Jump to content

Мафия - идеи за развитие

hacky

Recommended Posts

1 minute ago, hacky said:

1. Пак казвам, че това е мега малноумно с басовете... И ако всеки знае, че няма сила реално в тях и нищо не доказват, защото няма да бъдат изпълнени накрая, само ще се разводняват дните в играта.

Готов ли си да се хванем на бас, че не си прав?

Ако трябва да бъда сериозен по темата, не можеш да убедиш никой който е гледал Survivor, че басовете трябва да отпаднат. Гледали сме как хора дават имитации на годежните си пръстени на други играчи, убеждавайки ги, че са истински като някаква гаранция, че няма да се предават, след което го правят.:D Просто сме се нагледали на всякакви неща и няма как да бъда убеден, че това не може да се използва като стратегия, или че няма някакъв чар в него.

• Upvote 2
The Olimpic Hero
4 minutes ago, hacky said:

1. Пак казвам, че това е мега малноумно с басовете... И ако всеки знае, че няма сила реално в тях и нищо не доказват, защото няма да бъдат изпълнени накрая, само ще се разводняват дните в играта.

То може да е малоумно, но не можеш да разбереш може би основната идея на играта. В темата можеш да пишеш абсолютно всичко, каквото решиш. Всичко може да е стратегия. Тоест не може да се забрани каквото и да било, хайде освен някакви обиди към други играчи и т.н, това е ясно.

6 minutes ago, hacky said:

2. 10 човека ви обясниха защо Кръстник е твърде силна роля, но реално тук всеки водещ ще прецени дали ще си я включва или не в играта, Соки отново ще е водещ, дано този път размисли и не я включи, за да има по-добър балан

Ама аз не казвам, че я харесвам тази роля бе. И я харесвам, и не я харесвам. Предпочитам примерно сезон с 4 мафиоти, но без Кръстник. Просто казах, че и с Кръстник има варианти, чрез които мирните граждани могат да спечелят играта.

Според мен не се занимавайте с плугини и подобни (хеле платени) за това с репутацията. Просто едно джентълменско споразумение, че репутацията в рамките на сезона няма никакво значение и символика и така. Някой ако много държи, нека почне да раздава random реакции на всеки пост, за да има много "шум" и да не могат да се вадят изводи, но според мен е излишно.

И без това голяма част от правилата са на принципа на джентълменското споразумение. Някой малоумник ако толкова държи да е победител спокойно може да гледа кой кога е онлайн и от втори профил, и като гост дори, че ако трябва и да си смени ИП-то преди да си направи втори акаунт (има и безплатни VPN-и...). Но принципно технически даже е възможно да се пусне автоматично бот да помпа онлайн списъка като гост и да следи колко пъти кой си е гледал ЛС-тата и в края на деня да извади статистика. Ако се направи това мафията е победена още след първата нощ. Мисълта ми е, че не може всичко да се контролира. Надявам се никой да не е толкова луд и вманиачен по победата, че да прави мизериите, които описах де. Но някаква степен на доверие, че всички играещи са съвестни и няма да опорочат играта поради проблеми със самочувствието, винаги ще има.

Колкото до баланса - оставете всеки водещ да си решава. Хем да има малко разлики между сезоните и разлики между самите водещи, а не всичко да е роботско и изпипано.

Между другото и за копирането на текст от кореспонденцията: някой ако иска нека копира... кой ще ми повярва ако примерно ви копирам текст, че уж съм получил "обичам те" на ЛС от Химлер? :) Само скрийншотовете забранете според мен, другото така и така няма смисъл.

• Upvote 3
5 minutes ago, The Olimpic Hero said:

То може да е малоумно, но не можеш да разбереш може би основната идея на играта. В темата можеш да пишеш абсолютно всичко, каквото решиш. Всичко може да е стратегия. Тоест не може да се забрани каквото и да било, хайде освен някакви обиди към други играчи и т.н, това е ясно.

Ама аз не казвам, че я харесвам тази роля бе. И я харесвам, и не я харесвам. Предпочитам примерно сезон с 4 мафиоти, но без Кръстник. Просто казах, че и с Кръстник има варианти, чрез които мирните граждани могат да спечелят играта.

Добре, съгласих се.

Всякакви забрани и ограничения на геймплея и стратегиите са грешни и само развалят играта. Аз затова се нервих на нешев, който по време на неговия сезон ги караше да пишат по някакъв начин и даже се месеше на пренти май беше с неща от рода "пиши по темата". :D

• Upvote 1
  • Haha 1

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

2 hours ago, THE ENEMY said:

Готов ли си да се хванем на бас, че не си прав?

Ако трябва да бъда сериозен по темата, не можеш да убедиш никой който е гледал Survivor, че басовете трябва да отпаднат. Гледали сме как хора дават имитации на годежните си пръстени на други играчи, убеждавайки ги, че са истински като някаква гаранция, че няма да се предават, след което го правят.:D Просто сме се нагледали на всякакви неща и няма как да бъда убеден, че това не може да се използва като стратегия, или че няма някакъв чар в него.

Аз съм фен на сървайвър и го следя също. :D

The Olimpic Hero
2 hours ago, Loop said:

Колкото до баланса - оставете всеки водещ да си решава. Хем да има малко разлики между сезоните и разлики между самите водещи, а не всичко да е роботско и изпипано.

Да бе, нека се експериментира, няма лошо, аз също не искам всеки сезон да е еднакъв, просто мисълта ми е, че не искам играта да се прави прекалено лесна за мирните граждани. Тук обаче пак стигаме до въпроса, че всеки има различно виждане по въпроса. За мен Сезон 5 си беше напълно балансиран, даже мирните граждани имаха повече роли от нормалното, други пък твърдят обратното. Та всеки вижда нещата по различен начин.

Добре беше балансиран сезона наистина. Все пак имахме 7 роли , но просто някои хора бяха елиминирани рано , а други никой не знаеше че имат роля освен самите те. 

Аз си мислих няма ли да е добре ако в играта кръстник то задължително да има ловец , но пък от друга страна не е задължително да има Кръстник за да има Ловец. 

И моля кажете по отговорните хора - @baikiro какво мислиш за идеята тъмничаря да има право на една екзекуция ? 

8 hours ago, Dudley said:

Добре беше балансиран сезона наистина. Все пак имахме 7 роли , но просто някои хора бяха елиминирани рано , а други никой не знаеше че имат роля освен самите те. 

Аз си мислих няма ли да е добре ако в играта кръстник то задължително да има ловец , но пък от друга страна не е задължително да има Кръстник за да има Ловец. 

И моля кажете по отговорните хора - @baikiro какво мислиш за идеята тъмничаря да има право на една екзекуция ? 

Твърде сложна и силна става ролята. Отделна роля с една екзекуция е по-добрия вариант за мен, но ние вече я имаме в лицето на ренегата. 

Edited by baikiro

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Може да се направи мафия, в която нямат право да се записват хора от предния сезон или поне такива оцелели до втората половина на играта.

2 hours ago, hacky said:

Може да се направи мафия, в която нямат право да се записват хора от предния сезон или поне такива оцелели до втората половина на играта.

Е брат това е малко тъпо, ако на някой толкова много му се играе да проследи кога е момента на записването и да се запише да играе, това с ограничаването не ми харесва

• Upvote 3
ЧОТУДЕ
22 hours ago, hacky said:

Или да има нещо като wildcard - ако не си участвал в предни сезони да можеш да се запишеш предварително. Аз също бих пробвал, изглежда интересно.

• Upvote 2

Untitled.jpg.6cffe6d78a174fa266602411f53c66c9.jpg

Най добре е да се остави някво време (примерно 48 часа да се записват хора) и после да се тегли някъв жребий кой да участва. Така може би ще е най честно , защото има хора които не влизат толкова често във форума и едва ли ще могат да се запишат. 

3 minutes ago, Dudley said:

Най добре е да се остави някво време (примерно 48 часа да се записват хора) и после да се тегли някъв жребий кой да участва. Така може би ще е най честно , защото има хора които не влизат толкова често във форума и едва ли ще могат да се запишат. 

Ще почнат съмнения и за този жребии. А ако не влизат често във форума не ги виждам как ще играят. :D

Edited by baikiro

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Нов сезон очаква ли се да има скоро? Докато мине тази карантина преспокойно може да праснем поне още 2-3.

• Haha 2

Между другото темата, която ще пусна ще е заключена и ще съдържа само правилата и ролите. Записването ще започне в Неделя в 20:00 часа.

• Upvote 2
  • Wank 1

h

The Olimpic Hero

Една критика. Виждам сте пунали в графика All-Stars. Защо е междинен сезон. All-Stars със сигурност трябва да е редовен сезон.

• Upvote 1

30 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Една критика. Виждам сте пунали в графика All-Stars. Защо е междинен сезон. All-Stars със сигурност трябва да е редовен сезон.

Защото ще се различава от основните доколкото разбрах. @Socki все пак може да ти отговори най-добре. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

The Olimpic Hero

Не бе, той нека да се различава, просто 10.5 не звучи добре, мое мнение. По-добре да няма цифра, отколкото да е 10.5. Примерно само "Мафия - All Stars" или просто "Мафия Сезон 11 - All-Stars".