nWoHulkster Posted December 17, 2019 Share Posted December 17, 2019 Последното AEW шоу за 2019 Място: Corpus Christi, TX Зала: American Bank Center Обявени мачове: Jericho vs. Jungle Boy / SCU vs. Young Bucks / Cody & Darby vs. Butcher & Blade / Lucha Bros vs. Omega & Hangman / Statlander vs. Baker / Kong vs. ? Link to comment
Guest Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Писах идентичен пост преди няколко седмици, но за мен основен проблем си остава, че билдват шоу за шоу, а не шоу за PPV, което убива част от качеството и без filler епизоди явно няма как да се мине. Този беше един от тях. За да се стигне до разгара на MOX/Jericho първият трябва да мине през random мачове с Nakazawa, Darby, Janela, Reynolds и сие, а Jericho в същото време има мини вражди с отборни кечисти. Същата работа и с MJF/Cody. Вместо да се убият от промота и сегменти, вторият има мини вражда с ВВВ и сега Darby, докато MJF почти няма участия в шоутата. Ясно е, че убиват време и има над 2 месеца до Revolution, но на моменти като че ли липсва дирекция. Очаквах да се скъсат да хайпват новогодишното шоу, където ще са сами в четвъртък вечер и имат реален шанс да се доближат до милион плюс. Darby/Cody, Statlander/Riho и промо на Moxley звучи добре на хартия, но сякаш липсваше големият angle, който да те накара да чакаш с нетърпение. Link to comment
Chocho95 Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Тогава се съгласих с теб, правя го отново. Реално най-добрия период на AEW досега беше като градяха Full gear. Тогава всяко шоу беше перфектно. Според мен трябва да има PPV-та всеки месец, защото враждите би трябвало да се градят за турнири. Така, като градят на практика някакви мини турнирчета на Dynamite, от една страна се обезценяват PPV-тата, които вече не изглеждат като нещо голямо, от друга шоутата губят първоначалната си идея, а именно с промота да развиват враждите за турнирите. Както ти каза, така много се разводнява. Това, като цяло, е една от двете главни причини защо така и не започнах да гледам NXT. На AEW все още им давам шанс, защото бранда е нов и им трябва време да развият непознатите образи, а и се инвестирах в тях. Но ако продължават след половин-една година с тази формула на PPV през 2-3 месеца, очаквам малко по-малко да ми спадне интереса към седмичните шоута. Link to comment
Guest Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Е, голямо богатство си е да имаш собствен network и да не те ебе за PPV кинти. През 2019 няма нормален човек, който да цака по 50$ месечно за кеч, тва са си половин хилядарка годишно, така че донякъде е разбираемо, но не трябва и да е оправдание. ПП: Забравих и още нещо, което ми направи впечатление. Прекалено много еднотипни join us нещо си. Brandi иска Statlander за Nightmare collective, МОХ в Inner Circle, Dark Order... малко гг но ре е положението Link to comment
The Olimpic Hero Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Реално истината е, че AEW излязоха от "медения месец" и вече го няма първоначалния хайп. Поне при мен е такова усещането, не е само от рейтингите. Трябват им още звезди и това е факт. Ако в един момент паднат под 500 000 зрители ще е доста притеснително. Link to comment
Chocho95 Posted December 19, 2019 Share Posted December 19, 2019 Е, не е казано, че всяко PPV трябва да е 50$, нито пък че всяко трябва да е голямо. Нека има и такива от сорта на Fyter Fest и Fight for the fallen, които да са второстепенни, но поне да ги има. И малко между другото казано, но 50$ за средностатистическия американец не са много, ако това му е основното забавление, ще ги дава. За рейтингите, продължавам да твърдя, че не е толкова важно кой кого победил. По-големия проблем е, че по принцип са малко. Макар че за AEW, които в крайна сметка са нова федерация, са си окей. Още преди да почнат, аз лично смятах че ако стигат 500k ще бъде успех, а те дори се задържаха около милиона по едно време. Минуса е постепенното им спадане, което според мен, както вече казах, се дължи главно на този междинен период. Беше нормално NXT да победят тази седмица, все пак 2 защити на световните титли, участниците в тези мачове са от най-големите звезди. Иначе малко ми е странно как на огромната федерация WWE толкова им пука за AEW, че решиха да изправят смартското си шоу срещу тях, че и очевидно вдигнаха нивото, доколкото виждам все се случват големи неща на шоутата, нещо което преди май не ставаше. Няма лошо, по-добър продукт, всички са доволни. Но ми е странно. Аз, като човек, който се зариби по AEW, все пак се чувствам реалист и според мен AEW са много далече от това да стигнат WWE като име или да ги застрашат по някакъв начин. Но може би реалността е друга, впредвид колко насраха WWE и направиха толкова много промени и подобрения тази година. Link to comment
The Olimpic Hero Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Според мен е абсурдно да закриваш шоуто с Dark Order. Да, харесаха ми промо клиповете им от предните седмици, но просто не е правилно да се намесват в мейн ивент истории. Разбирам лидерът им да беше някакъв супер хазизматичнен култ водач, който е невероятен на микрофона, а вместо това имаме Evil Uno - някакъв маскиран дебелак. Представяте ли си ако един casual зрител си пусне края на епизода и види 10-15 човека с маски, като няма никаква представа кои са те. Би си казал: "Кои по дяволите са тези мишкари". Ами на такива приличаха... Другият стейбъл, който ми е доста дроп, е този на Brandi Rhodes и Awesome Kong. В началото ми се виждаха интересни, но впоследствие изпълнението прилича, като на извадено от нискобюджетен филм на ужасите със слаба актьорска игра и нелепи сцени. То цялата женска дивизия за мен е много зле. Kris Statlander, а коя пък си и ти? Образите, които ми харесаха в това шоу, бяха Chris Jericho и The Inner Circle, Cody и Darby Allin - има нещо в този пич, нищо че тежи 60 килограма. Наистина има някакви прилики с ранния Jeff Hardy, което е добре. Link to comment
seekstah Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Ех много кофти, че девелопмента NXT за пръв път реално спечелиха рейтингите(общ + демото)... Дано се реабилитират на 1ви януари. Link to comment
Chocho95 Posted December 20, 2019 Share Posted December 20, 2019 Реално биха могли да обяснят защо Ордъра бяха в МЕ и да спасят сценария, ако някой голям дебютира и се окаже лидера им. Не са много вариантите за мрачен лидер - Marty Scurll, Luke Harper (който долкото знам не може да бъде в друга федерация 3 месеца след напускането му). И аз не съм фен на Бранди и това, което прави. Само към онзи гологлавия дето го показаха имам интерес, май ще е някой стар кечист. По принцип съм голям фен на мрачните образи, затова нямам проблем с това, че има много такива истории. Реално през 1999, когато кечът беше на върха си с най-големи рейтинги, също гъмжеше от мрачни образи - Ministry of Darkness, The Brood, Kane. Проблемът в случая е, че първо, че актьорската игра в този случай е много по-зле (Най-вече на Бранди, като робот е) и второ, че тогава времената и поп културата бяха съвсем други, нищо общо с днешните поликоректни помии в мейнстрийма (поради които не съм сигурен, че кечът има шанс да стане мейнстрийм отново). Link to comment
gboy Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 Ще е доста тъжно, ако Винс смачка конкуренцията с development-а си От една страна може да се върти теорията, че и NXT и AEW са за смарк аудиторията, която (по тая логика) трябва да е между 1-5 и 2 млн, но това ми се струва твърде утопично мислене. Истината е, че WWE са единственият pro-wrestling и на всичко останало явно се гледа като на fandom. Щом най-популярните звезди извън WWE не могат с лекота да се преборят с NXT, дето са някакви никому неизвестни джобъри, значи положението е много зле. Жалко, защото AEW ми стана любимо шоу и го гледам с много голям кеф, но явно наистина няма пазар за подобно нещо. Погледнато реално и Lucha Underground беше страхотно шоу, но и него никой не го гледаше. AAA и NJPW не могат да стъпят на американския пазар по друг начин, освен да пълнят кабеларките с разни обзорни предавания. Явно кеча си остана в 90-те и WCW и Monday night wars няма да се повторят. Много може да го плюем Винс, ама изглежда си е прав човека, че превърна WWE в семейно забавление за дебили. Link to comment
seekstah Posted December 21, 2019 Share Posted December 21, 2019 На AEW проблемът им е ростера! Я да докарат G.o.D. Tama Tonga/Tanga Loa и Kazichuka Okada от Япония, някои други "инди" звезди от СрАЩ като David Starr, Briscoe Brothers, Tessa Blanchard, Rush и дори Aldis и Marty Scurll. Не може с Darby Allin и Marko Stunt да правиш конкуренция на NXT, тези хора не са по-разпознаваеми от тези в девелопмента! Enzo Amore и Big Cazz биха били големи контроверсиални draw-ове, Ryback също ако беше на мястото на Hager до Jericho или MJF щеше да е по-добре, голямо име като Batista също бая би помогнало, дори да има по 1 мач на месец на PPV, повече PPV-та... Те след първото си PPV вече се изчерпаха с топ мачове и вражди - Jericho vs. Cody и Mox vs. Omega! Сега единствено могат да ги завъртят и до там. Направо от горното дето написах веднага ми дойде идея как можеха да привлекат поне 200-300к зрители на своя страна - Batista в Inner Circle вместо Hager(без тва няма мачове, но дори и да има няма да са толкова специални) и Ryback като охрана на MJF. По дяволите, дори 63-годишният DDP беше по-висок от животното Wardlow... Link to comment
The-Resident-Ev!L Posted December 22, 2019 Share Posted December 22, 2019 Правят хубави шоута но, хора 2019 сме какво искате? Кечът се изчерпа не е това, което беше преди 20 години. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.