Jump to content

Мафия - идеи за развитие

hacky

Recommended Posts

Трябва най-накрая да решите веднъж завинаги как се избират мафиотите - на случаен принцип (през програма/алгоритъм/теглене на листчета даже) или от водещия. И да ни кажете.

The Olimpic Hero
2 hours ago, YoTheReal said:

Трябва най-накрая да решите веднъж завинаги как се избират мафиотите - на случаен принцип (през програма/алгоритъм/теглене на листчета даже) или от водещия. И да ни кажете.

В първи и втори сезон baikiro ги избира на случаен принцип (програма с рандум генератор). В сезона на neshev 2.5(Коледния) нещата стояха по същия начин. В третия беше единствената разлика - U_Think_U_Know_Me ги е избирал по свой вкус. Тоест е решил да прави някакъв си свой баланс. Две по-известни имена при мафиотите neshev и Socki, едно сравнително известно - damtiham и едно по-неизвестно - Stun Damage. Същото и при ловците - аз и Prince10.

В моя четвърти сезон ще използвам отново рандум генератора и на случаен принцип ще се паднат мафиотите, мирните граждани и специалните роли.

Значи и аз да се изкажа, като е дадена думата - от наблюденията ми до тук бих участвал единствено в сезон с правилата на БайКиро! Ролите е ясно, че са 4-5 с леки условности понякога, не е нужно от списъци или да се обявяват предварително. Отделно единствено във формата на Бай Киро имаше яснота за часовете, просто последния сезон като зрител/читател ми беше трудно да следя какво се случва и кога е ден/нощ... Иначе вече мисля, че играта се изясни и няма да имаме затруднения с правилата, ако не ги променяме прекалено много. :) 

jlny.gif

The Olimpic Hero

В четвърти сезон денят ще свършва и започва винаги точно в 23.00 вечерта. Мисля си, че е перфектно. Хем хора, които работят, ще имат време да се приберат и да играят до края на деня, хем аз ще имам време от 23.00 до 24.00 да оформя нещо по темата и играта ако има нужда и след това да си легна. Денят ще продължава 24 часа - от 23.00 до 23.00, нощта също.

• Upvote 2

22 hours ago, Socki said:

Btw, говорил съм с Олимпик и се разбрахме той да води сезон 4, а аз ще водя сезон 5. Надявам се да няма възражения. И да има пак ще го водя. Мерси.

Ок. Ще видя, аз може да водя шести сезон. Ама има време. Ще видя на къде какво ще съм. :) 

• Haha 2

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

И в моя сезон ролите ще се избират на случаен принцип и фазите ще започват/свършват в 23 часа. За мен също това е най-добрият вариант.

• Upvote 3

635682_orig.jpg

Радвам се, че все повече хора изявяват желание да са водещи. В началото беше истинска мъка да намеря някой друг освен мен да се навие да води. @Bobotsi и @Brutalniaсъщо са изявявали желание да водят. Надявам се все повече хора да се включат в тази част от играта и да се пробват като водещи. 

Edited by baikiro
  • Upvote 2

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Засега си резервирам 7ми сезон, но докато стигнем до него, може вече да не е интересна играта, ще видим :)

График за бъдещи сезони и техните водещи, естествено винаги може да има промени.

Сезон 4 - @The Olimpic Hero

Сезон изненада - @baikiro

Сезон 5 - @Socki

Сезон 6 - ?

Сезон 7 - @Bobotsi

• Upvote 1
  • Haha 1

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

The Olimpic Hero

В неделя ще пусна хайп темата, в която ще обявя първите 8 участника, които са с покани, както и ще се приемат записвания за 4-и сезон. Ще има 8 свободни места. Първите 8, които се запишат, ще участват в сезона. Ако се запишат повече от 8 в рамките на няколко минути, вероятно ще изтегля жребий.

Мда, според мен ще се избият. Направо поне 20 души за 5 минути ще се запишат. Даже правя едно предложение - Класирай ги по ранкинг на плюсчетата във форума и от там реши кой да участва. И понеже това ще ощети новите потребители - раздели плюсчетата на дните им във форума. :) Чак и записвания за водещи за сезон 13 и сезон 27. Още 1-2 издания и играта ще писне тотално на всички.

1 hour ago, Dudley said:

Пак наши и ваши :) 

:D

Повтарям го, защото е обсъждано вече, но може би има хора които не са разбрали. Критериите за поканите са само и единствено на база кой колко атрактивно/добре е играл през предишните сезони. Аз смятам, че това е доста добра идея, която да провокира повече хора да играят на макс, вместо да се записват само за да тролят и да заемат места от хора на които им се играе наистина. Естествено, след този сезон други потребители ще получат шанс, защото примерно аз вероятно отново ще си взема почивка, сигурно други от играещите също. Така ще се даде шанс в предстоящите издания да се запишат още повече хора, които имат желание, но до момента не са успели.

• Upvote 2
  • Thanks 1
  • 4 weeks later...

Идеята с поканите беше добра и нямам проблем с нея, но в моя сезон няма да има покани и ще е свободно записване. Просто да се знае от сега.

635682_orig.jpg

1 hour ago, hacky said:

@baikiro кога ти започва сезона, за да си взема отпуск.

Във вторник. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Update на графика за бъдещи сезони и техните водещи:

Сезон 4.5 (мини сезон) - @baikiro

Сезон 5 - @Socki

Сезон 6 - ?

Сезон 7 - @Bobotsi

@The Best кажи къде искаш да вмъкна твоя? 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

The Olimpic Hero
1 hour ago, hacky said:

Това беше глупава идея и се показа, че не работи.

Това беше перфектна идея и се показа, че работи перфектно. Само прочети Ден 3 от Сезон 4, когато The Best и YoTheReal се сблъскаха брутално. Защо си толкова добър продуцент, Олимпик, защо? Кажи ми, че не изпълниха това, което целях предварително, без да им казвам, каквото и да било. Просто букни едни участници и ги остави да играят, така се прави. Добър си, Олимпик, знам.

• Haha 3