Jump to content

Мафия - идеи за развитие

hacky

Recommended Posts

По принцип както доста хора може би знаят имам опит във водене на игри и дневници в историята на форума, така че с удоволствие бих водил някой от сезоните на Мафия. Засега обаче ми е прекалено интересно да играя, така че не знам дали ще искам да водя трети сезон, но ще видим. Зависи колко междинни сезона има, в колко участвам, как се чувствам като цяло. Но мисълта ми е, че определено бих бил един от водещите занапред (може би не постоянен, но от време на време). 

• Upvote 2

h

Имам предложение за роля в играта:

Serial Killer.

Серийният убиец е роля която не е нито от отбора на мафиотите, нито от този на гражданите. Той убива един човек всяка нощ. Ако накрая останат един гражданин и серийният убиец, той печели играта. Ако останат един мафиот и Serial Killer-a играта свършва с draw за него и отбора на мафиотите. Наличието му в играта я прави по дълга и интересна, тъй като тя не свършва при изравняването на броя мафиоти и граждани или елиминирането на всички мафиоти. Също така гарантира увеличаването на нивата на параноя и филмарство във форума.

Edited by Bobotsi

Само да вметна, че и според мен е най-добре нощната фаза да е 12 часа особено в междинните сезони, когато сме 10-13 човека максимум. Ако сме нещо от рода на 20 и е по-дълга игра тогава може да си бъде 24 часа.

- Мафиотите са само 2-3.

- Знаят се кои са и знаят кои са гражданите тоест имат цялата информация.

- Трябва само да определят кого да убият и всичко свършва и едва ли има някакви сериозно спорове и разногласия за това.

- Дори хората да са на работа и да имат лични ангажименти едва ли е толкова трудно да се логнеш за по 10 минути на 2-3 пъти максимум и да напишеш по няколко изречения.

Просто според мен на мафиотите не им трябва чак толкова много време да вземат решение. Не знам, не съм бил мафиот и не знам точно какво се случва в тези  чатове, но не мога да си представя да са им нужни повече от 5-6 часа да изгонят някого и играта да си продължава. Особено пък ако остане 1 мафиот накрая нощната фаза може да свърши и за 1 час реално.

h

• 2 weeks later...
U_think_U_Know_Me
On 12/29/2019 at 1:17 AM, baikiro said:

Аз ще използвам тази тема да попитам кой е навит да води 3-ти сезон към края на януари месец? В миналото желание изявиха @The Best и @U_think_U_Know_Me. Ако има още хора, които искат, нека кажат. Тъкмо ще можем да изберем някой, а другите ще останат да водят бъдещи сезони. 

Обещах ти да водя, ще водя. Нямам време да прочета какво се е случило в третия сезон на играта, но явно е имало кафяви изпълнения. До няколко дни температурно и часово като се аклиматизирам ще пусна тема. Разбира се, ако хората са съгласни да съм гейммастър. Пиши ми на лични имената и действията на ролите в твоята версия на играта.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

Направо пускай тема и си избирай роли, не слушай Киро!

Edited by hacky
The Olimpic Hero

Напротив, слушай за всичко Киро. Той ни направи най-добрият сезон до този момент. Когато нещо върви, не трябва да му се сменят по никакъв начин правилата.

11 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Напротив, слушай за всичко Киро. Той ни направи най-добрият сезон до този момент. Когато нещо върви, не трябва да му се сменят по никакъв начин правилата.

Кой ти е говорил за правила? Имах предвид, че може да добави и други роли освен тези, които беше вкарал Байкиро, или да замени някой от тях. ;)

U_think_U_Know_Me

То въпросът е какви са имената на ролите. Специалните роли в голяма степен зависят и от бройката на играчите. Вероятно до събота ще се изяснят нещата.

Edited by U_think_U_Know_Me

Ще е добре в този подфорум за всяка нова игра която се направи да има отделни теми за дневната и нощната фаза и когато свършат да се заключват. Според мен ще е доста по удобно за всички ако искат примерно да се върнат да намерят някой какво казал , а не да се връщат 50 страници назад примерно. 

32 minutes ago, Dudley said:

Ще е добре в този подфорум за всяка нова игра която се направи да има отделни теми за дневната и нощната фаза и когато свършат да се заключват. Според мен ще е доста по удобно за всички ако искат примерно да се върнат да намерят някой какво казал , а не да се връщат 50 страници назад примерно. 

Мисля, че ще стане по-трудно, едва ли ще помниш точния ден и тогава ще търсиш в 10 теми по 5 страници.

5 hours ago, Dudley said:

Защо искаш тема за нощната фаза като всичко по време на нея се случва на лични съобщения? Или ти не си запознат с играта или аз не разбирам какво имаш предвид. 

• Upvote 1

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

U_think_U_Know_Me

-Играта да започва и свършва около 12 на обед.

-Танерът да бъде преименуван на шут.

-Ако е възможно, да се настрои от администраторите геймастъра да има възможност да затваря сам темата си.

8 hours ago, baikiro said:

Защо искаш тема за нощната фаза като всичко по време на нея се случва на лични съобщения? Или ти не си запознат с играта или аз не разбирам какво имаш предвид. 

Не съм разбрал явно. Значи само дневната фаза. 

Имам идея отнотно контактуването с гм-а, но ще я дам след края на този сезон, сега по-скоро си записвам, за да не забравя. :D

U_think_U_Know_Me

Имайте предвид, че ентусиазмът ще отмине с времето. Желателно е да има някаква пауза между сезоните.

• Upvote 2
  • Thanks 1

Паузата между сезоните уби ентусиазма у мен, бях доста хайпнат за предните сезони, но докато чаках да почне нов интереса ми замря.

U_think_U_Know_Me

Може и така да е. Молбата ми е да имплиментирате по един или друг начин новите роли. Само с мафия и граждани играта е плоска, на 7-8 игра ще им дотъпее на хората.

U_think_U_Know_Me

Аз виждам като проблем записването на хора, които са неактивни. Може да се направи 1 сезон с малка бройка активни.

2 hours ago, U_think_U_Know_Me said:

Имайте предвид, че ентусиазмът ще отмине с времето. Желателно е да има някаква пауза между сезоните.

Естествено, че ще има. Това не пречи обаче, ако има на които много им се играе да си правят мини сезони между основните.

1 hour ago, hacky said:

Паузата между сезоните уби ентусиазма у мен, бях доста хайпнат за предните сезони, но докато чаках да почне нов интереса ми замря.

Само ти си така. За сезон 3 се записаха най-много хора досега, а има имаше и доста за които не остана място. 

• Upvote 2

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Нормално е да се запишат нови, които не са играли до сега и да се пробват, браво за което.