Jump to content

Без сценарий с neshev, Olimpic и baikiro (Мафия - психологическа игра, Въпроси от Chatboxa, Ревю на The Irishman)


The Olimpic Hero

Recommended Posts

The Olimpic Hero

Представяме ви специалния брой на "Без сценарий с neshev и Olimpic", която е посветен на втория сезон на "Мафия - психологическа игра". В шоуто гостува водещият baikiro!

 

Unscripted with neshev, Olimpic & baikiro (Mafia).mp3
 

Quote

 

- Пълен анализ на втория сезон на "Мафия" и очаквания за следващите сезони (00:01 до 93:00)

 

- Въпроси от Chatboxa (93:01 до 103:30)

 

- Ревю на The Irishman (103:30 до края)

 

 

               

Link to comment

Аз съм по-склонен да се съглася с baikiro относно това какво трябва да представлява играта. В този си вариант тя е достатъчно интересна и ДОСТАВЯ като ентъртейнмънт, което е най-важното.  Със сигурност ще изгуби голяма част от чара си, ако всичко е предварително предначертано и няма какво да те филмира тотално. 

 

Оставете играта такава каквато е и в момента. Дори ме радва, че мафията има приемущество от самото начало и ще изпитам по-голяма наслада ако ги бия на 70% трудност.

 

Но не съм съгласен и че за тях играта е лесна по дефаулт. Всеки вариант в който шерифа не бъде разкаран толкова рано в играта, им намалява шансовете драстично и увеличава вероятността да ядат хурката. Напълно е възможно и случайно да се нацели мафиот през дневната фаза, откъдето играта да тръгне в друга посока. А и няма всеки път гражданите да играем един срещу друг.

 

Просто в този случай така се стекоха обстоятелствата, че всичко което можеше да ни се обърка, се обърка. Но и от една игра не трябва да се правят генерални заключения за правилата.

Link to comment

RoleBlocker-a на мафията не е толкова мощен, защото той не знае кой има роля и играе на тото, може да си хаби силата на някой, който няма никакви. Ако примерно шерифа се издаде, може да пробва да нацели доктора, който пък ще се опитва да спаси шерифчето. 

Като споменах доктор, от сезон 2 доктора спомена, че веднъж спасил някой, то не може да се повтаря повече, това не е ли малко кофти, т.е. веднъж ще спасиш рунда и след това няма да можеш?

 

Според мен играта ще изкара пак 5-6 сезона и хората ще започнат да губят интерес и ще се записват по-малко хора, освен ако не започне в един момент да се организира по-рядко, примерно всеки месец на някаква дата, така всеки ще чака с нетърпение. :D

 

Искам да коментирам и това, че няколко хора започнаха да се хващат за реда на писане в темата, това е абсурдно, ако сме на живо и си говорим никой няма да гледа реда, реда на писане в темата е кой кога има време да седне да пише, примерно аз сутринта като стана и пусна форума, тъй като ставам рано мога винаги да съм от първите 2-3ма писали, хващайки се за това реално се обричаш на грешна стратегия, дори да кажеш, че 1 от първите 3ма писали е мафиот да прав си, но това е нормално, в крайна сметка повечето пъти мафиотите са 1/3 или 1/4 от всички участници, така че е нормално да познаеш, че 1 от 3 е мафиот, същото важи ако каже, че един между 5 и 7 писали със сигурност е мафиот.

 

Подкрепям казаното от Олимпик и също съм на мнение, че трябва да се прави по-агресивни игри ако може да се наречат така, да се провокират участниците един с друг, независимо дали си гражданин или мафиот пак може да играеш така, за да стане интересна и забавна игра. И в темата го казах, не е важно само да се спечели, но и всички да се забавляваме, дори и да загубя в началото или в средата на играта мога да чета и анализирам останалите участници, аз все още няма да знам кой какъв е до края на играта и да продължа да се забавлявам като наблюдател.

Link to comment
15 minutes ago, hacky said:

 

Като споменах доктор, от сезон 2 доктора спомена, че веднъж спасил някой, то не може да се повтаря повече, това не е ли малко кофти, т.е. веднъж ще спасиш рунда и след това няма да можеш?

 

 

Това е основно за да не може доктора да злоупотреби с ролята си и постоянно да спасява само себе си. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Над час и половина коментар за форумна игра... това е исторически подкаст. Подобно нещо не съм виждал и в Reddit:D Интересно ми беше да чуя какво имате да казвате за всеки играч и Мафия като цяло, макар с повечето неща да не съм особено съгласен. Например ако играта се движи всеки път в един и същи коловоз с почти еднакви правила и роли във всеки сезон, тя непременно ще пострада от отлив на играчи. Дължината ѝ във форумен вариант също е фактор. Две седмици един играч да се представя на висота е трудно постижимо. Всеки си има задачи и задължения в реалния живот и се стига до момент, в който дори не помниш какво си говорил през първия/втория дневен период от играта на 7/8 дневен. В началото си се филмирал жестоко, а с времето рутината малко убива удоволствието. В реалния живот една игра на Мафия се развива светкавично бързо. Не казвам, че и форумната трябва да я следва, но не би трябвало да продължава повече от седмица според мен.

 

Самата игра е направена с цел сплотяване на колектив и помирение и гражданите имат голямо предимство в нея с разнообразните си роли. Сигурен съм, че ако се стигне до там да има 10 сезона на Мафия във форума, то поне 6-7 от тях ще бъдат спечелени от мирните граждани. Рядко се получават такива разгромни победи за мафията и едва ли ще се случи отново нещо подобно във форумния вариант. 

 

Малко преекспонирахте на места. Нито съм казвал на @BrockLesnar как да играе, камо ли пък да го заставям:D Филм на максимум е това аз да им казвам на другите как да играят. Не съм се налагал и не съм натягал никого, включително @hacky. Той да си каже кой точно се наложи в онзи момент и не променихме ли решението си за изгонен и блокиран след като не беше съгласен с решението. Ние с @Loop бяхме постигнали консенсус след кратко излагане на тези и тогава Хаки не намери логика в това да гоним Бай Тошо. Изгонихме ли го? Не го изгонихме. За какво налагане тогава от моя страна може да става дума, когато е станало точно обратното на исканото от мен? Никакви ултиматуми и нападки не е имало от мен във форумната игра:)

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

На БрокЛеснар, не сме му залагали да играе така, това е негов избор.

Не съм казвал, че TheBest е слагал ултиматуми или е натягал някого, казах, че както байкиро спомена с неговото "Аз..." се определяше като главно действащо лице, благодарение на което играта вървеше успешно за нас, стига да следваме неговия мастър план, дори да не го следваме той с неговите супер сили успяваше да спаси положението за нас, въпреки, че сме му създали проблеми, тъй като не сме го послушали, когато примерно сме решили нещо и той е предожил друго отгорени, но това няма значение, защото той е НайДобрият и винаги може да излезе от всяка напечена ситуация и може да ви бие и без нас. 😎

Link to comment

Ами може да съм се изразявал критично след изгонването на Бруталния(който след като заяви ролята си буквално игра за нас - блокирахме го всеки кръг и по-скоро беше в тежест на гражданите) и обърнах внимание на това, че измъкнах Леснър, когато Нешев искаше да го изгони. И след това споменах, че в характерите ни може и да има някакви различия, което е нормално, но понеже играем задружно се справяме толкова добре и ви похвалих всички за играта. Мир!

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Link to comment

Ако има достатъчно желаещи аз мога да бъда водещ на едно издание по празниците, защото няма да имам време да пиша много.

Link to comment

@hacky по принцип водещият е по-зает от играчите, които пишат. Освен, че трябва да напише всички роли, той трябва да е постоянен контакт с мафията и играчите през нощта, да следи постоянно темата през деня и т.н. Ако няма да имаш време да си играч, ще имаш още по-малко време да си водещ. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Когато бяха записванията за втори сезон бях зает и не се включих, но след това изчетох всичко и беше забавно, определено ще се включа за третия сезон. Най-добрите играчи бяха Loop и The Best, не ги подозирах. MVP-то на целия сезон от гледна точка на доставяне за мен беше Олимпик, много се смях на неговите мнения. До последно смятах, че е мафиот, особено към края като започна да се оправдава си казах, че със сигурност е, а той в крайна сметка се бил филмирал. :D Отделно останаха яки лафчета като ''Кур, брат''.

Link to comment
10 hours ago, hacky said:

Ще напиша бот с Нешев :D

 

Ааа... ти си хакерът. ;)

 

Ако се измисли нещо, което да брои вотовете, ще е голямо улеснение.

 

Тия дето искате да пускате игра... Ми пускайте. :lol: Сериозно се замислям дали АЗ самият да не пусна нещо следващата седмица, но с ограничен брой играчи, за да приключи всичко за следващия голям сезон. Тъкмо да пробвам как ще е, когато се знаят броя на мафиотите и ролите. :happy:

 

 

 

Link to comment

Сетих се и още нещо, не може да изберете някакви правила като предлага Олимпик, нека водещия да си ги определя, а хората ще си преценят дали да се запишат.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...