Jump to content

Мафия 3

U_think_U_Know_Me

Recommended Posts

U_think_U_Know_Me

Записването започва. Едно малко уточнение искам да направя- в темата ще изброя какви роли МОЖЕ ДА БЪДАТ използвани. Наличието на тези роли тук не е гаранция, че са вкарани в играта, а служат само и единствено за разяснение на максималните параметри.

Role blocker - мафиот. Всяка нощ може да блокира един гражданин от използването на специална сила като доктор, шериф и т.н.

Jailer (тъмничар) - гражданин. Всяка нощ може да избере един човек, който да изпрати в тъмницата. Избраният не може да бъде убит от мафията и не може да използва специалните си сили ако има такива през въпросната нощ. Тъмничарят няма право да изпраща себе си в тъмницата.

Double voter - гражданин/мафиот. Тази роля няма ограничения като принадлежност. Може да бъде и от двете фракции. Гласът на въпросният човек се зачита 2 пъти. Той може да наклони везните при гласуването през деня.

Кръстник - мафиот. Най-силната мафиотска роля. Не може да бъде изгонен през деня докато има други мафиоти в играта. Първо трябва да бъдат елиминирани всички други мафиоти (неговите лакеи) за да може и той да бъде елиминиран. 

Танер- играе собствена игра! Неговата цел е да бъде линчуван от гражданите като мафиот. Неговата победа или загуба не значи край на играта. За да спечели играта си танера, той трябва да бъде елиминиран от ГРАЖДАНИТЕ ПРЕЗ ДНЕВНАТА ФАЗА.

Доктор- играе на страната на гражданите. Всяка вечер има право да защити един човек от мафиотите, включително и себе си. Няма право да повтаря две нощи подред един и същи защитен.

Врачка- играе от отбора на мафията, но изначално не знае кои са мафиотите и те не знаят коя е тя и дали изобщо я има. Всяка вечер има право да пита гейммастъра за 1 играч дали е мафиот. От една страна трябва да убеди гражданите, че е техен човек, от друга дори собствения й мафиотски отбор може да я убие.

Принц- играе от отбора на гражданите, няма как да бъде убит от тях в дневната фаза.

Ловец- играе от отбора на гражданите. Ако бъде убит през нощта на сутринта има право да убие един играч преди да напусне играта.

Шериф- Играе от отбора на гражданите и има способностите на врачката.

Без цигански изпълнения. Вервайте ми, ако нарушите правилата, просто ще прекратя играта. Не е ок да си хитър за форумна игра.

За улеснение на участниците ги призовавам да се абонират за известия от темата.

Важно: в трети сезон гейммастъра ще обявява само ако е елиминиран мафиот. Всички други специални роли няма да бъдат обявявани при елиминацията. Тоест елиминираният може да е бил специална роля или гражданин и аз ще съобщя, че е гражданин. Изключение от правилото прави единствено танера, който ако спечели собствената си игра, ще бъде специално казано.

Записали се участници:

1. Олимпик Хиро

2. Хаки

3. Принц 10

4. Саундклаудрапър

5. ШайнингУизърд

6.БайКиро

7.пренти

8.Стъндемидж

9. Бобоци

10.Стоунколдфен

11. Бруталния

12.Дъдли

13. Фарест

14.Бай тошо

15.Нешев

16.Брок Леснър

17. Дамтихам

18. Соки

Правила:

1. Забранено е гледането на профили на участниците. Всеки заподозрян в това с цел да установи кои са мафиотите автоматично умира в дневната фаза. Ако сподели информация какво е видял играта се прекратява. Като цяло имаме 18 участници. Моля ви, не преебавайте забавлението на всички, за да спечелите тиквен медал.

2. Забранено е обсъждането на играта в чата. От гледна точка на спам- и в другите раздели на форона.

3. С цел улеснение, специалните роли, които имат способности вечерта и не са мафиоти, могат да ми пишат какво искат да правят и през дневната фаза. Разбира се, ще получат отговора си вечерта.

До края на деня ще получите ролите си. Моля да ми отговорите дали сте наясно с ролята си. Играта започва във вторник- 14.01.2020г.

Упдейт от първия ден на играта:

1. ИГРАТА ЗАПОЧВА СЕГА! Гражданите могат да гласуват!

2. В играта няма дабъл вотъри.

3. Ако не сте получили роля вчера, значи сте граждани. Ролите са давани до късно снощи, през определени интервали. Ако някой е ревал като малко сладко путе защо не му пиша, то той може да се е събудил със специална роля, а може и да е останал селяндур.

4. Пишете ясно кого сте номинирали.

5. Ще контролирам стриктно и по ясни правила въпросът с едита на постовете. След първи едит ще ви предупредя. След втори едит ще получите последно предупреждение. При трети едит просто се считате за умрял и директно започва нощта.

6. Относно гледането на профили също се въвеждат ясни правила. На случаен принцип един от дните на играта ще влезна в профилите на всички играчи и ще проверя кой ги е гледал. Ако някой играч е гледал 3-4 профила, то той изгаря директно и започва нощта. Ако някой много концентрирано е гледал моя профил и още нечий профил, то влиза в графа "заподозрян". Няма да ви преследвам за влизането в 1 профил да речем, най-малкото защото стават и грешки. Призовавам ви да не играете играта "Как да надхитрим ютинк и да преебем другите 17 човека, защото сме много хитри", най-малкото защото дори да оставим маменето, вие ще спечелите колосално глупава награда от тази игра. Няма каква ценна информация да извлечете от гледането на 1 профил от 18. Специално съм цъкнал на профилите на всички възможни играчи по различно време, няма как да установите на кой съм дал ролите така. Играйте честно, за да се насладим на самата игра. Никой няма да го вълнува за тиквения ви медал "победа в мафия" след две седмици.

7. Призовавам ви да се абонирате за темата.

8. Всички специални роли с функции през нощта, ако изобщо има такива разбира се, могат да ми пишат и през деня какво искат да направят и аз ще им отговоря в нощната фаза. Така логистиката става по-лесна.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

The Olimpic Hero
36 minutes ago, U_think_U_Know_Me said:

Double voter - гражданин/мафиот. Тази роля няма ограничения като принадлежност. Може да бъде и от двете фракции. Гласът на въпросният човек се зачита 2 пъти. Той може да наклони везните при гласуването през деня.

Кръстник - мафиот. Най-силната мафиотска роля. Не може да бъде изгонен през деня докато има други мафиоти в играта. Първо трябва да бъдат елиминирани всички други мафиоти (неговите лакеи) за да може и той да бъде елиминиран. 

Танер- играе собствена игра! Неговата цел е да бъде линчуван от гражданите като мафиот. Неговата победа или загуба не значи край на играта.

Имам въпроси, относно тези три роли.

1.Double voter-ът няма ли да бъде разбран веднага, че е такъв, след като ще гласува два пъти през деня. Тоест това видимо ли е за всички играчи - гласуването му два пъти? В темата ли става и т.н.?

2.Ако Кръстникът бъде гласуван за елиминация през дневната фаза какво ще обяви водещият? Играч "Y" не бе елиминиран, защото е Кръстник?

3.Танерът не мога да разбера точно каква му е целта. Какво значи да бъде линчуван от мафиотите? Трябва да бъде елиминиран ли от тях? Ти правиш сезона и ти определяш правилата, но тази специално ми се вижда ужасна роля, ако целта ѝ е да си изпроси елиминация. Малко ми се губи смисълът на играта. За мен нещата трябва да са класически: "Мафиоти срещу Граждани". Такива неутрални роли ми се виждат ужасни, особено пък, при които целта на играта ти ще е да те елиминират. Би ти убило всякакъв кеф. Не е ли целта един играч да играе и да се забавлява през сезона, а не да го елиминират?

Записвам се иначе за трети сезон.

U_think_U_Know_Me

1. Дабъл вотърът ще бъде обявен в началото. Той може да бъде както мафиот, така и гражданин. Разкриването на това му свойство не влияе върху откриването гражданин ли е или мафиот. Като мафиот през нощната фаза, той няма два гласа. Гласовете му са само за дневната.

2. Кръсника мафиот просто се казва, че не е елиминиран. Много добро подсещане, погледни едитнатия начален пост, там ще бъде отразена една промяна спрямо бай Киро, която ще изясни това. По същия начин за принца просто ще се казва, че няма елиминиран играч.

3. Танерът трябва да бъде елиминиран от гражданите по подозрения, че е мафиот. Ще го добавя в описанието щом не си разбрал.

The Olimpic Hero
2 minutes ago, U_think_U_Know_Me said:

3. Танерът трябва да бъде елиминиран от гражданите по подозрения, че е мафиот. Ще го добавя в описанието щом не си разбрал.

Не бе, аз това го разбрах. Просто не съм прочел, че гражданите трябва да го елиминират. Но не му разбирам целта на играта. Кога той печели играта? Целта му значи е да се прави на мафиот и да бъде елиминиран? И какво се съобщава, когато бъде елиминиран?

U_think_U_Know_Me

Че е спечелил собствената си игра. Той играе паралелна игра на основната. Идеята е да се направи играта още по-многопластова. Организацията на това е проблем на гейммастъра. Ако желае, може да не включва ролята, изборът е изцяло негов, идеята е да има някаква категоризация какво да очакват участниците. Ще помоля бъдещи гейммастъри да използват промените в оформлението, които внесох. Координирани са с бай Киро.

The Olimpic Hero
47 minutes ago, U_think_U_Know_Me said:

Важно: в трети сезон гейммастъра ще обявява само ако е елиминиран мафиот. Всички други специални роли няма да бъдат обявявани при елиминацията. Тоест елиминираният може да е бил специална роля или гражданин и аз ще съобщя, че е гражданин. Изключение от правилото прави единствено танера, който ако спечели собствената си игра, ще бъде специално казано.

А тук не разбирам точно каква е промяната, спрямо втори сезон. baikiro също не съобщаваше ролите на играчите, когато те бяха елиминирани.

U_think_U_Know_Me

Брато, това го написах специално за теб, защото не разбираш, подробно. "Промяната" е, че вече знаете какви роли има заложени като възможности в играта. Като го знаете това, може някой да очаква, че ще обявя, че пешо е принц да кажем, аз казвам, че няма да го обявя и ще кажа, че е гражданин. Това е.

The Olimpic Hero
3 minutes ago, U_think_U_Know_Me said:

Брато, това го написах специално за теб, защото не разбираш, подробно. "Промяната" е, че вече знаете какви роли има заложени като възможности в играта. Като го знаете това, може някой да очаква, че ще обявя, че пешо е принц да кажем, аз казвам, че няма да го обявя и ще кажа, че е гражданин. Това е.

Да бе, тази промяна я разбрах. Даже аз също бях за списък с роли, които евентуално могат да бъдат в играта. Просто имах предвид, че baikiro също не обявяваше ролите при елиминация. Както и да е, разбрахме се.

soundcloudrapper

Участвам.

Huskarl said: Soundcloud рапър с профилна снимка на Varg Vikernes се представя за кеч ютюбър. Човече, ти си истински символ на мултикултурализма. :D 

Е добре, като са гласували 10 човека за играч Х и трябва да бъде изгонен, ама той е кръстник/принц кво прайм?

U_think_U_Know_Me

Обявявам, че няма елиминиран играч и започва нощта. Откритието какъв е си е ваше.

С тези нови роли играта ми се вижда излишно усложнена. Дори и при максимално опростяване, пак всички са много филмирани и мафията има огромно предимство, сега е нужен само един и кръстник или double voter и играта за гражданите е изключително небалансирана. Особено това с Танера е най-голямата глупост, постоянно мафията ще се оправдава с него. 

Дано успееш да направиш играта равностойна.

U_think_U_Know_Me

За пореден път- в играта е имало и в други случаи специални роли, просто сега ви ги казвам предварително. Пределно ясно е, че на 6 записани човека няма да ви наблъскам всеки със специална роля. Какво могат или не могат да направят мафиотите с танера, ще го има ли или няма да го има, е обект на самата игра. Големи хора сте, това ви е четвърта игра. Филмиранията са абсолютно нормално нещо за играта. Те са много по-големи, когато играете на живо и може да използваш и език на тялото. Последното мнение за мафия е от 29.12.2019-та. Аз пускам тема на 10.01.2020-та. Ако е имало друг желаещ да я организира, да се е появил до сега. Проявете някакво доверие. Или не проявявайте. Аз като гледам бобоци не се е записал за момента...

Играта е имала своите възходи и падения, но никога не е отивала "На дъното". Смятам да поправя тази грешка - тъй де, записвам се. 

И аз се записвам. Тепърва ще чета кви са новите роли. Молбата ми към водещия е, да изпише правилно имената на потребителите. Сбъркал е абсолютно всички имена дотук. 

К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

DELETE !  DELETE !  DELETE !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...