Jump to content

Мафия - идеи за развитие

hacky

Recommended Posts

Това е много шибано да могат да се репват някакви постове в играта, а половината хора да нямаме права да видим кой ни дава + или - е тъпо, това до някаква степен помага на играта да можеш да ги гледаш или да не ги гледаш.

• Upvote 2

Имам предложение за нова роля - Екзекутор . Подобно на танера/шута , екзекутора играе сам за себе си , като преди началото на играта получава случайно име на гражданин. Неговата цел е този гражданин да бъде линчуван през деня. Ако неговата цел бъде убита от мафията през нощта , то той автоматично става шут/танер. Идеята е да има една от двете роли в играта , което според мен ще доведе до повече догадки и прочие.

Според мен и 3 сезон ще го вземат мафиотите. Ще бъде хубаво да има 2-ма шерифи като има толкова много хора. Така гражданите ще имат някъв шанс. 

U_think_U_Know_Me
13 hours ago, hacky said:

Това е много шибано да могат да се репват някакви постове в играта, а половината хора да нямаме права да видим кой ни дава + или - е тъпо, това до някаква степен помага на играта да можеш да ги гледаш или да не ги гледаш.

Защо? Аз давам плюс на всяко мнение с номинация. Иначе кой ти дава рекупация така или иначе обикновени потребители като мен през 2020-та нямат права да виждат.

10 hours ago, Dudley said:

Имам предложение за нова роля - Екзекутор . Подобно на танера/шута , екзекутора играе сам за себе си , като преди началото на играта получава случайно име на гражданин. Неговата цел е този гражданин да бъде линчуван през деня. Ако неговата цел бъде убита от мафията през нощта , то той автоматично става шут/танер. Идеята е да има една от двете роли в играта , което според мен ще доведе до повече догадки и прочие.

За мен поне няколко игри трябва да се играе само с тези като нови роли. Още се обяснявам чат-пат с някой, дето нещо не е разбрал. Със сигурност има и някакви, дето се спотайват, че не са разбрали.

В тази връзка: ако някой бъдещ гейммастър има нужда от консултация за баланса в играта- винаги съм насреща. За на олимпик играта съм пас.

Edited by U_think_U_Know_Me

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

The Olimpic Hero

Ще помоля всякакви коментари, свързани с 3 сезон и воденето му, да си ги оставим за след сезона. И аз имам много неща да кажа, но нека е след сезона. От уважение към всички играчи.

U_think_U_Know_Me
1 minute ago, hacky said:

Играта не беше организирана нарочно, чакаше се да мине време от предния сезон, не си мисли, че всички стояхме със затаен дъх да чакаме великия U_THINK_U_KNOW_ME. Роли не си измислял ти, роли се предложиха в темата за предложенията много преди ти да пишеш. Всеки си има проблеми и мен не ме интересуват твоите, щом си решил да водиш игра, на която ти обявяваш правила си ги спазвай сам, спирайки вотовете в решителния момент, точно преди да се разбере дали ще махнем човек или не означава, че ГМ-а на играта играе в полза на единя отбор, в случая на Мафията, защототи спасяваше мафиот, което се видя от поста ти. Това не е лавиране, това е взимане на страна.

Според мен виждаш, че не си прав, но си твърде самовлюбен да си признаеш. Ако не го виждаш наистина проблема, много жалко за теб.

О, със сигурност проблемът е и в мен, не споря. Имахте 24 часа и 15 минути в случая. При денят, в който не изгонихте никой имахте 25 и половина. Успех в бъдещи водения. Твоето мнение е точно толкова важно за мен, колкото и моето за теб. След края на сезона ще си взема една дълга почивка от форума така или иначе. Не се хабете.

От уважение към играещите и водещия в настоящия сезон няма да изпадам в дълбоки коментари, само искам да помоля @MJ23 да сметне и да ми каже колко пари си струва да сложа на залог, че Olimpic и U_Think ще прекратят сезона преждевременно и ще спечелят Вражда на годината догодина? 😀

Иначе съвсем сериозно, без да коментирам развоя на сезона, опитах се да чета, защото определено и водещият, и играчите (поне тези, дето познавам) ми бяха интересни, въобще - силен каст е. Обаче ми прави впечатление, че е страшно трудно да се следи кой какво е казал като има толкова много играчи. Може и за играещите активно да не изглежда така, но отстрани ми се вижда, че бройката играчи е твърде голяма. Предлагам не да се въвежда някакво правило, но бъдещи водещи да обмислят добре дали си заслужава в играта да има по 15+ играчи.

Другото, което предлагам, е да се ползва модераторската функция за автоматично заключване и отключване на темата в Х:ХХ часа. Водещият да казва в началото на играта в колко часа ще свършват дните и нощите и някой модератор любезно да задава въпросния час в опциите за заключване/отключване на темата. Така някой ако иска да играе буквално в последната минута, наистина ще се бори с часовника и компютъра (самия форумен софтуер), който сам ще тегли ключа. Ако си вкарал глас/мнение преди това - браво. Ако не - много ти здраве. После водещият ще пуска официалните резултати когато може. Естествено, че водещият не е някакъв бот, който абсолютно всеки ден в точния час и минута да е готов да влезе във форума и да обяви края.

ЕДИТ: Това го написах докато и Олимпик е призовал да не се коментира. Така или иначе НЕ коментирам кой как играе, кой в каква роля е и т.н., просто предлагам в бъдеще да се въведе автоматично заключване и отключване в час, определен от съответния водещ в началото на играта.

2 minutes ago, U_think_U_Know_Me said:

О, със сигурност проблемът е и в мен, не споря. Имахте 24 часа и 15 минути в случая. При денят, в който не изгонихте никой имахте 25 и половина. Успех в бъдещи водения. Твоето мнение е точно толкова важно за мен, колкото и моето за теб. След края на сезона ще си взема една дълга почивка от форума така или иначе. Не се хабете.

Тези неща ти си ги решил да правиш ден по 30 часа, не сме те молили ние, аз не те опитвам да те спра, опитвам се да те накарам да проумееш нещата, които казахме, нямаме в случая против теб нищо, а решенията ти, както и да е. Успех!

U_think_U_Know_Me

Цъ, тоя път не е филм. Реално ме обиди олимпика и онзи другия. Играта се играе макс с 20 човека. 18 е близо до пределния максимум и май за форум наистина не е ок. Прекалено много са.

4 minutes ago, Loop said:

дали си заслужава в играта да има по 15+ играчи.

Съгласен съм, даже бих казал варианта от 12-14 човека е най-добър за мен, после става прекалено много за следене и играта почва да изисква прекалено много време да четеш много постове, ако отново някога пак се запиша да играе едва ли ще е в сезон с толкова много хора. 

The Olimpic Hero

Да, @Loop, съгласен съм с нещата, които си написал. Форумът има опция за автоматично заключване в даден час, но трябва да я погледнем по-сериозно, защото наскоро се опитахме да заключим така тема, и не се получи. Явно трябва да видим настройките, възможно е да са зададени на друг часови пояс и трябва да ги оправим.

Моят сезон иначе също сериозно обмислям да е максимално съставен от 16 играчи, вижда ми се някаква перфектна цифра.

16 пак ще е трудно да се следят. Вижте , че има 23 страници сега и ако искаш да намериш на някой мнението от Ден Х , то ще ти отнеме сиг 5-10 мин . Аз и за това предложих всеки сезон да си има под теми за всеки ден... така искаш да видиш на някой мнението от ден 2 , влизаш в темата за ден 2 и четеш , а не да търсиш като гламав. 

Никой не коментира и предложението ми за нова роля ? Ще съм благодарен на 1-2 коментара.  

И една промяна в сегашната роля - Ловец  - -предлагам да се замени със стрелец. Стрелеца ще има право на 3 стрелби общо , като всяка вечер ще има право на една стрелба (С изключение на първата вечер , когато няма право да стреля). Ако убие мафиот , то той продължава и има съответно 2 стрелби. Ако убие гражданин , то следващата вечер , той автоматично умира. Може би ако се падне на някой трол ще стане мазало , което ме навежда и на мисълта , че ролите би трябвало да се намери начин да се разпределят рандом , а не както гейм мастъра реши. 

The Olimpic Hero
2 minutes ago, Dudley said:

И една промяна в сегашната роля - Ловец  - -предлагам да се замени със стрелец. Стрелеца ще има право на 3 стрелби общо , като всяка вечер ще има право на една стрелба (С изключение на първата вечер , когато няма право да стреля). Ако убие мафиот , то той продължава и има съответно 2 стрелби. Ако убие гражданин , то следващата вечер , той автоматично умира. Може би ако се падне на някой трол ще стане мазало , което ме навежда и на мисълта , че ролите би трябвало да се намери начин да се разпределят рандом , а не както гейм мастъра реши. 

Това братле, е абсурдно, не знам как да ти го кажа по-конкретно. Не трябва да има прекалено, прекалено силни роли. Нещата трябва да са балансирани.

7 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Това братле, е абсурдно, не знам как да ти го кажа по-конкретно. Не трябва да има прекалено, прекалено силни роли. Нещата трябва да са балансирани.

Твоята идея да няма роли, също е кофти. :D

@Loop при автоматичното отключване няма как да се получи, защото водещият трябва да пусне първо пост с това какво се е случило през нощта. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

The Olimpic Hero

Заключвам и тази тема до края на сезона, защото почнаха да се пишат постове, в които донякъде се коментира и настоящия сезон.

• Thanks 2

• 2 weeks later...

Имам предложение, да се забранят всякакви въпроси към водещия в темата, защото по този начин лесно може да се потвърди, че някой е гражданин и не е коректно така, БАЙТОШО беше задал един въпрос, който не ми се търси какъв беше, но сто процента показваше, че е гражданин, просто забраняват се всякакви въпроси с правилата, ако има такива, да се пише лично на водещия и ако той сметне за добре да казва отговора на въпроса в темата, без да казва кой го е питал.

Може и да сте прави, все пак и мафиотската работа е много по-трудна. Обаче с толкова много играчи наистина се играе много трудно, имаше дни където не съм чел целите постове, а само по диагонала, защото просто не смогвах. :D

Апелирам за мини сезони по 12 играчи, където бих играл и аз.

Имам идея за 2 роли - едната е за гражданите , другата е за мафията

За гражданите - наблюдател - Всяка вечер си избира 1 играч и ако някои посети този играч , то гейм мастъра ще му съобщи кой е посетил човека , който той е избрал да наблюдава и той ще избира какво да прави с тази информация. 

За мафията - Framer (Не знам как е превода точно) - Всяка вечер си избира един играч когото да натопи. Ако шерифа посети натопения играч същата вечер , то гейм мастъра ще му съобщи , че той е мафиот дори и да е гражданин.

С повече играчи е по интересно като че ли ? 18 е твърде много , но пък 12 ми се виждат твърде малко. Може би да се пробва с 14 и да се види как е , но определено трябва да има някви под теми за всеки ден и да се чете нормално. 

The Olimpic Hero
1 hour ago, Dudley said:

За мафията - Framer (Не знам как е превода точно) - Всяка вечер си избира един играч когото да натопи. Ако шерифа посети натопения играч същата вечер , то гейм мастъра ще му съобщи , че той е мафиот дори и да е гражданин.

Всякакви такива роли, при които водещият трябва да съобщава фалшива информация, ми се виждат не просто ужасни, а ужасяващи. Буквално върху една такава роля и едно такова фалшиво съобщаване, може да бъде подчинен целият сезон. Не знам дали ме разбираш. Съобщава водещият грешна информация на шерифа, шерифът си мисли, че е вярна, след това се започва една брутална верига - шериф - мирни граждани с информацията и пак ще го повторя, буквално целият сезон може да бъде подчинен на това. Ужасна роля, която никога не трябва да бъде в играта.

Btw, говорил съм с Олимпик и се разбрахме той да води сезон 4, а аз ще водя сезон 5. Надявам се да няма възражения. И да има пак ще го водя. Мерси.

h

В почивката между 4-ти и 5-ти сезон ще пусна един по-различен формат вдъхновен от легендарен филм. Да видим как ще се получи. 

• Upvote 2
  • Thanks 1

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!