Jump to content

Мафия 2.5 - MARRY EFFIN XMAS!

neshev

Recommended Posts

Не можете и ден без Мафия? Предпочитате да прекарате новогодишните празници във форума? Мафия-новобранец сте, който се чуди как се играе играта? Или пък сте ветеран, който няма търпение да размаже n00b-овете?

Това е сезонът за вас. :happy:

Понеже следващият основен сезон ще е чак догодина, а има една седмица дупка, реших аз да организирам някакъв мини-сезон. Понеже съм шефчето, аз определям правилата. Пък ще видим дали са удачни за форумната среда. Демек ще сте нещо като опитни зайчета. :lol:

Формат (24 часа дневна/24 часа нощна фаза):

3x Мафиота
1x Ренегат*
9x Мирни Граждани

Ренегатът е мирен гражданин. Той има правото да елиминира един играч през нощната фаза. Вотовете на ренегата са неразличими от тези на Мафията. Демек, ако има двама изгонени в една нощ, няма да бъде обявено кой вот е на Mафията и кой е на ренегата. :happy:

Механики:

• Мажоритарен вот от Ден 2 нататък. Щом необходимият брой гласове е достигнат, денят автоматично ще приключи.
  • Гражданите печелят, когато всички мафиоти са елиминирани от играта.
  • Мафиотите печелят, когато броят им се изравни с този на гражданите (3 на 3, 2 на 2 или 1 на 1)
  • Мафиотите могат да си комуникират само през нощната фаза.
  • Мафиотите трябва да излъчат 1 човек за изгонване през нощната фаза. Ако не успеят, един гражданин, на случаен принцип, ще бъде изгонен.
  • Когато играч бъде елиминиран, ще бъде обявено единствено дали той е мафиот или мирен гражданин. Специалните роли ще бъдат разкрити след края на играта.

Записване на ЛС или в темата (11/13)*:

@Brutalnia

@THE ENEMY

@hacky

@MJ23

@prenti

@YoTheReal

@Farest

@seekstah

@Bobotsi

@NiaJax>2kantara

@The Best

* Първите 13, които се запишат, ще участват в играта. Минимумът, който е нужен играта да се проведе, са 10 играчи. Ако не съберем толкова, здраве и щастие. :happy:

Записвам се.

Ще има ли доктор и/или шериф?

К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

DELETE !  DELETE !  DELETE !

12 minutes ago, Brutalnia said:

Ще има ли доктор и/или шериф?

Не. Ролите са тези, които съм посочил. Вече, ако съберем по-малко играчи, ще има корекции в броя мафия/граждани. :) 

2 minutes ago, hacky said:

Записвам се, значи ренегата цели гражданите да спечелят.

Да, ренегатът е мирен гражданин. Неговата цел е да елиминира мафиотите. Всяка нощ му се предоставя възможността да елиминира един от участниците в играта. Дали иска да използва това право е негов избор. :happy:

Слушах подкаста и се надъхах да спечеля тая джаброни мини версия  (като 24/7 титлата на вве). Бройте ме.

Ако мафията елиминира през нощта ренегата, а той е решил да убие някого в същата нощ, зачита ли му се действието?

К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

DELETE !  DELETE !  DELETE !

10 minutes ago, Brutalnia said:

Ако мафията елиминира през нощта ренегата, а той е решил да убие някого в същата нощ, зачита ли му се действието?

Да. :) 

The Olimpic Hero

Аз ще се върна в трети сезон. В оставащите дни от годината ще съм твърде нестабилен. Успех, момчета!

Аз пък тука щяхме се записваме, ама ми излезе една работа и няма да мога да бъда активен в играта. Ама за следващата врътка съм All in :)

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Ха записвам се, щом Нешев ще е шефа, значи няма да е в играта и да ме номинира постоянно. :D 

jlny.gif

The Olimpic Hero
21 hours ago, neshev said:

Щом необходимият брой гласове е достигнат, денят автоматично ще приключи.

За мен това е ужасно правило. Играта трябва да се играе до последно, както ти казах и в подкаста - стратегия до абсолютно последния момент.

Все пак ще следя сезона с интерес. Не пречи да се пробват различни разновидности на играта, с които в крайна сметка да намерим най-доброто.

22 minutes ago, The Olimpic Hero said:

За мен това е ужасно правило. Играта трябва да се играе до последно, както ти казах и в подкаста - стратегия до абсолютно послдения момент.

Абсолютно съм съгласен. Най-добрия начин по който можеш да поставиш някой под напрежение е да гласуваш за него дори и да не го смяташ за мафиот. По този начин той иска или не иска, ще се разприказва. Ако обясненията му са логични, винаги можеш да си смениш гласа. В тази вариация на играта това нещо не е възможно.

Аз също ще наблюдавам отстрани. Няма да участвам поради липсата на време по празниците и твърде многото ограничения в самата игра. Пожелам успех на участниците. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

7 hours ago, neshev said:

Още трима ще се намерят ли? :rolleyes:

bump?

Имате до 23:00 да се запишете. Ако ли не, играта ще е с 10 човека, но ще има лека поправка:

2x Мафиота

1x Ренегат | Четни нощи (ще може да използва правото си да елиминира играч през Нощ 2, 4, 6 и т.н.)
7x Мирни Граждани 

Аз се чудя дали да се запиша... харесват ми много новите правила на играта и смятам, че тя ще се реши за няколко дни. Няма да е особено времегубеща с този регламент и ще бъде интересно да се пробва. Януари и без това ще съм прекалено зает с лекции, работа, собствения си рожден ден и други странични занимания и няма да имам възможност да се включа в следващата голяма игра нито като водещ, нито като играч. Брой ме, пък в най-лошия случай ще съм с по един пост на дневен период при липса на време покрай празниците.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...