Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Българското Кеч Общество

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Мафия - идеи за развитие

Featured Replies

Така като гледам, тая година повече няма да има стандартен сезон с граждани и мафия 😂

35izpu1.jpg

22 minutes ago, hacky said:

Има нужда от няколко кратки сезона с малко играчи, не повече от 14.

Е мойски, в анонимния дето беше преди нема и месец, колко беха бе? 😂

35izpu1.jpg

• Author
27 minutes ago, Radox said:

Е мойски, в анонимния дето беше преди нема и месец, колко беха бе? 😂

Да, няколко такива да има, за да си починем от дългите сезони, той се удължи обаче прекалено дълго също. Всичко 16+ е прекалено изморително.

Между другото наистина в началото на играта тук, стандартната бройка за сезон си беше винаги 16 човека. Оттогава обаче все правим с по 17 или с 20, та точно с 16 не е имало от сума ти време, някъде от 2021 по спомен. Може би е добре тези сезони да се завърнат :D

Edited by Radox

35izpu1.jpg

Ще прегреете играта отново. Просто не е нормално да има сезон всеки месец :) Минимум месец и половина пауза между два сезона трябва да има, според мен. 

Не виждам проблем, докато има хора, на които им се играе. 

Повечето не играят всеки сезон и без това, а други летят в първите две фази, тъй че се балансират нещата. :happy:

То вече си е като меме на играта гражданина Нешев да лети я нощ2 макс :lol:

Водещите нагласяйте го я Скатавка, я Президент, че да поиграе човека

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

1 hour ago, neshev said:

Трябва да почна и аз да троля като баче Митко, да искат да се надиграват и с мен. :D

За кое троля ве, Нешо, че играя около 2000 хода напред от средностатистическия BWC играч ли. А има хора в играта, които не могат да сметнат колко е 2+2. Затова ли троля? 

• 2 weeks later...

Май има нужда от роли подсилващи мафията. Примерно да може да научават още малко повече. 

Имало ли е досега такава роля - ако мафиот бъде убит, може да посочи гражданин който от там нататък да стане мафиот. 
Ако е имал гражданска роля я губи и става мафиот без роля (независимо дали убитият мафиот е имал роля). 

"Ако ти плюят в гърба, значи си напред"  - Конфуций

Трябваше да мятам новия сезон тия дни, но няма как да се случат нещата. Сегашната версия е още непригодена за Мафия. Няма анонимно логване, профилите са като отворена книга, броячи-мроячи, всичко е леш. Надявам се, че до седмица, максимум две, ще се случат нещата.

Не съм много в час с тия форумни актуализации, но не е ли сега времето да се вкарат автоматизации /напр. автоматично броене на гласовете/? @purple

Гледам, и чат функция не виждам. Пробвали ли сте с изнасяне на нощните чатове/комуникации в дискорд?

Ако се закучат много нещата с ъпдейтите, мога да започна моя сезон през втората половина на май, с мафиотски чат в дискорд.

Забравих да спомена, че мафиотският чат ще е денонощен в моя сезон, като живите мафиози ще имат постоянен достъп. Не знам защо сте решили да затваряте мафиотския чат през дневните фази, не е ли логично да са в постоянна връзка и да координират стратегии и през деня?

По-скоро логиката е всеки да се оправя сам през Деня, отколкото някой да ти координира действията.

Добре е всичко да се случва във форума. За мен, Дискорд не е адекватна платформа. За шитпостинг става, но да играеш Мафия на нея ми е ташак. lol Предполагам има начини да се върне старото положение, където да не може да се извлече полезна информация от профили и прочие. ЛС-тата си бачкат, но Чатбоксът, който няма отношение към играта, е в бокса, засега.

За интегрирано броене в самия форум, новата версия е по-благосклонна със сигурност, но извън @hacky, надали има друг, който да има експертизата, но ми се струва че ще в някаква батална играчка. D

1 hour ago, ГодоЙ said:

Пробвали ли сте с изнасяне на нощните чатове/комуникации в дискорд?

Това ми звучи ужасно, като се губи цялата тръпка така. За мен идеята е всичко да се случва на територията на форума. Ще се изгуби цялата атмосфера ако се преместят някакви неща в дискорд. Аз лично не бих играл в подобен сезон.

1 hour ago, ГодоЙ said:

Забравих да спомена, че мафиотският чат ще е денонощен в моя сезон, като живите мафиози ще имат постоянен достъп. Не знам защо сте решили да затваряте мафиотския чат през дневните фази, не е ли логично да са в постоянна връзка и да координират стратегии и през деня?

Отново тотално не ме кефи и това. Ако им е денонощен чатът, буквално ще си координират всеки един пост, който пишат, което е тотален ташак и се губи импровизацията и майсторството в играта.

• Author

Имам проблем с нета и днес не мога да отварям форума заради това.

Иначе и аз искам да се интегрира броенето във форума, но те първа ще го разучавам.

Останалото да се изнася в дискорди и други сайтове за мен ми се струва абсурдно. Идеята е всичко да е във форума.

Изнасянето на комуникациите на водещия и мафиотския чат определено решава проблема с неигровото решаване на играта /влизане в профили, следене кой кога се логва, и вече съвсем неспортсменски похвати като злоупотреба на играчи с модераторски права, които могат да следят активността на другите играчи/. Не знам какво му е толкова лошото да се провеждат комуникациите между водещия и играчите с роли/мафията извън форума. По-скоро отстранява доста потенциални рискове от неспортсменска игра.

Ограничаване на мафиотския чат само до нощна фаза тук виждам за първи път, честно. Но това е по-скоро неутрално правило и въпрос на навик в BWC, явно.

3 minutes ago, hacky said:

Имам проблем с нета и днес не мога да отварям форума заради това.

Иначе и аз искам да се интегрира броенето във форума, но те първа ще го разучавам.

Останалото да се изнася в дискорди и други сайтове за мен ми се струва абсурдно. Идеята е всичко да е във форума.

@purple спомена, че има готово решение. Може да го обсъдиш с нея.

Edited by ГодоЙ

Мафиотите да може да си пишат постоянно , губи чара от импровизацията на място и хванат по бели гащи дето се вика. Сегашният формат е перфектен и работи. Самият факт , че може да тръгне вот към мафиот от нищото и да го постави под прожекторите е точно момента в който си проличава социалния аспект от играта и какво би измислил някой сам , вместо да му бъде съобщено какво да направи.

1 hour ago, ГодоЙ said:

Изнасянето на комуникациите на водещия и мафиотския чат определено решава проблема с неигровото решаване на играта /влизане в профили, следене кой кога се логва, и вече съвсем неспортсменски похвати като злоупотреба на играчи с модераторски права, които могат да следят активността на другите играчи/. Не знам какво му е толкова лошото да се провеждат комуникациите между водещия и играчите с роли/мафията извън форума. По-скоро отстранява доста потенциални рискове от неспортсменска игра.

С това съм съгласна.

2 hours ago, The Olimpic Hero said:

Отново тотално не ме кефи и това. Ако им е денонощен чатът, буквално ще си координират всеки един пост, който пишат, което е тотален ташак и се губи импровизацията и майсторството в играта.

А с Олимпик за това.

Ще се радвам да успеете да интегрирате броенето и да си решите всички техн. неизправности. Успех 🍀

За броенето докъдето стигнах, спрях, защото интересът беше нулев. Никой не зададе никакъв въпрос.

Това което показах беше че може да се гласува в едно прозорче и опресняването става така да се каже моментално, примерно играч1 гласува, играч2 гласува секунда по-късно и веднага след натискане на бутона "Гласувай" ще види вота на Играч1 вече отразен. Ако в следваща секунда Играч3 гласува той също освен своя глас ще види и тия от предните 2 секунди отразени.

Предимства:

• Водещият въобще не се занимава да опреснява резултати

• Всеки участник, а включително и зрителите може да види текущото разпределение на гласовете ако натисне бутона за опресняване.

• В края на деня могат да се развият много екшън гласувания буквално в последна минута с обръщалки, махания.

• Тази система може да се тества паралелно със сегашната. Водещият ще си прави каквото и досега, само играчите ще имат двойна работа да гласуват и по двата начина. Екшъна няма да го има, защото сегашната система ще е с приоритет, просто идеята ще се тества в реални условия. Потенциално при добро развитие, може и посред сезона да се мине изцяло на новата система а ако стане нещо проблематично, да се върне изцяло на старата.

Недостатъци

• Прозорчето е отделно от прозореца/таба в който е форума. За хора на компютър не е никакъв проблем, но за телефони може да е.

---------------------

Като ви чета по-горе, изглежда че говорите не за гласуване от горния тип при което кликаш на името на жертвата и кликаш "гласувам", а да си продължи старата система а.к.а. "глас за Стич" ;-) само че някакъв бекграунд процес да преглежда страниците, да търси по ключова дума "глас за" което е удебелено и да извлича имената след "глас за". Good luck желая на тоя дето ще го прави. Защото въпросното извличане на имена ще трябва да се справя с много варианти на един и същ играч.
    KSK, КСК, Кил, Kill, Килката, и това не са всичките му варианти а хем е само никнейм. Като сметнеш че някои ползват Мите, Митето, Чичо Митко, Поли, Полинцето, Савинчето става дявол на магаре. Аха - ще накараме всички да гласуват само и единствено с оригиналния никнейм. Отново - гуд лък! Редовно ще има забравили на латиница ли се пишеше, те тва име, на кирилица ли ... ма "The Olympic Hero" било много дълго и т.н. Ами унификация ключовата дума за махането на глас? "махам", "местя", "премествам се"
    Ааа, този процес дето извлича имената, колко често ще пуска месидж/обобщение? През хикс минути? Когато някой е гласувал? Ако 5 човека гласуват през 20 секунди, обобщение след всеки от тях ли ще излиза?

• Author
9 hours ago, purple said:

За броенето докъдето стигнах, спрях, защото интересът беше нулев. Никой не зададе никакъв въпрос.

Това което показах беше че може да се гласува в едно прозорче и опресняването става така да се каже моментално, примерно играч1 гласува, играч2 гласува секунда по-късно и веднага след натискане на бутона "Гласувай" ще види вота на Играч1 вече отразен. Ако в следваща секунда Играч3 гласува той също освен своя глас ще види и тия от предните 2 секунди отразени.

Предимства:

• Водещият въобще не се занимава да опреснява резултати

• Всеки участник, а включително и зрителите може да види текущото разпределение на гласовете ако натисне бутона за опресняване.

• В края на деня могат да се развият много екшън гласувания буквално в последна минута с обръщалки, махания.

• Тази система може да се тества паралелно със сегашната. Водещият ще си прави каквото и досега, само играчите ще имат двойна работа да гласуват и по двата начина. Екшъна няма да го има, защото сегашната система ще е с приоритет, просто идеята ще се тества в реални условия. Потенциално при добро развитие, може и посред сезона да се мине изцяло на новата система а ако стане нещо проблематично, да се върне изцяло на старата.

Недостатъци

• Прозорчето е отделно от прозореца/таба в който е форума. За хора на компютър не е никакъв проблем, но за телефони може да е.

---------------------

Като ви чета по-горе, изглежда че говорите не за гласуване от горния тип при което кликаш на името на жертвата и кликаш "гласувам", а да си продължи старата система а.к.а. "глас за Стич" ;-) само че някакъв бекграунд процес да преглежда страниците, да търси по ключова дума "глас за" което е удебелено и да извлича имената след "глас за". Good luck желая на тоя дето ще го прави. Защото въпросното извличане на имена ще трябва да се справя с много варианти на един и същ играч.
    KSK, КСК, Кил, Kill, Килката, и това не са всичките му варианти а хем е само никнейм. Като сметнеш че някои ползват Мите, Митето, Чичо Митко, Поли, Полинцето, Савинчето става дявол на магаре. Аха - ще накараме всички да гласуват само и единствено с оригиналния никнейм. Отново - гуд лък! Редовно ще има забравили на латиница ли се пишеше, те тва име, на кирилица ли ... ма "The Olympic Hero" било много дълго и т.н. Ами унификация ключовата дума за махането на глас? "махам", "местя", "премествам се"
    Ааа, този процес дето извлича имената, колко често ще пуска месидж/обобщение? През хикс минути? Когато някой е гласувал? Ако 5 човека гласуват през 20 секунди, обобщение след всеки от тях ли ще излиза?

Не говоря за процес на извличане на имената, а за гласуване с бутон, но в самия форум.

Hacky, супер, но какво точно имаш предвид под "в самия форум"? Ако е в отделно прозорче/таб, окей, само че ще има същите критици че било неудобно на телефон. Ако е нещо друго как точно е? Оставени сме да гадаем и първия път както се вижда, гадах неуспешно.

• Author
2 hours ago, purple said:

Hacky, супер, но какво точно имаш предвид под "в самия форум"? Ако е в отделно прозорче/таб, окей, само че ще има същите критици че било неудобно на телефон. Ако е нещо друго как точно е? Оставени сме да гадаем и първия път както се вижда, гадах неуспешно.

Форума е ъпдейтнат преди дни, не съм имал възможностите да видя как може да го направим, ако може.

Само аз от екипа за сега се занимавам с програмиране и трябва да намеря свободно време.

Затова не исках конкретно да давам пример, защото не знам дали може да се реализира.

Идеята е като твоя вот, но да е във поста, когато пишеш мнение да имаш поленце, че искаш да смениш вот или да гласуваш за някой.