Jump to content

AEW Dynamite - 18 декември 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

Последното AEW шоу за 2019

Място: Corpus Christi, TX

Зала: American Bank Center

Обявени мачове: Jericho vs. Jungle Boy / SCU vs. Young Bucks / Cody & Darby vs. Butcher & Blade / Lucha Bros vs. Omega & Hangman / Statlander vs. Baker / Kong vs. ?

 

CiaOnx9.jpg

Link to comment

Писах идентичен пост преди няколко седмици, но за мен основен проблем си остава, че билдват шоу за шоу, а не шоу за PPV, което убива част от качеството и без filler епизоди явно няма как да се мине. Този беше един от тях.

 

За да се стигне до разгара на MOX/Jericho първият трябва да мине през random мачове с Nakazawa, Darby, Janela, Reynolds и сие, а Jericho в същото време има мини вражди с отборни кечисти. Същата работа и с MJF/Cody. Вместо да се убият от промота и сегменти, вторият има мини вражда с ВВВ и сега Darby, докато MJF почти няма участия в шоутата. Ясно е, че убиват време и има над 2 месеца до Revolution, но на моменти като че ли липсва дирекция.

 

Очаквах да се скъсат да хайпват новогодишното шоу, където ще са сами в четвъртък вечер и имат реален шанс да се доближат до милион плюс. Darby/Cody, Statlander/Riho и промо на Moxley звучи добре на хартия, но сякаш липсваше големият angle, който да те накара да чакаш с нетърпение.

 

Link to comment

Тогава се съгласих с теб, правя го отново. Реално най-добрия период на AEW досега беше като градяха Full gear. Тогава всяко шоу беше перфектно. Според мен трябва да има PPV-та всеки месец, защото враждите би трябвало да се градят за турнири. Така, като градят на практика някакви мини турнирчета на Dynamite, от една страна се обезценяват PPV-тата, които вече не изглеждат като нещо голямо, от друга шоутата губят първоначалната си идея, а именно с промота да развиват враждите за турнирите. Както ти каза, така много се разводнява. Това, като цяло, е една от двете главни причини защо така и не започнах да гледам NXT. На AEW все още им давам шанс, защото бранда е нов и им трябва време да развият непознатите образи, а и се инвестирах в тях. Но ако продължават след половин-една година с тази формула на PPV през 2-3 месеца, очаквам малко по-малко да ми спадне интереса към седмичните шоута.

Link to comment

Е, голямо богатство си е да имаш собствен network и да не те ебе за PPV кинти. През 2019 няма нормален човек, който да цака по 50$ месечно за кеч, тва са си половин хилядарка годишно, така че донякъде е разбираемо, но не трябва и да е оправдание.

 

ПП: Забравих и още нещо, което ми направи впечатление. Прекалено много еднотипни join us нещо си. Brandi иска Statlander за Nightmare collective, МОХ в Inner Circle, Dark Order... малко гг но ре е положението :D

Link to comment
The Olimpic Hero

Реално истината е, че AEW излязоха от "медения месец" и вече го няма първоначалния хайп. Поне при мен е такова усещането, не е само от рейтингите. Трябват им още звезди и това е факт. Ако в един момент паднат под 500 000 зрители ще е доста притеснително.

               

Link to comment

Е, не е казано, че всяко PPV трябва да е 50$, нито пък че всяко трябва да е голямо. Нека има и такива от сорта на Fyter Fest и Fight for the fallen, които да са второстепенни, но поне да ги има. И малко между другото казано, но 50$ за средностатистическия американец не са много, ако това му е основното забавление, ще ги дава.

 

За рейтингите, продължавам да твърдя, че не е толкова важно кой кого победил. По-големия проблем е, че по принцип са малко. Макар че за AEW, които в крайна сметка са нова федерация, са си окей. Още преди да почнат, аз лично смятах че ако стигат 500k ще бъде успех, а те дори се задържаха около милиона по едно време. Минуса е постепенното им спадане, което според мен, както вече казах, се дължи главно на този междинен период. Беше нормално NXT да победят тази седмица, все пак 2 защити на световните титли, участниците в тези мачове са от най-големите звезди.

 

Иначе малко ми е странно как на огромната федерация WWE толкова им пука за AEW, че решиха да изправят смартското си шоу срещу тях, че и очевидно вдигнаха нивото, доколкото виждам все се случват големи неща на шоутата, нещо което преди май не ставаше. Няма лошо, по-добър продукт, всички са доволни. Но ми е странно. Аз, като човек, който се зариби по AEW, все пак се чувствам реалист и според мен AEW са много далече от това да стигнат WWE като име или да ги застрашат по някакъв начин. Но може би реалността е друга, впредвид колко насраха WWE и направиха толкова много промени и подобрения тази година.

Link to comment
The Olimpic Hero

Според мен е абсурдно да закриваш шоуто с Dark Order. Да, харесаха ми промо клиповете им от предните седмици, но просто не е правилно да се намесват в мейн ивент истории. Разбирам лидерът им да беше някакъв супер хазизматичнен култ водач, който е невероятен на микрофона, а вместо това имаме Evil Uno - някакъв маскиран дебелак. Представяте ли си ако един casual зрител си пусне края на епизода и види 10-15 човека с маски, като няма никаква представа кои са те. Би си казал: "Кои по дяволите са тези мишкари". Ами на такива приличаха...

 

Другият стейбъл, който ми е доста дроп, е този на Brandi Rhodes и Awesome Kong. В началото ми се виждаха интересни, но впоследствие изпълнението прилича, като на извадено от нискобюджетен филм на ужасите със слаба актьорска игра и нелепи сцени. То цялата женска дивизия за мен е много зле. Kris Statlander, а коя пък си и ти?

 

Образите, които ми харесаха в това шоу, бяха Chris Jericho и The Inner Circle, Cody и Darby Allin - има нещо в този пич, нищо че тежи 60 килограма. Наистина има някакви прилики с ранния Jeff Hardy, което е добре.

               

Link to comment

Ех много кофти, че девелопмента NXT за пръв път реално спечелиха рейтингите(общ + демото)... Дано се реабилитират на 1ви януари.

jlny.gif

Link to comment

Реално биха могли да обяснят защо Ордъра бяха в МЕ и да спасят сценария, ако някой голям дебютира и се окаже лидера им. Не са много вариантите за мрачен лидер - Marty Scurll, Luke Harper (който долкото знам не може да бъде в друга федерация 3 месеца след напускането му).

 

И аз не съм фен на Бранди и това, което прави. Само към онзи гологлавия дето го показаха имам интерес, май ще е някой стар кечист. По принцип съм голям фен на мрачните образи, затова нямам проблем с това, че има много такива истории. Реално през 1999, когато кечът беше на върха си с най-големи рейтинги, също гъмжеше от мрачни образи - Ministry of Darkness, The Brood, Kane. Проблемът в случая е, че първо, че актьорската игра в този случай е много по-зле (Най-вече на Бранди, като робот е) и второ, че тогава времената и поп културата бяха съвсем други, нищо общо с днешните поликоректни помии в мейнстрийма (поради които не съм сигурен, че кечът има шанс да стане мейнстрийм отново).

Link to comment

Ще е доста тъжно, ако Винс смачка конкуренцията с development-а си :unsure:

 

От една страна може да се върти теорията, че и NXT и AEW са за смарк аудиторията, която (по тая логика) трябва да е между 1-5 и 2 млн, но това ми се струва твърде утопично мислене. Истината е, че WWE са единственият pro-wrestling и на всичко останало явно се гледа като на fandom. Щом най-популярните звезди извън WWE не могат с лекота да се преборят с NXT, дето са някакви никому неизвестни джобъри, значи положението е много зле.

 

Жалко, защото AEW ми стана любимо шоу и го гледам с много голям кеф, но явно наистина няма пазар за подобно нещо. Погледнато реално и Lucha Underground беше страхотно шоу, но и него никой не го гледаше. AAA и NJPW не могат да стъпят на американския пазар по друг начин, освен да пълнят кабеларките с разни обзорни предавания. Явно кеча си остана в 90-те и WCW и Monday night wars няма да се повторят.

 

Много може да го плюем Винс, ама изглежда си е прав човека, че превърна WWE в семейно забавление за дебили.   

 

Link to comment

На AEW проблемът им е ростера! Я да докарат G.o.D. Tama Tonga/Tanga Loa и Kazichuka Okada от Япония, някои други "инди" звезди от СрАЩ като David Starr, Briscoe Brothers, Tessa Blanchard, Rush и дори Aldis и Marty Scurll. Не може с Darby Allin и Marko Stunt да правиш конкуренция на NXT, тези хора не са по-разпознаваеми от тези в девелопмента! Enzo Amore и Big Cazz биха били големи контроверсиални draw-ове, Ryback също ако беше на мястото на Hager до Jericho или MJF щеше да е по-добре, голямо име като Batista също бая би помогнало, дори да има по 1 мач на месец на PPV, повече PPV-та... Те след първото си PPV вече се изчерпаха с топ мачове и вражди - Jericho vs. Cody и Mox vs. Omega! Сега единствено могат да ги завъртят и до там. 
Направо от горното дето написах веднага ми дойде идея как можеха да привлекат поне 200-300к зрители на своя страна - Batista в Inner Circle вместо Hager(без тва няма мачове, но дори и да има няма да са толкова специални) и Ryback като охрана на MJF. По дяволите, дори 63-годишният DDP  беше по-висок от животното Wardlow...

jlny.gif

Link to comment
The-Resident-Ev!L

Правят хубави шоута но, хора 2019 сме какво искате? Кечът се изчерпа не е това, което беше преди 20 години.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...