беше преди 4 години, а те още го имаха такъв на 2К17 за тези конзоли. Жалка работа. Графиката не беше чисто нова, но наистина играта отговаряше на хайпа. Ростерът беше много голям за времето си с кечисти от миналото и настоящето като дебютиращите кечисти от ЩИТ и завръщането на Голдбърг в поредицата.

 

Link to comment
ShiningWizard

НОМЕР 3 (ЛОША):Fire Pro Wrestling (XBOX 360)

Тази игра я намерих случайно през Xbox Live Store навремето и за чаве като мене изглеждаше като игра мечта. Оказа се, че не е като добрите стари Fire Pro игри. Нямаш голям брой кечисти, но можеш да ползваш аватара си от Xbox Live, което беше вълнуващо. Геймплейът беше разочароващ, но поне не беше от тези игри, които ти искат 100 лв. например. Играта беше безплатна доколкото си помня и хич не беше като истинска кеч игра и не беше изобщо като Fire Pro. Беше като лоша версия на WWE All Stars, която за съжаление не е в класацията, но заслужава голямо внимание. Аркадният тип на бой в тази игра е много отблъскващ и според мен е изцяло загуба на време. Да не говорим, че всичко беше онлайн, а да плащаш за Xbox Live е болка в задника.

НОМЕР 2 (ДОБРА):Fire Pro Wrestling World

Spike Chunsoft пуснаха една много добра Fire Pro игра за новата генерация конзоли и компютър.В тази игра можеш да си създаваш арени, да си създаваш всякакъв вид кечисти, да си правиш собствено шоу, собствени титли и много, много други неща освен това. Можеш да си направиш и MMA федерация от кечисти и всякакви други бойци. Макар и да е 2Д стил, играта има много повече да показва от обикновенната ти 2К игра, която е бъгава и ти пробутват същото нещо за почти 200 лв.  Бойната система е малко трудна за разбиране, но с течение на времето можеш да правиш уникални мачове, на които njpw_puroresu може да им даде 70 звезди. Пускат DLC-та редовно за играта и даже можеш да си получиш NJPW кечисти с тях, без да се налага да сваляш от Стийм уъркшопа.За компютър има много добра общност за модване на играта и благодарение на модовете може да си направиш голямо разнообразие от мачове. Самата игра няма Ръмбъл, но с един мод можеш да си направиш ръмбъл от 100 човека ако искаш. Не тежи на компютъра, а и получаваш същата забава като един хубав и чист кеч. 

 НОМЕР 2 (ЛОША):Mdickie's Wrestling Revolution 3D (PC)

Този порт на добрата мобилна игра е много слаб.Изглежда сякаш Mdickie е решил да портне играта за 10 минути и да чака да му дадат зелена светлина от Стийм. Има по-добра алтернатива за тази игра и тя се казва Wrestling Mpire 2008:Remix, която излезна през 2012, а не 2008 както твърди заглавието. Имаш същото преживяване, но ростерът е по-малък и трябва да си правиш ростера, за да го подновиш. Друго е, че няма много модове за тази версия на Revolution и от там идват проблемите с бързо актуализиране на ростера без да си правиш кечисти. Усещането не е като хубавата Mpire на времето, много по-мудна е от нея и ако сравните двете игри, единственото хубаво нещо при Revolution, е че са събрани и Career и Management Mode в една игра.

 

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕМ С НОМЕР 1 ИСКАМ ДА ПРЕДСТАВЯ И ЗАБРАВЕНИТЕ ОТ КЛАСАЦИЯТА ИГРИ И МОЯТА РЕЦЕНЗИЯ ЗА ТЯХ

WWE ALL STARS-ДОБРА

WWE 13-ДОБРА

WWE 2K20-Изключително лоша. Вие знаете защо..

WWE 2K16-ДОБРА

WWE 2K15-ДОБРА

 

Малко ще разбием правилата, но нека запазим доброто за накрая

НОМЕР 1 (ЛОША):Hulk Hogan's Main Event

Както винаги, аз изпатих сериозно от едно от най-лошите гимици на XBOX някога-КИНЕКТ. Ако сте виждали реклама за това нещо, АБСОЛЮТНО няма нищо общо с рекламата. Тази добавка към конзолата ни даде прокажната игра Kinect Star Wars и прочутата канцерогенна пародия на "Ridin' Solo", която е "I'm Han Solo". Като дете имах само една игра на Кинект и тя беше Kinect Adventures, която беше ОК, но със сигурност единственото заглавие заслужаващо внимание за Кинект. Бат Шайн случайно видял трейлър за Кинект играта на Hulk Hogan, Hulk Hogan's Main Event и вече беше готов да издруса майка си и баща си да си я купи, но едно нещо ме спаси тогава, нямаше я изобщо по магазините. Един ден реших да видя клипове за самата игра и какво да видя? Играта беше абсолютна гавра с кеча. Hulk Hogan's Main Event няма нищо Хълкхоганско за нея и дори не играеш с него. Кинектът едвам ти зачита движенията на тази игра и единствените хора, с които се биеш са безимени кечисти, които са по-неоригинални от твоя създаден кечист в Smackdown Vs. RAW. Графики? Това нещо няма никакви графики. Прилича на жалко менте на Mike Tyson's Punch Out, но поне там можеш да се движиш без проблем.Hulk Hogan's Main Event е една от най-лошите кеч игри правени някога според рейтингите в Metacritic и GameInformer и има защо

 

НОМЕР 1 (ДОБРА):WWE Smackdown Vs Raw 2011

Откъде да започна? Една игра, която беше добра за всички платформи. Една игра, която предостави толкова много за WWE игрите, че още ползват части от нея за направата на една WWE игра-Франкенщайн.Единствено съм я играл на ПС2, но като съдържание беше ВЕЛИКОЛЕПНА. Имаше Create A Wrestler, Create A Finisher, Create A Story (нещо, което не трябваше да махат от игрите ИЗОБЩО) и как да не забравяме, ROAD TO WRESTLEMANIA.Този път Road To Wrestlemania ти даваше шанса да обикаляш съблекалнията, да пътуваш във времето (буквално) и кейфейба беше на макс. Крисчън беше шампион на федерацията, Крис Джерико направи Трите Хикса джобър (неочаквано), Рей Мистерио стана хийл и ти можеше да избереш между свой създаден герой или някои мидкардъри като Долф, Труф и Кофи и да се опитате да победите Гробаря на Кечмания. Имаше отделен край за загуба и победа там и беше много добре направено. Даже можеше да се изправяш срещу легенди, които някога са се опитали да се изправят срещу Гробаря (вкл. и маскирания Кейн :D ) Ростерът, макар и малък, беше много добър за времето си. Предишните издания нямаха толкова легенди, колкото тази. Джейк Робъртс, Джими Снука, Маскираният Кейн, Скалата, Остин, Ван Дам, Рики Стиймбоут, Тери Фънк и как да не забравяме DLC кечистите като Брет, Булдога, Лекс Лугър, Нексъс, Крис Мастърс и Ретро Шон Майкълс. Играта има графика, която не е остаряла никак и играта имаше изцяло нов game engine, който променяше начина на бой и използване на оръжията при мач без дисквалификации. Публиката звучеше много реалистична също, което беше нещо, което не очаквах за ПС2 игра тогава. Може би е носталгията в мен, но тази игра беше най-добрата за десетилетието като цяло, защото имаше ДУША за разлика от повечето 2К игри, които с всяка част ставаха по-мудни.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...