Jump to content

Мафия 2.5 - MARRY EFFIN XMAS!

neshev

Recommended Posts

1. Общи правила:

Всеки ще получи ролята си на Лично Съобщение (ЛС), непосредствено преди началото на играта. Шаблонът ще изглежда така:

Здравей, <Ника на играча>. Ти си <ролята в играта>

Умения:

Начини да спечелиш играта:

Например:

Здравей, neshev. Ти си МАФИОТ!

Умения:

Споделяш ЛС група с останалите мафиоти: Пенка, Генчо и Драганка
С фракцията ти трябва да излъчите една елиминация през нощната фаза

Начини да спечелиш играта:

Печелиш, когато броят на мафиотите се изравни с този на гражданите.

Нямате право да споделяте/копирате това съобщение с останалите. Не се опитвайте да фалшифицирате това съобщение.

Нямате право да коментирате играта извън темата. Това включва коментари в други теми, шаутбокса, лични съобщения, на живо и прочие. Също така нямате право да комуникирате с елиминирани участници. Въпреки че някои от тези неща няма как да бъдат следени, играйте честно. 

Нямате право да ме адресирате в играта, след като тя е започнала. Ако имате въпроси, те трябва да бъдат уточнени преди началото и. Ако все пак имате някакви въпроси, след като самата игра е почнала, те трябва да ми бъдат зададени на ЛС. Третирайте ме като бот. Аз не съм играч, а само ще следя вота и ще давам начало на фазите в играта. 

Всеки играч трябва да влезе поне веднъж във форума през дневната и през нощната фаза.

Нямате право да редактирате постовете си. 

Нямате право да следите профилите на останалите участници. 

Когато играч бъде елиминиран, той губи правото си да пише в темата и да комуникира с останалите участници.

Всички четящи темата, но не участващи в играта, нямат право да пишат в темата и да я коментират във форума и шаутбокса, докато не приключи официално. Уважавайте играещите в играта и не се опитвайте да им влияете по какъвто и да е начин.

Не търсете дупки в правилника. Опити за експлоатация ще бъдат наказвани, дори и да не са официално написани като нарушение.

Всяко действие, което нарушава правилата на играта, ще бъде наказано според мое усмотрение. Наказанията може да варират от забележка, отстраняване от играта и форумен бан.

2. Правила на играта:

Играта ще се проведе в две фази - Дневна и Нощна. Всяка фаза ще трае 24 часа и ще трае от 23:00 до 23:00 на другия ден. Играта започва с дневна фаза и стартира на 23.12.2019 (вто... понеделник) в 23:00 часа.

В дневната фаза, всички участници имат правото да посочат 1 играч, който искат да бъде елиминиран. За да упражните своя вот, трябва да напишете Гласувам за <nickname в bold>. Например: "Гласувам за neshev!" Ако желаете да промените гласа си това трябва да бъде ясно обявено. Например: Променям си вота от neshev на The Olimpic Hero! Няма ограничение на това колко пъти можете да промените вота си. Не е задължително да гласувате. Може да се въздържите от глас.

Всеки играч трябва да напише поне един пост, свързан с играта, през дневната фаза. Препоръчително е да сте активни и да пишете в темата, защото това само ще подобри качеството и. Няма горна граница на мнения, но те все пак трябва да са свързани с играта. 

За да бъде изгонен играч през дневната фаза, той трябва да събере 51+% от вотовете. Например, при останали 9 играчи, за да бъде изгонен играч трябва да събере 5 гласа. При останали 8 играчи, нужният брой е също 5, защото 4-ма играчи не са достатъчни за мнозинство. Нужният брой гласове ще бъде обявен в началото на деня, както и при всяко обявяване на текущите гласове от моя страна. Когато играч достигне нужния брой гласове, денят автоматично ще приключи и темата ще бъде заключена (Това е валидно от Ден 2 нататък, за да избегнем ситуация, в която играч е елиминиран без да е писал нито един пост). Въпреки това, денят официално ще приключи в 23:00 и тогава ще бъде обявено дали играчът е Мафиот или Мирен Гражданин.

В края на дневната фаза, темата ще бъде заключена и играчите нямат право да пишат в нея.

В нощната фаза ще участват само мафиотите. Само през тази фаза, мафиотите ще имат право да комуникират помежду си и това ще става само и единствено на ЛС, в група създадена от мен. Мафиотите трябва да излъчат един играч, който ще бъде елиминиран. Това е препоръчително да стане с пълен консенсус или поне с мнозинство. Ако не успеят, един гражданин ще бъде елиминиран на случаен принцип.

Ролите в играта са фиксирани и определени. Ролите ще бъдат изтеглени с random generator. :happy:

Ролите в този мини-сезон ще са:

3x Мафиота

1x Ренегат 
8x Мирни Граждани 

Ренегатът е Мирен Гражданин. Той има възможността да елиминира един играч през всяка Нощна фаза, докато е активен участник в играта. Неговата нощна елиминация няма да се разграничава от тази на Мафията. В случай, че има две нощни елиминации, те само ще бъдат посочени.

Например:

@neshev е елиминиран. Той беше... Мирен Гражданин

@The Olimpic Hero е елиминиран. Той беше... Мирен Гражданин

Приоритетът в нощната фаза е следният:

Елиминация на Ренегата
Елиминация на Мафията

Което на практика значи, че Ренегатът може да елиминира някой през нощната фаза, дори самият той да бъде изгонен в същата нощ. 

Мафията печели, когато броят им се изравни с този на гражданите (3 на 3, 2 на 2 или 1 на 1). Гражданите печелят, когато елиминират всички мафиоти.

На кратко:

• Мажоритарен вот от Ден 2 нататък. Щом необходимият брой гласове е достигнат, денят автоматично ще приключи.
  • Гражданите печелят, когато всички мафиоти са елиминирани от играта.
  • Мафиотите печелят, когато броят им се изравни с този на гражданите (3 на 3, 2 на 2 или 1 на 1)
  • Мафиотите могат да си комуникират само през нощната фаза.
  • Мафиотите трябва да излъчат 1 човек за изгонване през нощната фаза. Ако не успеят, един гражданин, на случаен принцип, ще бъде изгонен.
  • Когато играч бъде елиминиран, ще бъде обявено единствено дали той е мафиот или мирен гражданин. Специалните роли ще бъдат разкрити след края на играта.

3. Етикет:

Запазвайте добрия тон. Всякакви псувни и обидни квалификации са забранени. Бъзици и шеги са добре дошли, стига да са добронамерени. Въпреки състезателният характер, играта е с цел развлечение. Стари форумни вражди нямат място в тази тема.

Не саботирайте/тролете играта. Под саботаж се разбират ходове като мафиот да разкрие себе си и партньора си в първия ден. Или играч, който поства абсолютно несвързано и няма намерение да играе играта. Това трябва да се разграничи от лошите ходове, които са очаквани в тази игра. С две думи, играйте ролите си и играйте за да спечелите. 

Пишете постове. Въпреки че минимумът е 1 пост на дневна фаза, колкото повече постове пишете, толкова по-интересна и завързана става тя.

В играта е очаквано, да не кажа задължително, да се лъже. Не е изключено играчи да се кълнат, да се обзалагат или да обещават неизпълними неща. Всичко, което се пише в тази тема, е само за играта. Ако някой напише: "Ако съм мафиот, нека ме баннат от форума" и той се окаже мафиот, този потребител няма как да бъде баннат. Нито пък, ако някой напише: "Гласувай с мен и ще ти пратя 500 лв.", това също не е изпълнимо.

Ден 0:

Активни играчи:

@Brutalnia

@THE ENEMY

@hacky

@MJ23

@prenti

@YoTheReal

@Farest

@seekstah

@Bobotsi

@NiaJax>2kantara

@The Best

@Socki

Запознайте се с правилата. Ако имате въпроси, може да ги зададете в темата. Първият ден започва на 23.12.2019 (утре, понеделник) в 23:00! Успех! 

Хело и от мен! Каква е стратегията? Този път няма да рискувам и ще се старая да играем по-отборно. Каква е логиката за първия ден, защото аз лично съм от изчакващите. :D 

Да не едвитвам мнението, дано никой не пише след мен, но предната игра не знам сещате ли се как почна - 100 про някой от първите 3ма е мафиот!? :D 

jlny.gif

Навит съм да играем по-отборно. Паднах се мирен гражданин и изглежда с @hacky отново сме в един отбор, но този път не сме на тъмната страна. Възможно е обаче той да послъгва - в крайна сметка кой би започнал с подобно обявление играта и още по-важното: кой би се вързал лековерно? Дано и другите се разпишат и успеем да разкрием някого. Това ще ни даде предимство още в началото на играта. 

Здравейте,

Бих желал да се представя, аз съм Пренти. Живея на улица Студентска 23, град Варна в панален блок на 5-тия етаж. На средна възраст съм и смятам, че съм наясно с нещата в града. Носят се слухове обаче, че нещата няма да останат спокойни в бъдеще. Обвързан съм, с двама сина. Обичам да прекарвам почивните си дни вкъщи, пред телевизора в компанията на ракийка и салатка. Карам мерцедес Е-класа от 2004-та, паркирана на паркинга пред блока. Нямам особени проблеми с колата, но имам такива с лапетийте навъртащи се около нея. Не веднъж или два пъти съм хващал пишлегари и шамаросвал пред блока. Хората твърдят, че имам тъмно минало поради този факт. Баща ми, бог да го прости, ми остави някой друг лев, с които все още разполагам, не ми се навлиза в подробности за него, добър човек беше! Исках само да се представя и да споделя, че съм нормален човек и не обичам проблемите. Въпреки това обаче ако се наложи взимам нужните мерки. 

Следва продължение...

Докато напиша този коментар сигурно ще сте изписали 10 мнения ама карай. Ще си споделя наблюденията от предните 2 сезона.. първият ден както винаги е труден, но трябва да внимаваме със стратегията, защото предните 2 сезона гражданите се осраха колосално в началото. Като цяло нямам изявени мнения за Yo и ENEMY тъй като бяха умъртвени в първите 10 минути на играта преди. MJ23, prenti, Farest i NiaJax пък още по-малко тъй като са нови, така че ще изчакам да ги видя какво ще кажат преди да ги коментирам. Brutalnia, Bobotsi и The Best са основните играчи, за които имам някакво мнение, така че внимателно ще следя тях двамата. И на последно място seektah.. тъй като ти беше един от най-колоритните играчи в предния сезон няма как да не се насоча към теб още в началото с въпрос. Искам просто да чуя как ги виждаш нещата, защото ако смяташ да играеш като предния път направо да се предаваме от сега. 

Естествено няма да номинирам още в първото си мнение, така че чакам да видя коментарите на основните играчи. Скатавките да не се скатават, и аз играя за първи път но с мълчание няма как да спечелим. Трябва да се отмие срама от предния сезон.

Да.. бях прав. Трябва да пиша по-бързо в тази игра. :D

Ок за prenti вече имам мнение и то е, че този коментар си го е подготвил от преди да започне играта тоест още преди да знае ролята си, така че може ако наистина си гражданин и си следил предните издания трябва да знаеш, че хаотичните ходове и изказвания на гражданите им костваха играта на нула. 

635682_orig.jpg

3 minutes ago, prenti said:

Обвързан съм, с двама сина.

Какви синове и връзки? Ние сме в BWC. Не ни взимай останалите играчи за мезе:D

4 minutes ago, Socki said:

защото предните 2 сезона гражданите се осраха колосално в началото.

Моля, моля. В първия сезон гражданите спечелиха с моето любезно съдействие. Излагация ако е имало, то тя е станала във втория сезон.

3 minutes ago, Socki said:

И на последно място seektah.. тъй като ти беше един от най-колоритните играчи в предния сезон няма как да не се насоча към теб още в началото с въпрос. Искам просто да чуя как ги виждаш нещата, защото ако смяташ да играеш като предния път направо да се предаваме от сега. 

Да.. бях прав. Трябва да пиша по-бързо в тази игра. :D

Така директен отговор - с какво моята "стратегия" трябваше да повлияе на играта!? Малко станах като латерна да повтарям - каква роля имат мирните граждани, носи интерес само за мафията! Ако съм шериф и мирен гражданин, какъв е проблемът за останалите мирни граждани, че се опитах да насоча вниманието на лошите към мен? Докато те ме блокираха, Енеми трябваше да си върши работата като шериф спокойно. Да не знаех, че има такава роля role blocker, но уви успях да оцеля на сляпо. Тъкмо така пак сме в игра и в образ, няма смисъл да се прехвалваме кой колко е добър или лош, не виждам проблем в играта ми от предното издание, с изключение, че една групичка просто ми се нахвърли, защото съм по-скоро "нов" във форума. ;) За мен по-грешно е тук е да си обявяваме приятелчета от форума и другите теми, по-грешна беше играта на Бруталния и Олимпик, когато единия почна да обяснява на другия как никога не го е лъгал... Но това е игра, ако си мафиот това е целта ти, да убедиш другия в "правотата си". ;) Толкова по тоя въпрос, все пак за мен Енеми беше добър играч първия ден - нацели Хаки и от там и аз го захапах, но никой не ни подкрепи... По принцип тази игра е много лесна с лист и химикал, а ние си имаме цял форум, така че да действаме! :D 

ново мнение(ако се слеят)

Така, малко не искам да го обръщаме на анализ на предните сезони, тук и правилата са различни и нямаме шериф(макар предните сезони да бяха в издънка), но имам няколко опции аз лично - предния сезон не ми харесаха групичките, които се формираха, но уви сега можем да избираме. Дали да се оформят групички, които да се подкрепят и в крайна сметка, ако има "пробити" да бъдат разкрити, или да играем горе долу както играхме аз и Нешев - с отявлени конфликти. Стратегията с групичките горе долу провървя в края, докато конфликтите ни докараха до крах първите дни, но... Дайте мнения как да играем, аз лично не съм много запознат с играта и се учи в течение на времето... Ако може да се каже че се уча де. :D 

jlny.gif

Предният сезон наистина играх БРУТАЛНО зле, но съм готов за реванш. Не очаквам всички да ми повярват, че и сега съм мирен гражданин. Разликата е, че тоя път ще трябва да разчитаме на друг герой да ''излекува'' мафиотите. :)

К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

DELETE !  DELETE !  DELETE !

NiaJax>2kantara
13 minutes ago, hacky said:

@NiaJax>2kantara не знам нищо за теб, затова си ми и най-неизвестен, ти си ми първия заподозрян, дали не си мафиот?

Давай въпросите и ще попълня лексикона ти. :D

Майтапът настрана, ама не съм мафиот. Въпросът е дали ти не се опитваш да насочиш вота към "най-неизвестния", за да спасиш себе си или просто стреляш на сляпо както се случи в първия ден на миналото издание и в крайна сметка го отнесе мирен гражданин. 

26 minutes ago, Socki said:

MJ23, prenti, Farest i NiaJax пък още по-малко тъй като са нови, 

Всичко друго съм в този форум, ама не и нов. :D Може би пък да ме знаеш от преди години като @shevchenko.

И този сезон ще бъда мирен гражданин, което ме устройва напълно. Предполагам е доста по-трудно, но поне си себе си и даваш най-доброто от себе си да анализираш, а не да се чудиш как да се прикриеш. Хубавото е, че опита от сезон 2 малко или много ме научи кои играчи са "по-добри" и ще знам с кого да играя. seekstah, hacky. Енеми и Йо Да Риал също мисля, че ще се включат добре, въпреки че предишната игра не взеха кой знае колко дейно участие, но от видяното от тях във форума имам високи очаквания.

Към момента ще се въздържа да номинирам някого, за да се натрупат повече постове. Въпреки че накрая не бих се изненадал отново да "стреляме в тъмното", дано този път да имаме по-голям успех, отколкото предишния път с Химлер. :D Успех на всички участници, дано се получи един хубав сезон.

Добре, първата вълна от коментари мина и не научих абсолютно нищо. @NiaJax>2kantara не се опитвай да минеш с аргумента за "най-незвестния".  Почти всички сме неизвестни в тази игра включително и аз. На този етап всяка номинация е 99% на сляпо. Въпреки че пренти написа солидна простотия ще се въздържа от номинация все още чакам да видя продължението на историята му. Искам да видя какво ще кажат Farest и MJ23 също така. @The Best, с удоволствие бих искал да ме "носиш" и с невероятните си умения да ми помогнеш да спечеля първото си участие в играта, но първо предлагам да ме убедиш, че не си мафиот.

635682_orig.jpg

4 minutes ago, Socki said:

Добре, първата вълна от коментари мина и не научих абсолютно нищо. @NiaJax>2kantara не се опитвай да минеш с аргумента за "най-незвестния".  Почти всички сме неизвестни в тази игра включително и аз. На този етап всяка номинация е 99% на сляпо. Въпреки че пренти написа солидна простотия ще се въздържа от номинация все още чакам да видя продължението на историята му. Искам да видя какво ще кажат Farest и MJ23 също така. @The Best, с удоволствие бих искал да ме "носиш" и с невероятните си умения да ми помогнеш да спечеля първото си участие в играта, но първо предлагам да ме убедиш, че не си мафиот.

Ти пък си Ален Делон...

Убиха ме, но аз се връщам за redemption и отново съм готов да разплаквам мафиоти, стига да не ме очистят пак, пълнейки гащите само като ме видят в играта. Ако и тоя път ме очистите рано обаче, ще разбера кои сте и ще танцувате на АРЕНАТА за мен! Ако не ми вярвате, питайте Хачико, достатъчно луд съм да го направя.

Първият ми въпрос е насочен към пренти. Пич, силен ентранс правиш, но ми кажи как това на коя улица живееш и дали си ходил днеска за захар от съседа ще ми помогне да разбера дали си шибан мафиот? Обясни ми каква е стратегията ти в играта, този пост някакъв тест ли беше?

Втори въпрос към всички - каква е стратегията ви да хванете мафиотите в тази игра? Сега ще обясня защо питам. Първо, според мен един мафиот трудно може да симулира някаква стратегия за която реално не го ебе. Да, може да се опита да навърже нещо, но както и предишния път, може да се наблюдава за логически дупки, за грешки, за това дали в развитието на играта той се придържа към това което е написал или всичко е булшит. От изречения тип "Аз съм Гошко и ми е много приятно да си цъкаме тука" не мога да правя никакви заключения, сори. Опитайте се да ми докажете, че сте съпричастни към мисията на мирните граждани, защото в противен случай не сте полезни и няма да ми пука особено дали ви губим или не, ако нямам ясен заподозрян.

Prenti искам да го питам през цялото време ли мисли да троли така? 

Напълно излишно е още от сега да ви казвам "Аз не съм мафиот", защото това всеки го казва и това изказване няма никаква стойност. Също така мисля че е пределно ясно, че първия ден е стрелба в тъмното, затова все още няма да нападам никого.

@Socki ако наистина си следил миналия сезон(за по-миналия вече съм почти сигурен, че не си), би трябвало да знаеш, че @MJ23 не е дебютант в играта, а оцеля до самия ѝ край в миналото издание. За момента ми се струваш съмнителен/непоследователен и явно доста ще се поизпитваме с теб:)

Първият ден е стрелба в тъмното? Да, само ако си го направим такава. Пишете повече и не ми пишете "днес ходих до магазина за кафе" или "леле мале, май днеска ще го играем на тото". Искам да разбера как смятате да хващате мафиоти, искам да ви видя да ги предизвиквате и да ги изпитвате. Няма нужда да се повтарям с миналата игра, но се съмнявайте в абсолютно всеки тук, задавайте въпроси и се опитайте да ги накарате да разсъждават. Само така можем да хванем някой, че ни лъже. В предишната игра хванах не само Хаким, но и сикстах именно с тази стратегия. Да, сикстах не беше мафиот, но ни лъжеше през цялото време. Така че ако лъжете, ще се издадете. Нека ги поставим под малко напрежение.

За мен е важно всички да участват колкото може по-активно. Искам всички да пишат колкото може повече и да дават информация (умишлено или не). Мафиотите или ще ги е страх да го правят или колкото повече пишат толкова по-голям е шанса да стъпят накриво. Също така вече много хора се насочват към prenti и просто не мога да си обясня защо би написал такова мнение като своя дебют изобщо в историята на играта. Ако е мафиот е прекалено очевадно. Ако е мирен гражданин рискува да го елиминират и да се започне с 0:2. Разбирам да имаше някаква роля, която изисква примерно да те изгонят тогава бих се замислил, но в случая не мога да си го обясня, така че следващото му мнение е много важно за мен.

@The Best, ок прав си наистина не съм чел всяко едно мнение в последните два сезона и играта ми стана интересна някъде в средата на втори сезон и тогава започнах да я следя по-изкъсо, но имаше хора които ми направиха по-силно впечатление с играта си и тях ги споменах вече в първото си мнение. За MJ23 сбърках и наистина не е дебютант. По същата логика напълно забравих да спомена @hacky, но естествено не исках да едитвам и го оставих така. Само не разбирам защо на въпроса ми да ме убедиш, че не си мафиот ми отговаряш с контра-нападка? Реално мнението ти с нищо не ми помогна да те мисля по-малко за мафиот.

635682_orig.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...