Jump to content

UFC 247 "Jones vs. Reyes" - 8 февруари 2020


neshev

Recommended Posts

Имам едно вътрешно чувство, че тука ще стане фалът и Джоунс ще загуби от Рейес. :unsure: Не знам що.

 

По принцип Доминик Рейес е много, много добър боец, но е фрапиращо лишен от всякакъв вид хайп. Има един МЕ на безплатно шоу зад гърба си и толкова. Затова и много хора се чудят изобщо какъв е тоя и откъде се взе. Просто UFC продължава с политиката си да качва бързо бойци, които са относително непопулярни. Затова и потенциално интересни мачове всъщност не привикват никакъв шум, както е в случая.

 

Другите боеве много, много не ме вълнуват. Латифи е смешно да се бие в тежка категория. Тоя пич и за WW е спорно дали има габарити. Ясно, че от UFC пак се мъчат да хайпнат Дерик Люис, с което съм ОК. ДзверО е забавен и има харизмата на корава батка. Ще се радвам да го видя по-нататък в големи мачове. 

 

 

Link to comment

Не знам защо, но и аз мисля за пръви път, че може да стане изненада при кокала. Скоро ще се разбере, но в едно съм доста убеден. Мачът трябва да пръска мивки, плочки и к'вото се сетите там. 

Link to comment

Почна да говори за титли в HW, победи над Миочич и т. н. Нищо чудно верно да го свитнат тук. И все пак, говорим за най - добрия боец в UFC, може и да го направи да изглежда лесно като детска игра. С интерес ще гледам. 

Link to comment

Не съм фен на Кокала, но той е най-добрият за всички времена в категорията си. Определено Рейес е класен боец, но не мисля, че ще стане изненада. Решението му да се качи в тежката е напълно логично. Там има мачове, които ще му донесат доста повече кинти. Сякаш не полагат от UFC достатъчно усилия за лека-тежката категория. Няма имена, коита да предизвикват интерес, а качесво има, което е знак за слаба реклама.

Link to comment

Джони доста се озори,победата не беше никак убедителна, доста хора дори я поставят под въпрос. 

Link to comment

:unsure: Да няма някакви нови правила в ММА-я, които съм пропуснал? По принцип преди по-добрият боец печелеше рунда, сега явно има и някакви други, неизвестни за мен фактори.

 

Да започнем от Черния Дебелак - Латифи. Латифи ми беше направо смешно, че ще се качи в тежката, но пичът си изглеждаше легитимно нацепена батка и се справи перфектно. Поредното доказателство, че Дерик Люис е просто една силна тупаница тип "селска балтия" и НИЩО друго. Латифи може и да загуби първия рунд, но си взе втори и трети с добра и технична класическа борба. Никой не може да ме убеди, че няколко неуспешни опита за удар на Дерик му спечелиха последния рунд. Слаб мач, но 2-1 за шведа, съдиите какво по-точно гледат - идея нямам. 

 

Истината е, че Люис е забавен и от UFC правят всичко възможно, за да го държат в играта. Намират му правилните опоненти, но дори с тях не го бива.

 

При Багата беше 50-50 мача, но тук си беше побутнат от съдиите (които не са на UFC между другото, доколкото помня се назначават от външна комисия).

 

Същата ситуация и в МЕ-та. Абе, как може някой да даде 49-46 за Джоунс?!? Кой мач са гледали тия хора? Щото тоя, дето го гледах аз, беше 3-2 за Рейес и ми е много интересно кой и КАК може да даде първи или трети рунд за Джоунс. Айде, втория беше по-близко, имаше добри удари КокалО, но първи и трети бяха толкова доминантни за мексиканчето, че нямаше накъде повече. Да го нокаутира освен? 

 

Смях, пълен смях беше  тая победа. И Джоунс ми разправя, че тейкдауните му спечелил мача. Може да ти спечелиха последните два рунда, но преди това тейкдауни нямаше. Рейес заслужава незабавен реванш, всичко друго ще е престъпление срещу спорта.

 

----------------------

 

Валентина Шевченко е съвършена. PFP1 в момента са точно тя и Лъвицата, ебал съм го. Някога жените бяха просто притурка в ММА, но днес не е така. На Шевченко може да й се изучават движенията в учебниците. Перфектна като изпълнение и техника във всичко. Изобщо не коментирам с каква скорост ги прави нещата, нейните мачове трябва да се снимат с 120fps, та да може поне на забавено да виждаме какво прави.

 

Трябва, просто ТРЯБВА да има реванш между нея и Нунес. 

 

-------------------

 

И на последно място - много ми харесва Джъстин Тафа. Juan Adams на три пъти вече цуна пода, струва ми се, че ще му пожелават всичко хубаво занапред. Но Джъстин Тафа е пич и ще ми е забавно да го гледам по-нататък. Има здрава тупалка и може и да се поналожи с времето. Ако не друго, поне ще е интересен. 

 

 

 

 

Link to comment

Според видяното, Jones загуби битката, но не смятам резултатът за контроверсиален. Просто нещата бяха на кантар. Jones спечели шампионските рундове, но загуби първите два. Третият е спорен, но за мен Reyes спечели и него. Не смятам, че Reyes може да се чувства прецакан. В шампионските рундове издъхна. Няма как да си шампион, ако не си подготвен физически за пет рундови битки. Все пак, 4-1 рунда за Jones, както го е видял единият съдия, е прекалено. 3-2 в двете ползи е приемлив резултат.

Jones видимо не е във формата, в която беше. Причини могат да се търсят много. За мен основната е, че бойците стават все по-подготвени за неговия стил, защото вече самите лагери се провеждат на високо ниво и се адаптират спрямо слабите страни на Jones. Ръстът на опонентите също се вдигна. Най-добрите му победи идват срещу по-дребни съперници, доста от които се прехвърлиха в MW. Другото е, че борбата му изостава и докато преди беше основен коз, когато нещата в стойка не потръгнат, сега не може да разчита на нея да го вади в подобни ситуации. Естествено, бойната му възраст е доста висока. На възраст е млад, но като битки вече е в ролята на ветеран. Разбира се, винаги ще я има въпросителната с допинга, защото вече натрупа провинения и съм склонен да вярвам, че в момента е чист. Може би това му влияе психически и физически.


Въпреки това, JBJ отново се доказа като голям шампион. За пореден път извади битка с издържливост и постоянство. Много се пропукват в шампионските рундове, Jones там е най-силен. Колкото и да си добър, ако се биеш постоянно с елитни бойци, все някога ще те бият. С оглед последните две битки, Jones може да се чувства щастливец, че все още е запазил с титлата си, но му прави чест, че продължава да се бие. Спомням си GSP как избяга от спорта, при най-малките наченки, че може да загуби. Jones не си защитава нулата на всяка цена, а се бие с най-доброто, което дивизията му може да предложи. Редно е даде реванш на Reyes, а после и на Santos, когато се възстанови от травмите. 

Link to comment

Близък бой, но Jones спечели шампионските рундове. Ако ще биеш шампиона трябва да е доминантно. Иначе от друга страна JON загуби, но както казах ги оправдавам, че не дадоха титлата на Reyes. Решението е да има JONES - REYES 2.  Тогава ако мексиканеца бъде пак на такова ниво едва ли няма да му дадат титлата. 

 

Иначе бих гледал Reyes - Cormier. Ще бъде доста интерестна битка. 

Link to comment

Смятам че Джоунс се би по-добре и по интелигентно ако гледаме нещата като цяло, а не рунд по рунд. Защитаваше се много добре чакаше Рйес да издъхне и оттам да си поеме нещта както и стана в рунд 4 и 5. Рундове 2 и 3 бяха изключително близки. Не бих спорил с никой, който ги дава на Рейес. При толкова близък бой няма как решението да е контроверсиално. Както каза и Дейна - всеки си го отбеляза различно, а и ако не си съдия -на никой не му дреме :D

 

Айде да се пуска вече в HW Джонито. 

Валентина е велика. Искам трети мач с Нунес...

 

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...