Jump to content

Мафия - идеи за развитие

hacky

Recommended Posts

1 minute ago, baikiro said:

Нов update на графика на бъдещите сезони и техните водещи:

Сезон 6 - @neshev / @Socki

Сезон 7 - @Bobotsi

Сезон 8 - @hacky

Сезон 9 - @Socki / @neshev

Сезон 10 - @baikiro

Сезон 11 - @Radox

Ако Соки е водещ на Сезон 6 аз ще участвам.

35izpu1.jpg

Надявам се да оставите да минат поне 2-3 седмици , преди да има нов сезон. 

• Upvote 2

Ок след малко неразбории backstage, настъпват следните промени:

Сезон 6 - @Socki

Сезон 7 - @Bobotsi

Сезон 8 - @neshev

Сезон 9 - @Radox

Сезон 10 - @baikiro

Нешев отлага неговия сезон, който ще бъде поет от новия стар водещ Соки. Хаки каза, че засега няма да прави сезон, така че неговия се поема от Нешев. Ако Радокс не иска да чака за 11, може да поеме 9, който в момента е вакантен. 

Edited by baikiro

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Кога го предпочитате? Седмицата на 13-ти или 20-ти? Няма да има никакви покани този път - всичко на свободно записване.

h

The Olimpic Hero

Съветът ми е да правите по-голям интервал между сезоните. Иначе ще се получи пренасищане. Сезон 5 беше доста изтощителен за всички играчи, особено тези, които играха до по-късните етапи на играта. Единствено ако има желаещи нови играчи или такива, които не са играли в 5-и сезон, не е проблем и по-рано да го пуснете. Хубаво е обаче да се съгласува с тези, които смятат да играят и са играли и в 5-и сезон. Аз може би ще пропусна 6-и сезон, имам нужда от почивка от играта.

• Haha 2

6 minutes ago, Socki said:

Кога го предпочитате? Седмицата на 13-ти или 20-ти? Няма да има никакви покани този път - всичко на свободно записване.

Пак ли ще са 16 човека (това е оптималният вариант за мен)? Пускай го по-рано, да стават псувните пак.

35izpu1.jpg

The Olimpic Hero

@Radox, ти нещо ще коментираш ли за това, че наруши сериозно правилата в 5-и сезон? Как ти ще гарантираш или водещият, че няма да мамиш пак в играта? Dudley поне се извини човекът.

• Upvote 2

3 minutes ago, The Olimpic Hero said:

@Radox, ти нещо ще коментираш ли за това, че наруши сериозно правилата в 5-и сезон? Как ти ще гарантираш или водещият, че няма да мамиш пак в играта? Dudley поне се извини човекът.

Ще разбереш как ще ги коментирам малко по-късно тази вечер. Стига насира засега ;)

Но внимавай, това може да е blindside, може пък и да е next level strategy. Ще разбереш ... по-късно тази вечер!

Edited by Radox

35izpu1.jpg

Защо никой не каза нищо за идеята ми, че ролблокера трябва дa бъде отслабен?

7 minutes ago, hacky said:

Защо никой не каза нищо за идеята ми, че ролблокера трябва дa бъде отслабен?

Защото никой не е съгласен? Направи един сезон и го отслаби по твоя преценка да видим как ще се получи. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

4 minutes ago, baikiro said:

Защото никой не е съгласен? Направи един сезон и го отслаби по твоя преценка да видим как ще се получи. 

Вслушайте се в най-добрия играч 4-1. Щях да правя сезон, но ми го отнеха, има голяма корупция.

• Haha 2

А за предложението тъмничаря да има право на 1 екзекуция ? Не мисля , че е толкова зле и ако има кръстник той може би ще играе по прибрано и покрито. 

Кво стана с махането на реакциите ? Тва според мен е доста нечестно спрямо обикновенните потребители... има ли шанс да бъдат премахнати само за Мафия раздела ? 

The Olimpic Hero
2 minutes ago, Dudley said:

Кво стана с махането на реакциите ? Тва според мен е доста нечестно спрямо обикновенните потребители... има ли шанс да бъдат премахнати само за Мафия раздела ? 

Да. Ще го направим ако има такава възможност. Мисля, че има, ще проверя тези дни.

Ако не можете, дайте ми права, аз ще ги махна тях и всичко ненужно.

Направо си вземи правата. Какво ги питаш? 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

8 minutes ago, baikiro said:

Направо си вземи правата. Какво ги питаш? 

Вече не съм такъв бунтар.

Вече не съм такъв бунтар.

Искаш да кажеш "вече не насирам като пути".

35izpu1.jpg

41 minutes ago, Radox said:

Искаш да кажеш "вече не насирам като пути".

Аре стига спам

Edited by hacky

Анонимните акаунти не знам до колко ще са ефективни, защото се знаем кой, как и какво пише. Но чисто за следене на играта, аватарите и никовете помагат доста. Не мога да си представя какво мазало ще бъде, ако има 200 поста на ден, от кухи акаунти "Бот 1", "Бот 2" ... "Бот 16".

Кръстникът ме кефи, единствено, защото има опцията да е Принц, но не ме кефи, че наказва гражданите, заради това че са познали мафиот. Игрите, когато гражданите печелят, се решават от първия разкрит мафиот, а така дори да разкриеш "явен" Кръстник, какъвто беше YTR преди 2 сезона :lol:, винаги има възможност да е гражданин, което може да те насочи в крайно грешна посока.

Блокировачър е нужен на мафията, особено ако гражданите имат много роли. Иначе може да се стигне до ситуация, където 4-5 граждани заявяват роли и мафията няма никаква контра игра. Но в същото време, не смятам, че блокировачите трябва да могат да блокират всички роли. Например, лесно може да се направи така, че ловецът да не може да бъде блокиран, което дава някакво поле за противодействие на гражданите.

Аз замислих няколко интересни промени за баланса. Ще ги видите в Сезон 9, който ще е най-оспорваният досега ;)

35izpu1.jpg

The Olimpic Hero

Да преразкажа малко от подкаста ни със Соки, защото не са го слушали всички:

- Не мамете по какъвто и да било начин. Буквално една думичка може да реши даден сезон. Ще ви дам пример. Да кажем, че в решителната фаза на играта някой бе видял писанието на Dudley в Chatboxa, от което се разбираше на 99%, че е мирен гражданин. Това можеше да реши сезона в друга посока, ако го бяха видяли останалите в играта тогава Loop, Brutalnia, Mariyan01 и Radox. Същото е и с писането на Radox към hacky в skype. Представете си, че hacky беше мирен гражданин, тогава щеше да разбере, че Radox също е мирен гражданин, той не е бил де, но искам да обясня, че при тази ситуация, но в друг сезон, нещата можеха да се развият по тотално различен начин и сезонът можеше да бъде тотално преебан.

- За сезон 6 жребият ще бъде показан в реално време след сезона. Как ще се случи това ще питате? Socki предварително е изтеглил ролите в списък от 1 до 16. След това хората ще се записват и примерно ако се запишете трети по ред и под номер 3 пише - Доктор, значи сте Доктор и т.н. Socki ще пусне скрийншот и вероятно видео, което показва все още празния му списък, като ще влезе и в BWC + някакви сайтове, за да покаже, че нещата се случват преди сезона.

- И двамата се съгласихме, че роли, които в един момент се променят, НИКОГА не трябва да ги има в сезоните. Представете сте, че сте мирен гражданин, който умишлено от Ден 1 е играл с някаква стратегия и в Ден 3 или 4 очаквате да се случи нещо, след което стратегията ви да се отплати и... изведнъж ви сменят отбора и ставате мафиот, абсурдно е.

- Няма и не може да има нищо забранено, като стратегии и използване на лъжи в играта. Басовете са позволени. Те са част от лъжите или истината. Това, че даден играч предложи бас, си е негово решение. Както е и решение на този играч, който е срещу него, дали ще го приеме, дали няма да го приеме, дали ще го използва това цялото нещо срещу опонента си, вариантите са много. Ако пък този, който е предложил баса, успее с тази тактика да постигне нещо в играта си, нека да е така, значи е успял със стратегията си. Играта е необятна и можете да лъжете буквално за всичко, което се сетите в нея. Това, което се случва в играта, остава в играта и не трябва да се приема за нещо реално/истинско или всеки да ги приема, както си иска.

- Единственото забранено в играта е показване на скрийншоти от кореспонденция с водещия или копиране на текст пак от същото.

- Системата с репутация е хубаво да се махне, защото първо - вече се използва за стратегия от някои играчи, второ - не всички играчи могат да виждат точно кой е дал +, -, смях или друга реакция на постовете. Имаме обаче проблем. Преди малко разгледах админ раздела и за съжаление няма такава опция. Има някакъв вариант да се закупи подобна добавка за форума, тоест да може да се спира репутацията само в определен раздел, но ще трябва да се говори с ViChiX, дали може да се направи, колко струва и т.н. Тоест нещата може и да не се случат или ако се случат, няма да са веднага.

- За баланса със Socki споделихме мнението си, че за нас мненията, в които се говори, че мафиотите са имали голямо предимство, не са правилни. В това може би бихте се убедили ако играете в сезон, когато сравнително бързо бъде разкрит първия мафиот. След това изведнъж ще осъзнаете, че играта не е чак толкова трудна за мирните граждани. Всичко е най-вече до разкритието на първия мафиот. Просто в BWC сезоните до този момент, когато мафията бие, то тя почти винаги го прави на 0.

- Има си причина балансът да е такъв, какъвто е. Това към @Radox, защото виждам, че ще пуска сезон с по-променен баланс. Има си международен Мафия форум и т.н. @baikiro, когато представи играта на форума, все пак е знаел какво прави, нали. Само за пример ще кажа, че в най-класическата схема на сезон на "Мафия", мирните граждани имат само Шериф и Доктор, нищо друго.

И нещо последно лично от мен. Малко се прекали сякаш с троленето през последните няколко дни. Аз също леко се впуснах в това, но бях провокиран донякъде. Единствената ми идея е била да обсъждаме стратегии, да се радваме на играта и да се опитваме да се надиграваме в самите сезони, това е. Обичам да чета най-вече игрови анализи, каквито между другото имаше след сезона. След това темата леко се изврати. Та към това трябва да се насочим.

14 minutes ago, The Olimpic Hero said:

- Няма и не може да има нищо забранено, като стратегии и използване на лъжи в играта. Басовете са позволени. Те са част от лъжите или истината. Това, че даден играч предложи бас, си е негово решение. Както е и решение на този играч, който е срещу него, дали ще го приеме, дали няма да го приеме, дали ще го използва това цялото нещо срещу опонента си, вариантите са много. Ако пък този, който е предложил баса, успее с тази тактика да постигне нещо в играта си, нека да е така, значи е успял със стратегията си. Играта е необятна и можете да лъжете буквално за всичко, което се сетите в нея. Това, което се случва в играта, остава в играта и не трябва да се приема за нещо реално/истинско или всеки да ги приема, както си иска.

- За баланса със Socki споделихме мнението си, че за нас мненията, в които се говори, че мафиотите са имали голямо предимство, не са правилни. В това може би бихте се убедили ако играете в сезон, когато сравнително бързо бъде разкрит първия мафиот. След това изведнъж ще осъзнаете, че играта не е чак толкова трудна за мирните граждани. Всичко е най-вече до разкритието на първия мафиот. Просто в BWC сезоните до този момент, когато мафията бие, то тя почти винаги го прави на 0.

И нещо последно лично от мен. Малко се прекали сякаш с троленето през последните няколко дни. Аз също леко се впуснах в това, но бях провокиран донякъде. Единствената ми идея е била да обсъждаме стратегии, да се радваме на играта и да се опитваме да се надиграваме в самите сезони, това е. Обичам да чета най-вече игрови анализи, каквито между другото имаше след сезона. След това темата леко се изврати. Та към това трябва да се насочим.

1. Пак казвам, че това е мега малноумно с басовете... И ако всеки знае, че няма сила реално в тях и нищо не доказват, защото няма да бъдат изпълнени накрая, само ще се разводняват дните в играта.

2. 10 човека ви обясниха защо Кръстник е твърде силна роля, но реално тук всеки водещ ще прецени дали ще си я включва или не в играта, Соки отново ще е водещ, дано този път размисли и не я включи, за да има по-добър баланс.

едит: и какво значи има си причина баланса да е такъв? Нали всеки водещ определя какви са ролите в играта, това определя баланса.

Edited by hacky