Jump to content

Мафия - идеи за развитие

hacky

Recommended Posts

34 minutes ago, baikiro said:

@The Best кажи къде искаш да вмъкна твоя? 

Така не мога да се ангажирам. Тези номерации не ми допадат, защото няма как да знам кога ще свърши единият сезон и кога ще започне следващият. Трудно е да изчисля дали ще съм свободен по това време, а не ми иска да обещая да водя и в последния момент да се откажа и да не спазя обещанието си.

И по-добре моят сезон да не се числи към официалните "редовни" сезони, а към междинните. Имам готовност да го започна веднага и да го завърша седмица-две преди да започне петият сезон с водещ Socki. Ако сте съгласни, пускам темата до края на седмицата, заедно със специалните покани(това ще е сезон на аутсайдерите- хората, които не можаха да спечелят и да поиграят дълго време), новите роли, балансираните варианти на някои от старите и тн. В противен случай някъде лятото, след като стана висшист, изтрезнея и се подготвя за магистратура.

Edited by The Best

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

1 minute ago, The Best said:

Така не мога да се ангажирам. Тези номерации не ми допадат, защото няма как да знам кога ще свърши единият сезон и кога ще започне следващият. Трудно е да изчисля дали ще съм свободен по това време, а не ми иска да обещая да водя и в последния момент да се откажа и да не спазя обещанието си.

И по-добре моят сезон да не се числи към официалните "редовни" сезони, а към междинните. Имам готовност да го започна веднага и да го завърша седмица-две преди да започне петият сезон с водещ Socki. Ако сте съгласни, пускам темата до края на седмицата, заедно със специалните покани(това ще е сезон на аутсайдерите- хората, които не можаха да спечелят и да поиграят дълго време), новите роли, балансираните варианти на някои от старите и тн. В противен случай някъде лятото, след като стана висшист и изтрезнея и се подготвя за магистратура.

Работата е там, че аз вече подготвям моя междинен сезон от месец и затова се писах преди сезона на Socki. Най-ранният слот е след сезон 5. Не е проблем да го оставиш за по нататък, когато можеш. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

8 hours ago, The Best said:

това ще е сезон на аутсайдерите- хората, които не можаха да спечелят и да поиграят дълго време

Ще пазя нулата колкото е необходимо. :lol:

• Haha 2

Обновен график на бъдещите сезони и техните водещи:

Сезон 5 - @Socki

Сезон 6 - ?

Сезон 7 - @Bobotsi

Ако има още хора, които искат да допринесат за играта като водещи, да казват. 

• Upvote 2

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Междинния сезон завърши скоропостижно за три дни, а следващият редовен започва след 3-4 седмици(воден от @ Socki), ако не се лъжа? Мога да започна своя междинен сезон на аутсайдерите и той да завърши за десетина дни максимум. Казвайте ако ви се играе.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

ShiningWizard

Имам идея за по-трудна версия на Мафия, но организацията ще е доста сериозна. Към кой мога да се обърна, за да споделя?

Just now, ShiningWizard said:

Имам идея за по-трудна версия на Мафия, но организацията ще е доста сериозна. Към кой мога да се обърна, за да споделя?

Пиши ми на ЛС. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

2 hours ago, ShiningWizard said:

Ако имате нужда и от трети човек, може да ми пишеш и на мен.

Ще правите ли Мафия coronavirus edition?

Предлагам да започне с едно coronavirus зомби, аптекари, лекар и двама микробиолога и 15 човека...

Зомбито, всеки ден ще може да заразява по трима човека, аптекарите ще са мафиоти, които предлагат фалшиви маски, действайки със зомбито, лекарят ще може да спасява по един номиниран, а микробиолозите ще действат по откриването на лек, срещу разрастващата се от действията на зомбито пандемия и да връщат през нощната фаза, заразен обратно към хората.

Играта свършва с откриването и елиминирането на зомбито и аптекарите-продажни мафиоти или с елиминирането на добрия чичко  доктор и микробиолозите.

3 hours ago, hacky said:

8 сезон ще водя ако има живи във форума.

Update на графика на бъдещите сезони и техните водещи:

Сезон 5 - @Socki

Сезон 6 - @neshev

Сезон 7 - @Bobotsi

Сезон 8 - @hacky

Сезон 9 - ???

Сезон 10 - @baikiro

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

13 minutes ago, Bobotsi said:

Може вече да се мисли за сезон 5, все пак повечето сме си по домовете.

Има тема.

Момчета вече съм пуснал тема за сезона. Ако записването приключи по-бързо от очакваното може сезонът да стартира по-рано от предвиденото. От вас зависи.

635682_orig.jpg

• 2 weeks later...

Така, поздравления пак за Соки като водещ на перфектен сезон. Веднага след него обаче ми хрумна една налудничава идея, която като цяло може да се осъществи най-лесно от бъдещ водещ администратор.

Правят се набързо 10 временни и анонимни акаунти и водещият ги раздава на случаен принцип на записалите се играчи. След това те играят максимално анонимно (е, някой ако иска може да каже кой е или да блъфира, че е някой друг). За мен би се получил интересен психологически експериментален сезон така. Защото няма какво да крия - мнението ми за играчите от годините във форума ми влияе на преценката в играта. Един наистина капсулован сезон, в който не гледам срещу мен "Radox", а "ИГРАЧ 4" например ще ме накара доста повече да следя за нюанси в написаното. Ще позволи и повече блъфиране и поведение извън предначертаното и очакваното. За по-лесно запомняне и асоцииране на тези анонимни акаунти може да им се сложат аватари с различни цветове, така че като изчетеш писаното в първия ден да имаш някаква зрителна памет от сорта на "червеният пише така, зеленият твърдеше ей това...".

Няма да се получи с много играчи (16 и подобни цифри), но за 8-10 играча мисля, че би станал доста интересен сезон. Разбира се тези анонимни акаунти ще могат да пишат само в Мафия раздела, като то даже това може и да се зададе администраторски ако им се създаде специална временна група.

3 minutes ago, Loop said:

Така, поздравления пак за Соки като водещ на перфектен сезон. Веднага след него обаче ми хрумна една налудничава идея, която като цяло може да се осъществи най-лесно от бъдещ водещ администратор.

Правят се набързо 10 временни и анонимни акаунти и водещият ги раздава на случаен принцип на записалите се играчи. След това те играят максимално анонимно (е, някой ако иска може да каже кой е или да блъфира, че е някой друг). За мен би се получил интересен психологически експериментален сезон така. Защото няма какво да крия - мнението ми за играчите от годините във форума ми влияе на преценката в играта. Един наистина капсулован сезон, в който не гледам срещу мен "Radox", а "ИГРАЧ 4" например ще ме накара доста повече да следя за нюанси в написаното. Ще позволи и повече блъфиране и поведение извън предначертаното и очакваното. За по-лесно запомняне и асоцииране на тези анонимни акаунти може да им се сложат аватари с различни цветове, така че като изчетеш писаното в първия ден да имаш някаква зрителна памет от сорта на "червеният пише така, зеленият твърдеше ей това...".

Няма да се получи с много играчи (16 и подобни цифри), но за 8-10 играча мисля, че би станал доста интересен сезон. Разбира се тези анонимни акаунти ще могат да пишат само в Мафия раздела, като то даже това може и да се зададе администраторски ако им се създаде специална временна група.

Това е най-добрата идея за Мафия, давана досега.

Присъединявам се към всеобщото мнение, че мафията е прекалено силна и гражданите реално нямат почти никакъв шанс да спечелят. Дори на теория, чисто процентно, е почти невъзможно. Аз ако бях на мястото на мафиотите, нямаше да се гордея особено с победата си, защото е елементарно да спечелиш от тази позиция. Знаеш всичко, и само гледаш сеира на останалите как се изяждат помежду си. Видя се в последния сезон че гражданите дори със супер много на брой силни, че даже и свръхестествени роли, не успяха да хванат дори ЕДИН мафиот. Ако си мафиот просто трябва да си кротуваш, да не се набиваш много на очи и да не разиграваш кой знае какви театри. И веднага минаваш под радара, никой няма да се усъмни в теб. Давам за пример себе си - мисля че не получих нито един глас за елиминация до последния ден. За hacky да не говорим. Отделно мафиотите имат гарантиран един убит човек всяка нощ (освен ако някой не го предпази), без значение какво става. Шерифът реално не може да използва информацията си по никакъв начин, освен с нереални мъки и засуквания да опита да поведе общия вот към някой мафиот който е разкрил. Отделно всеки тълкува всяко казано нещо през деня по различен начин и почти никога не се стига до консенсус кой може да е мафиот. След всичките тези лъжи и измами, всеки може да се хване за всяко казано нещо и да почне да убеждава себе си, че другият лъже. Другият проблем е, че макар че в началото на деня всички граждани имат различни подозрения, накрая тръгват като стадо овце към този, който има 2-3 гласа без да мислят, само и само да опитат случайно да успеят да изгонят някой мафиот. Както се видя в тоя сезон, не стана нито един път. Още нещо - това че мафиотите са в пъти по-малко не е недостатък, а даже предимство в тяхна полза, защото ги прави още по-трудни за нацелване при стреляне на сляпо, каквото правят в 90% от случаите гражданите. 

Да, играта е интересна и напрегната, но просто поради гореизброените причини за мен гражданите няма да спечелят никога. Мисля че по чудо в един от сезоните бяха успели по чудо накрая. Пак казвам, това да се хвалиш че си спечелил като мафиот сезон на Мафия е все едно да тръбиш наляво и надясно, че с танк си успял да спечелиш челен сблъсък с велосипед. Така че, насоките за подобряване трябва да са в балансирането на ролите между двата отбора, че сега е плачевно.

35izpu1.jpg

Ами изобщо не сте прави. Гражданите са си виновни в абсолютно всички сезони, които са загубили. Всеки дърпа в различна посока и си знае своето. Такава е играта и във всички сезони беше балансирана по-възможно най-добрия начин. 

Ето малко статистика:

Сезон 1 - победа за гражданите

Сезон 2 - победа за мафиотите

Сезон 3 - победа за гражданите 

Сезон 4 - победа за мафиотите 

Сезон 5 - победа за мафиотите 

Сезон 2.5 - победа за мафиотите 

Сезон 4.5 - победа за хората (гражданите)

От 7 игри, мафиотите са взели 4, а гражданите 3. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

The Olimpic Hero
10 minutes ago, Radox said:

Да, играта е интересна и напрегната, но просто поради гореизброените причини за мен гражданите няма да спечелят никога. Мисля че по чудо в един от сезоните бяха успели по чудо накрая. Пак казвам, това да се хвалиш че си спечелил като мафиот сезон на Мафия е все едно да тръбиш наляво и надясно, че с танк си успял да спечелиш челен сблъсък с велосипед. Така че, насоките за подобряване трябва да са в балансирането на ролите между двата отбора, че сега е плачевно.

Казах ти го и в сезона. Не разбираш тази игра и не ти е ясна.

1 minute ago, baikiro said:

Ами изобщо не сте прави. Гражданите са си виновни в абсолютно всички сезони, които са загубили. Всеки дърпа в различна посока и си знае своето.

Е като гледаш отгоре като мафиот и се кашираш с лъжи като путка е много лесно ;)

35izpu1.jpg

1 minute ago, Radox said:

Е като гледаш отгоре като мафиот и се кашираш с лъжи като путка е много лесно ;)

Предния сезон загубих като гражданин. Вината си е в гражданите. Това е. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Tая мафия нещо много бие. Трябва някаква нова силна гражданска роля.

Предлагам включването на ролята: ГЕНЕРАЛ - не може да бъде елиминиран нощем от мафията. Може да бъде изгонен от останалите граждани през деня или да изгуби играта, ако мафиотите станат повече от гражданите.

Edited by Splin