hacky Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Четейки мнението на Йо се замислям дали да не си сменя гласа, защото ако бях мафиот това би било много добра стратегия да опитам да разделя гласувате на гласуване между различни играчи, така няма опасност да изгърми мафиот от групировката, а те вечер ще си елиминират който си поискат, даже се чудя дали да не си сменя гласа на него, но за сега ще поизчакам и другите участници да се включват преди да дам друго мнение.
Bobotsi Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Довода на Йо към мен ми е много съмнителен и неоснователен, но засега няма да променям гласа си.
neshev Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Според мен ги анализирате нещата прекомерно. Мафиотите не ги ебе, ако научкаме някой от тях. За тях е по-добре, ако някой си тръгне рано, преди да са се натрупали кръгове и да можем да навържем хронологията, която и да издаде и останалите. И съответно, мен, като добър гражданин, не ми е проблем, ако загубим 2-3 рано, дори и да съм аз. Важната е крайната победа. Затова гледам да махна играчите, които не ме кефят как играят, а и гледам играта да върви, а не да се протаква излишно с рундове, защото си делим гласовете като някоЙ путки.
The Olimpic Hero Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Понеже обичам да рискувам, нямам нищо против хаотичното гласуване в първия ден. То така или иначе при 16 човека е невъзможно да е друго, освен ако някой не се издаде с някакъв много съмнителен пост. Гласувам за Himler. Да кажем просто, че е изтеглил късата клечка. Ако Himler се окаже мафиот, то това ще говори добре за резюмето на @neshev и така ще знаем, че за в бъдеще ще можем да разчитаме на него в борба с мафиотите. Има обаче и една, ще я нарека следващо поколение стратегия (next level strategy), при която мафиотите се уговарят да жертват един от тях още в първия ден, като в случая мафиотът neshev предлага мафиота Himler за изгонване. По този начин ние по никакъв начин не бихме се усъмнили в neshev и винаги бихме го смятали за мирен гражданин. По-скоро не бих повярвал на подобна стратегия, играта все още може би не е прекалено добре развита в BWC и next level стратегиите едва ли ще се прилагат още във втори сезон. Та склонен съм да приема neshev за мирен гражданин. Ако Himler пък се окаже мирен гражданин, вече може би някои ще се филмират, че neshev е мафиот, но не вярвам мафиотите да го играят толкова очевадно, още от първи пост. Или пък това също може да е next level стратегия, обратна логика или, както искате я наречете. Мафиотът neshev номинира мирният гражданин Himler, за да си кажем, че е доста вероятно neshev да е мафиот, но в крайна сметка да го изключим от мафиотите, защото смятаме, че "би било прекалено глупаво" мафиот да тръгне толкова очевадно в играта. Сами виждате, че има толкова много начини за игра и толкова различни стратегии. Та и за това, когато четох първи сезон, самоувереността на @The Best ми изглеждаше адски комична. За мен е почти невъзможно, още в ранните дни на играта да определиш кой какъв е. Може да познаваш донякъде хората от BWC, но нямаш никаква идея как играят играта, с каква стратегия, по какъв начин. Изисква адски много време, изисква повече сезони на играта и въпреки това всеки е възможно да си сменя тактиката, както в рамките на сезона, така и в следващия. Аз лично, както казах и по-горе, все още няма да се филмирам толкова и ще приема neshev за мирен гражданин. За бъдещите постове, които ще гласуват за Himler или няма да гласуват, ще си оставя мнението за по-късен етап. Имам идея как би било правилно да гласуват мафиотите, за да не се издадат, но отново ще повторя, това би било възприятие само в моята глава. Не е сигурно, че понеже аз мисля по един начин, то друг играч би мислил по същия. Все още е много рано и не се познаваме добре стратегически.
THE ENEMY Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 В началото мислех да елиминирам biggest threat, но от друга страна ако се окажат мирни граждани, това може да са хората които ще ни помогнат да разрешим пъзела по-лесно. Естествено, на този етап се съмнявам във всички, това трябва да направите и вие. Да елиминираме някого, само защото не ни кефи, не е най-добрата стратегия. Предишната игра мафиотите се издадоха когато бяха под натиск и виждаха, че ги надушват. И сега трябва да приложим подобен блъф, защото паранонията може да ги издаде. Довечера ще напиша повече разсъждения, след като прочета и мнения на повече играчи.
The Best Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 49 minutes ago, The Olimpic Hero said: Сами виждате, че има толкова много начини за игра и толкова различни стратегии. Та и за това, когато четох първи сезон, самоувереността на @The Best ми изглеждаше адски комична. За мен е почти невъзможно, още в ранните дни на играта да определиш кой какъв е. Може да познаваш донякъде хората от BWC, но нямаш никаква идея как играят играта, с каква стратегия, по какъв начин. Изисква адски много време, изисква повече сезони на играта и въпреки това всеки е възможно да си сменя тактиката, както в рамките на сезона, така и в следващия. Всъщност е възможно и доста лесно. Абстрахираш ли се от неприязънта към някого, базирана на субективни причини и вникнеш ли в неговите послания, изразени чрез постовете му и в комбинация с мисловните капани, които поставяш на участниците, в които се съмняваш, работата не изглежда толкова трудна. Ето, аз от досегашните постове в темата вече си набелязах двама, които да изпитам с течение на играта. Иначе добри доводи извади и съм съгласен с по-голямата част от написаното от теб. Хубаво е, че изреди и възможните сценарии при евентуално отстраняване на Химлер, но не се спря върху най-вероятния при наличната бройка участници, а именно: и @Himler и@neshev да не са мутри. При такова стечение на обстоятелствата късата клечка не я изтегля той, а всички ние - мирните граждани. Представи си, че изгоним Химлер и той не е мутра, през нощния период мутрите гонят още един човек от нас, а на следващия ден голяма част от играчите започнат да се съмняват в Нешев? Резултатът ще е: трима мирни граждани по-малко. Заради това смятам, че най-добре би било да не нарочваме някой на случаен принцип, а да изчакаме всеки играч да напише поне един пост в темата. Ще се учудите колко лесно се издават някои хора. Надявам се водещият да следи изкъсо играта и да не позволява на никой участник да хитрува и да не пише мнение през целия дневен период. Трябва да мислим няколко хода напред и да се координираме. "You think I'm crazy, but I've lost my senses... The world will finally learn the truth! You... you wouldn't understand cause you don't know who I am I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹♀️
MJ23 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 И първата игра началото ми беше най-странно. Реално в момента никой няма никакви аргументирани доводи. 99% мирните граждани ще дадем жертва, вариантите тук са или масово всички мирни граждани да номинираме Химлер, който беше нарочен - с риск да отстреляме наш човек (Ако Химлер е мирен гражданин), или гласовете ни да се разводнят и да си замине някой от нас. Обмислях да направя друга номинация, но понеже е ясно, че поне 1-2 мафиоти ще гласуват за Химлер също, ако всички мирни граждани го номинираме поне този кръг ще спечелим ние. Та... Номинирам Himler.
Brutalnia Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 За сега се въздържам от номинация за изгонване. Ако Химлер се окаже мирен гражданин и го изгоним, това ще се окаже старт с недикап от 0-2, тъй като мафиотите така и така ще изгонят още един по време на нощната фаза. С интерес очаквам отговора на @Himler и останалите участници. Вечерта след кат се прибера, ще обмисля дали и кого да номинирам. К*Р ЗА КВИНСИ МЕНТЕТО ПРОМЕС И ВСИЧКИТЕ МУ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ И ФЕНОВЕ ! DELETE ! DELETE ! DELETE !
neshev Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Много се вглъбявате в цифрите. Да, може да бъдем 0-2, но с всеки изгонен получаваме информация, която може да ни е полезна. Лично аз не ламтя да гоня някого, по-скоро споменах конкретен човек, за да стартирам дискусията и да пресирам мафията да реагира. Защото, ако всички са пасивни от към номинации, то на мафията няма да и се налага да прави нищо контроверсиално, което да я издаде. Пък и така мога да сондирам кои са останалите граждани и на кого мога да разчитам в по-късни етапи. Ако изклася дотогава.
MJ23 Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 29 minutes ago, Brutalnia said: За сега се въздържам от номинация за изгонване. Ако Химлер се окаже мирен гражданин и го изгоним, това ще се окаже старт с недикап от 0-2, тъй като мафиотите така и така ще изгонят още един по време на нощната фаза. Не бях запознат с това правило. Честно казано така може пък и да стартираме с 1-0, защото ако сме прекалено пасивни ще е 0-1 при всички положения. А и както подчерта Нешев трябва малко да раздвижим дискусията, някой да се издаде и т.н.
Himler Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Aбе реалнопогледнато аргументите ви какви са? Че щм съм останал послдната игра до края сега съм мафиот,при полоение че това ми е първото съобщениие
hacky Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Дали Химлер или някой друг със сигурност не трябва да оставаме пасивни или да разделяме гласовете си, така само ще изгубим да елиминираме някой от мутрите. Със сигурност първия ден играем на тото, но тези мнения провокират повечето да се включат в дискусията и на база на техните мнения може да гласуваме за някой друг, който ни се стори съмнителен в постовете, за сега както казах YoTheReal ми се струва доста съмнителен и нищо чудно да е мутра, също така ми хареса мнението на Олимпик, че е възможно мутрите да жертват някой от хората си... Дано всички се включат до края на деня, че още се чудя дали да сменя вота си на друг от участниците.
The Olimpic Hero Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 17 minutes ago, Himler said: Aбе реалнопогледнато аргументите ви какви са? Че щм съм останал послдната игра до края сега съм мафиот,при полоение че това ми е първото съобщениие С този пост не успяваш да ме убедиш, че не си мафиот. Примерно бих ти дал шанс, ако изкараш някакви аргументи, филмираш нещо, абе каквото и да е. Аз лично се записах в тази игра и да се забавлявам, така че много неактивни и мишкуващи потребители бих ги гонил. Даже да сте мафиоти, играйте играта по дяволите. Иначе няма фън. Идеята за мен е да има филми, хаос и параноя.
Loop Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 С оглед това, че с мнението си не каза почти нищо за да се защити, номинирам Himler.
BrockLesnar Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Определено не очаквах подобен уич хънтинг от първият ден и то без, кой знае какви аргументи. Затова и преди мнението на заподозреният смятах да номинирам друг играч, за да не започнем евентуално играта с 2ма човека по малко, но мнението му ме остава доста озадачен и по скоро ме кара да си мисля, че може да е част от лошите, затова и аз слагам гласът си за Химлер. Guilt is like a bag of fucking bricks. All you gotta do is set it down.
Himler Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Еми айде чао! Тия които са магиоти дега ликуват.От уважение към байкуро няма да прикача скрийншот да ви покажа че ме съм мафиот.
StoneColdFaN Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Гласувам за Himler, щото не ме кефи. И изглежда адски съмнителен. Хе-хе!
baikiro Posted December 9, 2019 Author Posted December 9, 2019 20 minutes ago, Himler said: Еми айде чао! Тия които са магиоти дега ликуват.От уважение към байкуро няма да прикача скрийншот да ви покажа че ме съм мафиот. Не си изпускай нервите, това е просто игра. Иначе всякакви скрийншотове се наказват с дисквалификация на място и бан от бъдещи игри. Брой на гласовете: Himler - 8 гласа Bobotsi - 1 глас Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA!
seekstah Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Такааа, време ми е на мен да се появи! Както обикновено в живота, а и явно в игрите, съдбата отдава на мен честта(може би участта) да бъда катализатор на събитията... Тъй като според правилата не мога да си обявя ролята, но никъде не е казано за специални умения...🙄 Имам стратегия, с която до 3тия ден 3ма от лошите(мафиозите) ще са ясни! Не се пробвайте да ми скачате през нощта, защото има кой да ме пази. Офертата ми към "мафиозите" е да предадете 1 ваш, за да може да започнем честно 1:1, иначе ще го ядете. Ако гейммастъра позволи ще си покажа "screenshot" с ролята която ми е отредил и другите неща, които си писахме. Знам повече отколкото вие знаете, че зная. 😛 Гласувам за Hacky. Офертата ми за размяна важи до 3тия кръг. Който има нещо против да почва да пише:
baikiro Posted December 9, 2019 Author Posted December 9, 2019 @seekstah нямаш право да показваш скрийншот, но може да перифразираш с твои думи за какво става въпрос. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA!
Himler Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Хайде самоубивам се! Вече съм аут от играта,тъй като си тегля ножът поради опасността мутрите да ме убият.
BAITO6O Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Нямам никаква напредстава дали Химлер може да се самоубие, но ако неможе аз гласувам за Мамицата му как само се поста. ГЛАСУВАМ ЗА seekstah защото стратегията му ми се вижда нереално и пълна загуба на време и няма да се бори заедно с всички останали от мирните граждани срещу мафиотозите.
THE ENEMY Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Наблюденията ми до момента са, че всички хвърлиха Химлер под буса, щастливи от факта, че не са те посочените. Това важи както за мирни граждани, така и за мафиоти, просто на всички е изгодно. Което не значи, че пича не е мафиот, но на мен не ми е в топ 3 съмнителни на този етап. Имаме достатъчно мнения в темата, на основата на които може да се направи някакво предположение. Ето го моето. Да кажем, че нешев е мафиот и пуска на стръв Химлер за да види кои ще клъвнем. Най-логично е веднага да скочи втори мафиот, който да каже, "Да бе бате, т'ва е супер логично", останалите почват да скачат като овце, щастливи, че не са те и заедно водят Химлер към пропастта. Ако не сте се досетили, втория мафиот в случая е ХАКИ. Разглеждаме и вариант две в който нешев не е мафиот и хвърля Химлер на преден план, казвайки "играйте активно тоя път, че да мога да ви хвана спатиите, а след като сме те вързали вече на релсите, може и да се обосновеш защо трябва да ти вярвам?". Отново най-логично е да скочи веднага мафиот, който да каже "да бе, така е мамка му! Немаме идея за нищо, но бързо да избутаме напред идеята за Химлер, докато никой не е почнал да мисли друго!". ТРЕТИ ВАРИАНТ - В който Хаки е мирен гражданин, който четейки мнението на нешев, решава да се хвърли веднага върху Химлер, без никой още да е писал нищо състествено в темата. В този вариант, Хаки е човек който няма идея какво прави и е много глупав. Хаки, аз не вярвам, че си толкова глупав, поради което за момента няма да вярвам и в този вариант. И за да не се възгордееш много, ще посоча, че не те смятам за човек, който може да прикрива първосигналните си инстинкти, които са толкова типични за теб, а това е което повечето добри играчи биха направили различно в такъв момент. Винаги когато сме те банвали си реагирал първосигнално, не си човек който overthink-ва или брои до десет, ти си първичен тип. Винаги се хвърляш рязко, както сега се хвърли на Химлер, може би за да прикриеш следи. Което в крайна сметка може да означава, че си мафиот. И понеже нямам по-добро предположение, глас за Хаки.
neshev Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 45 minutes ago, seekstah said: Тъй като според правилата не мога да си обявя ролята, но никъде не е казано за специални умения...🙄 Защо да не можеш? Аз доколкото разбрах, baikiro няма да ги обявява предварително, но това не значи, че някой не може да излезе и да каже: "аз съм шерифа" или "аз съм еди-кой-си". При всички положения, не мисля, че е удачно да разкриваш толкова рано ролята си, защото мафиотите ще се адаптират спрямо това. Ако казваш истината, разбира се.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.