Jump to content

Мафия 2 - психологическа игра

baikiro

Recommended Posts

Posted

Махането на YoTheReal е добре за мен, защото този кръг щях да номинирам него. :lol: Явно не мога да разграничавам слабите/незаинтересованите играчи от мутрите. Поне аз не виждам как може да си мирен гражданин и да имаш един единствен пост, в който нищо обосновано да не пишеш, но явно можеш. Затова оставям на останалите да предложат нещо. Моята логика не струва.

Само ще призова да не махаме seekstah все още. Лично аз ще му дам още 1 кръг или там колкото ни беше обещал, преди да вкара супер-дупер уменията си и да закрие мафиотите. Това, че все още е тук, е доста притеснително, но аз вече очаквам всичко. 

Posted

Ахаха сами се разкривате. :D И какъв беше единствения коментар на YoTheReal?🙄

Така нямам много време, че като мирен гражданин трябва да ходя на работа... :D Нахвърлям си записките от първия ден: 

neshev, hacky, Bobotsi, The Olimpic Hero, MJ23, Loop, BrockLesnar, StoneColdFaN, ShiningWizard - това са тези, които номинираха Химлера.

Тезите, които стартираха номинациите:

neshev - твърде хаотичен
hacky - непредвидим
Bobotsi - подкрепя тезата на neshev, "не може да се разчита на него"

лъжи:

Neshev - 
трябва ни 50% успеваемост, гласувайте
не анализирайте много
2-3 добри да изгубим не е проблем
не се вглабявайте в цифрите

hacky - 
подкрепя neshev
обвинява на случаен принцип опозицията
не бъдете пасивни(демек гласувайте проив Химлер)

Bobotsi - 
Neshev веднага го защитава от YoTheReal
защитава се с "довода е съмнителен и неоснователен"
държи на гласа си срещу Химлер(защо?)

The_Olimpic -
"мутрите ще жертват някого"(демек Химлер) - теза подкрепена от Hacky
защитава Нешев безидейно

MJF - 
също искал друг да номинира, но номинира Химлер
или номинираме химлер масово 
или гласовете се разводняват и си отива някой от нас(как защо)
може да стартираме 1:0, а не 0:2 (???)
подкрепя Нешев за активността

Loop -
номинитра Химлер, заради слабата защита(има логика)

Brock Lesnar -
не очаква witch hunting 1вия ден
искал да номинира друг(кой), но номинира Химлер

Stonecold -
номинира Химлер защото "не го кефи и изглежда съмнителен хаха"
общо взето пише глупости
против дискусията и гласуването(не е съдник)

Shining Wizard -
гласува против Химлер(защо???)

Аз за сега няма да си правя изводи, в главата ми се въртят няколко имена, но има други 2ма силни играчи и искам да видя техните мнения. ;) Тези неща, които съм изписал са цитати от мненията и мои разсъждения върху тези, които номинираха Химлер. Въпросът ми към @Bobotsi и @hacky е защо винаги обвинявате, или по-скоро се "осъмнявате" във всеки, който имаше различно мнение от това на Нешев? Естествено явно се разбра, че Нешев тласна гласуването в тази форма и изгоря обикновен гражданин и вече сме 0:2. ;) И защо все се опитва да дава мнение първи? Спирам за сега, че тряя се бачка... 😕 Надявам се да стане интересна дискусия, пак ще съм на линия след 5.

Оффф  ще ми стране грозен и дълъг явно поста(форума го merge-ва), но:

@neshev по тая логика, защо не номинира Shining-a, и той има един пост, с който отрепахме добър? Или чакаш точно това, за да си развиеш некви смешни теории ли?

jlny.gif

Posted

Признавам си, че се хванах като шаранче на куката. Поведох се по стадото и реших, че първия масово номиниран може да е мафиот.. Е да, но не беше. Извинения за @Himler. Беше предложен от @neshev. Просто си ни пусна куката и шаранчетата включително аз клъвнахме.

Повече от категорично гласувам за neshev.

Posted

Вече обясних защо го номинирах, а и реакцията му беше показателна. Почна се едно мрънкане, опити да се нарушат правилата. Това е соло играч, а играта е отборна. Тъй че, да, във всяка игра, която ще участвам, ще гледам да махам в началото поне един, който се скатава. Свиквайте. ;)

Гледам се пробват да ме махнат, но вложете малко логика. Защо ми е да тръгвам срещу някого конкретно, ако съм мафиот? Напротив, ще гледам да се слея с тълпата и няма да правя нищо драматично. Няма да се набивам на очи с първия пост.

Дори и по някаква причина да успеят да ме махнат сега, следете seekstah. Пичът заяви роля, с която се закани да реши играта, и е все още тук. Също така следете кои натискат за този вот и най-вече, кои се опитват да се присламчат.

Posted

Аз пък ще предприема рисков ход и няма да се хвърля пак подир тълпата и да номинирам neshev. Да, за всеки активен играч може да се каже, че е съмнителен, а и neshev е доказано фен на супер стратегическите игри тип Сървайвър, така че каквато и да му е ролята тук - ще я изиграе добре. Олимпик хубаво направи разбор на вариантите, с все "next level" стратегиите. Обаче дайте да не се хвърляме на когото и да било заради това, че бил активен - тъпо е. Станал е рано - писал е пръв. Нищо не значи това. Все някой трябва да пише. Това е идеята на играта. Ако всички ще мълчат и просто със зарче ще гърмим един всеки игрови ден - малоумна ще е играта. Като стана дума за Олимпик - още един играч-стратег, сценарист или както искате го наречете, който и в двете роли ще е опасен. Засега обаче му давам шанс и не ми е на прицел. С нищо не се е издал, ако изобщо има какво да издава.

Съгласен съм да се даде временно шанс на seekstah, затова и на него няма да скоча. Но честно казано по мое мнение стратегията му да тръгне толкова рязко от първия ден е грешна и няма да го остави в играта за дълго, независимо дали е гражданин или мутра.

Моите колебания за днешната ми номинация са между hacky и ShiningWizard. Върнете се към вчерашния пост на Enemy - идеален разбор на hacky. Той реагира импулсивно когато е притиснат (питайте Райх, дето завалията още не смее да си сложи парола, по-малка от 40 символа...). А ShiningWizard отново играе същата стратегия като в първата игра, когато между капките стигна до края и се оказа мафиот. Надявам се да се разкоментира, защото първия път стигна до края, но сега вече като знам как играе мълчанието му за мен лично е червен флаг.

И така за момента номинирам ShiningWizard, но е възможно той да ме убеди в обратното. Или пък някой друг с коментара си да ме накара да си сменя номинацията. Давайте, пишете... и да ви изгонят се преживява, от опит го казвам. :D

Posted

Аз давам шанс на MJ, seekstah и hacky да се изкажат повече, освен ако не хвана друга нишка гласът ми отива за един от тях. 

Seekstah хайпваше голямата бомба която ще избухне, искаше да ни показва скрийншотове, имал големи възможности, но до момента е кръгла нула и имам чувството, че ме взема за шаран.

MJ снощи адски подозрително парадираше в шаута, че е мирен гражданин. 

А хаки както вече писах е много по-вероятно да е мафиот, защото дори нешев да се окаже такъв, шансът да работят заедно е огромен, но хаки е по-подозрителен от него в момента и бихме имали по-голям консенсус за него на този етап.

А нешев е съмнителен с цялата си логика първоначално. Да, шансът от мишките които се крият да има мафиоти е голям, но винаги ще ни е по-лесно да хванем първо някой от активните. За момента хаки обаче продължава да ми е в пол позишън, но ще видим какво ще е положението когато всички се изкажат.

Posted
43 minutes ago, seekstah said:

Въпросът ми към @Bobotsi и @hacky е защо винаги обвинявате, или по-скоро се "осъмнявате" във всеки, който имаше различно мнение от това на Нешев?

И къде беше това "винаги"? Гласувах за Himler, защото първата игра се скатаваше допоследно и до самия край не ни разкри, че има специална роля, която можеше да ни коства победата. Ясно е на всички, че в началото няма как да бъдем сигурни за когото и да е, че е мутре. Номинирах Химлер защото не беше активен и нямаше как да разчитам на него да ни бъде от помощ срещу лошите. 

Posted

На предния ден от играта бях супер убеден, че имам няколко сигурни предположение, че някой от играчите са мафиоти, да ама не, 2 от тях бяха от нашите редици на гражданите и сега продължаваме минус двама играчи. Въпроса е, че след събитията от предния не знам към кого да насоча вниманието си. Олимпик разви интересни стратегии, но не вярвам нешев да ги е приложил още в първия рунд от играта. За сега единствено се чудя за ShiningWizard, защото той последен се включи и неговия решаващ глас заби последния пирон в ковчега на Химлер, при положение, че аз бях посъбрал вече гласове и бях в подозренията на няколко играча той избра да гласува за Химлер, без особена обосновка, но и предния ден развих теории, които се оказаха грешни, затова този ден ще съм изчакване до по-късно, когато ще дам своя вот.

51 minutes ago, seekstah said:

Въпросът ми към @Bobotsi и @hacky е защо винаги обвинявате, или по-скоро се "осъмнявате" във всеки, който имаше различно мнение от това на Нешев?

Директно отговарям, че сметнах, че един мафиот би се опитал да раздели гласовете ни, за да не можем да го елиминираме, с което сгреших, точно прекаленото ми осъмняване, че всеки е мутра показа, че не правя правилна преценка за хората в играта.

Posted

Shining е съмнителен, защото даде решаващия вот, но може просто да е бил зает през деня и е нямал време да мисли. Аз и за това се насочих към такъв тип играчи. Просто за мен вредят повече, отколкото помагат.

Аз веднага се насочвам към MJ23, защото най-естествения ход на мафията е да се опитат да насочат гласовете към мен, след отлъчването на Himler. Но в същото време се съмнявам, че ще го прави толкова явно, с толкова слаби аргументи. 

Posted

Брой на гласовете:

neshev - 1 глас

ShiningWizard - 1 глас

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Posted

Опасенията ми за лош старт от 0 на 2 се потвърдиха. В този случай съм длъжен да подозирам хората, отговорни за напускането на Химлер. Със сигурност двама от тях поне са мафиоти. Не вярвам YoTheReal да е случайна жертва. По-скоро е бил или на прав път в номинацията си, или пък е твърде неудобен за някой от мафията поради лични дрязги. Номинирам Bobotsi, за сега.

К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

DELETE !  DELETE !  DELETE !

ShiningWizard
Posted
3 hours ago, neshev said:

Shining е съмнителен, защото даде решаващия вот, но може просто да е бил зает през деня и е нямал време да мисли

Да не забравим, ч аз бях от мафията първия път и не ми се получи.

Posted
54 minutes ago, Brutalnia said:

По-скоро е бил или на прав път в номинацията си, или пък е твърде неудобен за някой от мафията поради лични дрязги.

Това е прекалено очевадно. Според мен, мафията е фиксирана върху триото аз-Bobotsi-hacky и се стреми да наклони вота в тази посока.

Хората, които натискат за подобен вот, сте seekstah, MJ23 и ти (brutalnia).

За мен въпросът е дали сте мафиоти, или просто са ви манипулирали успешно.

seekstah е главният заподозрян. Обяви роля и е още в играта. Няма как мафиотите да го държат. Ако не излезе с информация до няколко дена, ясно че ни блъфира.

MJ23 е най-съмнителният. Тотално обърна палачинката срещу мен, без да се поколебае.

За Brutalnia нямам още прочит.

Номинирам MJ23

Posted

Ако "натисках" за подобен вот, щях да съм 100% убеден че някой е мафиот и да го заявя. За сега само гадая и наблюдавам.

К*Р  ЗА КВИНСИ  МЕНТЕТО  ПРОМЕС  И  ВСИЧКИТЕ  МУ  ПОСЛЕДОВАТЕЛИ  И  ФЕНОВЕ !

DELETE !  DELETE !  DELETE !

Posted

Аз до сега разглеждах като заподозряни само тези, които номинираха Химлер, но при наличието на бързо нарастващите номинации за него предния ден, то някой от мафиотите може и да се е прикрил гласувайки за друг, все пак във всеки удобен момент преди настъпването на вечерта можеше да си смени вота на Химлер, ако видеше, че не достигат гласовете за изгонване. Това ми разсъждание обаче само още повече ми размътва главата, защото заподозрените само се увеличават.

Posted

Заставам абсолютно зад думите си и съм хайде не на 100% сигурен, но на едно 90%. Имам сериозни подозрения и за още един човек, но всеки по реда си. Моето виждане е такова, че ни подхлъзна с неособено основателни доводи за Химлер. Все едно да кажа за Лууп - Предната игра беше мирен гражданин, сега трябва да е мафиот. 

Иначе @THE ENEMY далеч не съм парадирал с това, че съм мирен гражданин. Попитах кога ще бъде отключена темата, за да направя предположението си, предвид факта че после ще пия и нямаше как да пиша. :D Логично писах и сутринта веднага. Елеминирането на Йо не е изненада, защото е интелигентен и щеше да е доста полезен играч в бъдеще за нас - мирните граждани. Ако сега не елеминираме някой мафиот не очаквам да бъда премахнат от мафията, защото вече много очевидно ще стане, че съм на прав път за Нешев.

Posted

Брой на гласовете:

neshev - 1 глас

ShiningWizard - 1 глас

Bobotsi - 1 глас 

MJ23 - 1 глас 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Posted
52 minutes ago, MJ23 said:

Моето виждане е такова, че ни подхлъзна с неособено основателни доводи за Химлер. Все едно да кажа за Лууп - Предната игра беше мирен гражданин, сега трябва да е мафиот. 

Това не са мои думи, а на hacky. ;)

Но всъщност и твоите аргументи също са неоснователни. Това, че съм инициирал вот срещу гражданин играч, който се е оказал гражданин, не е аргумент, особено за първи ден.

Posted

Влизам за пръв път днес, а вече се е разразила буря. В първата игра за мен беше трудно да се справя и положих неимоверни усилия поради една проста причина: само аз градях теории и останалите играчи в зависимост от това кое е изгодно за тях ги рушаха или подкрепяха. Тук виждам, че се преплитат 3-4 стратегии от силни играчи и това няма как да не ме радва. Очертава се оспорвана игра.

Ето ги и моите виждания, но преди това искам да призова всеки мирен гражданин да се слуша в тези думи - най-често дебютантите в подобни психологически игри се опитват да изгонят друг играч без аргументирана обосновка още в ранна фаза, а това е породено от две причини: първата е, че подсъзнателно остават доволни, защото не са избрани те и оцеляват в играта. Втората е, че мислят за добра идея редуцирането на играчите, тъй като по-лесно ще бъдат открити враговете. Това са грешни внушения! В тази игра ние, гражданите трябва да сме единни и ключовото, да сме многобройни. Винаги трябва да превъзхождаме по численост мафията. Има значение как ще започнем играта и дали ще губим по един човек или по два на всеки цикъл ден-нощ. Играйте разумно. 

През първия ден солиден брой хора ми направиха впечатление, доста от които отрицателно. Не мога да разкрия доводите си срещу всеки, понеже ставам прекалено явна мишена, но напасвам пъзела. Имаше няколко човека, които изпъкнаха прекалено и ще анализирам тях.

@neshev призова да се гласува срещу Химлер. Вярвайте ми, неговата тактика е най-често срещаната и баналната(защото почти винаги се оказва безрезултатна) в подобен тип игри. В 99% от игрите има такъв участник с лидерски качества, който действа импулсивно или наивно. Той в повечето случаи не е мутра. Още в миналия кръг казах, че с опасния ход да хвърлим вината върху някой на случаен принцип стартираме с минимум две загуби, но всъщност и с повече. Това може да е трик на мафията: гонят Нешев сега, в следващия дневен период махат @MJ23(разчитайки на верижната реакция) и гледайте как се стопяваме. Защото солидни доводи все още нямаме.

@seekstah от друга страна е повече от съмнителен. Нито дума не обелва за специалната си роля и все още не е направил какво да е разкритие освен един обикновен разбор на играчите, в който признавам, че има и сносни наблюдения. Мисля си, че съществува вероятност да е мутра, но се надявам всъщност да е шериф или лекар и да ни помогне на по-късен етап. Също така не ми прави добро впечатление, че се осмелява да настрои внушителен брой играчи срещу себе си с тактиката си. Започвам да тая съмнения, че той не е нито мирен гражданин, нито мутра, а трета страна, но ми трябва още ден, за да го разгадая напълно.

@ShiningWizard и в първата игра ме дразнеше с прибързаните си решения и мненията от по един ред или дори съдържащи само две-три думи, с които номинира някого. Буквално нищо не каза за мотивацията си, а със завидно хладнокръвие заби последния пирон в ковчега на Химлер. Буквално без неговия глас Химлер оставаше в играта. Да направиш подобно нещо няколко часа преди края на периода, когато повечето играчи не са на линия вече и не могат да се защитят/променят вота си, е мафиотско по принцип. Възможно ли е един играч в две поредни игри да е мафиот? Ако жребия наистина е на случаен принцип(нещо, в което аз винаги съм се съмнявал и няма как да знаем със сигурност, да извинява Бай Киро, че изразявам съмнения, харесвам играта му), то той има не по-малки шансове от всеки друг отново да е мутра.

И последно моят партньор от prediction contest - @Bobotsi. Доводите срещу него са най-оскъдни и са на база: "един тип гласува против него и после умря". Най-естественото нещо в подобно положение ако Бобоци беше мутра е да игнорира Йо Реалния. Та това е само един глас, трябва да си абсолютен страхливец, за да премахнеш даден играч само заради това. И да не си особено пресметлив също така - нали всички ще наскачат срещу теб? Плюс това, в играта едва ли има само една мутра като вземем предвид общата ни бройка и силно се съмнява с довод от типа: "Господа, един човек гласува срещу мен! Дайте да го махнем." Бобоци да успее да наложи тезата си.

По повод елиминацията на Йо Реалния, нямам какво да допълня, но считам, че е по-скоро стратегически ход. Ако вземете под внимание враждите му във форума извън играта, то 70% от играчите ставаме на мига заподозрени за мутри. Колко силен играч е аз лично не можах да преценя само за един кръг.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Posted
2 hours ago, Brutalnia said:

Опасенията ми за лош старт от 0 на 2 се потвърдиха. В този случай съм длъжен да подозирам хората, отговорни за напускането на Химлер. Със сигурност двама от тях поне са мафиоти. Не вярвам YoTheReal да е случайна жертва. По-скоро е бил или на прав път в номинацията си, или пък е твърде неудобен за някой от мафията поради лични дрязги. Номинирам Bobotsi, за сега.

Явно много подценяваш мафиата. Ако бях мутра, нямаше да елиминирам единственият човек който ме е номинирал. Дори и да е прав е прекалено глупаво и явно да се издам така, още повече че за мен няма опастност от отпадане. Според мен е очевидно, че елиминацията на Йо е някакъв опит да бъда натопен, само защото той ме номинира и явно си се хванал. 

И дори и да ме смятате за толкова наивен да се прецакам така, не забравяйте че мафиата не е само от един човек и никой нямаше да ми позволи подобна простотия. ;)

Posted

Звучи абсурдно мафиЯта до такава степен да се влияе от мнението на един човек, още повече @Bobotsi. Но ми направи впечатление в тезата му - "Опит да бъда натопен". Доста несериозно звучи чак да го натапя някой - Ами те ако те имат за толкова силен играч - ще те махнат. Малко му издиша тук защитата и прокрадва съмнения в мен. Определено за в бъдеще ще насоча вниманието си към него. До тук освен Нешев, той и хаки са ми най-съмнителни.  Ще следя и с интерес Лууп, все пак е адвокат и е доста интелигентен и грамотен - трудно ще му хванем спатиите.

пп - @The Best , ако днес не бъде елеминиран мафиот, честно казано не вярвам да бъда елеминиран от Мафията. Няма да тръгнат още в началото да вадят хора, които са се насочили правилно (В случай, че Нешев, Хаки и Боботси имат нещо общо с нея разбира се), доста издайническо ми се струва.

Posted

@MJ23

Не ми се вярва мафията да ме имат за некъв силен играч, точно затова по много евтин начин се опитват да насочат групата срещу мен. Сигурно си мислят, че няма как да се защитя или ддз. Няма да се повтарям с предишният пост, каквото е имало да кажа, съм го казал.

The Olimpic Hero
Posted

Първо, нека да кажа няколко неща. Много е трудно да си мирен гражданин, да сте 16 човека в играта и да намериш правилната стратегия, чрез която да разкриеш мафиотите. 100-% правилна стратегия няма. В един момент просто трябва да се хванеш за една и да се молиш рийдът да ти е бил правилен. Точно заради това си мисля, че скоро хората с роли, които трябва да помагат на мирните граждани, ще трябва да се активизират и да ни дадат някакво предимство. Не е нужно да се издават още от сега, може по някакъв завоалиран начин да ни насочат към някой мафиот. Разкрием ли един мафиот, след това ще е по-лесно да го свържем с другите, като направим анализ на изминалите му действия. Отстрани със сигурност е много по-лесно и мафиотите си казват: "Вижте ги тези колко са далеч от истината и какви тъпотии пишат". Е, елате на наше място и ще навлезете в дебрите на хаоса и параноята.

Та както казах, трябва да се хвана за нещо, нали. Реших да насоча усилията си към анализ на вота на мафията от първия ден и коментарите, свързани с него впоследствие. Мафията елиминира YoTheReal. Ето го неговия пост преди да си тръгне от играта. В него YoTheReal посочва, като заподозрени, гласувалите за Himler над него: neshev, hacky и Bobotsi.

On 12/9/2019 at 10:46 AM, YoTheReal said:

100% един от тримата гласували горе е мафиот. ;) Въпросът е само дали това е първия - Нешев, който използва "стрелбата в тъмното" като аргумент, или тези след него, които слагат по +1 върху някой, който може да си замине вместо тях.

Или пък и тримата.

Какво за мен е най-удобното нещо, което може да направи мафията. Разбира се, че това е да елиминира YoTheReal. С тази си елиминация мафията насочва още повече погледите към neshev, hacky и Bobotsi и слага големи мишени върху тях. Мафията иска да ни накара да вярваме, че "мафиотите" neshev, hacky и Bobotsi мислят по този начин: "Хей, този умен YoTheReal тръгна да ни разкрива, веднага ще го елиминираме". Така мирните граждани neshev, hacky и Bobotsi са нарочени, а истинските мафиоти остават в сянка. Много, много удобно за истинските мафиоти. Винаги го има и варианта един от neshev, hacky или Bobotsi наистина да е мафиот, но идеята ми е на този етап да разсъдждавам доста по-глобално и просто ще приема neshev, hacky и Bobotsi за една обща група от мирни граждани.

Сега ще премина плавно към поста на Brutalnia от днешния ден, който дава още доказателства за тезата ми.

3 hours ago, Brutalnia said:

В поста Brutalnia умело заявява, че ще тръгне срещу хората, отговорни за напускането на Himler и разбира се, че тези хора са neshev, hacky и Bobotsi. Допълва и, че YoTheReal няма как да е случайна жертва или още, още и още насочване към neshev, hacky и Bobotsi.

И сега двата поста на Brutalnia от първия ден на играта:

On 12/9/2019 at 2:43 PM, Brutalnia said:

За сега се въздържам от номинация за изгонване. Ако Химлер се окаже мирен гражданин и го изгоним, това ще се окаже старт с недикап от 0-2, тъй като мафиотите така и така ще изгонят още един по време на нощната фаза. С интерес очаквам отговора на @Himler и останалите участници. Вечерта след кат се прибера, ще обмисля дали и кого да номинирам.

On 12/9/2019 at 10:13 PM, Brutalnia said:

Продължавам да се съмнявам и да не вярвам, че Химлер е мафиот. Съдейки по настроенията, дори да бъде спасен сега, той ще продължи да бъде на пангара и следващия път. Ако се окаже мафиот все пак смятам, че ще ми е по-лесно да ви убедя в следващата дневна фаза, че аз самият не съм мафиот и не го спасявам нарочно. Номинирам seekstah.

Тези два поста на Brutalnia от първия ден добре се връзват със заблуждаващите действия на мафията след това, изгонването на YoTheReal и слагането на мишени върху neshev, hacky и Bobotsi. Във втория пост Brutalnia казва, че Himler не е мафиот, което пасва много добре на профила на Brutalnia. Мафиотът Brutalnia знае по право кои са всички мафиоти в играта и кои са всички мирни граждани. Тоест Brutalnia много добре знае, че Himler е мирен гражданин и след като Himler бъде изгонен, Brutalnia ще ни каже: "Ето, казах ли ви, вижте ме колко съм умен и колко помагам на мирните  граждани, опасенията ми се потвърдиха" и разбира се, че ще сложи мишените върху тези, които са изгонили Himler, а именно, както вече обясних, neshev, hacky и Bobotsi.

За мен Brutalnia е мафиот и гласувам за Brutalnia.

Posted
54 minutes ago, MJ23 said:

пп - @The Best , ако днес не бъде елеминиран мафиот, честно казано не вярвам да бъда елеминиран от Мафията. Няма да тръгнат още в началото да вадят хора, които са се насочили правилно (В случай, че Нешев, Хаки и Боботси имат нещо общо с нея разбира се), доста издайническо ми се струва.

Визирах друга вероятност. Представи си, че Нешев не е мафиот и бъде изгонен днес. На следващия ден някой наивен гражданин може да те обвини за изгонването му и в комбинация с мафиотите да ти "намажат ските". Мафиотите имат полза от такива прибързани заключения и ще им дойде добре сами да се прецакаме. Иначе намирам логика в доводите ти. Чакам да разбера дали @THE ENEMY мисли като мен по въпроса и ще изляза с финално заключение.

Също бих искал да помоля водещия да призове за активност. Не може само 3-4 човека да пишем, а други да се скатават. 

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Posted
13 minutes ago, The Best said:

Визирах друга вероятност. Представи си, че Нешев не е мафиот и бъде изгонен днес. На следващия ден някой наивен гражданин може да те обвини за изгонването му и в комбинация с мафиотите да ти "намажат ските". Мафиотите имат полза от такива прибързани заключения и ще им дойде добре сами да се прецакаме. Иначе намирам логика в доводите ти. Чакам да разбера дали @THE ENEMY мисли като мен по въпроса и ще изляза с финално заключение.

Ми не, мафията иска бавна игра. Иска такива дни, в които не можем да излъчим никого.

Неволно или не, с MJ23 забързахме играта. От този конфликт ще се реши играта. Тъй че призовавам да изгоните мен, пък после, ако трябва, изгонете MJ. В най-лошият случай и двамата сме граждани, но тогава ще може да изключите половината играчи. Не знам какво ви е страх да гоните и номинирате. Няма да играете перфектната игра и да махнем всички мафиоти подред.

The Best определи играта ми като наивна, но за мен е по-голям наивитет да си пасивен и да си мислиш, че мафиотите ще се издадат. Втори ден сме, скоро ще олегнем с още един-двама, но за мен играта скоро ще бъде разгадана.

И, да, за мен The Best е гражданин, просто го е страх да вземе грешно решение. Нормално е, филмирал се, че е експерт, но ако беше такъв, щеше да ми е ясно, че грешките за необходими за крайната победа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...