Jump to content

Мафия 2 - психологическа игра

baikiro

Recommended Posts

Posted

Ето, че събрахме 16 човека за по-малко от два дни, което си е страхотно постижение. В играта има петима завръщащи се участници от първия сезон (Loop, Bobotsi, Himler, ShiningWizard и The Best). Останалите 11 участници са дебютанти. Очаквайте в най-скоро време общите правила на играта. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Posted

Общи правила за форумната мафия

Всички участници ще получат своите роли на ЛС от мен. Те нямат право да коментират играта извън темата. Също нямат право да комуникират помежду си относно играта. Това включва ЛС, чатбокс, скайп, срещи на живо и т.н. Естествено няма как да контролираме това, но се надявам участниците да играят максимално честно и по правилата. Когато един участник бива елиминиран, той няма никакво право да пише в темата или да коментира с когото и да е било играта. След нейния край той ще може да коментира свободно развоя на играта. Ако по някакъв начин се докаже, че някой е нарушил конкретно това правило, той ще бъде БАНИРАН от поне няколко бъдещи игри в които аз съм водещ. Това за мен е най-важното от всички правила за да има максимално честна игра.

Всички четящи темата, но не участващи в играта нямат право да пишат темата или да коментират текущата игра. След края на играта ще можете да изкажете вашето мнение или да се запишете за следващата игра.

Самата игра ще се състои от две фази, които се редуват. Дневна и нощна. Дневната фаза ще трае 24 часа. През нея всички участници ще могат да пишат единствено и само в темата за играта (тази тема). Те нямат право да си комуникират по друг начин. По време на нощната фаза, която ще трае 24 часа, членовете на престъпната групировка могат да си комуникират на ЛС. Всички останали участници нямат право да си комуникират по никакъв начин. По време на нощната фаза всякакво писане в темата на играта (тази тема) е забранено.

ЗАБРАНЯВА се всякакво редактиране (ползване на едит бутона). Това се прави с цел да няма злоупотреби като прикриване на следи чрез триене/променяне на стари постове. Ако сте направили правописна грешка, не редактирайте всеки разбира какво имате предвид. Ако сте забравили да допълните нещо в предния си пост, просто пуснете нов. Double posting е напълно позволен. Случва се някога някой да редактира нещо по навик, но ако не си вземе бележка и го прави нарочно/напук, той ще бъде ДИСКВАЛИФИЦИРАН от играта.

ЗАБРАНЕНО е да се гледат профилите на другите участници и да се следи кога влизат или не.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е всеки да влезе поне 1 път във форума през нощната фаза на играта.

По време на дневната фаза мирните граждани трябва да гласуват и да изгонят един човек, който смятат за съмнителен и член на мафията.

Гласуването става по следния начин:

Гласувам за: baikiro.

Ако размислите и решите да промените гласа си може да го направите по следния начин:

Променям гласа си от baikiro на natopor4en.

Желателно е когато гласувате за някого да удебелите (болд функцията). Така е много по-лесно за мен когато чета постовете и събирам гласовете.

Човекът събрал най-много гласове бива изгонен.

По време на нощната фаза членовете на мафията трябва да ми пратят на ЛС кого от мирните граждани искат да убият.

Играта приключва когато:

1. Всички членове на мафията бъдат елиминирани, което носи победата на мирните граждани.
2. Мафиотите се изравнят по брой с мирните граждани, което носи победата на мафията.

Моля всички участници да се запознаят с правилата. Ако имате някакви въпроси, питайте. 

@neshev @hacky @Loop @YoTheReal @Bobotsi @THE ENEMY @The Olimpic Hero @BrockLesnar @BAITO6O @seekstah @Brutalnia @Himler @MJ23 @ShiningWizard @StoneColdFaN @The Best

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Колко допълнителни роли ще има в играта? Ако не можеш да кажеш точните роли може да споделиш поне броят им. За мутрите е ясно, че няма да разкриеш сега колко трябва да бъдат, но със сигурност ще са повече заради многото записани играчи:D

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

The Olimpic Hero
Posted

Ако си променям гласа в нов пост ли го правя?

Posted
4 minutes ago, The Best said:

Колко допълнителни роли ще има в играта? Ако не можеш да кажеш точните роли може да споделиш поне броят им. За мутрите е ясно, че няма да разкриеш сега колко трябва да бъдат, но със сигурност ще са повече заради многото записани играчи:D

tenor.gif

2 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Ако си променям гласа в нов пост ли го правя?

Да. Всичко правиш в нов пост. Всякакво редактиране е забранено. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Мафиотите в общ ЛС част ли ги вкарваш? 

Posted
8 minutes ago, neshev said:

Мафиотите в общ ЛС част ли ги вкарваш? 

Да, а когато някой от мафиотите приключи курса го премахвам от чата. :D

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Жалко, че изпуснах срока за записване. Ще чакам третата игра и тогава ще защитя успеха си от първата. Пожелавам късмет на всички участници:beer:

Posted

От колко до колко часа е "нощната фаза", в която сме задължени да влизаме? 

Би ли разяснил какви роли ще има? Без да уточняваш колко са - просто какви са и какво изпълняват?

Също така може ли членовете на мафията тук да номинират един участник привидно, а в чата с теб да "убият" съвсем друг мирен гражданин?

Благодаря и успех на всички!

Posted

Изчетете подробно първата игра и ще разберете всичко.

@baikiro Кога започва сеира?

Posted

Байкиро е написал, ако има някакви въпроси да питаме. Ти какъв си, че да даваш съвети не разбирам? 

Posted

Успех, приятелчета! Хе-хе! :)

Posted
4 hours ago, MJ23 said:

От колко до колко часа е "нощната фаза", в която сме задължени да влизаме? 

Би ли разяснил какви роли ще има? Без да уточняваш колко са - просто какви са и какво изпълняват?

Също така може ли членовете на мафията тук да номинират един участник привидно, а в чата с теб да "убият" съвсем друг мирен гражданин?

Благодаря и успех на всички!

1. Нощната фаза ще трае 24 часа. Така че ако започне например в 5 следобед, ще завърши в 5 следобед на другия ден. 24 часа по-късно. Абсолютно същото е и със дневната фаза, която също трае 24 часа.

2. Не мога да ви кажа, защото това е поредната загадка в играта. Също така ако разкрия това, елиминирам възможността за развитието на стратегии около този въпрос. 

3. Разбира се. Номинирането тук става по време на деня, а убиването в чата по време на нощта. Двете нямат нищо общо и не са свързани. 

3 hours ago, Bobotsi said:

@baikiro Кога започва сеира?

По някое време понеделник или вторник. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Най лошото е, че не съм много по разтягането на локуми, по доводи и т.н, така че ако примерно съм мирно гражданче - най вероятно ще номинирам с по едно изречение. Ще се опитам да импрозивизирам, естествено. :D

Posted

НАЧАЛО НА ИГРАТА!!!

ДЕН 1

Имате 24 часа за да изгоните един човек, който подозирате за мафиот. В момента в играта има 16 участници, което означава, че минимум 9 гласа са достатъчни за изгонване. Ако след изтичането на 24-те часа броят на гласовете е равен резултат или по-малък от 9, ще приема, че се въздържате от правото си да изгоните някой и ще преминем към нощната фаза без да има изгонен участник.

Let the games begin!

@neshev @hacky @Loop @YoTheReal @Bobotsi @THE ENEMY @The Olimpic Hero @BrockLesnar @BAITO6O @seekstah @Brutalnia @Himler @MJ23 @ShiningWizard @StoneColdFaN @The Best

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted
1 hour ago, baikiro said:

Let the games begin!

Нека ФИЛМИТЕ започнат! :happy:

Не знам каква е стратегията за първия кръг, но аз ги виждам така нещата. Пълно тото ми изглежда. Съмнявам се някой мафиот да е толкова очеваден, че да се издаде още първия кръг. Дори и да извадим късмет и да махнем мафиот още в началото, това не ни гарантира успех, защото играта става по-тегава, когато останат 1-2 мафиота. Особено, ако успеем да махнем останалите в началото, преди да са изградили някакви връзки и взаимности, които да ни помогнат да намерим другите. Затова гласът ми е по-скоро принципен.

Гласувам за Himler. Пичът ми изглежда абсолютно хаотичен. Не може да си Шериф и да си мълчиш цяла игра. Такива изцепки ме плашат. :lol: Пък и самата му стратегия: "ще си трая, да НЕ СЕ НАБИВАМ НА ОЧИ", ми е тъпа за мен. Това е идеята. Да има спам, да има НАБИВАНИЯ на очи. С един ред на ден, трудно ще стане интересна/филмирана/забавна игра.

Това е засега от мен, ако все пак някой мафиот стане прекалено очеваден, ще го сурвакаме като е такъв мераклия. Но засега правя това, което е BEST FOR BUSINESS. :( 

Posted

Аз ще подкрепя тезата на neshev, доста странна игра ми изглежда, така че ако е мафиот може би ще ми е много трудно да го хвана, че е такъв, твърде непредвидим ми е, също така преди беше шериф, по принципа на случайноста и късмета, сега шанса да се падне мафиот е голям.

Гласувам за Himler и аз.

Posted

Гласувам за Himler, подкрепяйки тезата на neshev. Предишният път едва не ни коства победата. На него не може да се разчита.

Posted

Аз преди да гласувам ще изчакам да се изкажат и други хора. Съгласен съм, че в първия кръг е стрелба в тъмното всичко. Притеснява ме обаче, че ако ни е ниска активността (малко хора пишат и гласуват) ще е практически невъзможно да се достигне минималният брой гласове. Не става ясно и каква е бройката от писаното от baikiro.

4 hours ago, baikiro said:

Имате 24 часа за да изгоните един човек, който подозирате за мафиот. В момента в играта има 16 участници, което означава, че минимум 9 гласа са достатъчни за изгонване. Ако след изтичането на 24-те часа броят на гласовете е равен или по-малък от 9, ще приема, че се въздържате от правото си да изгоните някой и ще преминем към нощната фаза без да има изгонен участник.

Моля гейм мастъра за уточенение 9 гласа стигат ли или трябва минимум 10? Логично е 9 да стигат като 50%+1, но все пак да сме наясно.

Posted

Не съм се изразил правилно. Под равен имах предвид всякакъв равен резултат, 1 на 1, 2 на 2 и т.н.

Ако след изтичането на 24-те часа броят на гласовете е равен резултат, или по-малък от 9.

Надявам се това да променя значението. Благодаря на @Loop за поправката. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

100% един от тримата гласували горе е мафиот. ;) Въпросът е само дали това е първия - Нешев, който използва "стрелбата в тъмното" като аргумент, или тези след него, които слагат по +1 върху някой, който може да си замине вместо тях.

Или пък и тримата. :D

Глас за @Bobotsi, постът му не ми звучи цивилно. Нормалните хора не говорят така!

Posted

Брой на гласовете:

Himler - 3 гласа

Bobotsi - 1 глас 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted
5 minutes ago, YoTheReal said:

100% един от тримата гласували горе е мафиот. ;) Въпросът е само дали това е първия - Нешев, който използва "стрелбата в тъмното" като аргумент, или тези след него, които слагат по +1 върху някой, който може да си замине вместо тях.

Или пък и тримата. :D

Глас за @Bobotsi, постът му не ми звучи цивилно. Нормалните хора не говорят така!

Ми точно стрелба в тъмното е. Ако си добър играч, ще има минимална разлика между поведението ти като мафиот и гражданин. И такива разлики няма как да бъдат открити първия ден. По-скоро се всява някаква излишна параноя. Ето, и аз мога да филмирам как си мафиот и се опитваш да отклониш вниманието, но е ясно, че няма адекватна обосновка.

За да бием ни трябва 50% успеваемост. Много игра има да се изиграе, докато имаме добър прочит. 

Posted

Хора, дайте да не прибързваме със заключенията. Вярно, че @Himler игра прекалено странно в първата игра и за малко да ни прецака. Но ако на него е поверена важна роля(да речем врачка, доктор, ловец или нещо подобно) може да ни бъде полезен на по-късен етап в играта. Нека поне му дадем възможност да се защити. За момента няма да номинирам никого и ще изчакам всеки да напише по едно мнение и да видим дали някой ще се издаде. Отсяването на случаен принцип в толкова ранен етап от играта и при наличието на голям брой участници работи само и единствено в полза на мафията.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...